2012. április 13. 12:24 - Reckl_Amál

A hét képe

A képen a panamai válogatott hátvéd, Felipe Baloy és ifjú rajongója látható. Ilyen képből kb. annyi készül naponta, ahány profi focista a világon van, része a sport nevezetű show businessnek.

Az itt látható kép azonban felborzolta az amerikai kedélyeket. Ha valaki egyből nem szúrta ki a botrány okát, nyomjon egy továbbot, és kiderül, miről van szó.

A mexikói Santos Laguna játékosa úgy guggolt le a kisfiú mellé, hogy közben jól látszik kezében a zsákmány: a nejlonzacskón átsejlik egy friss, érintetlen Playboy magazin.

Szögezzük le! Az első reakció - a Twitteren - egészséges volt: a szemfüles júzer és barátai, majd Baloy csapattársai jót nevettek az egészen.
De mire való sok hivatásos prűd Amerikában, ha nem arra, hogy rögtön meglássák a Fenevad rémisztő képmását ezen a viccesre sikeredett, egyébként teljesen szokványos képen?

A választási lázban - és hát, tényleg Isten óvja Amerikát attól a sok republikánus ütődöttől, akik ma egymást akarják a hülyeségig fokozott, tartalmatlan maradiságban túlharsogni - egyszerre két legyet is üthet vele a politikai buzgómócsing. Egyrészt az ilyen impotencia-gyanús férfiemberek és idomított asszonyaik slágertémája: a bűnös szexualitás.
A Playboy - nem a halovány magyar változat - valóban sok meztelenkedő nőt ábrázol, de igényesen, semmi bűnös sincs benne. Aki a Playboyon felháborodik, megrekedt a hatvanas években. Akkor tényleg erkölcstelennek számított ez az újság, ma viszont a legkommerszebb dolgok egyike, az amerikai típusú popkultúra egyik alapvető szereplője.

Bár egy ilyen óvodás korú gyereknek én sem adnám a kezébe, de azt azért nem hiszem, hogy a címlapon pózoló, agyonretusált néni megpillantása maradandó károsodást okozna a kis lelkében.
Pláne így, hogy egészen rövid ideig láthatná csak, és akkor is csak zacskóba csomagolva. A kisfiú láthatóan meg van szeppenve, és a kamerába néz. Talán nem is tudja pontosan, mi történik.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a kép elkészülte után az érintettek nem is vették észre a turpisságot, csak ráérő Twitter-ismerősük.

Szóval itt a bujaság démonának szándékos provokációjáról beszélni értelmetlen.

A másik téma sem vadonatúj az amerikai közéletben, és óvatosan is bánnak vele a sunyi xenofóbok. Az eset Mexikóban történt, a déli bevándorlók pedig nagy fejtörést okoznak az Egyesült Államoknak. Még a rossz emlékű Bush-adminisztráció idején szövögettek terveket a mexikói határon felépítendő falról. Ez természetesen a Béke Nobel-díjjal szerintem idejekorán kistafírozott Barack Obama nem folytatta. De ezekből simán kinézem.
Mert kihallható abból, hogy ügyet kavartak egy jelentéktelen fotóból, hogy ilyen disznóságok odalenn megtörténhetnek...

Szóval Isten óvja Amerikát. Ezektől. Rájuk fér.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr924407687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.04.13. 15:56:15

A konzervatív emberek általában elég visszataszítóak. Az ultrakonzervatív emberek különösen. Az amerikai ultrakonzervatívokra nincs szó, egész egyszerűen hányingerkeltő rohadékok.

A kép vicces. Semmi olyan nincs benne, ami bárkit bármilyen módon veszélyeztetne. Egy humoros szituáció.
süti beállítások módosítása