2009. május 09. 14:34 - Reckl_Amál

Butakör

Mit csinál a balos szavazó, amikor tudja, hogy az általa preferált irányzat képviselői sem erkölcsileg, sem képességileg nem juthatnak kormányhoz a következő választásokon? Aggódni kezd azok miatt, akik viszont igen. Mert már megint futják a butaköröket fölöslegesen, természetesen a nyilvánosság előtt.

Ha a Fidesz olyan volna, mint amilyen Orbán Viktor volt az évértékelőn, akkor semmi kifogásom sem lenne ellenük. A demokrácia nem arról szól, hogy mindig ugyanaz kormányoz. Szinte semmilyen körülmények között sem szavaznék a Fideszre, mert egyértelműen nem az én pártom (nem vagyok vidéki család, sem magyarmániás nyugdíjas ugyanis). (A szinte azt jelenti, hogy ha Demszky eltakarodásához fideszesre kell jövő ősszel szavazni, akkor arra fogok. Ez így nem mehet tovább.)
De sajnos örökösen butaköröket futnak ők maguk és csatlósaik is. Az ország legsötétebb jövőképe hosszú és rövid távon is az volna, ha a szocialisták valahogyan képesek lennének fordítani a jelenlegi hangulaton. (Egy ennél is rosszabb, de ez esetben sajnos valószínű szcenárió: az SZDSZ-szel együtt tennék ezt.) Nem járnak ugyanis rossz úton, Bajnaiék dolgoznak, és a külföldieknek egyelőre tetszik.

Itt van máris Gaskó és maroknyi csoportja. A nagy anti-mávost most már az egész ország utálja, de a jobboldali tévéken még mindig nem lépnek ki mögüle. (Igaz, maga a Fidesz sokat sejtetően hallgat róla. Se pro, se kontra nincs semmi kommentár.) A tegnapi burleszkbe fulladó mini-sztrájk (hivatalosan országos), amelyen 1 mozdonyvezető és 13 más vasutas vett részt (Ez ám a mozgósító erő!) olyan kommentárral szerepelt az Echo-híradóban, hogy a munkaadók megfenyegették szegény kis munkavállalókat.
Nem gondoltam, hogy végülis az eredménytelenségbe bukik bele Gaskó. Saját emberei legyintenek rá, a számítása nem jött be a Fidesz-kormányban való pöffeszkedésről. De ha el is ért volna valamit, a Fidesznek úgysem kellene egy ilyen népszerűtlen bajkeverő, mint ahogy már írtam.
Este aztán a Civil kaszinóban "kádári reflexnek" nevezték a résztvevők, hogy az embereknek se tüntetni, se sztrájkolni nem nagyon akaródzik. Mert beprogramozták a fejekbe, hogy akik ilyesmit csinál, az csőcselék. A valóság az, hogy Magyarországon elég sokat tett a csőcselék azért, hogy ez nem csupán egy letűnt kor fikciója legyen. Másrészt nézzük meg Gaskóékat! Ez volna a példamutató érdekvédelem? Dehogy!
Aki nem állami állásban van, az meg nem sztrájkolhat, a vevőket nem igazán érdekli. A külföldieket még az sem, ha azért nem jutok be a munkahelyemre, mert a BKV sztrájkol. Mi nem tehetjük meg, nem is szokás. Nyilván mert kommunisták vagyunk. Vagy éppen kapitalisták? A fene se tudja!
Az országot nem sikerült megbénítani. Válság van, aki tud dolgozzék, ez a kormány jelszava is.
A Fidesznek most főhet a feje, hogy ezt az embert támogatták, kevesen vannak, akit jobban utálnak ebben az országban.


 

 

 

 

 

 

 

Nekünk is belőletek!

A Fidesz fél attól, hogy túlnyeri magát június 7-én, ezért bevetette egyik leghatásosabb választó-riasztóját, Mikola doktort. A magánkórházakat csak kampányeseményeken ellenző politikus kiült, hogy komoly arccal beolvasson az egészségügyi kormányzatnak: az új típusú influenza esetében aggasztó, hogy a magyar ember nem tudhatja, mennyi vakcina van az országban. Aggasztó, bizony! Testvéremmel már láttuk is magunk előtt a battonyai parasztembert, amint odaszól a feleségének: "Te anyjuk, mennyi vakcina van az országban?" De legalább a "Kend, és megjött-e mán a vadvírus?" - kérdés megnyugtatóan tiszta. Jaj, már!

A pigflu amúgy is csak egy ENSZ-hoax. Az olvasók is megszavazták, hogy többségük nem fél tőle.

 

A jelenséggel kapcsolatban szeretném ajánlani a Karmamedia blog remek kis összeállítását a nagy betegségeket övező médiahisztikről, azzal a megjegyzéssel, hogy az AIDS tényleg veszélyes és sok áldozatot követel, csak éppen nem nálunk. (Tehát ha a világnak csak erre a szeletére gondolunk, akkor jogos.)

http://karma.blog.hu/2009/04/28/az_5plusz1_leghatasosabban_kommunikalt_betegseg

Pelczné Gáll Ildikó, aki mellett még a Fidesz két nagyasszonyának, Mátrai Mártának és Selmeczi "Szenátor" Gabriellának is szinte szimpatikus vonásai vannak, a nőtagozat nevében babakocsi felvonulást szervezett a családokat érintő megszorítások ellen. Holnap összeszorul majd Gordon szíve ennek láttán, az biztos, de nyugi, a pénztárcája sem fog engedni. Szánalmas!

Tényleg ez kellene a választóknak? Buta összeesküvés elméletek és látványos köztéri ökörségek? Kedves fideszes barátaim, szóljatok már a kedvenc pártotoknak, hogy valami más is jó lenne már. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr661111525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.05.09. 17:11:06

Mivel a Keleti egyetlen vonatot sem fogadott, ezért ennyire alábecsülni sem kéne.

Szüleim azon az elővárosi szakaszon élnek, és bizony elég kellemetlen volt amikor a reggel 10 - 20 percenként közlekedő vonatok, melyek tömve vannak nem jöttek.

Hazafelé a MÁV tájékoztatásával ellentétben sem állt helyre a forgalom ezen a szakaszon. Vonatok jártak, de az ELŐVÁROSIAK NEM.

Így az amúgy 20-25 perces út több mint egy órás volt a dugó miatt.

Tehát ha országos nem is volt a sztrájk, viszont a MÁV egyetlen sikeres részét, az elővárosi vonalakat megbénította.

Hiszen itt éri meg a vonalak üzemeltetése, itt van tele a vonat akkor is ha 10 percenként jön.

Könnyő azokat az embereket a MÁV részéről hülyíteni akik pár évente ünnepnapokon használnak csak vonatot. Ez kb. olyan amikor azt mondták nem járnak szellemvonatok,.... aztán ha valaki kimegy egy elővárosi állomásra óránként lát ilyet. (de persze csak a szemünk káprázik mindannyiszor...)

naxx · http://alhirek.blogter.hu/ 2009.05.16. 13:26:27

@Dyson: csatlakozom. Valamint nem mindegy, hogy 200 zsebet kell megtömni (azt azért még bírja az ország), vagy 200 zsebet plusz ezen 200 zseb tulajdonosának az összes ismerősének a zsebeit, meg azok ismerősének a zsebeit, stb, stb.
süti beállítások módosítása