2018. november 28. 02:03 - Reckl_Amál

Szegény Melania!

melaniaszomoru.jpgEz a szerencsétlen Melania Trump képtelen bármit is jól csinálni. Folyamatosan árgus szemek figyelik minden lépését, és bizony nem kímélik, lesújtanak rá, amint bármit is tesz. Szörnyű lehet Melania Trumpnak lenni!

Kemény munkája van pedig. Képviselnie kell sokféle ügyet, de mindenekelőtt az amerikai álom első számú letéteményese. Annak a közkeletű elképzelésnek a megtestesülése, hogy minden nagyszerű férfi mögött egy nagyszerű asszony áll. Ebben a megfogalmazásban ez persze nem korszerű, de az is biztos, hogy az amerikai választók nem tudnának mit kezdeni egy nőtlen vagy hajadon jelölttel.

Csak szegény Melaniának a first ladység sokszorosan megoldhatatlan feladat. Egyrészt nem született amerikai, még csak nem is nyugat-európai, hanem jugoszláv, egészen pontosan szlovén. First abban is az elnöknék sorában, hogy sok-sok évvel ezelőtt szerepelt a Playboyban nyusziként. Sosem volt egyetemi tanár, mint Hillary Clinton vagy sikeres ügyvéd, mint Michelle Obama. És, hát a család, amellyel az igazi amerikai értékeket kellene reprezentálnia, sem egészen példaértékű. Férje évtizedek óta közismert playboy, aki a túlságosan hagyományos szemlélet híve. Úgy is mondhatnánk, soviniszta. Egyébként is egy rettenetes ember, nehéz lehet szívből kiállni érte. Melania mégis teszi, ami tőle telik.

Szegény Melania egyszerű kis aranyásóként érkezett Amerikába, és még üdén, frissen megfogta az Isten lábát Trump személyében. Szépen élte a milliomosnék kényelmes, fényűző életét. Álmában sem gondolta volna, hogy egyszer majd százmillió szempár vizslatja minden megjelenését. Vagy éppen meg nem jelenését: egyszer egy-két hétre eltűnt a nyilvánosság szeme elől veseműtéte miatt, de azzal is csak rosszízű spekulációkat hívott elő.

A külsejét, az öltözködését, a múltját, a szavait - mindent csak kritizálnak. Ez pedig láthatóan túl sok neki. Melania a legkevesebbet mosolygó first lady. A pletykalapok már-már unalmas toposza az elnöki kezet durcásan meg nem fogó elnökné képe. Üzenget is: néha csak a manapság Közlönyként is felfogható Twitteren, máskor egyenesen a ruhájára írja ki, hogy nyasgem az elégedetlenkedőknek.

Most éppen a karácsonyi dekoráció miatt gúnyolódnak rajta. Ez is közhely: eddig még nem sikerült úgy feldíszítenie a Fehér Ház karácsonyfáit, hogy ne látták volna nevetségesnek, ne adj' Isten, egyenesen sértőnek. Idén az Amerika kincsei tematika jegyében készült a dekoráció: minden szoba mást és mást jelképez a bőséges terméstől a tehetséges gyerekekig. Az Erőt szimbolizáló Vörös Szoba viszont nem az ünnep vagy a büszkeség asszociációját keltette, hanem valami egészen másét.

melania_handmaid.jpg

A mémkészítők szerint a first lady sétája a vörös-fenyők között A szolgálólány meséje című disztópia egyik jellegzetes jelenetére hajaz. A világsikerű regény és filmsorozat olyan világot mutat be, ahol a nők csak mint szülőgépek, és nem mint emberi individuumok élnek. Sokak szerint Trump, de főleg szavazótáborának jó része nagyon is élvezne egy ilyen hímsoviniszta társadalmi berendezkedést.

Melania messze nem olyan gáz, mint amilyennek beállítják. Ő véletlenül nincs a helyén. A férje az, aki a nem neki járó helyet bitorolja. És miatta is bántják ezt a nőt, aki minden dekorativitása ellenére valóban esetlen, a szerep nem az övé. De amikor kritizálják, nem őt kritizálják, hanem a férjét. Trump ellenzéke azt hiszi, ha a feleségét bántják, az elnököt is gyengítik. De mindeddig ez hatástalannak tűnik. Ez a szegény nő a férjének sem fontos, a Nemzethez hasonlóan neki is csak egy szimbólum. Státuszszimbólum.

47 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr7114397374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

powerage 2018.11.29. 08:19:23

Ha demokrata elnök felesége lenne, akkor a sajtó úgy összességében Melania lába előtt heverne.

Ehelyett a fentihez hasonló, TDS-ben ázó, rosszul összeszedett hőbörgések mennek még az ilyen sarki blogokon is a következő hat évben.

tamask 2018.11.29. 09:05:01

Melania európai, az európaiak meg nem mosolyognak idióta módon minden pillanatban, mint az amerikaiak. Michelle Obama egy trampli. Hillary Clinton egy közönséges korrupt politikusbűnöző. Melania meg egy európai hölgy, aki sose készült politikusnak, nem tömték a zsebét a bankok, gyógyszergyárak, hadiipari cégek.

tamask 2018.11.29. 09:07:15

Obamáék és Clintonék egész életükben mesterkedtek, korrumpálódtak, összeesküdtek, csak hogy megkaparintsák a hatalmat. Ettől a mentalitástól valóban nagyon messze áll Melania Trump szelíd bája.

Etniez 2018.11.29. 09:45:14

@maxval balcán bircaman: annyira nem vagy komolyan vehető, általában csak kiröhögöm az általad terjesztett orosz propagandát.

Etniez 2018.11.29. 09:45:53

@tamask: hölgy :D
Egy egyszerű kurva.

Mancilla Pectoralis 2018.11.29. 09:57:23

Sajnálom Melániát, azon sem csodálkoznék,ha Trump elöksége végén szépen elválna.Addig meg tartania kell magát. Gondolom púp a hátára az egész.

m.t. 2018.11.29. 10:06:46

@maxval balcán bircaman:
A media mar a medium tobbes szama, az hogy mediak ertelmetlen.

Etniez 2018.11.29. 10:24:21

@maxval balcán bircaman: Moszkvában hogy tanítják, avagy Hofi: eddig mennyi van leírva? :D

Etniez 2018.11.29. 10:25:49

@Mancilla Pectoralis: mit sajnálsz rajta? Aranyásó, aki kifogott egy milliárdost.
Most egy kicsit dolgoznia kell a pénzért, ennyi történik.

chrisred 2018.11.29. 10:33:19

A foglalkozása: biodíszlet. Minek ahhoz tanulni? Éppen elég előképzettséget adott a modellmúlt.

commando 2018.11.29. 11:18:21

@maxval balcán bircaman: Nyílván a vers is úgy szól, hogy "Még kérnek a Nép!" vagyis:
1. A média azt írta
2. A médiumok azt írták.

Bár lehet, hogy kár volt a felesleges karakterek miatt!

ekat 2018.11.29. 11:27:42

@commando: És nyilván a boltban egy cukkinot, a kávézőban meg két espressi-t kérsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.29. 11:34:20

@commando:

"A média azt írta"

Nem egyezteted a többes számú alanyt az állítmánnyal? Nem értelek,,,

chrisred 2018.11.29. 11:48:36

@maxval balcán bircaman: Ha az adott kifejezés gyűjtőnév, mint mondjuk a tömeg vagy a falka, akkor a magyarban nem szokás többes számot használni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.29. 11:53:58

@chrisred:

Szóval akkor azt mondod, a "média" nem többesszámban van??? Igen, ezt mondom én is, kösz a megerősítést.

chrisred 2018.11.29. 12:22:33

@maxval balcán bircaman: Azt hittem, arról, hogy van-e értelme egy adott gyűjtőszót többes számban használni. Például hogyan helyesebb: "liberális propaganda" vagy "liberális propagandák"?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.29. 12:29:34

@chrisred:

1. A "média" EGYIK jelentése gyüjtőszó, a másik nem az.

2. Még ha gyüjtőszóként használod a "média" szót, akkor is lehet többes száma.

Hamihami 2018.11.29. 12:38:48

@chrisred: kedves chrisred, sajnalattal tajekoztatlak, de szepen felultel a berkommentelo ama taktikajaba, hogy tereli a temat, te pedig rendesen adtad ala a lovat.
Melania egyszeru golddigger, mondhatni kurva, aki szerencset probalni ment az usaba. Ma is sok ilyen van, lasd "dubajozas". Nezd meg a linkedinen, hany szoszi "real estate expert" van az emirsegekben.
Melanianak bejott a penz, csak azzal nem szamolt szegeny, hogy ennyit kell erte fizetnie: turi a ven kujont, beall biodeiszletnek meg stb. Dehat c'est la vie, aki keres, talal.

Macropus Rufus 2018.11.29. 13:11:23

Egy picit belekoty a média vs. médiák dologba.A médium egyes számú főnév, magyar többes száma a médiumok, latin–angol többes száma a média. A rádió médium, a rádió és a televízió médiumok vagy média. Napjainkban elterjedt a médiák többes szám. Szigorúan véve alaktani szempontból szabálytalan, mert a latin–angol többes számú alakhoz teszi hozzá a magyar többesjelet. Ennek az az oka, hogy nyelvünkben nem ismerhető fel a média többes száma. Emiatt már a nyelvészek egy része is elfogadja a médiák szót, és nem tekinti súlyos hibának. Gyakorisága, elterjedtsége miatt elképzelhető, hogy előbb-utóbb teljes egészében elfogadottá válik.

Akinek a fenti megfogalmazás nem világos: médiák nincsenek. Média van, de mivel a magyarban a média nem egyértelműen jelzi a többesszámot ezért szokás médiáknak hívni ami nyelvtanilag teljesen hibás, de még is előbb v. utóbb de ez lesz az elfogadott forma. Tehát kedves Birca teljesen hibásan írod le a dolgot, mert média és NEM médiák ua. te is abba a halmazban vagy aki miatt a teljesen hibás médiák elfogadásra kerül és a jövőben már médiák néven fog menni a dolog. Lásd még: ha a hülyét mostantól konzekvensen hüjének írnánk akkor pár év alatt ez lenne az elfogadott forma ua. nyelvtanilag teljesen hibás mivel eredetileg hülye volt a szó ergo: egy hibás forma lesz az elfogadott... szép új világ.

Macropus Rufus 2018.11.29. 13:12:16

@Etniez: gondolom a th-ig eljutott :) bár a médiákban nincs, de ő eljutott :D

Sztravinszka 2018.11.29. 13:21:30

Szerencsétlen. És pont egy ilyen okádék filmhez hasonlítják a fáit.

tamask 2018.11.29. 13:21:31

@Etniez: anyádat is lekurvázod? Melania modell volt, esztétikus fotókon szerepelt, legálisan dolgozott, még Trump legádázabb ellenségei se tudták bizonyítani, hogy Melania bármi illegálisat tett volna.

@chrisred: Melania Trump diplomás

@Hamihami: ha valaki golddigger volt, az Killary Clinton. Ő még odáig is elment, hogy elhallgattatta a férje által megerőszakolt nőket, mert ha a férjét elítélik, akkor az Killary politikusi karrierjének is ártott volna.
Igazi gerinctelen nőszemély.

Etniez 2018.11.29. 13:23:59

@Macropus Rufus: innem tudom, hogy nem élt Magyarországon, nem vágta le, hogy törölköző vagy türülköző :D

De th-val még jobb.

Macropus Rufus 2018.11.29. 13:25:44

A cikkhez: én azért sajnálom Melaniat. Tuti, hogy nem ilyen lovat akart. Okés, hozzá ment egy kőgazdag ipséhez. Ez a modelleknél már csak így szokás. Ezzel még nem is lett volna gond, de szegény Melania sem gondolta 8 éve, hogy ez a majom Trump elnök akar lenni. Aztán az lett. Na itt kezdődött Melania kálváriája. Ő is tisztában van azzal, hogy olyan körökbe került be ez miatt, amiből ő igencsak kilóg. Egyrészt a múltja miatt, amit lehet mindenki magasról leszarik, de őt még is frusztrálja. Aztán a múltból következik, hogy nincs 2-3 diplomája meg phd-je meg mitudoménmégmi. A környezetében (leszámítva a férjét) meg biztos, hogy van jó pár diplomás, doktoris meg ilyenek. (elég ha megnézi az előző förszt lédiket...) Ismét frusztráció. Aztán ott van a férje. Amíg csak ő és a szűk környezet tudta, hogy Trump túlképpen egy nagyra nőt majom, addig nem volt gond. De most már kb. 4-5 milliárd ember tudja, hogy a Trump egy majom + azt is, hogy ő a felesége ennek a majomnak. Aztán ott van az is, hogy a net bátor és büszke felhasználói rétege ott rúg belé ahol tud. Amúgy a beszólók 99%-nak nem lenne vér a pucájában, hogy amit leír azt a szemébe is mondja, vélhetően ha Melania megszólítaná őket face2face, köpni-nyelni nem tudnának a zavartól. Én sajnálom csajt. És biztos vagyok benne, hogy már rég elhatározta, hogy qurva sok zsé ide v. oda de ebből válás lesz. Csak van benne annyi, hogy Trump-ot nem akarja fossá alázni egy válással. Majd amikor Trump megy az elnöki székből majd ő is menni fog.

Macropus Rufus 2018.11.29. 13:28:23

@Etniez: :))
Hogy írják türülköző vagy törölköző?
Meddig jutottál
Th....
Akkor már mind1 :DDDD

Egyik nagyon nagy kedvencem a Hofitól ez volt.
Meg amikor két külföldre szakadt hazánkfia össze fut a metróban
Azt mondja az egyik:
Nem ismersz meg?
Nem.
Ne mond már!
Nem mondtam.
Hát együtt lőttük a pártházat!
Mikor? Melyiket?
Hát mikor melyiket. :D :D :D

Hamihami 2018.11.29. 13:31:53

@tamask: hogy Clinton vagy Lincoln vagy barki mas milyen ocsmanysagokat csinalt, az mas tema. A cikk Trump szegeny biodiszleterol szol. Fotozkodni nem illegalis, penzhajhasznak lenni sem az, erdekbol hazasodni sem az. Csak aztan nehez azt sajnalni, aki a milliokert eladja az eletet, aztan sir (avagy sirNA, ha engednek neki), hogy kurvazik a ferje, meg ugy amblokk egy egoista narcisztikus barom stb. Eladtad magad, akkor vallald annak minden hozadekat, ne csak papi feneketlen hitelkartyajat.

tamask 2018.11.29. 13:33:25

A történelem ítélőszéke előtt Obama, Clinton és a háttérhatalom szekértolói nem fognak megállni. Trumpot igazolni fogja a történelem és elnökségét az utolsó aranykorként fogják emlegetni.

tamask 2018.11.29. 13:36:20

@Hamihami: elárulnám, hogy a First Lady hagyományosan egy olyan biodíszlet, mint Melania. Az az aktivista, közhatalmi jogosítványokra ácsingózó förszt lédi típus, ami Barack Obama "férje" volt (férjnek nevezem, mert nőiességnek nyoma sincs benne), az teljesen alkotmányellenes. A förszt lédi nem része az amerikai alkotmányos struktúrának, az, hogy exponáljak magukat, az agyrém.

chrisred 2018.11.29. 13:53:38

@tamask: Akkor az összes internetes életrajza téves?

"She attended the Secondary School of Design and Photography in Ljubljana and studied architecture and design at the University of Ljubljana for one year before she dropped out."

chrisred 2018.11.29. 13:57:51

@tamask: Elárulom, hogy ez a hagyomány Nancy Reagan időszakáig tartott. Azóta a First Lady elfogadottan közszereplő.

chrisred 2018.11.29. 14:00:17

@tamask: "Trumpot igazolni fogja a történelem és elnökségét az utolsó aranykorként fogják emlegetni."

Az olajlobbi mindenképpen.

martineden 2018.11.29. 14:33:18

@tamask: ,,Melania meg egy európai hölgy, aki sose készült politikusnak, nem tömték a zsebét a bankok, gyógyszergyárak, hadiipari cégek."...hat igen,o kenytelen volt hanyatt fekve beszerezni az efele javakat.Rossz ragondolni,mennyi munkajaba kerulhetett ez a Viagra feltalalasa elott.

Thunder_th 2018.11.29. 16:06:49

Előre elnézést, hogy alpári leszek, de én csak az amerikai elnöktől idézek.
Ugyan nem tudom, hogy Trump megragadta-e már őt a puncijánál fogva ("Grab them by the pussy. You can do anything"), de annyira nem sajnálom. Az minden megnyilvánulásán látszik, hogy utálja a helyzetet, utálja Trumpot, nem érzi jól magát a szerepben. Nem gondolnám, hogy válás lesz a vége, mert szerintem az öreg már nem húzza sokáig. 72 évesen hiába ugrál ott az elnöki székben, aztán egyszer csak bemondja a ketyagő az unalmast. Inkább megörökölné a vagyont, mint válóperben évekig pereskedne érte.

MutánsJane 2018.11.29. 16:44:09

@chrisred: "Elárulom, hogy ez a hagyomány Nancy Reagan időszakáig tartott. Azóta a First Lady elfogadottan közszereplő."

És Eleanor Roosevelt?

David Bowman 2018.11.29. 17:17:53

Nem a lábát fogta meg annak az istennek.
egészségére.

David Bowman 2018.11.29. 17:19:39

@martineden: Legalább tett valami hasznosat érte. Ez pl Mrs. Clintonról nem mondható el.

exterminador 2018.11.29. 18:29:05

@tamask: baszki, te most direkt trollkodsz?

exterminador 2018.11.29. 18:32:23

@Thunder_th: ne aggódj te Trump egészségéért, az amerikai elnökökre vigyáznak rendesen, olyan orvosi kezelést kapnak, hogy azt elképzelni se tudod. Id. Bush és Jimmy Carter már 94 évesek, utóbbi két éve úszott meg egy áttétes rákot. El tudom képzelni, egy magyar 92 éves nyugdíjas vajon meddig húzta volna a diagnózis után.

exterminador 2018.11.29. 18:37:48

@tamask: a pornográfia mióta illegális? :DDDDDDDDDDDDD
Találtam a hölgyről néhány "ízléses" képet, tiszta művészet!
www.gq-magazine.co.uk/article/donald-trump-melania-trump-knauss-first-lady-erections
thefappeningblog.com/melania-trump-naked-4-photos/

2018.11.29. 19:20:46

@Thunder_th: szerintem o komoly fenyegetest kapott, ha esetleg el akarna valni, mi minden tortenne vele (mindjart a beiktatasi buli utan, amikor az a mosolygos-elkomorulos video szarnyra kelt). O pedig azota is csak senyved a szerepeben.
Es egyhamar nem is fog felszabadulni, itt nem szokas 72 evesen meghalni, a ketyegok - foleg egy ilyen szemelynel - nem allnak le meg 10-15 even at, 85-90 eves koraig, vagy megtovabb is elketyeg az a ketyego. FirstLady assszongggya, sajnos. (En is). Mire ez a majom feldobja a talpat, addigra Melania is 65-70 lesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.30. 15:04:33

@Macropus Rufus:

"Szigorúan véve alaktani szempontból szabálytalan, mert a latin–angol többes számú alakhoz teszi hozzá a magyar többesjelet."

Marhaság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.30. 15:08:48

@Macropus Rufus:

"ha a hülyét mostantól konzekvensen hüjének írnánk akkor pár év alatt ez lenne az elfogadott forma"

Téves.

Kevered ahelyesírást és a helyes nyelvhasználattal.

A helyes nyelvhasználat csak attól függ, mit mond a többség helyesnek.

A helyesírás viszont szimpla döntés kérdése. Jellemzően szabályzat.
süti beállítások módosítása