2012. november 13. 22:09 - Reckl_Amál

Sorok között

Már nemcsak a politikai közélet rezonál az Együtt 2014 nevű választási mozgalomra, hanem a változás szele beszüremkedett más alrendszerek szövedékébe is.

A Színes RTV című tv-műsorújság 47. heti számában például a horoszkóp rovatba rejtették a változás iránti reményüket. A szín-, szag-, súly- és alaptalan mini-jóslatokat azzal próbálják feldobni, hogy minden csillagjegyhez hozzárendelnek egy-egy híres embert. Mi általában csak ezeket a közismert arcokat szoktuk ebből megnézni, és nem emlékszünk olyanra, hogy politikus szerepelt volna ebben a rovatban.

Most viszont a színészek, énekesek és tévések mellett a halak csillagjegy közismert szülöttje nem más, mint Bajnai Gordon.
Szerencsés napja jövő héten a kedd lesz, szerencseszíne pedig az óarany.

2012-11-13 21.13.34.jpg

Szívesen megnevezném a szerzőt, eszem ágában sincs a tollaival ékeskedni, de sajnos nem derül ki az újságból, ki írta e próféciát. Még csak értelmezésre sem szorul.

"Szabadságvágyát semmi sem tudja elnyomni, még szakmai feladatiban sem. Már régóta tudja, hogy ezekért a pillanatokért érdemes élnie, mert szárnyaló fantáziáját mindig anyagi elismeréssel honorálják. Otthonában kreatív tetteit ezer csókkal fogja jutalmazni az első számú kedvese."

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr504906027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.11.13. 22:19:49

A Színes RTV-nek mindig markáns véleménye szokott lenni, emlékszem, amikor valami Adam Sandleres hányadék volt a hét filmje, a feladatot kapó író tulajdonképpen leplezetlenül leírta, hogy ez valójában mekkora szar. :)

Jó ez a mini-szamizdat.

KZsoci 2012.11.13. 22:36:43

Dolák-Saly Róbert gonoszkópját kell még idéznem.

"Halak:

Meghalnak a Halak holnap,
elsüllyed az élet-csolnak."

Szúrófény 2012.11.14. 06:21:30

kirakatban mutatós kakasviadal dühöngtetik a jobb-és baloldal, az általános és a korlátolt, a nyílt és a titkos, a közvetlen és a közvetett stb. szavazati jog harcosai közt. Ez a napjainkig elhúzódó véres gúnyú móka mind a két tábor sarlatánjaival: a népbánya további üzemét igyekszik biztosítani e történelmi Kalifornia aranyásói számára. Mert jobb-és baloldal ilyen és olyan szavazati jog nem két ellentétes tábor, hanem: az egyetlen történelmi élősdiség, az egyetlen zsákmány-párt kétarcú kóklerkedése, hogy az Államot továbbra is megtartsák a Nemzet nagy tömegét kitermelő gépnek. A szavazati jog a szavazás, a képviselő-választás ténye: nem jelent belső felkészülést a nemzeti munka tömegeinél: életérdekeik megszervezésére, védelmére, életakaratuk érvényesítésére a történelmi, az állami életben: nem jelent demokráciát. A nemzeti munka tömegeinek részéről a szavazati jog, a szavazás, a képviselőválasztás nem jelent egyebet: mint intézményessé gépesített felajánlkozást a kitermeltetésre a történelmi élősdiség számára: Szabó Dezső, 1938!

nyugger100 2012.11.14. 06:57:17

@Szúrófény: Mit tudsz csinálni, ha a nemzeti munka tömegeinek ez jó?

Anti Anyag (törölt) 2012.11.14. 09:53:33

Már jó ideje nem jobb vagy bal harcáról van szó, hanem a mozgástér értelmezéséről.

A ballibsi azt mondja, fel kell oldódni teljesen az EU-ban, szabaddá tenni pld. a földvásárlást, hagyni kell a tőkét áramlani még akkor is, ha ennek veszélyei vannak. Fel lehet venni kölcsönt, az államadósság amúgy is magas, viszont a kölcsön megmozgatja a gazdaságot.

A jobbos pedig azt, hogy ésszerű keretek kellenek, nemzeti önrendelkezés, nem mindent külföldi tőkéből mozgatni, hanem belső tőkét kell képezni, a termelést és a hazai vállalkozásokat kell támogatni, ahogy azt a legtöbb európai ország is teszi.
Csökkenteni kell az államadósságot akár a lakosság kárára is, hiszen egy hatalmas államadóssággal nem lehetséges az önrendelkezés.

Azon pedig érdemes elgondolkodni, miért a balliberális oldalról érkezik a "polcorrect" még akkor is, ha az komolyan akadályozza célok leküzdését, pld. cigánykérdés.

Azon is, hogy a keresztény vallás miért olyan üldözendő számukra.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.14. 09:59:48

@Anti Anyag:

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy nekem tökmindegy, hogy te a feleségeddel/férjeddel, azonos nemű társaddal, avagy a macskáddal hálsz-e. Te dolgod.

Ellenben a magát a keresztényi értékrend egyik letéteményesének hirdető párt miért akarja rákényszeríteni mindenkire a saját értékrendjét, miért mondja, hogy az az egy értékrend van, ami azon túl van, az nem kívánatos?

Azt is észre kellene venni, hogy nem tarja senki (remélem) a keresztény vallást üldözendőnek. Ugyanúgy a te dolgod, ahogy az is, kivel hálsz.

Nagyfokú rettegésre és paranoiára utal a toleranciát az üldözéssel összekeverni.

Ugye ha azt mondom, ne erőltesd rám a vallásodat, az nem üldözés?

Anti Anyag (törölt) 2012.11.14. 10:03:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem nagyon értem, hogyan kényszerítik rád a keresztény vallást.

Nem kapsz fizetést, ha nem hozol igazolást a miséről?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.11.14. 10:25:54

A tragikus egészségügyi helyzetről egy "szép" pécsi példa!

Ismerősöm felesége hosszú évek óta jár mammográfiára, orvosi előírás szerint évente. Enélkül nem írnak fel neki egy bizonyos gyógyszert. Novemberben kellett volna ismét mennie, ezért amikor júliusban a klinikán járt, gondolta, kér időpontot.
Kapott is - 2013 márciusára. Mikor elmondta, hogy addig nem fogják felírni a gyógyszerét, míg nincs mammográfiai lelete, közölték vele, menjen a Da Vinci magánklinikára.
Ott jó hírt közöltek vele: jövő héten mehet CT-re. Hogy hova?
Hát a 400 ágyas klinikára, ahol amúgy csak jövő márciusra van időpont!
De a fizetős Da Vinci-betegek mehetnek szinte azonnal. Ez szerintetek normális?
Miközben az orvosok szinte lélegzetvétel nélkül egyfolytában mondogatják: menjünk időben, csak akkor van esély a gyógyulásra, ha időben kiszűrik a daganatot. De aki jelentkezik, azt "elhajtják", jöjjön 8 hónap múlva. És ha addigra már késő lesz, ki viszi el a balhét? (nyilván a beteg, mert ő fog belehalni a késlekedésbe)

De van pénz alkotmányasztalokra, festményekre, levelezgetésekre, új autókra, IMF elleni kampányra, csak a magyar átlagpolgár dögöljön meg a fidesz szerint!

Készülj a rendszer és kormányváltásra! Fidesz-szocik elég volt!

zajos1 2012.11.14. 10:33:59

@Selmeczi a rusnya, buta fideszes "szőke nő"!: ismerősöm felesége... szép mese volt, Benedek Elek nem a rokonod...@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: www.magyarkurir.hu/hirek/eu-maris-tamadjak-katolikus-biztos-jeloltet

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.11.14. 10:48:19

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Az, de kétségtelenül szórakoztató. No, meg nincs tabletem, hogy wc-n is tudjak olvasni valamit.

Balt 2012.11.14. 10:51:01

"Szabadságvágyát semmi sem tudja elnyomni"

Muhaha, az örök szervilis elv- és üzlettárs, aki kényszeredetten még az internacionálét is elénekelte a balek-keresési bohózat slusszpoénjaként?!! Hát ez volt a hét vicce. Priceless. :)))

is 2012.11.14. 11:53:42

@Anti Anyag: "Fel lehet venni kölcsönt, "

Természetesen sültbolondság. Gyurcsány 2006-ban az őszödi beszédben ezzel leszámolt. Ezzel szemben Orbán Viktor 2010-ben Brüsszelbe ment, hogy 7%-os hiányt pitizzen ki. Te éppen a történelmet próbálod átírni, az 1984 mintájára. Sajnos nem vaguynk olyan sültbolondok, mint te.

is 2012.11.14. 11:58:45

@Anti Anyag: "a keresztény vallás miért olyan üldözendő "

talán nem az Orbán kormány üldözi a keresztény kisegyházakat egyesületi lefokozással? mondanál erről is egy pár szót?

is 2012.11.14. 12:04:18

@Anti Anyag: "Nem nagyon értem, hogyan kényszerítik rád a keresztény vallást. "

Pl.: Sok településen csak egyházi iskola maradt, a gyereket oda kell járatni, és ha jót akarsz, hittanra kell beíratni.
Pl.: A KDNP most nyújtott be egy törvénymódosítási javaslatot, hogy ne számítson családnak, aki nincs összeházasodva (heterok sem).

Ezt te nem nagyon érted, az nekem világos, mert síkhülyének kell tettetned magad. Otthon egy tükörrel beszéld meg, hogy ezt miért is csinálod.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.14. 12:08:11

@zajos1: Ők így gondolják, tiltakoztak. Majd lesz egy döntés.

Mondjuk egy merev katolikus is lehet jó fogyasztóvédelmi érdekvédő.

Szerintem.

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.11.14. 12:14:50

"Szabadságvágyát semmi sem tudja elnyomni, még szakmai feladatiban sem."

Aha!Ertem! Kar, hogy ezt a szegeny felkegyelmut droton rangatjak. Egy lancra kotott kutya is szabadabb nala.

blah 2012.11.14. 12:32:47

@Anti Anyag: egyszerűbb lett volna leírni, hogy ami bal az fúj de szar, gonosz, rossz és ostoba, ami meg jobb az benne van a nevében is, nagyon fasza über király, csak és kizárólag értelmes lehet.

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.11.14. 12:37:10

@is:

"Sok településen csak egyházi iskola maradt, a gyereket oda kell járatni, és ha jót akarsz, hittanra kell beíratni."

Meg is lepne, ha egy egyhazi iskolaban nem lenne kotelezo a hittan. Ezzel az erovel azon is fennakadhatnal, hogy egy focimeccsen miert kotelezo a labda? Az, hogy vannak telepulesek, ahol csak egyhazi iskola van, az egy szerencsetlen mellekkorulmeny, de kenyszeritve senki nincsen.

"A KDNP most nyújtott be egy törvénymódosítási javaslatot, hogy ne számítson családnak, aki nincs összeházasodva (heterok sem)."

Bocs, ez hogy kenyszeriti rad a kereszteny vallast? Muszlimok, ateistak nem hazasodhatnak?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.11.14. 12:47:55

"szárnyaló fantáziáját"

Bruhahaha! Bajnairól sok minden szembe jut, de ez nem volt közöttük! ;)

sivatagi n. 2012.11.14. 13:08:35

@Anti Anyag:

Ez én se vágom.

Rám eddig semmilyen vallást nem akartak erőltetni a médiából folyamatosan ömlő holokauszt dogmákon kívül.
süti beállítások módosítása