2009. március 04. 12:43 - Reckl_Amál

Kifinomult bosszú

A magyar netikettről megvan a véleményem. Hofi mondása a hülyékről - Magyarországon az egy főre eső hülyék száma kettő - a blog.hu-n különösen igaz. Jellemző rájuk a bunkó hangnem, a fölösleges kötekedés és persze a sértegetés.

A legújabb, amit fölfedeztem, a netes keresőoldalak segítségével akar odasózni egyet annak, aki az elkövető szerint megérdemli. A demonstrációs gyöngyszemet egy nagyon közkedvelt közéleti - bulvár blog egyik törzskommentelőjétől vettem kölcsön:

 

 

A lényeg az, hogy a keresőprogram ezt a kontextust is kiírja, ha valaki rákeres az ürülékkel folytatott aktusra, akkor megjelenik az említett politikusok neve is.

Ugye más is érzi az ebben rejlő leleményt? Azt az emberi színvonalat, amely ezt az ötletet megszülte. Ki akarunk cseszni valakivel? Tegyük olyan szövegkörnyezetbe a nevét, amely lealacsonyító, és akkor jól megaláztuk!

Nem valószínű, hogy az idézett hozzászóló találta ki ezt az igen méltó bosszút. Ő csak látta valahol, és nyilván megtetszett neki. Érthető, hiszen nagyon színvonalas.

Többször leírtam már, a magyar nethasználó állítólag fiatal, iskolázott, jól szituált és tájékozott. Magyarán a társadalom elitjéhez tartozik. Szépen állunk, ha az ilyesmit jópofának tartó, és éppen ezért alkalmazó emberek jelentik a társadalom krémjét.

Mehr Licht!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr77979776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.04. 14:27:33

Pontosan ezt írtam (vélhetően ugyanazon blog egy postja alá) nemrég: az a legijesztőbb, hogy nálunk az 'elit' népcsoport netezik, fórumozik. A fiatal, jólszituált, iskolázott, vagy iskoláit épp abszolváló ember. Nem a faluvégi nyomorgók és nem a bodzaszedők :) hát akkor csodálkozunk bármin is?

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.04. 15:08:56

Ugye csak viccelsz?iskolázott,jólszituált?Valamikor a net őskorában talán így volt..

phaidros 2009.03.10. 19:54:29

Kóka erőszakszex

és ez igaz is. :D

phaidros 2009.03.10. 20:02:26

Ráadásul most nézem a google-ban, másodiknak Kóka jön fel, ha erőszakszexet keresel.

Jani híres lett. :D

A szamárszex kategória már megosztott díjazású, de tényleg zavar, hogy az első helyen a szállásköltséggel csaló politikusok neve van mellette?
süti beállítások módosítása