2018. október 08. 01:53 - Reckl_Amál

Az én #metoo-m

Azt írta az újság, hogy a #metoo mozgalom egy éve kezdődött. Ekkor mert Harvey Weinstein azóta bukott filmproducer egyik áldozata először a nyilvánosság előtt, névvel, arccal beszélni az őt ért szexuális támadásról. Számos áldozat jelentkezett még, erre korábban nem volt példa. Ahogy arra sem, milyen gyorsan sodort el néhány megvádolt híresembert a mozgalom adta bátorság. Magyarországon ketten kellett, hogy szembenézzenek korábbi tetteikkel. Vagy legalábbis elszenvedjék a kései következményeket.

hondhorst.jpg

Gerhard von Hondhorst: Az állhatatos filozófus, 1623

Ezeket az idősödő urakat azonban a társadalom egy részének megvetésén kívül nem érte semmilyen más büntetés. Nem csak a jog előtt nem kellett a felelősséget vállalniuk állítólagos tetteikért, mert az ilyen ügyek, főleg ennyi idő távlatából, nehezen bizonyíthatóak. Az más kérdés, hogy senki sem tett feljelentést a megvádoltak közül a jóhírének megsértése miatt. Pedig többnyire ezzel fenyegetőztek első reakcióként.

Számomra nem az volt a legmegdöbbentőbb, hogy ilyen előfordul. Még csak nem is az esetek gyakorisága. Senki sem élvezetből fekszik az ún. szereposztó díványra. Persze látványosabb - és kellemesen távoli is a civil közönségnek - ha a művészek amúgy is gyanús, bohém világáról, illetve rendezőkről és színésznőcskékről beszélünk. Pedig az a közmondásos bútordarab sok más helyen is várja a vendégeit.

Az érintettek makacs értetlensége viszont nagyon fölháborít. Bevallom, a magyar esetek jobban foglalkoztattak, mint a külföldiek. A megvádoltak nem is nagyon tagadták a vádakat, nem értették, mi a baj. Volt, aki még büszke is volt arra, hány ifjú tehetség útját egyengette sajátos módszereivel.

A legfájdalmasabb azonban a közvélemény reakciója volt. Azt korábban is sejtettem, hogy bennünket, nőket a férfiak többsége lenéz, alacsonyabb rendűnek gondol magához képest. De azt nem gondoltam volna, hogy ennyire gyűlölnek minket. Mint ahogy ez a folyamatosan előbukkanó történetekre érkező hozzászólásokból kiderül. A sajtó túltolta a témát, ez nem kérdés. De akkor is szörnyű volt olvasni ezt a töméntelen negatív, rosszindulatú szöveget. A hozzászólásaikban ezek a többnyire fiatalabb férfiak a sok történet közül egyet sem hittek el maradéktalanul. A vádló többnyire le volt kurvázva, hitelességét pedig azzal akarták aláaknázni, hogy miért csak most áll elő történetével. Hát, talán pont az ilyen érzéketlen reakciók miatt.

Mielőtt azt gondolnánk, erre persze a nicknevek álcája mögül képesek csak az "urak", el kell oszlatnom ezt nézetet. A munkahelyemen töltött utolsó héten történt zaklatásgyanú ügy. Valószínűleg csak félreértés, maga az eset nem súlyos. Az elszenvedő lány nagyon okosan - és bátran - azonnal jelentette a dolgot, és aztán tisztázták is. Ennél érdekesebbek voltak a reakciók! A lány először megkapta az elmebeteg billogot, aztán munkára alkalmatlannak is ítélték, hiszen egy elmebeteg bármikor tehet bármi kiszámíthatatlant. Másnap még mindig hisztis liba volt.

Az én #metoo-m arra rádöbbenni, egyesek mennyire gyűlölik a fajtámat. Leplezetlenül. Talán még büszkék is rá. 

72 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr314287417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2018.10.08. 11:54:20

Hát igen, ez nagyon szomorú. :( Főleg az, hogy ennyire csont nélkül túlment rajta a társadalom. És nem keresztre feszíteni kellett volna a megnevezett bűnösöket, hanem a nyilvánosságnak arra kellett volna szolgálni, hogy valami tanulsága legyen az egésznek. Az erkölcsileg kevésbé romlottaknak a ráébredés, hogy ez miért rossz, a nagyon romlottaknak meg legalább az, hogy veszélyes is ilyet csinálni.

Ehelyett semmi nem történt. Most már az ellenreakció is elült.

Európai téridő 2018.10.08. 18:34:59

A túltolás elfajulása vette el a hitelét ennek az egésznek. Lásd: Brett Kavanaugh amerikai fő-főbíró ügye, aki mindennek ellenére beiktattatott, a Demokraták óriási bánatára. Érdekes, ez az egész hacacáré is Amerikából indult el. Miért is?

Janos Vegetary 2018.10.08. 18:41:50

A dolog másik oldala hogy aki lefekszik a szereposztó diványra előnyszerzés (vagy hátrány elkerülése) céljából, valójában a vesztegetés büntetőjogi tényállását valósítja meg.

bandiras2 2018.10.08. 19:03:38

Térjünk vissza az alapesetre, a hollywoodi szereposztó díványra.
"A vádló többnyire le volt kurvázva"
Nem szeretem Harvey Weinsteint. Szerintem egy gusztustalan féreg. Viszont amivel megvádolták, az túlzás.
Itt van a Harvey wainstein. Ő a Producer. Ő adja a pénzt. Ő dönti el, ki kapja az esélyt, hogy milliomos színésznőcske legyen egy utcáról beesett senkiből. Ehez le kell pippantani az öreget. Hollywoodban a hússal fizetnek, és cserébe weinstein kifizette őket a szerepeikkel. Ki lett fizetve mindegyik. Juttatásért SEX. Kurva. Pont. Mind. Salma Hayek meg stripper, mert a Fridának a finanszírozását meztelen jelenethez kötötte a kéjenc kujon.
Harvey Weinstein nem kevés ismeretlen senkiből csinált nagy karriert befutott csillagot.
A 20 millás szerződés esélyét senki nem adja oda egy tehetségtelen senkinek a két szép szeméért. Aztán hercegnő felnő, kőgazdag lesz, kinyílik a csipája, és zavarni kezdi a múltja, mert hogy ő nem prostituált. DE AZ. Szerepért feküdt. Persze a valóság az valóság, kivéve ha kiderül, hogy veinstein "megerőszakolta".
A világ megváltozott. Eddig egy tehetségtelen libának volt esélye: Ha elég szép volt, és hajlandó volt szopni, akkor lehetett belőle csillag. Most már egy producer se lesz hajlandó kockáztatni. Kizárólag a tehetség számít, mert megdönteni már senkit sem lehet. A tehetségtelen szépségek meg mehetnek pornócsillagnak/valódi kurvának, mert másra amúgyse volnának jók.

A valódi erőszak az valódi erőszak, ha valaki ilyet csinál, annak a sitten a helye, ahol majd a többi sittes megmutatja nekik hogy mi az erőszak. De hogy évtizedekkel később kifizetett prostituáltak kezdjenek hisztizni, hogy ők hercegnők...

murray 2018.10.08. 19:23:58

És mi a helyzet a hatalommal rendelkező férfiakkal való anyagi és karrierszerző előnyök bezsebelése ingyen és csak szex ígérgetéssel ?
mert ezek az ügyek nagyrészt ebből jöttek a férfi túllépte a határt.

ezzel nincs baj? mert a csinos nők millói így szerzik az életben az előnyöket az első záróvizsga kigombolt blúztól kezdve a komoly állásokig ahova vezető férfiak hormonjai jutatták őket. erről ennyit.

sweety 2018.10.08. 19:34:18

Nos, én nőként sem hiszem el ezeket a történeteket. Hihetetlen, hogy senki nem ment a rendőrségre akkor rögtön, hanem kivétel nélkül 20-30, sőt volt aki 50 év után állt elő a sztorijával, illetve azt állította, hogy akkor történt meg vele. Engem kiskoromban elkapott egy pedofil, még 10 éves sem voltam, de ahogy kiszabadultam azonnal rohantam haza és elmondtam mi történt. El nem tudom képzelni, hogy felnőtt nőknek ne legyen annyi esze, hogy azonnal a hatósághoz fordulnak.

szepipiktor 2018.10.08. 19:38:05

Marhaság!
Akiket te itt most megszólsz, azok nem a zaklatás, az erőszak ellen szólnak, hanem a kirekesztő, jogsértő és agresszív bolsevik stílusú baromság ellen.
A #metoo miről is szól?
Egy adott, eleve számos kérdést felvető mikroközösség saját anyagi alapú botrányáról.
Soha nem bolt, nincs isz szó az átlagos nők problémáiról, hasonlóan a feministák kizárólag önző pozíciószerzéséhez, itt is addig nincs zaklatás, amíg a nőnek érdeke fűződik a dologhoz és azonnal azzá válik, ha hátrányt szenved. Sok esetben szakmai okok miatt is beindul a gépezet.
Igen, van számos valódi jogsértés, de a felvetett történetek jellemzően régi, ma már nem is igazolható történetek, melyeket a #metoo mozgalom rednre bizonyítékok nélkül, a megvádolt teljes megsemmisítéséig visz, átugorva a jogszabályokat, a törvényeket.
Emlékezzünk csak, nálunk csak akkor jelent meg egy áldozat (a mai napig nem igazolt a vád!) , amikor az amerikai oldalon borult EGY bili! Erre aztán itthon minden jött-ment rácsatlakozott, azt is zaklatták, aki ezer éve nem volt férfiközelében, és ugye ott a Havas-sztori, pár bérceleb volt az adu a feministák kezében, akik előtte és utána is kérdéses erkölcsű életet, programot vittek.
A #metoo ebben a formában értelmetlen, nem foglalakozik a nőkkel, a valódi áldozatokkal, de az egészet felhasználja a gender és feminista mozgalom a férfigyűlölet generálására.
Tehát az a férfi, aki EZEK ELLEN szól, az nem a nők bántalmazása, zaklatása ellen szól, hanem a sok aktivista genny aktuálpolitikai, haszonszerzési diktatúrája ellen.
Tudod, kedvesem, ma a dohányboltban már "szipkát" kérek, mert a "hüvely" szó kiejtésénél rettegek, hogy a TEK jön értem, mert ma már ez is zaklatás.
Szóval ez a lényeg, és mivel a #metoo mellett harcolók jellemzően a társadalomellenes aktivistamozgalmak tagjai, naná, hogy ezt a vélemény is hímsoviniszta, nőgyűlölő, szexista véleménynek tartják, hiszen nem jó nekik, ha kilóg az a lóláb!!!
Nem a #metto a gond, hanem a sok barom elvakult hívő, akik rombolják a társadalmakat.
Egyébként sokat beszélgetek nőkkel a témáról, a 99% velem ért egyet, és ezt a #metoo kamut kinevetik, hiszen nem a nőkről szól. És a nők szeretik ám a férfiakat, nem a leszbikusok a döntő többség.

szepipiktor 2018.10.08. 19:48:02

Egyébként az ügy elején elmondtam egy példát, de ugye mit várjon az ember egy aktivistátol...
.
Van egy színház, abban kell 100 darab táncosnő.
Egy férfi dönt.
Elmegy szűlni egy a 100-ból.
Kiírják a pályázatot az 1 darab helyre.
Jelentkezik 10 táncosnő.
Mind szép, ügyes, tehetséges, azaz 100%-ban azonosak!!!!!!
De egy kell csak.
Tegyük fel, a döntéshozó nem akar választani, sorsolja a pozíciót.
A 4. számú a nyertes, ő kerül be a tánckarba.
Marad 9, aki nem...
A 9 csalódottból 3 bosszúból azt állítja, a döntéshozó egy szopásért akarta őt választani.
.
Na ekkor indul be a #metoo!!!
Akkor sem lesz igaza a döntéshozónak, ha soha nem volt ezekkel négyszemközt, minden tárgyalásnál több szem és fültanú volt.
Ez nem érdekli a #metoo gazaembereket, végigviszik és megsemmisítik a döntéshozót.
,
Folyamodvány:
Tegyük fel, a döntéshozó szereti a nőket és tényleg elfogad (mert a 10-ből legalább 6 magától kínál fel,,,) ellenszolgáltatást, az egyik szopó megkapja az állást, befut, sikeres lesz és gazdag
SOHA nem fog kiderülni!!!
És ha a többi szopó vagy nem szopó nem rosszindulatú, akkor onnan sem jön vád, sem valós, sem hazug vád.
.
Na ez a #metoo!
De a korházi ápolónő, akinek a dokinak kell engednie, a büdös életben nem éri el az aktivisták és érdekvédők ingerküszöbét... Sem az otthon naponta véresre vert feleség sem... EGYETLEN átlagos nő sem, csak ha már valódi áldozattá válik, meghal, és akkor meg elkezdődik a mutogatás... A másikra,
A feministák persze a mocskos, gyűlölt férfiakra, Általánosságban.

az övezet gázai 2018.10.08. 20:11:42

A kedves írónő ki meri buggyantani a száján, hogy a férfiak gyűlölik a nőket. Ilyen szöveg után, amiből egy dolog tűnik talán ki, hogy a szerző gyűlöl itt.
A metoo egy folyamat része. Elindult a matriarchális világ építése, és nem lesz benne köszönet. A nőknek sem.

Brix 2018.10.08. 20:13:50

Nem èrtek egyet! A fèrfiak túlnyomó többsège nem nèzi le ès nem gyűlöli a nőket. Ez a feltevès eleve feminista , fèrfigyűlölő álláspontot tükröz....A bűnösöknek bűnhődni kell, de ezekből a sajnálatos esetekből egy általános, fèrfigyűlölő kampány indult el, ami össztársadalmilag mèg veszèlyesebb...Akik 20-30 , vagy 40 èvig hallgattak, maguk is bűnrèszesek, hiszen valamilyen okból , vagy èrdekből gyávák voltak kiállni saját jogaikèrt, a megfelelő időben...Nem hiszem el, hogy amikor ez törtènt velük, nem volt apjuk, bátyjuk vagy barátjuk , aki segített volna, ès összeverte volna az erőszaktevőt...Azt kell hogy feltètelezzem, hogy sokuknál mègis lehetett valami erős èrdekösszefonódás , ami ilyen sokáig elhallgatta őket....

Bobby Newmark 2018.10.08. 20:17:05

@szepipiktor: Apró probléma a szemléltető példádban, ami rögtön az egész álláspontod összeomlását is okozza, hogy nem a 9 noném nem kiválasztott nőcske állt ki, hogy le kellett _volna_ szopnia a porducert, hanem az az 1 kiválasztott, és azzal hogy ő le is szopta.

Az, hogy most ez igaz-e vagy nem, az mindegy abból a szempontból, hogy írtál egy olyan példát, ami homlokegyenest az ellenkezője annak ami történt. Ha jóindulatú vagyok, akkor ez azért van, mert hülye vagy, ha rosszindulatú, akkor meg arra következtetek, hogy NEKED van politikai hátsó szándékod.
Ami egyébként a Star Wars kapcsán nemrég lebukott orosz trollhadsereges esetet nézve kicsit megalapozottabb elképzelés, mint a tiéd.

bandiras2 2018.10.08. 20:26:29

@az övezet gázai:
Na igen. Ha sikeresen megszabadulnak a saját maszkulin férfipopulációtól, akik képesek lennének megvédeni a lebensraumot azoktól a kecskebaszó untermensch népektől akik most is éppen százezrével jönnek/jönnének errefelé, akkor majd nem lesz ki útját állja Machó Ahmednek, és Alpha Jamalnak, és ők mivel helyből leszarják ezt az egész feminista mozgalmat, úgy szájbaverik az összes feministát, hogy örülni fognak ha szophatnak.
Addig megy a férfigyűlölet, hogy a férfiak tömegével állnak fel az asztaltól, és hagyják leégni a világot, mert ha nincs nyugtuk a kibaszott femináciktól, akkor halál nyugodtan fogják végig nézni azt ahogy a kecskebaszók végleg felszámolják a feminizmust egyszer és mindörökre.
Mert Hasszán lánykájának a képét Hasszán teljes támogatásával veri be a Macho Ahmed, mert a próféta megírta, hogy az asszony olyan mint a termőföld, amit a tulajdonosa akkor és úgy szánt fel ahogy a kedve tartja, és Hasszán mosolyogva nézi ezt, mert látja, hogy az unokája nem lesz egy nyámnyila feminista szardarab, mert megfelelő apja van neki, aki megfelelően kioktatja arról hogy hogy kell a nőkkel bánni.

MEDVE1978 2018.10.08. 20:31:00

A meetoo túl lett tolva. Ha valaki rácsap egy csinos nő seggére a buszon az nem helyes és offenzív. De nem egyenlő azzal sem mintha utána fütyülne ahogy azzal sem mintha megerőszakolná. A tényleges nemzetközi meetoo például érintette Weinsteint, de érintette pl Louis CKt is és Spaceyt is. Az első visszaélt a hatalmával, a második pucéran várta valamelyik kolléganőjét (óriási sokkoló bűn), a harmadik kiskorút erőszakolt. Ez mind más történet, nagyon más.

Sok híres ember deviáns amellett, hogy zseni. Ettől a művészetük, tudásuk zsenialitása nem lesz kisebb. Chuck Berry, a Rock and roll apja kamerát szerelt az éttermében a női wcbe. Polanski megerőszakolt egy tinédzser lányt. Wernherr von Braun náci tiszt volt. Nagyon sok mindennel lenne szegényebb a világ nélkülük.

flort 2018.10.08. 20:31:42

Nem gyűlölik a fajtádat, hanem sajnálják vagy sokkal inkább lenézik. A metoo pont úgy túlzásba esett a legelső perctől, mint a feminizmus. És bár egyes dolgokban akár egyet is lehetne érteni veletek (de nem évtizedek múltával, könyörgöm!), de a vérben forgó szemek, a stílus és az indulatok ezt eleve kizárják.

És az a baj, hogy ezzel a komoly témáról nem lehet értelmesen beszélni, de ezt pont nektek köszönhetjük. Köszönhetitek magatoknak.

Harvey Weinstein. 2018.10.08. 20:31:55

"Azt korábban is sejtettem, hogy bennünket, nőket a férfiak többsége lenéz, alacsonyabb rendűnek gondol magához képest."

Mert budos kurva mindegyik. Eloszor a leggatlastalanabbul elonyt szereznek a szexualitadsal kurvasaggal, aztan sertett kurvakent vadaskodnak. Es mert nem vittek semmire, vagy azert mert amit elertek az KIZAROLAG a kurvasaguknak koszonhetik ratamadnak a ferfiakra.
De mar nem sok idotok van, mert jonnek a robotkurvak, es mentek a levesbe, mert mar arra sem kelletek majd.

if you 2018.10.08. 20:44:05

Tény szerűség véget,a metoo nagyrészt a 60-70-80 évek egész más morális közfelfogásában történt eseteket tematizált! A szabad szerelem,virágok gyermekei(hippi korszak),feminizmus nagykorúvá cseperedésének a kora! Lehet nem szeretni,elutasítani a kor sajátosságait,de történelmietlen,elemezni hibáit kritizálni,tanulni belőle lehet,de "máglyára" küldeni, ?

morph on deer 2018.10.08. 20:50:32

@az övezet gázai:
“A kedves írónő ki meri buggyantani a száján, hogy a férfiak gyűlölik a nőket...”

Ha csak azt mondta volna!
De mi ez az “egyesek mennyire gyűlölik a fajtámat” dolog, de tényleg!

Mert mégis milyen “fajtájú” lehet a hölgy, úgy egyáltalán?
Fajtatiszta, vagy netán keverék..?
Valaki érti ezt?
Jaj.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.08. 21:11:21

Mar bocs, de miert bukott meg Weinstein?

2 evvel ezelott senki nem is hallott rola, most megint nem hallunk rola. Lapul kicsit aztan kezdi elorol. Aki meg szerepert szopik az meg ne legyen mar 20 ev mulva felhaborodva, szerintem.

a66os 2018.10.08. 21:31:34

valóban gyülölöm a fajtádat, azt ami ellentétet kiván és szít a nemek között, remélve hogy azzal létjogosultsága lesz gender-elméleti áltudományának.

dukeekud 2018.10.08. 22:15:26

@if you: "Tény szerűség véget,a metoo nagyrészt a 60-70-80 évek egész más morális közfelfogásában történt eseteket tematizált!"

Igen az alaptalan, es bizonyithatatlan vadaskodasok mellett az a zavaro igazsagtalansag, hogy a jelenkorunkbol, egy masik vilagot egy masik kort akar valaki elitelni. Olyan mintha a 3 ezer eves Gorog vagy a 2 ezer eves Romai vilag folott itelkeznenk, es csak az a kulonbseg, hogy abbol korbol mar nem elnek emberek. Akarmi is volt a maga koraban, az volt a rend, es az emberek a maguk ideje szerinti tarsadalmi szabalyok kozott eltek az eletuket. Es nincs joga senkinek se utolag felulirni megvaltoztatni a szabalyokat, mert nincs semmi koze ahhoz a vilaghoz, kivulallo.

Fülig José 2018.10.08. 22:32:10

“Azt korábban is sejtettem, hogy bennünket, nőket a férfiak többsége lenéz, alacsonyabb rendűnek gondol magához képest."
Szánalmas hülye picsa.

bandiras2 2018.10.08. 22:46:33

Na akkor pontosítsuk az erőszak fogalmát, mert a sok feminista szándékosan nem akarja érteni.
Van az, amikor leteper téged az agresszív aljanép(részeg csöves, cigány, szökött fegyenc) Nem akartál a közelébe menni, életveszélyben vagy, BÁRMIT megtennél hogy szabaduljál.
Van az amikor a szépreményű színésznőcskét megfekteti a Weninstein. Odamentél a lakosztájába szalonspiccesen, önként. Egy gusztustalan disznó, ránézni is rossz, de ha nem mosolyogsz, neagyisten nemet mondasz, akkor jön a következő picsa a sorban, és övé a szerep, szóval fapofa, bájvigyor, kitartás, kell az a pénz.
Az egyik erőszak, a másik pedig egy prostituált akármelyik közepesen gusztustalan vendége.

monddazigazatmar 2018.10.08. 23:46:45

Amál bazmeg, ne posztolgassál, hanem csináld a vacsorát, aztán mosogass el. Fene a fajtádat már.

dukeekud 2018.10.08. 23:47:43

"Az én #metoo-m arra rádöbbenni, egyesek mennyire gyűlölik a fajtámat. Leplezetlenül. Talán még büszkék is rá. "

Az embereknek, az undorito kettos jatszabol van elege. A nok minden akarnak. Belemennek a szexbe az elonyokert, gyakran a nok maguk kezdemenyezik. Aztan pedig buntetni, zsarolni akarnak az eroszak vaddal. Az egesz azert hiteltelen plane sok ev mulva, mert ha tenyleg eroszak tortent akkor miert nem tiltakozott, miert nem mindjart akkor jelentette ??
Kizart, hogy valakit olyan merteku eroszak erjen, hogy nem kepes vedekezni, elharitani a tamadast, es annak ne maradjon nyoma. Legfeljebb ha megolik, de akkor hol a hulla ?
Ilyen nincs. Aki nem akar szexelni, az mondja ki, tiltakozon, de legalabb NE KEZDEMENYEZZEN !!

Boycie 2018.10.09. 00:22:37

@morph on deer:
Nyilván zsidó leszbikus feminista aktivista.
Ez egy külön fajta (mert embernek nehezen nevezhető :-)))) )
És hát igen, egy EMBER mit szeressen ezen a fajtán??

Törpvadász 2018.10.09. 01:24:59

@bandiras2: Ez a férfiakra szégyen, akit és amilyen stílusban leírt. Szerencsére NEM ilyenek a férfiak. Még a muszlimok sem verik naponta 2-3× az asszonyt. Amúgy meg a muszlim apa is tud ám vermessé fajulni, ha kicsi lányát folyton ütelegelik....

Törpvadász 2018.10.09. 01:46:10

@dukeekud: Tipik C.Ronaldo eset. Fel nem foghatom, higy tudott utána CRrel bulizni a csaj, ha megerőszakolta. És most 325ezer dollárral szegényebben edzébe jut, hogy ihaj de meg kellene büntetni a palit

Bambano 2018.10.09. 02:27:39

van ezzel a poszttal pár probléma...
1. amelyik nő nem jelentette, hogy mi zajlik a szereposztó díványon, az az összes többi, utána következő esetben tettestárs. erről mikor beszélünk?
2. a nők azt szeretnék, ha egy kiemelt nem lennének. erről szól az isztambuli egyezmény is, aminek nagyjából minden második sora ellenkezik az alaptörvénnyel, az emberi jogok nyilatkozatával meg pár hasonló firkálmánnyal. még szerencse, hogy viktorék nem ratifikálták.
3. ami a meetoo mozgalom keretén belül történt, történik, az az igazságszolgáltatás megcsúfolása. bemondásra ítélkezni? tönkretenni emberek sorsát tárgyalás, független bírói ítélet nélkül? hol élünk? mivel különb ez, mint amikor az ősemberpasi fejbecsapta az ősembernőt és bevonszolta a kunyhójába?

és csodálkoznak egyes nők, hogy felháborodás kíséri a tetteiket?

meg a gender studies. az hát... összeül egy csomó liba, jól megvizsgálni, hogy vajon elnyomják-e őket? meg is lepődnék, ha az lenne a végeredmény, hogy nem... majd sjw-k fognak tudományosan megalapozott, kiegyensúlyozott és objektív eredményre jutni a saját elnyomásuk ügyében? ki hiszi ezt el?

beteg ez a mai világ, ahol pár nagyhangú, magát "influencer"-nek gondoló beszólógép ennyire képes alakítani a dolgokat. ideje lenne már, hogy valaki végre észhez térjen, és jól nyakonvágja az ilyeneket...

félreértés ne essék, nem a nőket utálom és nem utálom a nőket. azt a pár hangadót utálom, akik ész nélkül acsarkodnak mindenre, ami szembejön.

Bambano 2018.10.09. 02:33:18

még annyit, hogy azokat, akiknek XX kormoszóma-párjuk van és valóban nők, nem nézem le, hanem tisztelem. akiknek meg az egyik X kromoszómája helyén coelho idézet van, a másikon meg a cosmopolitan kromoszóma, azokat nemcsak, hogy lenézem, de ki is röhögöm. mondjuk őket klasszikusan nem sorolják a nők közé.

Larrikin 2018.10.09. 03:23:22

Sajnos ez egy sajnálatosan nehezen megközelíthető és megvitatható téma, főként, ha már a poszter is indulatkeltő, durva általánosítással indít.

Sajnálatosan a szexualitás minden társadalomban erősen tabusított, így e téren nem működnek a kommunikáció szokásos megoldásai. Például nem lehet öszinte nyíltsággal csak úgy odamenni egy nőhöz, hogy akarsz-e dugni, mert az zaklatás. Kivéve, ha egy buliban vagy és régóta bámul, mert akkor meg hülye kis buzi vagy, ha nem mész oda. Aztán meg a nem, az nem. Sok nőnél. Másnál meg jön a hajnalig tartó ajtócsapkodás, hogy azért illett volna még próbálkozni.

Ráadásul nehéz az embernek társadalmi igazságtalanság idején a saját helyzetétől elvonatkoztatni. Szándékosan nem a nemekre kihegyezett példa: egyes feketéket azért bántalmaznak rasszista amerikai rendőrök, mert a szemükben minden fekete tetves bűnöző. De olyan is megesik, hogy emberünket egy betört kirakat előtt, hóna alatt 10 laptoppal állva rasszista rendőrök zaklatják, csak mert fekete. Nagyon kényelmes a nekünk nem tetsző dolgokért mást hibáztatni - mert időnként tényleg más hibás, de néha meg nem.

Bizonyos szempontból jó, hogy vannak konfliktusok, mert enélkül nehéz eljutni egy társadalmilag általánosan elfogadott modus operandihoz, de addig is, jobb lenne 2x meggondolni minden mondatot. Az igazi törésvonal nem "a" férfiak és "a" nők között húzódik.

Janos Vegetary 2018.10.09. 06:27:17

@Törpvadász: C esete azért bonyolultabb. Nyilván dugni ment föl a csaj de azt nem akarta hogy seggbe kurják es ezt közölte is. Innentől a dolog már tényleg nemi erőszak. C-nek meg addigra már volt egy egyéjszakás kapcsolatbol számazó gyereke (aki persze milliókba került neki), ugyhogy a fogamzásgátlásnak ezt a módját vélte a legcélszerübbnek. Nem igazán jött be, ez most valszinűleg pár évébe fog kerülni. (Tyson 6 évet kapott egy jóval kevésbé egyértelmű esetért és az USA-ban ugye precedens jog van.)

bontottcsirke 2018.10.09. 06:34:07

Akin nem segített a szereposztó dívány, az tagja lett a meetoonak, hátha úgy ismert lesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.09. 06:42:56

Miután a feministák igazi célja már mindenki számára nyilvánvalóvá lett, nem csoda, hogy az emberek tömegesen fordulnak a családrombolók ellen.

Ezt ők maguk is segítik, pl. kampányokkal emberek ellen amiatt, amit kamaszkorukban tettek 40 éve.

különvélemény 2018.10.09. 07:15:45

Mivel a blogger durván általánosít, így engedtessék meg nekem is:

Ameddig a nők milliószámra veszik a szürke ötven árnyalatát és arról álmodoznak, hogy Pitt vagy Clooney, vagy ... elkapja őket, megbilincseli és jól megrakja őket, miközben a kevésbé szerencsés génekkel rendelkező férfi, ha csak rájuk mosolyog, már zaklatásért kiáltanak...
Ameddig a Tinderen "gyökértelenítő" kampányt rendeznek, mire csináltak egy tesztet ugyanott, ahol egy férfi modell képével feliratkozva a legprosztóbb, hímsovinisztább, alpáribb módon beszéltek a nőkkel, és egy kivételével mindegyik megadta a telefonszámát, az az egy is majdnem, hogy elnézést kért...
Ameddig csőcselékként viselkedve minden metoo gyanúsítás mögé habzó szájjal beállnak, anélkül, hogy bármit tudnának az ügyről, vagy bármilyen, legalább bizonyítéknak látszó dolog felmerülne...
Ameddig teljesen természetes a nők között, hogy eszközként használják a testüket, akár még olyan ártatlannak tűnő dolgoknál is, mint a miniszoknyát veszek fel a vizsgámra, mert akkor a prof eggyel jobb jegyet ad.

Addig nyilván sokan lesznek, akik azt mondják, a nőknek is magukba kellene nézni, mert nem a férfi a legnagyobb ellenségük.

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.09. 07:23:11

"De azt nem gondoltam volna, hogy ennyire gyűlölnek minket."

Benneteket? Te is lefeküdtél a főnököddel a jobb melóért majd 2 évtized mulva rájöttél, hogy nem is akartad?

Vagy miért is veszed magadra a jószerepért bárkit leszopók esetleges lekurvázását?

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.09. 07:33:00

"A vádló többnyire le volt kurvázva"

- Asszonyom, ez a húszezres hamis.

- Úristen, akkor engem megerőszakoltak.

- Asszonyom, lefeküdne velem egymillió forintért?

- Persze

- És egy ezresért?

- Minek néz maga engem?

- Hogy Magácska mi azt már tudjuk, csak a tarifán megy az egyeztetés.

Kelly és a szexi dög 2018.10.09. 07:45:40

Lassan be is lehetne fejezni - mostanra már a 30-40 évvel ezelőtti házibulis eseteknél járunk, hát bocs, de ez már így sok...

Fülig José 2018.10.09. 07:46:23

@Viszlát és kösz a halakat: "Benneteket? Te is lefeküdtél a főnököddel a jobb melóért majd 2 évtized mulva rájöttél, hogy nem is akartad?"
dehogy, amálka egy sima propagandista, abból is a gyengébb fajta, aki tegnap azt kapta feladatul, hogy pofozza életre kissé ezt a témát..."sajnos" a döglött kutyát nem érdekli már a történet, így amál felkoppant. ennyike.

Nerevaryne 2018.10.09. 07:50:20

Mint mikor fejberúgod a közeledő kutyát, aztán csodálkozol ha megharap. Hogy lehet egyáltalán ilyen indulatos felütéssel párbeszédet kezdeményezni a témáról? Mi volt a cél ezzel a bejegyzéssel? Hogy az erre született acsarkodásokkal tüzeljék tovább a femináci mozgalmat a facebookon?

midnightcoder2 2018.10.09. 07:53:40

Szerintem a feminácik ezzel azt érik el, hogy 20 év múlva a férfiak már csak robotcsajokkal fognak szexelni.

MACISAJT1 2018.10.09. 07:55:08

Én meg várom azt a bátor nőt(politikust, újságírót), aki elsőként meri leírni hogy "és akkor Roman Polanskit mikor tetszik bíróság elé állítani, kiutasítani Svájcból, kizárni az Akadémiáról valamint nevét levenni a filmek stáblistáiról"?
Vagy csak a ""zaklatás" undorító, 13 éves gyerek bedrogozása és megerőszakolása nem?
Mert hogy egy főzsidó mint Weinstein lebukott a szín zsidó maffia Hollywoodban és most őt vetik a mókusok elé..az minden valószínűség szerint azért történt mert egy másiknak az útjában volt( a testvérének,minden bizonnyal).
De ez csak a felszín kapirgálása.

A történelemnek vége, ahogyan azt egy Francis Fukuyama nevű leírta..:)
Eljött a liberális világ, a létező világok legjobbika, onnan nincs tovább, happy end és vége.
Így van ez a hazai művészvilágban is, a nemiségükkel előnyöket kiharcoló nők is kihalnak, Dobó Kata és Paláncsik Tímeával ez is megszűnt , itt már csak áldozatok vannak:-P

Ugyan kérem.
Mert ha művész, média- vagy hasonló pályára készül egy ember( és nem csak nők, mert a homoszexuális ragadózók sportot űznek abból hogy minél több heterot kényszerítsenek szexre, érdekes módon ez kevesebb sajtónyilvánosságot kapott) ,akkor borítékolhatóan ezzel fogna szembesülni.
Már azok akik nem szándékosan használják nemi szerveiket előmenetelükre(mert azért valljuk be, ilyenekből van több).

Vicc.
Pénzváltóba bemegy egy nő. Bead egy ötszáz euróst, a pénzváltó fény alá teszi majd közli, hölgyem ez a pénz hamis.
Úristen, kiált fel a hölgy, akkor engem megerőszakoltak !

ami szabad 2018.10.09. 08:04:24

Én nem gondolnám, hogy a férfiak- kivéve a teljesen sikerteleneket, és ezeknek van is mára mozgalma- gyűlölnék a nőket. Azt gondolom, hogy a nemi sztereotípiák gyengülése érthető és valós igényeken alapuló folyamat ugyan, de a tempója problematikus, túl gyors. Hiszek az egyenjogúságban, de tény, hogy rengeteg olyan nő van, aki ledarálja a pasit, majd számonkéri rajta, hogy már nem eléggé férfi. Amit én igazán nagy bajnak tartok, és ezen a mee too mozgalom sem javított sokat, az az áldozathibáztatás. Ha egy nő kisszoknyában elmegy bulizni, és eset, uram bocsá' éjjel megy haza, az NEM EGYENLŐ azzal, hogy ő egy céda-préda! Különösen nagy veszélyben vannak azok a kamaszok, akik elsősorban maguknak / társaiknak öltöznek /sminkelnek kihívóan hogy felnőttségüket hangsúlyozzák, és ez igazából nem a férfiaknak szól, hanem a saját felnőtté válási folyamatuknak, a kamasz- nyájba simulásnak, ami az érvényesülésük része ebben az időben, de a férfiak előszeretettel fordítják le maguknak ezt az üzenetet úgy, hogy ezek a gyerekek csak rájuk várnak... EZT nem ártana, ha pl. az akármilyen mozgalom a helyére tenné, vagyis hogy akármilyen kihívóan is öltözik valaki, a NEM az = NEM! Néhányan írták, hogy jelentős differencia van a tapi-erőszek, füttykoncert stb között, és ez igaz is. Azt azonban, csak nők tudják megítélni, hogy az adott szitu számukra belefér -e az udvarlás kategóriába, vagy félelmet gerjeszt, agressziót sugároz, vagy át is lép minden olyan határt ami a Btk -ban is tilos. A blog írójával annyiban egyetértek, hogy én is olvastam erőszakról szóló cikk után olyan alpári és megvető kommenteket, ami megdöbbentett. Pedig az áldozat mindössze 14 éves volt, és csoportos nemi erőszak történt. Kis lökött, szeretetéhes roma csajszi lehetett a cikk alapján, de AKKOR IS visszaéltek a bizalmával, bántották, használták, durván és gátlástalanul! A bűntevőknek sok évnyi sitt + hasonló bánásmód járna, nem pedig megértő kommentek! A kislánynak meg olyan család, ahol felkészítik a vészre, és bizalommal fordulhat a szülőkhöz, hogy ha lehet, el tudjon kerülni ilyen agressziót és rombolást! Hogy lehetett egy halom ember annyira gonosz és érzéketlen, ahogy írt róla? Na, ezt én sem értem.

MACISAJT1 2018.10.09. 08:07:18

Mint már írtam a média-színház, énekes etc. pályákon eleve kizárt a
defenzív magatartás, ivarérett fiatal feltörekvőek esetében(akik ugyebár a célcsoport zömét képezik.)

Ezekre a területekre tolonganak , nem csak Magyarországon hanem világszerte a jelöltek és bizony hagyomány őket "használni".Komplett világsztárok karrierje kezdődött, kezdődik így, Madonna Ciccone , Mariah Carey is felszópóként tevékenykedett.
És akkor a Hollywood nevű jól beágyazott, etnikai alapon szervezett maffiájának történeteiről még nem is beszéltem.
Itthon egy un. valóságsóban , tehetségkutatókban is Krasznai Tündéket meg Muzsahid Zolikat vesznek fel, nem véletlenül.
Most előállt az általam amúgy végtelenül szimpatikusnak tartott Földes Eszter hogy de őt is meg akarták dörrenteni. Borzasztó.
Viszont mikor a meztelenségét rakta ki évekig, meg azon csámcsogtak az interneten(is) az ugyebár rendben volt:
filmklub.reblog.hu/cimke/F%C3%B6ldes+Eszter

Szóval, ahogy a régi mondás tartja, nem lehet nemi életet is élni meg ártatlannak is maradni.( Illetve lehetett, de csak egyszer, máig tanítják).

Javasolom mindenkinek aki ellen támadás indítható, hogy az összes szexuális együttlétét vegye fel videóra.
És akkor elkerülhető az Assange -féle eset, mikor a két hölgy közül
Miss 1. aki önként ajánlotta fel a lakását Assange-nak svédországi tartózkodásának idejére, nem örült Assange szexuális közeledésének, de úgy érezte, hogy eljutottak addig a pontig ahol már késő megállni. A vallomás szerint Assange a gumióvszer használatát eleinte elutasította, majd miután később mégis beleegyezett, Miss 1 szerint valamit csinált az óvszerrel mert az az aktus közben elszakadt. Az eset után Miss 1 nem ijedhetett meg nagyon a szörnyetegtől, mert még néhány napig szállást biztosított a Wikileaks alapítónak, és a későbbiekben még egy bulit is szervezett a tiszteletére.
Aztán jött a feljelentés az "erőszak" miatt.
Miss 2. állítása egyszerűbb, együtt töltöttek egy éjszakát, de nem történt semmi, mert védekezés nélkül nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni, viszont reggel arra ébredt, hogy Assange közösül vele, óvszer nélkül.
Mint 2 év után kiderült, ez is hazugság volt.

Ad Dio 2018.10.09. 08:12:00

"Nem csak a jog előtt nem kellett a felelősséget vállalniuk állítólagos tetteikért, mert az ilyen ügyek, főleg ennyi idő távlatából, nehezen bizonyíthatóak."

Nem nehezen, hanem gyakorlatilag sehogy sem.

A metoo egy újkori boszorkányüldözés, semmi más.

MACISAJT1 2018.10.09. 08:12:28

Innentől kezdve ha löttyös indulattal, nemi hátsó szándékkal szeretnél közeledni az ellenkező nemhez, akkor viselkedj úgy mint Sólyom László...bármikor.

Szia Cica. Pardon, jó estét, állampolgártárs(nő). Laci vagyok.
Tájékoztatom , hogy a beszélgetést a mindenkori hatályos jogszabályok alapján, felelősségbiztosítási okok miatt rögzítem és megőrizem, az bármikor visszahallgatható és ellenőrizhető. Megértette? Remek.

A manapság már divatjamúlt férfi-női kapcsolat okán és ellenére szeretnék mégis közelebb kerülni magához. Persze szigorúan az alkotmányosság illetve a láthatatlan alkotmány szellemében.
Ha nincs ellene(m) kifogása, kérem jelezze egyértelmű kézfeltartással. Köszönöm.
A legközelebbi találkozónk kijelölt helye és időpontja a dr. Malaczky ügyvédi iroda hivatalos helyisége, 20...okt.. 1-án.. Megjelenésére feltétlenül számítok, kérem, addig szíveskedjen kitölteni és magával hozni az alábbi kérdőívet:

-Egyetért-e Ön hogy alkalomadtán bókokat susoghassak a fülébe?

-Beleegyezik-e Ön szabad akaratából hogy étterem bejáratnál előre menjek, illetve más ajtóknál Önt előre engedjem?

-Tájékoztatom Önt hogy bizonyos esetekben a gépkocsi(m) nem csak arra való hogy minket A pontból B pontba szállítson, hanem alkalomadtán a hátsó ülés koitus (un) interruptusnak valamint fellationak biztosíthat helyszínt.

-Kijelenti Ön hogy megfelelő előkészületek( szőrtelenités,gyantázás/ trimmelés, fürdés, zuhanyzás, óvszer beszerzés) szabad akaratából beleegyezik hogy bizonyos alkalmakkor, pl. sátoros ünnepek, néhanapján Önbe megtunkolhassam a hímtagomat ?

-Exkzjúz mí,, de ismeri-e pláné betartja-e Ön azt a szabályt miszerint Úrinő ha szájába veszi, nem köpi ki?

-Kijelenti-e Ön hogy Deep Throat az bármi lehet, akár egy Fehér Házi szivárogtató is, de semmiképpen sem zaklatás?

-Egyetért-e Ön azzal a népi megfigyeléssel miszerint "minden lyukat be kell tömni"?

Amennyiben eljárásomat jogszerűnek, méltónak ítéli, ami messzemenően tiszteletben tartja a nők önrendelkezési jogát, haladhatunk tovább, szerződést fogunk kötni, melyben pontosan rögzítjük a felek mit várnak el illetve mit tesznek be ebbe a kapcsolatba, beleértve közösüléseink éves számát, rendszerességét, az orális szex gyakoriságát (ha és amennyiben egyáltalán ilyet vállal illetve igényt tart), a spermáim jövőbeli sorsát valamint az esetleges anyagi természetű elvárásokat.

A szerződés 30 évig titkosítva lesz, letétbe helyezve egy közjegyzőnél, célja hogy belátható ideig , érdekmúlás vagy egyéb okokból kifolyólag valamelyikünk eltérően emlékezzen a kapcsolat részleteire.

Szabadság, éljen a gender és vesszenek a zaklatók!

Nem leszünk gyarmat ! 2018.10.09. 08:15:39

A metoos kurvák megölik a normális hetero kapcsolatokat

exilis 2018.10.09. 08:23:25

Ilyen alapon Vajna Timi is megvilágosodhat előbb utóbb....

Scott Tenorman Must Die 2018.10.09. 08:27:37

helyes, h elmebeteg hisztis picsának ítélték a lányt.

Váradi Zoltán 2018.10.09. 08:32:38

Üldözési mániád van?
A paranoid személyiségzavar kezelhető!
Fordulj orvoshoz!

Petra033 2018.10.09. 08:38:14

Nem egészen értem némely nőnemü lény milyen párhuzamos világban él. Én nem érzem, hogy gyűlölnének a férfiak, soha egy percre se éreztem és ezután - a jelentősen túltolt - #metoo után sem gondolom.
Viszont valóban nem értem, hogy hogyan kerülhetett sor a metoo-s esetek nagy részére.
Nekem is volt olyan élményem amikor még 20 éves koromban a fönököm nyomulni próbált, de miután kétszer-háromszor hangosan, mások előtt beszóltam neki ez megszünt. Olyan is volt, hogy valaki fizikailag is nyomult (tapizós munkatárs tipikus esete), akkora pofont kapott, hogy lement a feje és utána szépen udvariasan viselkedtünk.
Tanulság volt, hogy se a pofonért, se beszólásért, se más esetért amikor helyreraktam egy férfit, soha semmilyen hátrány nem ért, sőt, talán még jobban is tiszteltek utána.
Nem "jelenteni" kell az ilyen esetet, hanem azonnal (vagy olyan gyorsan ahogy lehet) nyilvánosan tisztázni. Nem a fönöknek panaszkodni, hanem mindenki előtt nyilvánosan. Akkor még mindenki megőrizheti valamennyire a méltóságát és le lehet zárni a dolgot.
Tehát én azt gondolom, hogy a metoo-s eseteknek a nagy része egyszerűen azért eshetett meg, mert a szerep/karrier/pozició fontosabb volt mint a saját önbecsülés.
Akkor meg nem kell sírni utána..
Én nőként (boldog házasságban élő nőként) nem szeretném a férfi és nő közötti ártatlan viccelődést, flörtögetést elveszíteni azért, mert megfélemlített férfiak már megszólalni se mernek, mert attól félnek, hogy valami besavanyodott nőutánzat megvádolja őket.

_B_ 2018.10.09. 08:43:31

Fogalomzavarban élünk itten kedves poszterina.
A valódi nemi erőszak az (meg úgy alapőból minden erőszak), ami ellen fel kéne lépni, az ellen emelgessél szót, ne a femináci szivárványködös közhelyeket nyomjad.
Amit Weinstein főzsidó csinált, az nem nemi erőszak. Csak nagyon drága kurvákat/kurafikat farkalt meg. Nem kevés pénzzel és hollywoodi karrierrel fizetett a szexért. Mondjuk ezzel a külsővel vastagon kellett is a pénz :D

Etniez 2018.10.09. 08:48:26

@Janos Vegetary: miből gondolod, hogy szodomizálta?

2018.10.09. 08:53:18

"Senki sem élvezetből fekszik az ún. szereposztó díványra. Persze látványosabb - és kellemesen távoli is a civil közönségnek - ha a művészek amúgy is gyanús, bohém világáról, illetve rendezőkről és színésznőcskékről beszélünk. Pedig az a közmondásos bútordarab sok más helyen is várja a vendégeit."

Soha senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy használja ezt a bútordarabot. Abban a pillanatban, hogy megtette, prostituálta magát.

Erre pedig @bandiras2 adta meg a megfelelő választ:

"A valódi erőszak az valódi erőszak, ha valaki ilyet csinál, annak a sitten a helye, ahol majd a többi sittes megmutatja nekik hogy mi az erőszak. De hogy évtizedekkel később kifizetett prostituáltak kezdjenek hisztizni, hogy ők hercegnők... "

Más:

"Az én #metoo-m arra rádöbbenni, egyesek mennyire gyűlölik a fajtámat. Leplezetlenül. Talán még büszkék is rá. "

Megbocsáss, de az ilyen "fajtán" nem sok szeretni való van.
Ne csodálkozz a reakciókon.

Muad\\\'Dib 2018.10.09. 08:56:06

Mekkora szánalmas s*ar ez a bejegyzés. Tudod, a te fajtádat lehet tényleg gyűlölik. Persze el sem gondolkozol miért, ugye? Nagy pofával vádolod a férfiakat, hogy milyenek amit abból szűrsz le, hogy milyen HOZZÁSZÓLÁSOK érkeztek a témához. Most komolyan? Amikor elég elolvasni bármilyen bejegyzést, hogy az ember észrevegye, hogy a neten akár az alma vagy körte finomabb témában is képesek az emberek virtuális akasztásig menni a másik vélemény megfogalmazójával szemben. Ráadásul ez nem új, millió helyen leírták már, hogy a netes viták és hozzászólások baromira NEM reprezentálják a társadalmat. Nem tükörképei, abból ilyen baromságokat, hogy : "...De azt nem gondoltam volna, hogy ennyire gyűlölnek minket. Mint ahogy ez a folyamatosan előbukkanó történetekre érkező hozzászólásokból kiderül..." levonni lehetetlen. Szóval a te fajtád az nem azért van gyűlölve mert nő vagy, hanem azért mert hazudsz. Szándékosan, vagy sötét butaságból hazudozol. Ezen pedig az sem változtatna ha férfi lennél, vagy nemtelen angyali élőlény. Pont ugyanannyira kirekesztő és szexista hazugság lenne amit írsz.
"...Senki sem élvezetből fekszik az ún. szereposztó díványra..."
Ez pedig csak simán hülyeség. Ugyan nem színészi szereposztó díványx, de volt kolléganőm a céged bulikon részegen bátran hencegett vele, hogy ő bizony a főnökkel kefélget, mert így mennyivel könyebb elérnie amit akar. Érted, ugye? SENKI nem kényszerítette arra a bizonyos díványra, önként és dalolva választotta ezt, hogy a többi kolléganőjével ellentétben neki nem a munkával kelljen bizonyítania a rátermettségét.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2018.10.09. 08:57:53

Szämomra a dolog akkor ment félre, amikor sokan elkezdtek olyan eseteket leírni, amikor egyszerűen csak bénán udvarolt a faszi és egy határozott nem azért elég volt. Azt hiszem Natalie Portman jelentette ki, hogy őt minden forgatáson metoozták. Volt aki egy ágyat mutatott neki. Nem próbálta rádönteni vagy rázsarolni, csak utalt rá, hogy szívesen összegyűrné vele a lepedőt. Ez béna udvarlás, ami kényelmetlen lehet egy nőnek, de a férfinak is az az elutasítás miatt. Ez így megy. A párkeresés ajánlattétel és elfogadás vagy elutasítás. Azzal viszont, hogy sokan úgy érezték, hogy benne kell, hogy legyenek a #metoo buliban és erőltetett, egyáltalán nem erőszakos sztorikkal higították a témát, olyanokról vonták el a figyelmet, akik számára tényleg fontos lehetett volna. Lényegében sok ember feltünési kényszere tette a dolgot végül komolytalanná.

csakférfi 2018.10.09. 09:07:30

@Váradi Zoltán:
"Üldözési mániád van?
A paranoid személyiségzavar kezelhető!
Fordulj orvoshoz! "

Egyetértek!

"A műsor riportere, Lee Cowan ezt kérdezte Sharon Stone -tól:

Nem tudom, hogyan fogalmazzam ezt meg valahogy finoman, de volt már olyan, hogy a munkád során valamilyen kellemetlen helyzetbe kerültél?

Cowan természetesen arra célzott, hogy a színésznőt zaklatták-e vagy tettek-e neki szexuális ajánlatokat, mint ahogyan az több hollywood-i sztárral előfordult.

A riporter nem számított arra, ami ezután következett: Sharon Stone elkezdett hangosan nevetni, és másodpercekig abba sem hagyta.

A nevetéshez hozzátette:

40 éve vagyok a szakmában, Lee. El tudod képzelni, milyen volt ez a szakma 40 évvel ezelőtt? Milyen volt egy olyan nőnek, aki úgy néz ki, mint én, és megérkezik a semmiből, Pennsylvaniából, minden védelem nélkül?
Én már mindent láttam
- mondta Sharon Stone.

www.joy.hu/mindenkit-meglepett-sharon-stone-reakcioja-mikor-96244

A poszt elmebajban szenved!!
Sharon Stone meg nem.Ez a különbség a nők között!Vanna intelligensek....és vannak okoskodók intelligencia nélkül!
Aki nevet szerethető a férfiak számára.
Aki gyűlölködik....az meg nem.
Ezen egyszerű tényeket hogyan nem lehet megérteni és felfogni?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.09. 09:17:37

az idiota ribancokat nezzuk le...
ne. a nőket.őket en imadom..tenyetemen hordozom. de a ribanc az ribanc.

Mancilla Pectoralis 2018.10.09. 09:18:31

@Harvey Weinstein.: Csak nem valamiért megkeseredtél? Keress fel a pszichológust/pszichiátert trollkodás helyett.

Etniez 2018.10.09. 09:31:49

Elolvastam a CNN cikkét, tényleg szodomizálta. Mondjuk én nem értem, hogy ki és miért megy fel egy frissen megismert pali hotelszobájába...
Vagyis tudom.
Az ilyenek tették tönkre a metoo-t.

Emmett Brown 2018.10.09. 09:34:02

Hollywood meg a faszom. Az összes egyetemi diákszervezetben ez megy. Amint egy kurvajó arc, de elég szarul kinéző srác kap egy komolyabb pozit egy ilyen bagázsban, egyből puncimágnessé változik, és igencsak jó csajokat szednek fel kvázi azonnal, és a csajaik kb azonnal bekerülnek a belső körbe, lejutnak táborokba, illetve ők is kapnak pozíciókat.

A bulikon való faszlóbálásokról nem is beszélve...

sírjatok 2018.10.09. 09:35:32

"Senki sem élvezetből fekszik az ún. szereposztó díványra."

Senki nem élvezetből bont negyven fokban utat sem, hanem pont ugyanezért: mert kell a pénz.

Csak az nem metoozik harminc év után.

sírjatok 2018.10.09. 09:39:47

@Bobby Newmark: "Ami egyébként a Star Wars kapcsán nemrég lebukott orosz trollhadsereges esetet nézve kicsit megalapozottabb elképzelés, mint a tiéd. "

Igen, biztos vagyok benne hogy az orosz trollhadsereg magyarul kommentel a blog.hu recklamál blogján más hasonszőrűeknek, hiszen köztudottan az ám a kibaszott hatékony propaganda.

Janos Vegetary 2018.10.09. 10:00:22

@Etniez: A csaj mondja, de állitólag bizonyítéka is van róla. Ronaldo, a marha, levelben kért tőle bocsánatot amivel egyben mindent be is ismert.

Gazz 2018.10.09. 10:09:17

Eleinte szimpatizáltam a mozgalommal. Aztán a kiábrándulás a Matt Damon nyilatkozata utáni reakciók után következett be. Matt Damon azt nyilatkozta, hogy talán mégse ártana különbséget tenni egy béna verbális közeledési kísérlet meg egy nemi erőszak után, a mozgalmatok úgy rávetette magát, mint nácik a zsidókra. Szerepekből akarták kirúgatni, hogy mégis mit képzel, hogy ilyeneket mer nyilatkozni.
Szerintem meg aki normális ember, az maximálisan egyetért Matt Damonnal.
Na szóval ez volt az a pont amikor én kiábrándultam, te meg nem írtál blogbejegyzést azzal a felüteéssel, hogy "csajok, ezt már mégse kellene, ne járassátok már le a mozgalmat!".
Úgyhogy innét kezdve elváltak az útjaink. Te elkezdtél csodálkozni, hogy miért utálja a férfitársadalom egyre jobban ezt a mozgalmat, én meg sajnálkozni, hogy ennyire elbasztátok ezt az alapvetően pozitív kezdeményezést.

Gazz 2018.10.09. 10:11:12

@Gazz: Bocsánat, javítanék:
" hogy talán mégse ártana különbséget tenni egy béna verbális közeledési kísérlet meg egy nemi erőszak után, a mozgalmatok úgy rávetette magát, mint nácik a zsidókra."

ez az akart lenni hogy
hogy talán mégse ártana különbséget tenni egy béna verbális közeledési kísérlet meg egy nemi erőszak KÖZÖTT, és EZután, a mozgalmatok úgy rávetette magát DAMONRA, mint nácik a zsidókra."

okleveles naiv 2018.10.09. 10:28:50

Én mán csak aszondom, h a porbléma nem ottan van, h egy "művésznő" önként széttette a lábacskáit egy korosodó úrnak, cserébe pár főszerepért, mer' nem akaródzott neki éveken át művészfilmekben mutatni meg a tehetségét (MUHAHA), h előbbre jusson, hanem instant sikerre vágyott.
Konkrétan leszarom, h utólag 20-30 év távlatából és sokszor annyi millió dollárt megkeresve még ki akar perelni az öregúrból pár milliót, mert evés közben megjött az étvágya.

A porbléma ottan van, hogy a kolléganőimmel beszélgetve kiderül, h már előre tudják, h amikor felszállnak az 1-es villamosra, akkor teljesen mindegy, h milyen ruha van rajtuk, tuti, h az igazi mogyoró mítumukik dörgölőzni fognak hozzájuk, fogdossák a seggüket (pofátlanabbak a mellüket), benyúlnak a lábuk közé. Munkába menet és munkából menet. Naponta. Többször. Büntetlenül.
Na, itten van az eb elhantolva, polgártársak, nem ott, h a sok rüfkéből, akik önként bújtak ki a ruhájukból, utólag néhányan húdeerkölcsösek lettek.

bandiras2 2018.10.09. 10:41:51

@okleveles naiv:
paprikaspray, sokkoló, a köv állomásol lerúgni a szerelvényről.
ez a két lehetőség van. vagy felvállalja a konfliktust vagy tűrje, de ne sápítozzon, mert erős független nő, akinek annyira van szüksége férfira mint a halnak biciklire.

már amíg még megvédheti önmagát egyáltalán, mert a progresszív nyugaton az elnyomott bevándorlónak több joga van mint egy elnyomó fehér nőnek:
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/denmark/12125645/Danish-girl-who-used-pepper-spray-on-attacker-faces-prosecution.html

NPdroid 2018.10.09. 10:47:03

@Harvey Weinstein.:

Jaja,
kuss picsába, pofádat befogod, a te dolgod a szülés!

...büdös ribanc, repessz vissza azonnal a konyhába pitét sütni

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2018.10.09. 12:50:50

Látom, címlap volt itt. :-)

Szerintem az állítás, hogy a férfiak lenézik a nőket, csak annyiban igaz, amennyiben fordítva is, vagyis hogy a nők lenézik a férfiakat. Vagyis csak egy bizonyos típusú férfira (a hímsovinisztára) és egy bizonyos típusú nőre (a feministára). Mindkét típus sokat tett azért, hogy a társadalomban nehezebb legyen élni.

Azt alá tudom írni, hogy az ilyen kampányokban leginkább ez a két típus válik hangossá.

Ugyanakkor születtek nagyon okos írások a témában férfiak részéről is. Tudom ajánlani például Farkas Attila Márton cikkét, amely szerintem szépen összefoglalja, hogy mi lehetett a problémája ezzel a kampánnyal egy olyan férfinak, akit nőgyűlölőnek aligha lehet nevezni: mno.hu/velemeny/hat-ezert-nem-tiszta-a-metoo-kampany-2424387

Igazsagoszto buldog seriff 2018.10.09. 20:17:31

@Ad Dio: "A metoo egy újkori boszorkányüldözés, semmi más. "

Ja ez az. Igazabol a legnagyobb gond az ostoba lincselo tomeg, aki VERT akar.
A barom tomegeket nem erdekeli a valosag az igazsag, csak az, hogy jol szorakozzon egy ismert vagy akar ismeretlen ember megalazasan, meglincselesen. Ha a csocselek nem orjongene, akkor a francot sem erdekelne, hogy kivenhedt prostik 30-40 evvel kesobb mivel vadaskodnak.
A csocseleket, meg az oket hergelo bulvarmediat kene nagyon pofanverni.

Bobby Newmark 2018.10.10. 14:26:48

@sírjatok: Mert amúgy szénné szivatni szerencsétlen ferdeszemű csajszit kibaszottul értelmes titkosszolgálati tevékenység.

Továbbá a Bulgáriából nettó propagandát toló Bircát elnézve szerintem igen, simán megy magyarul is, főleg hogy Putyin legjobb tanítványa jelenleg Orbán, ő implementálja legfaszábban az orosz állami seggarcúságot.

Bobby Newmark 2018.10.10. 14:35:14

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Nem tudom, hogy a te tájékozatlanságod hogyan gondolod érvként előadni bármilyen vitában is.

"Ez nem számít, mert én erről nem tudok és nem is érdekel" csak azért fejez be vitákat, mert onnantól nincs értelme hozzád szólni. Ez nem egy minden vitát nyerő érv, még ha a te szemszögedből úgy is tűnhet.
süti beállítások módosítása