2012. július 23. 23:42 - Reckl_Amál

Dinnye-tantizmus

dilett 2.jpgSok mindenért utáltam a tornaórákat, de a tornasor például sosem zavart. Bérelt helyem volt harmadikként, az elején elölről, a végén hátulról nézve. Még azokban a magyar bálinti időkben pedzegették, hogy milyen káros ez a gyerekek lelkére. Sorba állítják őket magasság szerint, pedig nem is tehetnek róla.
Az a hülye, aki ezt kitalálta nyilván végig fel volt mentve tornából (vagyis jogos, hogy ebben a kérdésben megszólalhatott hivatalosan) nem tudhatta, hogy a sor végén állni nem is olyan rossz. Mire mi, kicsik is nekilódulunk, addigra a tornatanár, aki nyilván nem véletlenül lébecolja végig az életét mackóruhában, már nem figyel. Szóval aki a végén kezd futni, az már eleve lazíthat. Sajnos futni így is kellett, de ebben az elkeseredett küzdelemben, amit egy tornaóra jelentett, minden könnyítést meg kellett becsülni.
A tornasor - tudtommal - nem szűnt meg végül ideológiai, mű-egyenlősdi alapon. Ennyi erővel mindenkit büntetni kellett volna, akinek az átlagosnál jobb testi adottságai voltak. Holott a sport pont annak ünneplése, hogy nem mindenki olyan kripli, mint amilyen én például. (És még véletlenül sem a magasságomra gondolok.)

Hasonló hozzáértéssel és a lényeg tökéletes megértésével fogott hozzá az Unió a biztosítások kérdéséhez, amikor kitalálta azt az irányelvet, hogy a biztosítási díj megállapításánál ne lehessen megkülönböztetni a nőket és a férfiakat.
Eddig ugyanis a nők kevesebbet fizettek. Na, de nem azért, mert kevesebbet érnek, hanem, mert kisebb kockázattal járnak. És biztosítóéknál minden a kockázaton múlik. Ez pedig nem valami hamiskártyás latolgatás, hanem színtiszta matematika. Statisztikailag a nők tovább élnek, ritkábban sérülnek meg, kevesebb balesetet okoznak, magyarán kisebb a valószínűsége (újabb matematikai fogalom), hogy fizetni kell utánuk a biztosítónak.
De hála az uniós igazság bajnokainak nem kell többé ilyen csúnya módon elnyomni a nőket! Jövő januártól mindenki ugyanannyit fizet. Ami azt jelenti az elvtelen számok antidemokratikus nyelvén, hogy 2013-ban a nők biztosítási díjai kb. 15%-kal nőnek.

Köszönöm annak, aki kiharcolta! Sokkal szabadabbnak érzem most magam.

Ha már a tornasorral kezdtük, van egy újabb diplomabotrány - érdekes módon megint a TF-en. Valami huszadrangú fideszes senki gyermekének és két barátjának kellett a hóna alá nyúlni dékáni segítséggel.

Persze talán ismét túl rosszindulatú vagyok, és valójában kis zseniket nevelgetnek felsőfokú tornatanár-képzőn. A három végzős hallgatónak egyetlen délelőtt alatt sikerült összesen 21 tantárgyból levizsgáznia. Ráadásul úgy, hogy a tárgyakat előtte föl sem vették. Még ráadásábbul úgy, hogy aznap volt a diplomavédésük is.
Nem csoda hát, hogy ilyen tehetségű emberekkel maga a dékán foglalkozik, még a Neptunba is ő írja be a jegyeiket.

Mellesleg jó kis iskola lehet, ahol a dékánnak is ennyi esze van összesen. Gondolta, hogy nem jönnek rá? Azt gondolná az ember, aki már a Schmitt-ügyben is kiváló érzékkel exponálta magát az ex-elnök mellett, egy kicsit azért óvatosabb a következő csalásnál.

Egyébként vannak jóhiszemű dilettantizmusok is. Ilyen például a poszt címét szolgáltató történet. A magyar mezőgazdaságot - egész pontosan a dinnyetermelőket - megsegítendő kartellre hívta a nagy üzlethálózatokat a múlt hét végén.

A mezőgazdasági tárca kezdeményezésére csak magyar dinnyét árulnak a nagy élelmiszerüzletek, és egységesen 99 Ft/kg áron. Ez akkor is kartell, ha az egyezséget a minisztérium sugallta és hozta tető alá. A kartellezés viszont jogellenes, büntetés jár érte. Ezek meg még verték is a mellüket, hogy mennyire ügyesek!

A Gazdasági Versenyhivatal értelemszerűen bekapcsolódott az ügybe, és csodák csodájára, ma már ismét mindenféle árakon lehet kapni a nemzetiszín dinnyét a nagy boltokban. A legtöbb helyen a vevő jobban jár, mint a minisztérium által diktál árral.
A boltoknak ugyanis eszükben sincs büntetést fizetni valami felkészületlen, meggondolatlan minisztériumi dilettáns szuper ötletéért.

Mivel Budai Gyula sündörgött a baráti CBA hóna alatt még múlt héten ez ügyben a médiában, nem feltételezek olyan furfangot, mely tudatosan hány fittyet a törvényekre mondván, magyar ember kartellről legfeljebb a Dallasban hallott, szóval nem tudja, hogy éppen az ő érdekében tilos.
Sokkal inkább elképzelhető, hogy a Nagy Lúzer, aki még egy akkora nagyvadat sem talál el, mint Gyurcsány Ferenc, maga is legfeljebb a Ganxta Zolee kapcsán értesült a kartellről, de az a himnuszgyalázó Dopeman ellensége, szóval csak jó lehet...

Szóval ez a kisgizda jól csőbehúzta a nagy áruházláncokat, akik nem nagyon mertek kihagyni egy ilyen nagyszerű akciót. Azzal nyugtatták magukat, hogy ha a kormány mondja, akkor nyilván lehet. Hát, lassan kiderül, hogy akármit azért mégsem.
Az meg már csak egy kis fűszer, hogy Budai most tagadja azt, amit pár napja büszke kiskakasként a kamerába mondott.

De persze egy Budai Gyulának a szakértelem és a becsületesség mindig csak gyanús, bolsevik trükk marad.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr774673971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Kensington 2012.07.24. 07:15:04

Ez finom volt, így korán reggel. :)

KZsoci 2012.07.24. 08:54:32

Ezek a műkorrektkedések nagyon irritálnak engem. Nem szeretem, hogy az ilyen pótcselekvéseket és önmunkaadáscsakhogylássékhogyszükségvanránk jogvédős dolgokat mindig a demokrácia nevében követik el, noha nem sok köze van hozzá (azon kívül, hogy ők is csak egy szabad demokráciában lobbizhatnak az ilyen baromságokért).

A dinnyéshez: a szándék jó (vagy legalábbis populista :) ). Az eszköz jogosságához nem értek, ugyanakkor az EU mezőgazdasági politikája legalább olyan tisztességtelen, és piac-torzító, mint a kartell, szóval.

A dologban inkább az az érdekes, hogy az Udvari Közértes, a CBA lázadt föl ellen - jól látszik, hogy ott is ostoba és mohó fideszesek a tulajok, akik ennyi haszonról sem bírnak lemondani a nagy cél érdekében. Nagyon fura ez annak tükrében, hogy régebben mindenkinek kuss volt a neve a fideszben; úgy látszik, túlpumpálta pénzzel Orbán az oligarcháit, és most kezdenek önjárók lenni...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.07.24. 09:11:26

@KZsoci:
Hehe, a fülkeforradalom gyermekei megeszik önmagukat. :)

Én már lassan két éve mondom, a Fideszt csak a Fidesz tudja megbuktatni, és nem csak az oligarchák, hanem a látszat-imádott határontúliak is például. A romániai magyarok nagy része nagyon nem lájkolja, hogy egy olyan idióta nacionalista, mint Kövér László, magánakciója rontotta a helyzetüket. Markó Béláék most arra készülnek, hogy Magyarországon alapítanak egy kifejezetten határontúli magyaroknak szánt pártot. Várhatóan sok külmagyar szavaz majd rájuk, ám sejthető, hogy Orbánékkal nem állnak össze. Mással viszont esetleg igen... Nagyot nevetnék. :)
De egyúttal azt sem bánnám, ha a gyáva Fidesz visszatáncolna a nem itt élő magyarok szavazati jogától, mert még mindig igazságtalannak érzem, ha olyan is szavaz, aki sosem élt itt.

KZsoci 2012.07.24. 09:22:28

@Reckl_Amál:

"De egyúttal azt sem bánnám, ha a gyáva Fidesz visszatáncolna a nem itt élő magyarok szavazati jogától"

:O Az a durva, hogy egyáltalán nem elképzelhetetlen, és már látom, hogy minden gátlás nélkül megpróbálnák lenyomni a rajongók torkán, akik egyébként örömmel falnák az új tudást is. Mekkora lenne! Hajrá Markó Béla! :)

Lord Kensington 2012.07.24. 09:31:21

@Reckl_Amál: @KZsoci:

A Markó-féle pártalapításból semmi sem lesz, az csak annyit üzent Fideszéknek, hogy ne tessék a hazai arcoskodást exportálni.

Egyébként hátha van olyan is, aki itt él(t), csak a 2014-es választásokon már nem lesz itt.
Vagy az "nem-úgy" határontúli? ;)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.07.24. 09:51:47

@KZsoci: @Lord Kensington:

Az RMDSZ lázadását nem én találtam ki.

velemenyvezer.blog.hu/2012/07/02/fordulat_hataron_tuliak_valtjak_le_a_fideszt

Pontosan, az "nem-úgy" határontúli. Azok a született magyar állampolgárok, akik az adott szavazás idején éppen nem tartózkodnak Magyarországon eddig is a követségekre járhattak be szavazni.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2012.07.24. 10:37:07

@Reckl_Amál: Az RMDSZ ötlete egyelőre inkább figyelmeztetés (és annak is szokás szerint fejnehéz: hol vannak a többiek, miért megint csak a romániai magyarságról van szó?), ráadásul ha van eszük, senkivel sem állnak össze, hanem örök külsősként alkalmi üzleteket kötve szavaznak - azaz lényegesen feljebb értékelik magukat azáltal, hogy nem automatizálódnak.
A Véleményvezér elemzéseinek tartalmi/szakmai mélységei azért gyakorta vitathatóak.
A CBA-nál pedig inkább az volt a gond, hogy le kellett fújniuk egy akciójukat (nagy különbség a profitban állítólag nem lett volna), amit a hirtelen másfélszeres árat fizetni kényszerülő vásárlók nem fogadtak feltétlen jókedvvel.
És még a CBA sem a profittal szemben keresztény-nemzeti, márpedig a neten is terjedő táblák senki renoméjának nem használtak...
süti beállítások módosítása