2009. március 12. 11:39 - Reckl_Amál

Vegyes 09 03 12

Csapás a terrorra

Gratulálok, hogy végre sikerült egy veszélyes terroristát helyre tenni! Az iraki újságíró, Muntassar al-Saidi három év börtönt kapott azért, hogy az egykori elnököt (Ah! Be jó ezt leírni!), George W. Bush-t kétszer is megdobta a cipőjével. Az arab világban ez külösen nagy sértés, mondják az okosok. De az ex-elnök bravúrosan elhajolt, így az újságíró nem találta el. Ahhoz képest, hogy több évtizedes alkoholista "karrier" áll a háta mögött, nem is rosszak a reflexei...

Ez aztán a siker! Egy cipőhajigálóval kevesebb garázdálkodik Bagdad egyébként oly békés, nyugodt utcáin.
Kár, hogy a lényeget, úgy tűnik, senki sem érti. Al-Saidi pont a vérontás ellen tiltakozott. Az ellen, hogy az amerikai hadsereg egy blöff megalapozatlan információk miatt hadműveletet indított egy ország ellen, és - bár Szaddam Huszeint nemcsak lemondatták és elfogták, de már ki is végezték - még mindig ott tanyázik. Puszta jelenlétük okot szolgáltat az ottani barmoknak a robbantgatásra.
De nem erőszakosan tiltakozott, nem felrobbantani vagy lelőni akarta az elnököt, hanem csak megdobni.

Az ítélet kihirdetésekor, sőt tegnap egész nap, a vádlott végig sírt. Két kollégáját gyászolta, akik nemrég lettek a valódi terroristák áldozatai.
Ha az elmúlt hat (!) évben őket sikerült volna semlegesíteni, akkor az eredmény lenne. Ehhez képest sikerült egy felháborodásában illetlenül viselkedő embert bebörtönözni. Megérte ez a háború is!

* * *

Bacsó utolsó nyilatkozata

Talán már más is hallotta, meghalt Bacsó Péter. Nem kívánok nekrológot írni neki, megteszi más. De az utolsó, nyilvánosság előtti szavait gyönyörűnek tartom. Akkor hangzottak el, amikor a legutóbbi filmszemlén átvette az életműdíjat. Elnézést kért, hogy ilyen sok szomorú filmet készített...

* * *

Euróvízió - hagyjuk abba!

Az ex-szovjetek mindig szépen beszavazzák egymást a legjobbak közé, ezért más országnak nincs értelme indulni az Euróvíziós Dalfesztiválon. A páneurópai piknikre hajazó, nevetséges, avitt és gagyi rendezvényt nemcsak nálunk kísérő irritáló cirkusz.
A grúzok például azért nem indulthatnak mégsem, mert a daluk angol szövege akár Putyin-ellenesnek is hallható: "We don't wanna Put in".
Egyrészt humoros, ha valaki azt gondolja, a giccsparádénak is gyenge, mézes - mázas baromságon politizálni kell.
Másrészt kevésbe humoros, hogy a Nagytestvér kezei még mindig milyen messze érnek el. Hiába, kedves Vlagyimir, azok a szép évek a KGB-nél nem múlnak el nyomtalanul.

* * *

Gondolatok a répáról

Zúg a vihar az olasz vegetáriánusok körül. Én közismerten vegafób vagyok, ki nem állhatom ezt a sznob bandát, viszont tapasztalatom nincs az ügyben.

A húsevő olaszok ugyanis azt állítják, a vegák merevedési zavarait a cinkhiány okozza, amely szerintük a húsmentes életmód egyik tünete.

A vegák ezt elutasítják, és pont arra hivatkoznak, hogy a merevedési zavar pont az állati zsiradékok túlzott beviteléből származó érrendszeri problémákból fakad.

Legyen igaza a vegáknak! Attól még undorító, beképzelt társaság.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr40997585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.03.12. 14:42:16

1, 2, 3: teljesen egyetértek. :)
4: ez teljesen fura hogy így látod :) Én nem látok semmi különbséget a húsevők és nem húsevők között :D Mármint emberileg. :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.12. 15:45:58

Ha a vegetarianizmus csupán arról szólna, hogy valaki nem eszik húst, nekem sem lenne velük semmi bajom. Én sem eszem mindennap húst, pedig csúcsragadozó vagyok.

Az ilyen Vegetáriánusok Szövetsége típusú vegák zavarnak, akik az étkezési szokásukat valamiféle szellemi/ erkölcsi fölénynek tartják.

Nem nevetséges, amikor valaki gyilkost kiált, mert egy másik ember - a fajának megfelelő módon - húst eszik?

De olyat is átéltem már, hogy egy szülinapi bulimra betoppant váratlanul egy német lány, aki közismerten nem evett húst. Nem számítottunk tehát rá. Megkérdeztem, kér-e spagettit húsgombóc nélkül vagy csak sajttal - tejföllel. Erre ott játszotta az eszét, hogy miért nem toleráljuk...

A Hal a tortánban is mindig zavart, amikor még néztem, hogy a legtöbb házigazda gondolt a vega vendégre, de a vegánál kötelezően mindenki húsmentes kaját kapott, ő nem gondolt arra, hogy más esetleg másképp szeretne étkezni.

Ziebi 2009.03.12. 15:53:47

Jaja, így már értem. :) Én sem gondolom hogy mennyivel jobbak lennének, azt meg végképp nem hogy mennyivel természetesebbek, nem kell hozzá sok agyalás hogy rájöjjünk nem véletlen hogy így alakult a fogazatunk, mindenevők vagyunk, és kész. És miért vagyunk azok? Mert úgy tudjuk megszerezni a tápanyagokat amikre szükségünk van.

Amúgy ennél még mindig jobban kiveri a biztosítékot nálam ha valaki csak azért eszik aranyos állatokat (mosómedvét, kengurut, mókust, mormotát) csak hogy elmondhassa hogy kóstolta. Nyilván más a helyzet ha az ember éhezik, és enni KELL valamit, de csak felvágásból...persze ez meg az én rigolyám.. :)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.12. 17:20:49

Nem volt túl vidám az a korszak amiről a Bacsó filmek szólnak.
Csak röhögünk a Tanún, pedig sajnos az volt a véres valóság.

-Sarge- 2009.03.12. 18:15:56

@Ziebi: Nekem ez így nagyon nevetséges. Az alapján kellene megválogatnom, hogy milyen húst eszek, hogy az aranyos volt-e élő korában? Láttál már néhány hetes malacot? Bocit?

Sarge

Ziebi 2009.03.12. 23:05:11

Ok, az indokaim lehet nem mindig logikusak. Kicsit rosszul is fogalmaztam. Legyen akkor az hogy: "nem haszonállat".
És igen, láttam bocit, malackát is, sőt egyszer volt egy malacunk akit cumisüvegből etettem hetekig. És ha bizony az ember rá van szorulva el tudom képzelni hogy bizony megegye a mosómedvét és a mókust. DE csak azért mert milyen jópofa hogy ilyet is evett valaki...nekem ez veri ki a biztosítékot na. :)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.13. 11:33:03

@Reckl_Amál: attól, hogy valaki nem eszik húst még nem szabad ilyen messzemenő következtetés levonni, nem a növényevéstől lesz valaki beképzelt, de sokan választják ezt a formát arra, hogy ők demonstrálják a felsőbb rendűségüket.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.13. 12:12:46

@Prinzessin Erbsen:
"Ha a vegetarianizmus csupán arról szólna, hogy valaki nem eszik húst, nekem sem lenne velük semmi bajom." Írtam tegnap.

Sajnos akivel találkoztam, az mind felsőbbrendűnek érezte magát emiatt.

ottla 2009.03.13. 15:47:59

Azért az túlzás,h. mindegyikük undorító, beképzelt+sznob!!!
Nem csak divatból válnak azzá emberek. Van, aki azért mert súlyos beteg. /Anyám is lemondott a húsról+sok egyébről, mikor rákja lett.../ Sokan súlyos betegségekből gyógyultak így +!
Van, akiknél nem testi, hanem lelki a motiváció. Gondolj csak sok buddhistára! Azt hiszem, pl.: Laár András v. a Dalai Láma nem jellemezhető a fenti jelzőkkel.
Na mennem kell, várnak a Meki előtt!:-)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.15. 13:06:05

@ottla:
Ismétlem, nem általában a vegákkal van bajom, hanem azokkal közülük, akik ezzel felvágnak.

Ez bármilyen csoportra igaz.

Alapból semmi kifogásom sincs a húsmentes életmód ellen. Csak azt nem szeretem, ha rám akarják erőltetni, és ha ellenállásomra vádaskodással és erőszakkal válaszolnak. Főleg azért furcsa ez, mert akik komolyan gondolják a dolgot (akár buddhisták, akár állatvédők), azoknak pont az erőszakellenességet kellene hirdetniük. Ebbe ez az agresszív föllépés - és ezt szoktam tapasztalni az ilyen szervezeteknél, ahogy egyébként most is - nekem nem egyeztethető össze a nem-ártás filozófiájával.

Szóval a képmutatást nem szeretem és a békétlenséget, egyébként meg semmi közöm ahhoz, hogy ki mit gondol, ki mi szerint él, csak, plíz, ezt más is tartsa be velem, másokkal szemben.

phaidros 2009.03.16. 13:13:05

@Reckl_Amál: "azoknak pont az erőszakellenességet kellene hirdetniük"

Ez mindig egy nagy dilemma volt a hívőknél, ezt számonkérni viszont erősen visszás olyantól, aki nem vallja ezt.

Gondolj bele, egy buddhista szerzetes látja, hogy vernek egy gyereket, és hiába beszél, nem hagyják abba.

phaidros 2009.03.16. 13:14:24

@Reckl_Amál: "Szóval a képmutatást nem szeretem és a békétlenséget, egyébként meg semmi közöm ahhoz, hogy ki mit gondol, ki mi szerint él, csak, plíz, ezt más is tartsa be velem, másokkal szemben."

Azaz nem baj, ha más NEM veri a gyereket, téged az nem zavar, csak Te hadd verjed. Az ő szempontjukból ez ilyen érv.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.16. 14:58:43

Ez az egész túl van lihegve. Leginkább ezt gondolom.

Az Olasz Vegetáriánusok Szövetsége nem egyenlő a buddhistákkal, mégha esetleg vannak átfedések is.

Azt utálom az olyen emberekben, akik a saját világnézetüket rá akarják erőszakolni másokra is. Mondtam én bárkinek is, hogy egyen húst? Soha! Ebben a posztban sincs ilyen leírva. Csak azt kértem, hadd csinálja mindenk kedve szerint. Én ugyanis nem vindikálom magamnak a jogot arra, hogy mások dolgaiba beleszóljak ezen a szinten. Az ilyen szövetségek meg mindig. A vallásokkal - és itt nagyon nem jó példa a buddhizmus, mert nem térítő vallás - ugyanez a gondom. Nekem ne kívülről mondja meg valaki, hogy miben higgyek, vagy hogy higgyek-e egyáltalán!

Az a képmutató, amikor valaki egyik percben gyilkosnak nevez egy húst is evő embert, miközben az állatok fogyasztási célra történő megölése nem gyilkosság. Ezeknek az állatoknak ez a sorsuk. Aki ezt nem tudja, az nem látja reálisan a világot.
A következőben pedig békéről, szeretetről prédikál, miután agresszívan nekem esett.
Aki a csirkék békéjét óhajtja, legyen békés az emberekkel is.

Ez inkább olyan, amikor valaki arról papol, hogy tilos a gyerekre kezet emelni, ezért, ha ezt teszed rossz ember vagy. Aztán a szemed láttára lekever egyet a saját fiának, mert az az öccsének meghúzta a haját.

A buddhistáktól egyébként sosem tapasztaltam, hogy legyilkosoztak volna bárkit is. A poszt ezen három mondata sem róluk szól. Köztudott, hogy nem esznek húst, de ez nekik fontos, és nem a külvilág felé mutatandó kép miatt.

Hagyjuk békén egymást! Ez lenne a lényeg.
süti beállítások módosítása