2013. február 08. 12:29 - Reckl_Amál

Személyessé tett hősök

Az eheti játékot a múltkori folytatásának is lehet tekinteni. A múltkor, amikor klasszikus horror-hősöknek beöltöztett amerikai elnököket kellett fölismerni, azzal zártam a felvezetést, hogy az elszántabb rajongók bizony néha annyira azonosulnak az általuk istenített karakterrel, hogy magukra öltik azok külsejét. Ma már ezt a szokást azonban nem kell zárt ajtók mögött kiélni, mert nemhogy nem ciki Darth Vaderként megjelenni valahol, hanem kifejezetten menő a hasonlóan gondolkodók körében egy-egy jobban sikerült hacuka.

Ma azonban nem olyanokat mutatok, akik ízig-vérig elsajátították e kitalált szereplők külső lényegét. Hanem azokat a jószándékú, ám nem kellő eszköztárral rendelkező próbálkozókat, akik csak nyomokban - sőt, néha még úgy sem - emlékeztetnek az idolra.
Ez adja a játék nehézségét is. Egy Batmannek látszó Batmant felismerni nem nagy kunszt. De a képregény és sci-fik hőseit újraértelmező amatőrök logikáját esetleg az lehet.

Nincs lehangolóbb persze annál, ha az ember esélytelen egy játékban, ezért felsorolom, kiket keresünk:

A lény (Thing), Captain America, Kung-fu Panda, Csubakka - R2D2 - 3CPO, Michelin-figura, Pókember, A bosszúállók, Dragon Ball, Vasember, The Simpsons, Robotzsaru, Faun (a labirintusból), Rozsomák, Patrik (Spongya Bob barátja).

cosplay 1.JPGcosplay 2.JPGcosplay 3.JPGcosplay 4.JPGcosplay 5.JPGcosplay 6.JPGcosplay 7.JPGcosplay 8.JPGcosplay 9.JPGcosplay 10.JPGcosplay 11.JPGcosplay 12.JPGcosplay 13.JPGcosplay 14.JPG

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr995069294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.02.08. 13:27:49

Bár ahogy kockulok, egyre nagyobb elismeréssel figyelem a cosplayereket (egyszer most már élőben is megnézem őket magamank, van két állati ügyes magyar lány), de ezek között is van néhány, ami kimondottan ötletes.

1., Robotzsaru. Azok tényleg grilltálcák?
2., Kung-fu Panda (aranyos)
3., The Simpsons. Marge haja remek.
4., Captain America. És igen, valóban vannakk gyengéi az eredeti dizájnnak.
5., Faun (a labirintusból). Vagy csak Schmittet schmitteli. Rosszul, de szerintem ez a schmittelésnek amúgy is eleme (megvannak azok az elképesztően magyartalan mondatok a bolgár-francia szöveg fordításában?).
6., Rozsomák. NEM Farkas (köszönöm, erre háklis vagyok). Amúgy tök jó, bár speciel karmokat árulnak is a világ pihentebb és gazdagabb vidékein (Hugh Jackman pedig az első két részben valódi fém karmokat hordott, és állandóan meg is vágta magát).
7., Pókember. Van, amire nem jó a boxer.
8., A lény (Thing), avagy Ben Grimm. Amikor éppen ellágyul, gondolom (ez is milyen jó már).
9., Dragon Ball. Azt hiszem, a Sonka-Gomba-Kukorica pizzák névadója, személyesen.
10., Michelin-figura (Bibendum, a barátainak legalábbis), rizsporos parókában.
11., Patrik (Spongya Bob barátja). És igen, ha jól tudom, az eredetit sem az eszéért szeretik a rajongók.
12., A bosszúállók. Avagy a Bosszú Angyalai. Kicsit sajnálom, hogy a Fekete Özvegy kimaradt, de az urakat elnézve összességében nem akkora baj.
13., Csubakka - R2D2 - 3CPO (jobbról balról haladva. Esetleg Gandalf és két páncélos hobbit, vagy egy steampunk botosjeti).
14., Vasember. Az Iron Man eddigi legzseniálisabb újraértelmezése.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.02.08. 13:46:27

@stivanleroy:
:D

10. Hát, ezen a rizsporos parókán percek óta röhögök. :D

12. Szerintem a rumüzemű Vasember, de főleg a Hulk-imitáció elképesztően jó.

13. Steampunk botosjeti... :D

14. Ugye? :)

KZsoci 2013.02.08. 17:05:36

Lemaradtam, de csodálatos megfejtéseket olvashatok. :D

Ezt a lényt (thing) nem is értem, fogalmam sincs, hogy mi az.

Nekem különösen tetszik:

Robotzsaru, a Simpson család (különösen a kis Maggie lett élethű), Songoku esetében azt nem értem, hogy ha már a hajával ennyit dolgoztak, akkor miért nem szedték le a papírt a tictacos dobozról. Hulk csodálatos. :D Az aranyember is.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.02.08. 21:48:39

@stivanleroy: @KZsoci: No jó, ez kicsit pimaszabb mint emlékeztem. Pardon.
süti beállítások módosítása