2015. december 18. 01:15 - Reckl_Amál

A Telekom-rejtély

Egyetlen meglepő fordulat történt. A Telekom gyors és határozott lépése. Minden más csak a szokásos.

Az, hogy Ákos soviniszta bunkó, eddig is tudtuk. Sosem csinált titkot a nézeteiből, és ő aztán nem megélhetési fideszes, hanem tényleg így gondolkodik. Aki már olvasott/ látott vele interjút, tudja, felsőbbrendűnek tartja magát jóformán mindenkivel szemben. Ő volt az egyik első szenvedélyes konzumidiótázó (én legalábbis tőle hallottam ezt a kifejezést először), igazi, a hitével kérkedő bigott, aki minden másképp gondolkodó embert, akár keresztényt is, mélységesen lenéz. Az ő hite, sőt, vallása az egyetlen igazi, aki másban hisz, vagy csak másképp, az simán hülye. A nemi szerepekről sem most először értekezik. Büszkén, sőt kevélyen adta elő egyszer például, hogy neki nincs feminin oldala. Látszott, ezzel is többnek érzi magát másoknál.

Szerencsétlenségére (?) azonban épp akkor adta le az Echo TV az inkriminált interjút, amikor a Fidesz kongresszuson is épp kiszolgálta a lakosság bunkóbbik részének ízlését az erre szakosodott főbunkó. Ezt is a kelleténél nagyobbra fújták. Régóta ismert, hogy a Fidesz is a hagyományosabb családmodellt preferálja. A szinglihordákkal való riogatás és az újra és újra felmerülő gyermektelenségi adó ötlete miatt sem lehet túl nagy a megdöbbenés, hogy egy olyan alapvetően hasznavehetetlen, funkciótlan ember, mint Kövér László, olyasmiről értekezik, amihez semmi köze, de legalább nagyot szól.

Szóval Ákos mostani, egyébként szokványos arroganciával előadott szavai azért kavartak ekkora vihart, mert túlságosan is rímeltek arra, amit Kövér mondott. Mert hát egyébként ki nézi az Echo TV-t ma már? Évek óta a magyar közélet seggcsakrája csupán, még a futóbolondok közül is csak a bénábbak készítenek ott műsort. Ákos is valószínűleg azért ment oda, mert - éppen az alacsony nézőszám miatt - ott kedvére puffogtathatta magvas gondolatait a világról.
Ákos viszont nemcsak nagy gondolkodó, hanem a kevés igazán profi magyar előadóművészek egyike. Nem mintha távol állna tőle a nők lenézése, de azért az is kapóra jött, hogy az Echót főleg olyan széllelbéleltek nézik, mint akik csinálják. Nekik aztán tetszeni fog, ha előadja a kőkonzervatív világképét! Közben pedig hallgathatja a saját hangját, ami prózában is zene a füleinek.
Ákos tudja, mit akar az a közönség, egy kis önnépszerűsítés pedig nem árt.

A kormány mai akciója sem igazán meglepő. Talán csak a hirtelensége az. De egyébként ennek a kormányzásnak és a kormányfőnek minden jellemzőjét viseli az akció: a kisstílűséget, az agressziót, a gátlástalanságot és a bölcsesség hiányát. Talán még örültek is, hogy jól oda lehet sózni a német lelkű multinak.

Olvasom amúgy, hogy egyesek emögött tőzsdei spekulációt sejtenek.Bár a tisztalelkű dalnok mélységesen megérdemelné, hogy egy vérbeli nyugati, sőt amerikai típusú shortolás bábja legyen, nem hiszem, hogy ilyen kifinomult ravaszság állna a háttérben. A Telekom kihajítása egyszerűen a Fidesz-virtus megnyilvánulása. Az akarnokság mellett fontos a populizmus is. Elvégre tegnap már megalakult az a Facebook csoport, amely olyan normális gondolkodású embereket tömörít, akik az Ákost ért igazságtalanság megbosszulására felmondják mindenféle T-s előfizetésüket. Ehhez egyébként sok sikert kívánok! A T egyik nagy trükkje, hogy jóformán nem lehet tőlük megszabadulni. Aki meg olyan balga, hogy egy művész szponzorációs szerződése miatt hajlandó magának komoly veszteséget és kellemetlenséget okozni, annak idején biztos elolvasás nélkül írt alá bármit a Telekomnak. Talán még örülhet is, hogy nem jöttek a fél veséjéért. Még.
Jelenleg amúgy 1942-en kedvelik a csoportot, ez nem valami sok.De ennél sokkal többen értenek egyet Ákossal. Sok a frusztrált férfi és a szolgalelkű nő ebben az országban. A Fidesz, de főleg Orbán, nem bír nem odaállni valami mellé, ami népszerű. Márpedig a hímsovinizmus az.

A Telekom gyors reagálásának hátterét nem értem. Ákos reklámértéke ettől nem csökkent. A második teltházas koncertet adta ma. Olyan sokan nem maradtak távol, mert neki tényleg vannak rajongói, akiket tényleg érdekel a zenéje. A hullámok elültével pláne egyben marad a rajongótábor.
Persze most sokan ámulnak a T jófejségén, de hamar ez is visszakerül a szokott mederbe: még Ákos a teljes Fidesz-bagázzsal megtámogatva sem olyan ellenszenves, hogy ez a döntésük hosszú távon feledtetné a T valódi arcát.
A jóemberi maszlagot nem veszem be. Jól hangzik, amit az egyenjogúságról mondanak, csak hát még a legnyugatibb, legliberálisabb demokráciákban is nagy a különbség a fizetések között. Nem hiszem, hogy ez a Telekomnál ne így lenne. 
Annál pedig profibbnak gondolom egy ilyen cég menedzsmentjét, hogy a korábbi sérelmekért (pl. telekommunikációs adó) ilyen kicsinyesen vágjon vissza.
A sérelmek ahhoz viszont elegendőek, hogy ne szolgáltasson ezüsttálcán gumicsontot a kormánynak a Telekom más témák elrejtésére. (Bár a nagyokos Ákos ezt is megérdemelné.)

Rejtély tehát az igazi indok. Arra mindenesetre jó, hogy ez azért szíven üthette Ákost. Továbbá ismét előcsalta a kormánypárt valódi stílusát és módszereit. Tudom, ez sokaknak tetszik, de talán egyre kevesebbeknek.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr978181120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.12.18. 13:39:19

A kormány ingyenpénzt osztogatva a nőknek felpörgeti a hazai golddigger kultúrát klou.tt/4wzqkrjb2743

KZsoci 2015.12.18. 21:15:30

Engem most már nem is az zavar legjobban, amit mondott (az is zavar persze eléggé), hanem - nem hinném, hogy előre kitervelt módon, hanem az eseményekre a szokott módon jól reagált a Habony-Finkelstein páros (nem támogatom a halálbüntetést, ezért kitöröltem, hogy ösztönösen mit kívánok nekik) - az, hogy a kormány már megint újabb csatában áll nyerésre a gondolat és az agy ellen, hogy ti. ennek bármi köze is lenne a szólásszabadsághoz vagy az alkotmányhoz.

És a nép ezt is falni fogja.

lymphater 2015.12.19. 22:56:29

Én lassan kezdem azt gondolni, hogy szeretett kormányunk tudatosan kezdett el ilyen meredek baromságokat felböfögni, mint mostanában. Azért, mert rájöttek, hogy a fiatalabb generációk tagjai nem fognak nekik kellő mértékű utánpótlást nyújtani, ezért ezzel a rengeteg sületlenséggel direkt magukra uszítják az
értelmes... ööö, izé, akarom mondani, nem fideszes oldalt, és ezzel radikalizálják a fideszes szekértábort.
És tudod mit? Sikerül nekik!
süti beállítások módosítása