2012. május 14. 14:24 - Reckl_Amál

Ő ilyen

Ti hisztek Szabó Győzőnek? Én alig.

Tegnap Hajdú Péternél - akiről nem először állapítom meg, ha nem a saját maga által kreált vacakban tapicskol, nem is rossz kérdező - Szabó Győző drogfüggőségéről mesélt. Szerencsére a színész már bő évtizede túl van a szenvedélybetegségén, és mostanra érezte elérkezettnek az időt, hogy könyvet írjon élményeiről. Terápiás céllal. Idáig hihető.

Ám mindaz, amit az interjúból - amely, ha jól értettem Hajdú koncepcióját, erősen nyugodott a könyvön - nem túl szimpatikus (ami a kisebbik baj) és főleg nem túl frankó kép alakult ki Szabóról.

Talán olcsó a feltételezés, hogy aki színész, az mindig játszik, de nekem eléggé olybá tűnt, erre a megrázó interjúra Szabó Győző jópár manírt begyakorolt. Mivel Hajdú Magyarországon egyet jelent a bulvár legalsó bugyrával, hát akkor ebben a stílusban kell előadni ezt a dicsőségesnek semmiképp sem mondható történetet.

Kifejezetten tetszett az a vehemencia, amellyel Hajdú újra és újra visszatért egy témára: miért drogozott Szabó Győző?
A mellékhatásokról ugyanis már az általános iskolában hall az ember, és ha egészséges, nehéz elképzelni ezt az állapotot. Érzékletesen leírnia Szabónak sem sikerült.
Sokkal érdekesebb az az út, ahogyan eljut odáig valaki, hogy a függőség jelenti az életét. Ahogy Szabó Győzőnél is évekig tartott, amíg a végső stádium kialakult, úgy másból sem lesz ripsz-ropsz drogos. Az állomások ismeretében talán a beavatkozásra is nagyobb az esély.

Rendes magyarázata ennek ellenére nem volt, és ez legalább hiteles. Csakhogy mindez nem Szabó őszinteségéből fakadt, hanem Hajdú hidegvérű erőszakosságából.
Próbálta magyarázni Szabó a dolgot azzal, hogy ő ilyen, és kész. De Hajdú ekkor a legkézenfekvőbb módon kérdezett vissza: akkor mi a garancia, hogy nem süllyed le újra?

Az igazsághoz amúgy valószínűleg az a magyarázat állt, amikor Szabó Győző a vidéki származása miatti kisebbségi komplexusról beszélt.
Ez az ember ma is folyamatosan bizonyítani akar. Még sportos testalkatával is proccolt egy kicsit meg persze azzal az egzisztenciával, melyet azóta fölépített. Sőt, még ebben az igenis szégyenteljes helyzetben, amelyben évekig szenvedett, képes volt némi romantikus vagányságot meglátni. Mert ő ilyen.
Árulkodó volt viszont, mikor szinte elhencegett vele, nem a leszokás hozta el számára az első újrakezdést. Ezért szórakoztató az ilyen ön-vállon veregetés; amikor valaki valami inkább kellemetlen dolgot nagyképűsködéssel próbál palástolni, akkor mindig előkerül egy-két beszédes részlet.
Szabó Győző tényleg ilyen.

Igazán visszatetsző azonban az volt, ahogyan szinte büszkélkedett azokkal a balhékkal, amelyeket elkövetett. Például amikor eltörte a dílere ujját, mert az át akarta verni. És még most, egy - másfél évtizeddel később sem látszott rajta semmilyen erkölcsi kétely, hogy ezt talán nem kellett volna.
De egyúttal azt is fontosnak érezte leszögezni, semmilyen bűncselekményt nem követett el. (A drogozáson kívül persze.)

A legbántóbb része a beszélgetésnek az volt, amikor a megbánásról, illetve annak hiányáról számolt be a színész.
Itt végre eljöttek az igazság hőn áhított percei is. Azt hiszem, Szabó Győző fogalmazta meg azt tegnap igazán jól, miért él bennem hosszú évek óta alapvető ellenszenv a drogosokkal szemben.

Az önzés miatt.

Szabó drámájában mindenki más még epizódszereplőnek is kicsi volt. Akár "nagyon rendes ember" szülei, akiket két félmondattal lerendez, akár a kollégái, akik nehézkesen értették meg az állapotát.

Szabó Győző nem bánt meg semmit. És csak egészségi okokból szokott le, mert egyébként a drog jó.
Ha a tehetségtelen, érdektelen, de TV2-n kötelezően nyomandó megasztárosok helyett Hajdú meghívhatta volna Szabó egy-két közeli ismerősét, kifejezetten izgalmasra kerekedhetett volna az interjú.
Vajon ők is megvetik az olyan piásokat, akik utólag néha azért bocsánatot kérnek a részegségük alatt elkövetett disznóságokért? Szabó ugyanis igen. Legalábbis ezt állítja.

Holott csak arról lehet szó, a függőség tíz éve alatt annyit ártott környezetének, hogy ennyi mindent képtelenség is lenne jóvátenni. Pedig néha tényleg elég bocsánatot kérni. Nem szégyenkezni egy életen át, csak csöppet visszább venni. De - és ezt nyilván Szabó Győző is tudja - őszinteség nélkül nincs értelme.

A herointól szerencsére megszabadult, de tényleg ilyen marad. Vagyis ez egy kimondottan jó interjú volt, mert nem a drogról szólt, hanem egy ember portréját vázolta föl.

59 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr504507906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.05.14. 15:19:53

Csak az interjú legvégét láttam, de a benyomásom hasonló. Nagyon ellenszenves volt ez az egész, és Győző láthatóan nagyon igyekezett, hogy különbözzék a sztereotíp-bűnbánó ex-kábítószeresektől; ez valóban sikerült, én a helyében azért nem lennék büszke arra, hogy milyen irányban árnyalta a róla alkotott képet - ha mondható ilyen egy "élő" beszélgetésre, kifejezetten trollkodott. :)

Egy kicsit ellenszenvesebb lett, viszont egy picikét sem lett érdekesebb ettől számomra.

Hajdú Péter - akit én rettentően gyűlölök - hajlamos arra, hogy olyan vendégekkel olyan interjút csináljon, hogy ő lássék értelmesebbnek, rokonszenvesebbnek a vendégnél. :)

keptelen kepkeret 2012.05.14. 17:15:34

Sz.Gyozo az egyik legirritalobb media kreacio, keptelen vagyok hallgatni/nezni ot, egyszeruen meglatom, es a puszta latvanya "taszit".

fagzal 2012.05.14. 17:16:05

Mindenki önző, csak van, aki nem vallja be, mert álszent.

A heroinról nem lehet leszokni, csak nagy szünetet tartani. Akárcsak a cigi, vagy az alkohol esetén.

Olyan fogalom, hogy "drogos", nem létezik. Heroinista létezik. (Az ilyen sztereotipizáló szóhasználat miatt él bennem ellenszenv az álszentek iránt, ehhehe.)

Szerintem.

félemelet 2012.05.14. 17:43:04

Én valamiért kedvelem ezt a Győzőt.

Ám bennem is volt egy kis bizonytalanság, mennyi a dologból a hamis gesztus, és mennyi a valódi. És ezt nem csak a Hajdú műsor alapján mondom, hanem a Rónai Egon-os interjú alapján is, ami asszem aznap reggel volt.

Ellenben:
bele kellene kukkantani abba a könyvbe - hátha abból jobban kiderülnek a tónusok.

(A bocsánatkérős rész pedig talán túl sokat volt a promóban - ám ő nem egészen azt mondta, hogy ő azért nem kért soha bocsánatot, mert vagány csávó, hanem mert az a típus, aki felelősséget vállal a faszságaiért, és nem próbálja másnap bizonyos szerekre fogni ezeket a faszságokat. Tehát ez nem egyfajta általános ars poetica-ként volt megfogalmazva, hanem csupán két viselkedésmód összevetése kapcsán...)

Vizslah 2012.05.14. 17:51:32

De szeretem az ilyen ócska fikázódást!
Most kell rúgni, amíg a földön van. Mindig akad néhány ilyen szánalmas senki, amikor valaki önként megnyílik. Gratulálok.

Rebelde 2012.05.14. 17:54:42

Úgy látszik van akiknek bocsánatot kérni nehezebb, mint lejönni a drogról

ha nem tudja őszintén megtenni, akkor ne tegye, menjen még pár kört Indiában motorral, hátha leesik valami mégis, mert biztosan vannak páran akiket meg kellene követnie, nem az eltört ujjú dílerre gondolok

smartdrive 2012.05.14. 18:11:54

jól értettem, sportos testalkat? :DD

pneumónia 2012.05.14. 18:24:41

Egy ripacs, mindamellett tehetségtelen karakter-szinész, Pindroch Csabával egyemtemben egy kalap kutyaszart sem érnek. Amiben benne vannak film, sorozat bármi, az garantált borzalom.

Mikor veszik már észre magukat és tűnnek el a színről? Hahó surmók takarodó!

AnnaKarenina 2012.05.14. 19:11:36

Amál, egyrészt szerintem konzultálni kellene egy drogosokat kezelő szakemberrel, aki meg tudná mondani, hogy Sz.Gy. a drogosok egyik típusa, másrészt meg megérteni, hogy egy problémát nem lehet mindig ugyanarra a kaptafára húzni. Harmadrészt meg figyelni kellene jobban, mert Sz.Gy. nem azt mondta, hogy nem bánt meg semmit, egészen pontosan az hangzott el, hogy ő ha pl. részegen az őszinteségével megbánt valakit, másnap nem vonja vissza azt, amit akkor kimondott.
Egyébként meg majdnem minden szenvedélyről el lehet mondani (alkohol, cigi, játék, stb.), hogy jó, azért is esnek a csapdájába az emberek, ráadásul bizonyos emberek könnyebben. És szerintem Sz.Gy. erre mondta azt, hogy ő ilyen. Lehet, hogy ezt borzasztónak találod, de nem hiszem, hogy lenne benne hazugság.
(Az önzés megint más kategória, működik az drog nélkül is.)

Bougheau Tschichka 2012.05.14. 19:14:38

Nagyon erőltetett volt az egész, szerintem kamu.

Egyetlen mondatát nem éreztem hitelesnek. Olyan volt mint egy D-kategóriás film.

Még azt sem tudta megmondani, mit sportolt és milyen szinten. De közben erőltette a dadogást, meg kétértelmű mondatokat, hogy most is "pörög"

Sajnos színésznek is annyira hiteles a szememben, mint drogosnak. Ja meg a Csernus a haverja.
pff

Circus 2012.05.14. 19:28:01

Aki látta az interjút, annak le kellett jöjjön, hogy:
a, SzGy állításával ellentétben még nem jött le a szerről, legfekjebb ideiglenesen
b, SzGy egészsége és értelme szinte teljesen ráment a drogokra
c, az a, és b, verziók kombója.

Akármelyik is, kár érte.
Egy a sok 'médiasztárból'.

Zombika 2012.05.14. 19:29:57

@Vizslah: van különbség az "önként megnyílik" meg a "gátlástalanul, minden eszközt felhasználva promózza a könyvét, elsősorban anyagi haszonszerzés szándékával". Szerintem az utóbbiról van szó.

Annyi pedig igaz a bejegyzésből, hogy aki egyszer heroinista volt, az mindig is az marad, legfeljebb életre szóló szünetet tart. A heroinistánál undorítóbb, megbízhatatlanabb önző féreg pedig kevés van a földön.

Circus 2012.05.14. 19:31:53

Ja, mégegy - hogy hogyan próbálná esetleg a környezetében élőket lebeszélni? Egy mondattal: NÉZZ RÁM!

menyuss 2012.05.14. 19:34:51

Örülhetsz, kedves amatőr blogíró, mert előhúztad a bulvár kártyát és öttel többen idekattintottak az oldaladra (köztük sajnos én is). Remélem, most elégedetten dőlsz hátra a 20 négyzetméteres panellakásodban, most hogy így kiírtad magadból a szánalmas kis véleményed. Bocsánat, de ünneprontó leszek és elárulom, igen, van, aki sikeresebb nálad. Bár ahol te vagy, onnan csak felfelé van.

Vizslah 2012.05.14. 19:41:52

@Circus: Egy színházi és filmszínészi karriert lemédiasztározni elég merész dolog. Valószínűleg el sem tudod képzelni mennyi munka van mögötte. Ne keverjük a szezont a fazonnal csak azért, mert mindkettőt mutatja a TV. Neked lehet ellenszenves, de amit elért, az ettől nem lesz jelentéktelenebb, bármennyire is szeretnéd.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.05.14. 19:52:10

Azért pár dolgot tisztázzunk!

Hogy Szabó Győző művészetét szeretjük-e vagy sem, irreleváns.

Nincs padlón. Saját állítása szerint abbahagyta, ez lehet kamu, nem tudom. De az biztos, hogy az egyik legfoglalkoztatottabb magyar filmszínész, és színpadon is folyamatosan játszik. Úgy képzelem, hogy ezt súlyos függőként nehéz lenne ennyi időn keresztül művelni.
A padlón az van, aki a drog miatt mindent elveszít. Szabó Győzőről azért beszélünk most, mert ő maga jött elő most ezzel a témával. Ő akart róla beszélni, és feltételezem (illetve elvárom), hogy színészként tudja, aki kiáll, arról lesz vélemény is.

A könyv különösebben nem érdekel, főleg, ha ilyen melldöngetésekkel meg önsajnálatokkal van tele, mint amilyenekkel a tegnapi interjú is. Az interjút, ill. az ott elhangzottakról mondtam el a véleményemet, nem a könyvről.

Vizslah 2012.05.14. 19:56:21

@Zombika: " "gátlástalanul, minden eszközt felhasználva promózza a könyvét, elsősorban anyagi haszonszerzés szándékával"
Ez merő feltételezés, még egymásból sem következnek a mondatrészek, egészében meg pláne nem alátámasztható. Ha valaki ír egy könyvet, akkor nyilván szeretné ha sok emberhez eljutna. Az anyagi haszonszerzés itt általában másodlagos, de ezt csak azok tudják felfogni, akik alkottak már valamit valaha. Hogy a drogos múltjáról az ember egy műsorban beszél, ez nem tudom mitől gátlástalan, mitől "minden eszközt felhasználva" kategória. Nem értem ezt a teljesen indokolatlan indulatot, és a halmozott túlzó jelzőket.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.05.14. 19:56:26

Na, igen. Ha valaki az összes exe szerint egy szemét, akkor valószínűleg ez igaz is.

AnnaKarenina 2012.05.14. 20:04:33

@Reckl_Amál: Csak az a baj, hogy nem nagyon érteni, mit is kérsz számon rajta, mert amiket felhozol, azoknak van más olvasata is.

Vizslah 2012.05.14. 20:05:42

@Reckl_Amál: Hogy "földön van", azt arra értettem, hogy önként feltárta a legsebezhetőbb pontját az életéből. Erre nehezen tudok ócskább reakciót elképzelni, mint ez a fikázás, amit itt előadtál. De persze ez is csak egy vélemény, ahogy a tied is.

Én egyébként Győzőt lesz*rom, nem vagyok rajongója, de nem is idegesít, viszont mindenkiben tisztelem a fejlődésre, az újrakezdésre való képességet, és az önerőből elért eredményeket. Számomra ez a történet erről szól, talán ti is többre mennétek ha azt néznétek hogy mit tanulhattok, ahelyett hogy hol lehet belerúgni.

AnnaKarenina 2012.05.14. 20:06:17

@Bougheau Tschichka: Minek nézni valamit, amire nem figyel az ember? Elárulom, két sportot említett: kempó és boksz.

kifli 2012.05.14. 20:25:00

állítólag kokózik mostanában

Dandie (törölt) 2012.05.14. 20:41:19

@Vizslah: ki van hol?! Vagy csak fogtál valami random felsőbbrendűsködő szarságot és idelapátoltad?

Vizslah 2012.05.14. 21:01:54

@Dandie: így van, nem a fikázás a random, hanem a válasz. vagy például megpróbálhatnál tovább olvasni. :)

levin 2012.05.14. 21:10:31

szgy telszáma? buli van, de anyaghibás az este.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.14. 21:30:11

@Vizslah: "Ha valaki ír egy könyvet, akkor nyilván szeretné ha sok emberhez eljutna. Az anyagi haszonszerzés itt általában másodlagos, de ezt csak azok tudják felfogni, akik alkottak már valamit valaha." Erről mindig csak a Beatles jut eszembe, amikor Paul és John leülnek a zongora mellé és megírják a következő 2 perces számukat, mert kell egy új úszómedence.

gbalas 2012.05.14. 21:43:47

Kellett a pénz, mert nincs már államilag támogatott - értsd: pénzmosoda - filmgyártás, szánalmas lehet, aki megveszi a könyvet...

Neon Fu 2012.05.14. 21:50:40

Ezt a bejegyzést ugyan kár volt elolvasnom. :(

tejcsokoládé (törölt) 2012.05.14. 22:04:00

nem értettem, miért folyt az elmúlt hetekben minden csapból az, hogy Sz.Gy. drogos volt. most legalább tudom. az interjút nem néztem meg, ha tudtam volna, akkor sem érdekel. a cikkeket sem olvastam el, csak láttam a címeit.
egyetlen színész sem érdekesebb, tiszteletreméltóbb, rokonszenvesebb sem attól, hogy drogos, sem attól, hogy könyvet ír.
egy színész attól érdekel, hogy jól játszik és elmegyek miatta színházba, moziba.
nem fogom megvenni a könyvét, és ezentúl a filmjeit sem nézem meg. nekem gusztustalan az egész történet, hogy egyszercsak a semmiből előjön a tízen x évvel ezelőtti dolgokkal és mindenhol házal vele, aztán kiderül, hogy el akarja adni a könyvét.

Netuddki. 2012.05.14. 22:04:58

@Meta Flóra: Csatlakozom. Egyáltalán nem érdekel se a hajdu se a győzike. A másik se...

lindalee 2012.05.14. 22:21:50

Az a kérdés merült fel bennem, hogy színházazásból hogy fenébe tudta finanszírozni a HEROIN adagját TÖBB ÉVEN KERESZTÜL? Nagyon kamu szaga van.

Szádbafingok 2012.05.14. 23:19:41

Basszátok meg. Egy emberről van szó. Minden egyebet félretéve, ha igaz, ha nem, ezzel nem viccelünk.
Nekem meggyőző színész, egy igazi bohém fasz. És a sok százforintos béremelésért zacskótnyaló gyökér meg itt ítélkezik. Hát bizonymondom néktek, a jó kurva anyátok. Nem kell, hogy érdekeljen. De baszod, ember vagy te valahol, te sommás véleményt megfogalmazó trágyagiliszta?

NIL7 2012.05.14. 23:39:07

Felőlem mindenki azt szív amit akar - ez a bizonyos ember is akiről írtok. Csak ne vezessen autót utána, ha lehet kérni.

szgy 2012.05.14. 23:46:33

én kb. egy hónapja láttam egy néhány perces riportot, valami gyorsbüfében vagy hasonló étteremben mondta el a zűrös dolgokat. az nagyon durván feltűnő volt hogy kb. 10 mp-enként adott valami jelet amit a hazugság jeleként említenek minden testbeszéddel foglalkozó szövegben.
vagy szar színész és hazudik vagy jól eljátssza a hazudozást.

mellékesen gondolom ez olyasmi mint amikor az öregecske énekesek sorban előjöttek azzal 50 körül hogy homokosok. jó ideje az égvilágon semmit nem hallottam róla, valamivel elő kellett jönni.

peti papagáj 2012.05.14. 23:57:18

@szgy: a hazugság jeleit soroló művek hazugságok. a hazugság jelei nem különíthetőek el a szorongás jeleitől.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.05.15. 00:47:54

Egy megjelent könyvet promózni kell, hogy fogyjon. Tévében, rádióban, itt meg ott...
Mi az, ami ebben nem elég érthető?

Sákif za morro? 2012.05.15. 04:28:17

A szerzot nem ertem, miert nez HP musort?! Ha szereti, akkor ok, de ha ez a bulvar legalja, akkor... ?!

SzGy-t sem ertem. Miert kell a szennyest kiteregetni? Normalis embert nem erdekel, hogy milyen disznosagokat kovetett el. O dolga, szamoljon el magaval. Velemenyem szerint jobban jart volna, ha inkabb a szineszi kepessegeibol profitalt volna. Igy igeretes, kozepszeru szineszbol bulvarhos lett. (A jelzo szigoruan szubjektiv, szamomra o kozepszeru volt, de kedveltem.) Remelem, legalabb drogprevencios eloadasokon nem fogjuk viszont latni!

(Bocsanat az ekezetmentessegert!)

bretman 2012.05.15. 05:43:37

Örülök ennek a bejegyzésnek, mert én is ezt mondom a barátaimnak már egy ideje, amit te írsz az elején Hajdúról. És mindig kiröhögnek.

Pedig szerintem ebben a pillanatban ő kérdez a legjobban Magyarországon (valahol azt olvastam, hogy Vitrayhoz járt órákra évekig) - csak az esetek 90 százalékában teljesen érdektelenek hozzá a vendégek. Valószínűleg az van, hogy a csávónak van valamilyen tehetsége, csak baromi igénytelen és műveletlen, így a bulvárban tapicskolja el magát.

Pizsi16 2012.05.15. 07:15:21

A könyvért pénzt kap pont. Sok variáció nem volt, kurválkodásról, művészetekről, sportról, tudományról , gyerekekről nem tudott írni , maradt ez. Szánalmas, hogy nem a tehetségével akar/ tud kitünni, hanem ezzel. A mondanivalója is megtévésztő, mert a fiatalok azt látják, hogy drogozott és nézétek meg semmi baja...( na jó , nem szép ember,de az a genetika miatt van)

tjunior 2012.05.15. 07:17:23

Szabó Győző kiemelt gázsit kért Hajdútól,(a másik drogfüggőtől, csak ő címlapfüggő), innentől kezdve számomra érdektelen ez a nagy kitárulkozás. Sok pénzért én is elmondom kicsit (nagyon) feltupírozva függőségem történetét, pár spangli elpattant már életem folyamán. Csak íratnom kellene egy könyvet valakivel.

AnnaKarenina 2012.05.15. 08:50:23

@bretman: Van úgy, hogy HP jól kérdez, de az esetek többségében, nem. És ez bizony személyiségfüggő, míg Vitray például nyitott, a másikra figyelő ember volt, addig HP egy nagyon középszerű ember, aki egy-két előre kigondolt ítéletére szokta alapozni az interjúkat és attól a beszélgetés menete sem tántorítja el. Ebben a tekintetben Friderikusz is ezerszer jobb volt.

AnnaKarenina 2012.05.15. 09:01:42

@Patreides: @Pizsi16: Sz.Gy. könyve nem az a tipikus bulvárkönyv, hanem egy poklot megjárt ember könyve. (De ott van másik példának Stohl András, aki iskolákban Canossázott.) Még akkor is, ha tudjuk, hogy utóbbi némileg enyhítés reményében is tette, de megvalósult az a szándék, hogy szélesebb körben ne legyen ez tabu és a legérintettebb korosztályok olyan embereket is lássanak, halljanak, akik tudják, miről van szó, hova vezet és kiutat is tudnak mutatni.
Másrészt ha valaki könyvet ír, azt először önmagának írja és aztán kiderül, hogy milyen hatást tud elérni másoknál. A promózást egyáltalán nem kell elítélni, van ismerősöm, aki gyönyörű könyvet írt (szépirodalom), de mivel semmilyen promóciós lehetősége nem volt, a hivatalos kritika nem foglalkozott vele, nem is igazán tudott ismertté válni.

AnnaKarenina 2012.05.15. 09:02:48

@tjunior: Mert az úgy van, hogy Sz.Gy., vagy bárki más történetéből csak HP járjon jól? Ugye, hogy nem?

Era1111 2012.05.15. 09:16:59

Miért nem kérdezi meg a rendőrség, hogy kitől, hol vásárolta a drogot? Vagy ha már bevallod, hogy vásároltál akkor nem is törvénysértés az árusítás?

tjunior 2012.05.15. 09:25:00

@AnnaKarenina: eleve mi tökömnek megy oda, ha nem a felhajtás meg a cirkusz miatt? Vannak más fórumok ahol, ha tényleg segíteni akarna, tudná promótálni a könyvét, persze lényegesen kevesebbért.
Ez ugyanez, mint Stohl nagy népnevelő haknijai az iskolákban, az ítélete előtt, mindenhol kamarákkal kísérve, nehogy véletlenül lemaradjunk arról, hogy 42szerre is elmondja mennyire megbánta.

AnnaKarenina 2012.05.15. 09:28:54

@Era1111: Ez egy jó tízéves történet.

AnnaKarenina 2012.05.15. 09:30:01

@tjunior: Nem kell nézni. :) Beszéld meg HP-rel.

Kutchek (törölt) 2012.05.15. 09:32:19

Hogy mekkora riporter Hajdú:
1. Előtte a megasztáros kisköcsögnek behívta a haverját, meg egy csajt, úgy dumcsiztak.
2. Tényleg "mély interjú" volt Győzővel, de ő miért nem kapott vendégeket? Szülők, sorstársak, egykori haverok, orvosok stb....

Kicsit színesebb, tartalmasabb lett volna! Így meg Győző kapott X perc reklámidőt meg egy rahedli pénzt.

durcás 2012.05.15. 09:40:51

@Szádbafingok: Hál' Istennek, Péter megvette a hajót! Gyerekkora óta sóvárgott érte, de Sorbi Norbi megadta az utolsó lökést!! Hát ezért kellenek ezek rendkívül szinvonalas és érdekes beszélgetések! Azért, hogy te ordenáré köcsög tudjál lenn, Péter meg szeretteivel motor csónakázzon a Balcsin.Úgy egyébként a te kurva anyádat, aki ilyen köcsögöt a világra hozott. Menjél inkább tüntetni....

menyuss 2012.05.15. 09:50:48

Néhányan írják, hogy a hazugság jeleit lehet észrevenni rajta, miközben beszél. Jééézusom! Én tudom, hogy drogozott, azt is tudom, kikkel. Kinek fáj, hogy ezt leírta egy könyvben? Valószínűleg nem ti vagytok a célközönség. És ha keres a sztorin? Sajnáljátok tőle? Mindenki úgy boldogul, ahogy tud és ahogy akar.
Amúgy riszpekt a blogírónak, ahogy tartja a hátát a sok fikázó kommenttel szemben.

Nbl 2012.05.15. 10:07:19

Ha terápiás céllal írta a könyvet és segíteni akarja a drogprevenciót, akkor nyilván fel fogja ajánlani a könyvéből származó teljes bevételt egy ilyen területen működő alapítványnak vagy más szervezetnek.
Figyeljünk, mikor számol be a média a nagy eseményről.

AnnaKarenina 2012.05.15. 10:45:21

@Nbl: Ez az ő története, az ő könyve, miért is várnád el tőle? Csak hogy neki ne legyen belőle semmije? És akkor neked jó lesz?

tjunior 2012.05.15. 11:15:55

@AnnaKarenina: ez a veszély nem fenyegetett :)

freeman41 2012.05.15. 13:44:20

Azt gondolom az itt hozzászólók jelentős részéről, hogy rendkívül felszínes ismeretekkel rendelkeznek az addikciós betegségekről. Ha ezt a sztorit nem Szabó Győző meséli el, hanem egy ismeretlen drogfüggő, jobban bevettétek volna? Nem gondolom, hogy hazudott volna. Erről hiteles könyvet csak az tud írni, aki megélte. Nagyon sok olyan mondata volt, amit egy "kívülálló" a büdös életben nem fog megérteni. Nem a szavakat, hanem a tényleges tartalmat. Így hát kedves kommentelők és Amál, érzékenyebben és tájékozottabban kellene itt vagdalkozni. Ja, és hagyjuk már el végre, hogy ki mennyiért, meg hogyan nyilatkozik. Ha Ti elmennétek ingyen kitálalni a családi szennyest a Hajdúnak, rendben van. De miért kellene ezt másnak is ilyen normálatlan módon csinálni.

tintamin 2012.05.15. 18:52:34

"Hajdú Péternél - akiről nem először állapítom meg, ha nem a saját maga által kreált vacakban tapicskol, nem is rossz kérdező..."

Na, és innen már nem is kell tovább olvasni a posztot:

Aki ezt a felkapaszkodott úriházi parasztot, ezt a tehetségtelen senkihelyettest, aki zsarol valakit esetleg bevásárolta magát a tévébe, de hogy nem szakmai-emberi kvalitásai révén került oda, ahol van, az holtbiztos - szóval aki ezt a nímandot bármilyen szinten dícséri, az hiteltelenné válik.

És a poszt többi része innentől kezdve nem is érdekes.

Bocs.

Circus 2012.05.16. 16:49:17

@Vizslah: az ugye megvan, hogy honnan indult, meg az is, hogy hova jutott. Nekem legalábbis azok a filmek/előadások, ahol/amelyekben szerepelt, volt a hová jutott kérdésre a válasz (pl. a Beugró).
Az, hogy igazándiból hová jutott, az csak most derült ki számomra (ti. nem érdekel a bulvár úgy általában).
EMIATT írtam és idézőjelben a 'médiasztár'-t.
És talán ha figyeltél volna, írtam azt is, hogy kár érte. Tartom, de ezzel a történettel nem több, mint a többi felkapaszkodott újgazadg, pénzével nemtudjamitkezdő tapló...

Ja, mégvalamit - nem elsőkézből, de tudom (sajnos), hogyan működik, aki leállt. Ő nem. Sajnos.
süti beállítások módosítása