2011. december 02. 12:56 - Reckl_Amál

Az obstrukció obstrukciója

Végre történik valami az ellenzéknél! Ráadásul valami igazán értelmes. A héten ugyanis az LMP, a DK, a Jobbik és pár mszp-s obstruálta a kormánypártok antidemokratikus törvénygyárát.

A Fidesz-KDNP cselesen a sokat vitatott, nagy horderejű, de úgy is fogalmazhatnánk forradalmi törvényjavaslatait az őszi ülésszak utolsó hetének éjszakáira tették be megvitatásra. Vagyis az új elképzeléseik esetleges ellentmondásai, jogos vagy alaptalan kritikái a nyilvánosság nélkül hangzottak volna el.

Ez az én szememben önmagában obstrukció - vagyis a törvényhozás akadályozása - hiszen a sunnyogás érthető. A Fidesz-KDNP is tudja, nagy ötleteik minimum nem elfogadottak. Az okosabbak e törvények hátrányait is ismerik. A legelső vonal pedig nyilván a mögöttük lévő hátsó szándékot is érti.
Nem szoktam túlzottan egyetérteni a szakszervezetekkel, de most Borsik János, az Autonómok (szóval nem a lefizetett Gaskóék) elnöke helyesen mutatott rá arra, hogy a Munka Törvénykönyvének általános vitáján mindössze 25 képviselő (többnyire ellenzékiek) vett részt.
Ez a Fidesznek ennyire fontos egyfelől ez a kérdés. Úgyis az lesz, amit a párt legokosabbjai kitaláltak.
Ez logikus is. Ha a képviselők sem értik, akkor a választók miért foglalkoznának vele?

Ezt a sunyi tervet hiúsították meg az ellenzéki pártok, végeláthatatlanul hosszú hozzászólásaikkal a vitanapokat úgy elnyújtották, hogy képtelenség volt a napirendet tartani. Mivel éjszaka szünetel a világmegváltás, vagy inkább takarékon ég a fülkeforradalom lángja, az egyébként kisebbségben lévő ellenzékiek vitték végre a prímet.

Ez az akció nem befolyásolta a törvények sorsát: a szavazáskor már megvolt a kellő többség.

Ennek ellenére most először (valószínűleg nem csak ebben a ciklusban, hanem az elmúlt kb. tíz évben) büszke vagyok az ellenzékre. A Fidesz eszközére esélyük sincs, pusztán erőből nem érhetnek el semmit, ahhoz túl kicsik. Viszont az ilyen furfangok jók lehetnek arra, hogy fölnyissanak pár szemet.

Nem vagyok persze naiv, a parlamentet kevesen figyelik. Ráadásul többnyire olyanok, akik legfeljebb csak rövidlátásuk okán tennék az ikszet a Fidesz neve mellé, meggyőződésből aligha. A Fidesz törzstáborának az Országgyűlés úgyis főleg a patinája miatt fontos, az ott zajló munka stílusával (egy-két matolcsy a saját fantazmagóriáit törvényi erőre emelteti, mert megteheti) valószínűleg egyetért, a vitát felesleges rossznak ítéli meg, ha pártja programjáról van szó. Jó, mert a Viktor mondta.

Éppen ezért folytatni kell ezt a furfangos munkát más területeken is, csak akkor lesz eredménye.

A hozadéka ugyanis máris jelentős (a választók többségének politikai apátiája ellenére). Először is értelmes és hatásos (érdekes) médiamegjelenést biztosít az ellenzéknek. A 36, sőt egyes lmp-seknél 45 órás törvényhozói műszakok hírértékkel bírnak, sőt a virrasztó, kávéval, sörrel magukat ébren tartó politikusok látványa még a nagy, infotainment típusú híradókba is belefér.

A Fidesz amúgy elárulja önmagát azzal, ahogyan erre a váratlan lépésre reagál. Néhány fideszes szintén végigülte a túlórázást, de talán jobban tette volna, távol marad. Elképesztő, mit enged meg magának ugyanis ennek a pártnak egyik-másik képviselője. A női ellenzékiek megszólalásait többször kísérte szexista-soviniszta közbekiabálás. Persze névtelenül.
A Demokratikis Koalíció képviselőjének, Vadai Ágnesnek például azt javasolták, hogy vetkőzzön. Látni szerették volna a baby dollját.
Duró Dóra jobbikos szóvivő pár hónapja szült, neki azt tanácsolták, inkább a gyerekével foglalkozzék.
Asszony verve jó, hejhó! Szinte csak ez hiányzott a frusztrált fideszesek kulturált megnyilvánulásaiból.

Végre szárnyra kapott egy újfajta politikai stílus. Vágó Gábor videózott a parlamenti vigília alatt, és ezt nemcsak a Facebookon osztotta meg az érdeklődőkkel, de elküldte a hírműsoroknak is, akik boldogan mutatták be ezeket a kissé bennfentes képsorokat.
Azért is üdvözlendő ez, mert Magyarországon nagyon alacsony a politikusok presztizse. És ezen az olyan nyomulós bunkók, mint Lázár János, vagy éppen a sunyi bűnöző Meggyes Tamás (aki miatt Esztergom romokban hever nem mellesleg) nem javítottak a képen, sőt.

Az LMP kanapén szendergő képviselői, akik az ülésteremben keményen bírálják a pökhendi, akarnok stílust, és hivatkoznak a demokrácia értékeire, erős kontrasztot jelentenek velük szemben.
Kissé talán fonák módon a korai Fideszre emlékeztetnek. Ami jó imidzs, mert azokra az időkre utal, amikor egy sokak által utált, elviselhetetlen rendszer után megjelent egy friss csapat.
A mostani kelepcéből nincs sok esély megszabadulni, hacsak nem kapnak észbe a magyar választók. Utoljára általános érdeklődés a politika iránt 1990-ben volt.

 

36 komment
· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr73431419

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mentsük meg a József Attila szobrot! 2011.12.03. 11:24:00

Gyújtsunk mécsest együtt a Kossuth téren József Attila szobránál a költő halálának 74. évfordulóján, december 3-án 17 órakor. Ennek a szobornak itt kell maradnia. Nem azért, mert József Attilának ne lenne máshol szobra. Nem is azért, mert ha ...

Trackback: Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit! 2011.12.02. 23:49:31

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad...

Trackback: Fiatal Anarchisták Szövetsége 2011.12.02. 18:49:37

Régi, féltve őrzött vágyam, hogy megalapítsam a Független Anarchisták SZövetsége nevű politikai pártot, a FASZ-t. A szlogen a következő lenne: mindenki bekaphatja....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.12.02. 14:13:11

Annak speciel én is jobban örülnék, ha Duró Dóra inkább babázna, de ez egy másik történet. Az összes párttársával kapcsolatban más tevékenységet tartanék szerencsésnek.
De ha már ott vannak, legalább csináltak valami értelmeset is, ez nem baj.

Ezzel együtt az valahol abszurd, ha a neonácik kezdik védeni a jogállamiságot. Nem vagyunk mi hollandok...

FreeHungary 2011.12.02. 18:47:47

Lepaktált a Jobbik az MSZP-vel, a DK-val és az LMP-vel!

Mit fognak szólni ehhez a szavazóik? Mindkét oldalról nézve gáz...

Pszt! 2011.12.02. 19:10:21

Egészen normális írás egy nőtől. :)

samer 2011.12.02. 19:30:09

Nos aki bunkóz az már elérte a nívót, az indexre. Hozzátéve, hogy nagyon égő volt ahogy tegnap délelőtt az ellenzék Esztergommal kapcsolatban nyilatkozott folyamatosan, ugyanis értelmes az eszetergomikat segítő felszólalás a részükről nem volt (sajnos). Esztergomhoz meg csak annyit kettőn áll a vásásár, hogy például a Tétényi polgármester-asszony nem írja alá a rendeleteket rendszeresen, amit a képviselő testülethez, és mindent a frakcióra ken rá. Politika, én így utállak, na meg a ferdítőket is.

_Molly 2011.12.02. 20:24:07

"Elképesztő, mit enged meg magának ennek a pártnak egyik-másik képviselője. A női ellenzékiek megszólalásait többször kísérte szexista-soviniszta közbekiabálás. Persze névtelenül.
A Demokratikis Koalíció képviselőjének, Vadai Ágnesnek például azt javasolták, hogy vetkőzzön. Látni szerették volna a baby dollját.
Duró Dóra jobbikos szóvivő pár hónapja szült, neki azt tanácsolták, inkább a gyerekével foglalkozzék."

---
Szerintem ez kimeríti a (munkahelyi) szexuális zaklatás fogalmát, a történet megérdemelt volna nagyobb visszhangot is, sőt, akár egy pert is...

A szexuális zaklatást ma már egységesen a nemi alapú diszkrimináció egyik fajtájának tekintik, mely "magában foglalja az olyan szexuálisan meghatározott nemkívánatos viselkedést, mint pl. a testi kontaktus és közeledés, a szexuális színezetű megjegyzések, pornográf képek mutatása, szexuális jellegű követelések akár szóban, akár tettekkel."

A szexuális zaklatásnak ez az idézett definíciója többé-kevésbé alapját képezi annak a meghatározásnak, melyet a világ különböző országaiban jelenleg használnak, ahol e jelenséget jogi szabályozás tárgyává tették egyáltalán.

E meghatározást a Nőkkel szembeni megkülönböztetés minden formájának eltörléséről szóló ENSZ egyezmény (CEDAW Egyezmény 19792) alapján létrehozott ENSZ Bizottság (CEDAW Bizottság) alkotta 1992.-ben. A Bizottság a definíciót a 19. sz. Általános Ajánlásában helyezte el, amely a nők elleni erőszak különböző fajtáinak diszkriminatív voltáról szól.

A fenti definícióból kitűnően tehát az ENSZ - és nyomában az Európai Unió, valamint az egyes országok - értelmezésében a szexuális zaklatás a nők elleni erőszak egyik fajtája, mely nemi alapon diszkriminatív, így sérti a nők és férfiak közötti egyenlőséget, és amely különböző magatartásokkal (nem csupán szexuális szolgáltatások követelésével) is elkövethető.

(Forrás: www.nane.hu/eroszak/vaw/szexualis_zaklatas.html )

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.02. 21:21:17

Szerintem el kellene venni a válaszhatóság jogát a nőktől, és meg sem kellett volna adni nekik a választójogot!
Mindenki tudja, hogy a nők egyszerűen buták, és ha szültek, akkor még be is szűkülnek.
Ha meg nem szülnek, akkor menstruálnak, és attól lesznek ki- és beszámíthatatlanok!
Erre Magyarországon már a parlamentben is ülnek!
Azt' sírnak, ha megmondják nekik, hogy hol is igazából a helyük!
A válságot is az okozta, hogy túl sok nő került vezető pozícióba, túl nagy pénzek felett diszponálnak, túlságosan törekedtek a biztonságra, a kockázatmentességre.
kb ennyi.
Ha nem lenne a nőknek pinája, már rég kihalt volna a fajtájuk!

bertrollnok 2011.12.02. 22:13:24

@samer:
„Munkáját tartósan akadályozza, hogy a 15 tagú testületben a 10 fős kormánypárti frakció nem hajlandó az együttműködésre, a jegyző nem vesz részt az üléseken, és a hivatalból távolléte alatt elbocsátották az őt segítő munkatársakat. Tétényi közölte, a jövőben csak egyszer hívja össze a testületi ülést, amikor az adósságrendezési eljárásban a reorganizációs tervet kell elfogadni, mert Esztergomot nem akarja veszélybe sodorni. Mivel a képviselő-testületnek nincs érvényes működési szabályzata, az alpolgármester pedig lemondott, jogilag a polgármesteren kívül más nem hívhat össze ülést.” (TÉ, mandiner)

Egyébként az országgyűlés feloszlathatta volna a képviselő-testületet, kb egy éve ezen pedálozik Tétényi.

Muad\\\'Dib 2011.12.02. 22:52:22

Bekiabálgató ostoba fityeszesek, a "családalegfontosabb" jobbik, amint a nagyira passzolják a gyereket, aki mellesleg 3 év múlva már jól kereső családtag lesz, ha novák emőkén múlik, aki az egész családját betolja valami jó melóba,
"minemtehetünksemmiről" maszop, "énnemisvoltamminiszterelnök" ferike, meg jópofán a parlamentben (értsd:munkahelyén) videózgató lmp.
Már csak Hruscsov elvtárs hiányzik, hogy csapkodja a cipőjével az asztalt, esetleg Bush, amint kikéredzkedik a budiba.
Csodálatos ez a parlamentáris demokrácia, mit ne mondjak...

zembertelen 2011.12.02. 23:00:13

Hol van most a KDNP-s siserehad?
Erkölcs? nevelés? Az anyjuk? Ilyenkor nem FIDESZ-KDNP?
A lényeg most is: a feje meg a hal!

atti.atti 2011.12.03. 04:14:22

Én Esztergomban éltem és ott él mai napig a családom nagy része ezért jobban ismerem az esztergomi történéseket!

Hozzátartozik az igazsághoz ,hogy Tétényi Éva polgármester fél évig nem hívta össze a testületi üléseket, a képviselő testület több mint 50határozatát nem írja és hatja végre(pedig ez törvényi KÖTELESSÉGE)!

Elindította az adósságrendezési eljárást úgy ,hogy nem fizetett ki 400milliónyi számlát ,erre hivatkozva indította el. Eközben pedig papírokkal és bankkivonatokkal bizonyítható volt ,hogy 1,4milliárd forint volt a város számláján!
Az adósságrendezéshez pedig még egy érdekesség ,hogy ez ha nem sikerül vagyonfelosztással tehát az ingatlanvagyon felszámolásával jár, Esztergomnak pedig van 30milliárdnyi ingatlanvagyona!

A családom Tétényire szavazott de mindenki azt mondja bár vágták volna le inkább a kezét! Meggyes Tamást nem szerettük de egy áldás volt ehhez a nőhöz képest! Sajnos azt kell ,hogy mondjam ,hogy Tétényi Éva arra játszik ,hogy Esztergom ingatlanvagyonát elárverezzék, legalábbis minden egyes lépése ezt mutatja....

Csak ,hogy az adósságrendezés lényegét értsék, Esztergomnak mind minden városnak volt adóssága amit tudott fizetni nem befolyásolta a működést, csak ez az adósságrendezéssel egyszerre rögtön lejárttá vált! Ez olyan mintha egy családnak van 20millió adóssága aminek a részleteit biztonsággal tudja fizetni havonta de ha azt mondják ,hogy ez a 20millió holnap lejárt lesz akkor gondban lesz!

atti.atti 2011.12.03. 04:31:25

Még befejezésképpen az ominózus közvilágítás és gyermekétkeztetésről.

A képviselők a polgármestert utasították már a baj előtt egy héttel ,hogy utaljon de ezt nem tette meg arra hivatkozva ,hogy csak 7millió van a város számláján, utóbb kiderült a városnak összességében több mint 1milliárdja van csakhogy 40(!) számlán(ezen el lehet gondolkozni ,hogy akinek tisztességesek a szándékai az 40számlán tartja e a pénzt).
Mikor ez kiderült új testületi ülés lett ahol kötelezte a testület a polgármestert az utalásra és ,hogy e miatt tartson szünetet az ülésben ,hogy 30percen belül el legyen utalva a pénz, erre a polgármester asszony húzta az időt ,hogy a bankok bezárjanak(aki nem hiszi az megnézheti az ülés teljes, vágatlan felvételét az rtve.hu oldalon).

Ezután a Fidesz frakció kötelezte a vita lezárására és nagy nehezen végre elment elutalni a pénzt. Na ekkor volt a balhé ,hogy a csőcseléke bezárta a képviselőket(beleértve a jobbikos ,szocialista és lmp-s képviselőket is).

És hogy miért használom a csőcselék szót??
Mert Tétényi polgármester asszonynak van kb. 30-40embere akik mindenhol ott vannak de csak ők, mát nem lehet körülötte látni és üvöltenek, szitkozódnak, gusztustalan proli módjára. Az ő őrjöngésüket is meglehet nézni az rtve.hu oldalon...
Ez a csőcselék zavarta Esztergom nyugalmát mikor régebben sokszor éjjel 1-2-ig üvöltöztek, randalíroztak hangosan a széchenyi téren ,zavarva az ott lakók nyugalmát. Eleinte többen voltak de polgármester mellett ennyien maradtak, természetesen ha a folyosó a városházán betömörülnek 30-40-en akkor jó nagy hangzavart lehet csinálni.
De az a helyzet ,hogy a polgármester mellett már csak ez a 30-40minősíthetetlen stílusú bűnöző áll...

Félre ne értsék nem Meggyest védem, mert őt se szeretem de ehhez a nőhöz képest egy szent!
Attól ,mert Meggyes nem jó ,attól nem lesz automatikusan Tétényi a jó zsaru... Tétényi ugyanolyan rossz zsaru és bűnöző... olyan aspektusban rosszabb ,hogy Meggyes alatt legalább volt fejlődés felújították a belvárost stb. Voltak gazemberségei de legalább szerette a várost valamennyire és tett is érte, de ez a nő nem esztergomi, Budapesten élt és semmi kötődése, szeretete nincs a város felé ezért tudja ilyen hidegvérrel csinálni azt amit csinál!
Sem Meggyes ,sem Tétényi nem alkalmas... De Tétényi ellenében a családom nevében és ahogy hallom mikor hazamegyek az esztergomiak többségének nevében mondhatom ennél a nőnél még az ördög is jobb lenne!

atti.atti 2011.12.03. 04:38:11

@bertrollnok: Azt hozzáteszem ,hogy lenne érvényes működési szabályzat ha azt a polgármester asszony 2010decembere óta aláírná!!!
Ami egyébként törvényi kötelessége ,hogy a testület döntéseit aláírja ,nem mérlegelhet!

Ebben a működési szabályzatban lenne benn ,hogyha a polgármester nem tudja levezetni az ülést akkor azt a gazdasági bizottság elnöke is megteheti ,pont emiatt ,mert nincs alpolgi!

atti.atti 2011.12.03. 04:44:27

Erről az ügyről a jobboldali média hallgat vagy néha ír valamit ,a baloldali pedig a polgármestert szentként és sérthetetlenként beállítva közli tudósításait...

Akit érdekel ez a dolog valójában ,nem pedig csak 1-2hallott mondatból akar tájékozódni az menjen fel a Régió Televízió Esztergom oldalára ahol vágatlan videókat ,közvetítéseket láthat, sajtóközleményeket olvashat mindkét fél részéről és esztergomi lakosok kommentárjait ,véleményeit olvashatja az ügyekről!
címe: www.rtve.hu

samer 2011.12.03. 07:48:30

@bertrollnok: Ez csak azt bizonyítja, hogy Tétényi se akar semmit tenni, ugyan is , ő se ír alá határozatokat... Ő is lemondhatna vagy nem?

orban! le vagy....minositve 2011.12.03. 08:48:08

@atti.atti: isten hozta meggyes elvtars, kar hogy nem a parlamentbe vedi a munderjat! :DD
nagy hiba volt a vereseg estejen elmondania azt a bicskanyitogato beszedet a szekreallva. mert igy szart sem er a tetenyi fikazasa...

samer 2011.12.03. 09:35:47

@orban! le vagy....minositve: Nézd meg a videókat, aztán beszélj, Tétényi bizony nyakig sáros abban, hogy Esztergom ide jutott egy év alatt...

KopaszMercis 2011.12.03. 09:39:42

Oregem a fidesz szekhazban mar hjnali 4 kor is megy a Zinterent!
Amugy meg mit jatszuk itt nagy naivan a meglepettet?! Minel inkabb isten felo barom valaki annal inkabb nogyulolo. Olyan emberek akik nemuk eletkoruk es poziciojuk utan kovetelik masok tiszteletet jellemzoen nem meltoak ra a cselekedeteik es teljesitmenyuk alapjan. Ezek az 1.0 jobbos pondrok meg semmi mast nem szegyelnek jobban mintha egy cuki kislany is tobb/jobb naluk.
Ha a fideszes pasik nem szenvednenek penisz irigysegben nem ereznenek kenyszert arra h ilyesmit kiabaljanak be.

Rántott máj (törölt) 2011.12.03. 10:16:03

@KopaszMercis: "Olyan emberek akik nemuk eletkoruk es poziciojuk utan kovetelik masok tiszteletet jellemzoen nem meltoak ra a cselekedeteik es teljesitmenyuk alapjan."
Elsosorban a nok reszerol szokott alapelvaras lenni a pusztan a noi mivoltuknak szolo tisztelet.
Valahol ez a cikk is errol szol.
Ha egy pasit lefaszoznak, tragarsagokat kiabalnak neki, vagy akar tettleg zaklatnak nok, abbol ritkan szuletik blogbejegyzes.

Joaquin 2011.12.03. 11:49:33

Ez az rtve.hu egy fidesz propaganda oldal, be ne szopjátok!

Idézet egy "cikkből":
"Felháborító ez a fajta városvezetői magatartás a polgármester- asszony részéről. Ezzel a tettével ismét bebizonyította, hogy nem fontos számára az esztergomiak megnyugtatása és biztonsága."
www.rtve.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=4623:t%C3%A9t%C3%A9nyi-m%C3%A9gsem-utalta-el-a-teljes-%C3%B6sszeget-p%C3%A9nteken&Itemid=24

Joaquin 2011.12.03. 11:53:38

További gyöngyszemek:
"Tétényi Éva a testületi ülés után elment az ATV –be, majd a Klubrádióban folytatta a hazugságait. Mindazok, akik a rágalmait és a hazugságait terjesztik, és nem járnak utána a valóságnak"
www.rtve.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=4620:megver%C3%A9s-ut%C3%A1n-%C3%A9gjenek-a-fideszes-k%C3%A9pvisel%C5%91k?&Itemid=24

Ez minőségi, elfogulatlan újságírás a javából! :))

samer 2011.12.03. 12:10:15

@Joaquin: Elég a videókat megnézni az ülésekről, hogy idézzem valamelyik hozzászólót, hogy Tétényi Éva nem cuki kis kislány, hanem Esztergom működésének akadályozója, talán ha dolgozna is, akkor nem itt tartanának.

phaidros 2011.12.03. 12:18:41

@samer: gondolod hogy ezt bárki is elhiszi még rajtatok, narancsdroidokon kívül?
Egyébként pedig miért nem meri magát feloszlatni a közgyűlés, hiszen úgyis őket választanák újra az emberek, nem? Nem is lehet másként, 2/3, csak a Fidesz! :)

KopaszMercis 2011.12.03. 12:30:28

@Rántott máj:
Nezz korul a vilagban, es ra fogsz jonni miert... A ferfiak ugyanis faszok es gorenyek. Ok uraljak a vilagot es nezd meg micsoda egy elbaszott fustolgo egy szarkupac.

Abban meg teljesen igazad van h a debil hisztis feministak ugyanazon a szinvonalon porognek mint a turbomagyar melykereszteny fideszes talaltgyerekek. A ketto kozott az a kulonbseg az en eletemben, hogy a feministak kozott nincsen egy eletkeptelen melynovesu buta cigany aki a nyakom ulne miniszterelnokosdit jatszva, ezert oket nyilvan kevesbbe teszem szova.

Kelly és a szexi dög 2011.12.03. 12:47:39

Asszonyok - inkább a háztartás körül kellene rendet tenni!

Mercel 2011.12.03. 13:01:34

@kolbászoszsömle:

"Szerintem el kellene venni a válaszhatóság jogát a nőktől, és meg sem kellett volna adni nekik a választójogot!
Mindenki tudja, hogy a nők egyszerűen buták, és ha szültek, akkor még be is szűkülnek.
Ha meg nem szülnek, akkor menstruálnak, és attól lesznek ki- és beszámíthatatlanok!
Erre Magyarországon már a parlamentben is ülnek!
Azt' sírnak, ha megmondják nekik, hogy hol is igazából a helyük!
A válságot is az okozta, hogy túl sok nő került vezető pozícióba, túl nagy pénzek felett diszponálnak, túlságosan törekedtek a biztonságra, a kockázatmentességre.
kb ennyi.
Ha nem lenne a nőknek pinája, már rég kihalt volna a fajtájuk!
"

Basszus ezt nem hiszem el.
Apám te tényleg ennyire nagyon ostoba vagy?
Komolyan nehéz az elmúlt pár év után kommenttel kiakasztani de neked most sikerült.

A szavazati jogot beleértve azt a jogot is, hogy az illetőre bármilyen módon is szavazni lehessen, kizárólag egy embertípustól venném el.

Azoktól akiknek durván alacsony az intelligenciaszintjük.
Neked durván alacsony.
Ha érted amire célzok.

De továbbmegyek, az ilyen emberektől pusztán a megszólalás jogát is elvenném.
Aztán lehet, hogy egy békés és jobban működő világban élnénk mindannyian.

Így a végére összefoglalom, hogy biztosan megértsd - ostoba vagy.

"Frigyes"

Mercel 2011.12.03. 13:09:53

@samer:

Esztergom nem egy éve jutott oda ahova.
Nem követem Esztergom sorsát napról napra, de arról azért már a választások előtt is bőven lehetett olvasni, hogy meggyes tamás fideszes polgármester botrányosan intézi a város ügyeit. A korrupciótól a jogtalanul meghozott intézkedésekig az ostobaságig volt ott minden.

Az esztergomiak egy piszok nagy hibát követtek el. Azt, hogy a független polgármesterük mellé választottak egy fideszes túlsúlyban lévő képviselő testületet.
Nem tudom ezt, hogy sikerült összehozni de nagyon rossz húzás volt.

Egyébként Esztergom kicsiben az ország.
Esztergommal kapcsolatban a fidesz tökéletesen bemutatta, hogyan értelmezik ők a "nemzeti együttműködés rendszerét"

Mellesleg több riportot is olvastam / hallottam Tétényi Évával a mostani polgármesterrel, és meggyes tamással a volt polgármesterrel - Hát ég és föld a két ember.

meggyes leginkább jan slotára a szlovák idiótára hasonlít a megszólalásaiban, és a hozzáállásában is.
Mellesleg a fidesz stratégiai hibát követ el esztergommal kapcsolatban, mert csak és kizárólag a saját magukról kialakított képet rombolják tovább.

"Frigyes"

Kaaaroly 2011.12.03. 13:18:24

@Mercel: úgy látom szegény kollbászoszsömle kissé humortalan, de alapvetően sztem cinikus és ironizáló bejegyzését elég sokan szó szerint vették.

Mercel 2011.12.03. 13:59:11

@Kaaaroly:

Ez felmerült bennem is, de aztán végül simán a hülyeség mellett döntöttem.
Persze akkor még nem ittam meg a kávém:D

Ha tévedtem volna és tényleg csak irónia volt akkor hamu a fejemre.

"Frigyes"

atti.atti 2011.12.03. 14:40:44

Én nem védem Meggyest vele se voltam megelégedve, sőt! De attól ,mert ő ilyen még nem következik automatikusan ,hogy Tétényi alkalmas, jó szándékú!

Meglehet nézni a videókat, vágatlanok, kommentár nélkül a testületi ülésekről, az összes testületi ülés fent van, csak egyet nézzen meg valaki és rájön ,hogy nem Tétényi a szent(megjegyzem a fidesz sem de ettől Tétényi se lesz az)...

Ha meg a kommentárok ilyenek akkor lehet ,hogy az esztergomi polgárok véleményét mutatja, bárki beírhat és bármit...

Ha feloszlik a testület akkor az adósságrendezési eljárás alapján automatikus vagyonfelosztáshoz vezet!

Két ok van ami miatt vagyonfelosztás lehet vagy az ,hogy feloszlik a testület vagy pedig az ,hogy működésképtelen a város és nem tudja teljesíteni a reorganizációs tervet!

Tétényi pedig erre játszik ,tisztán látszik a cselekedeteiből!

Tétényi mögött pedig ott vannak a városban közismert bűnözők és az őrjöngő 30-40fős csürhéje!
Attól ,mert Meggyes gazember ,nem lesz Tétényi tisztességes, ugyanolyan gazember, színész és ripacs... Nézzék meg a viselkedését és a stílusát a testületin és egy országos médiában ég és föld, csak politikai színház amit művel...

Nem az olyan politikusok véleményére és olyan tudósítók véleményére kéne adni aki életében töltött 1órát Esztergomban hanem olyanokat is meg kéne kérdezni akik ott élnek és ennek a nőnek a tevékenységét szívják a saját bőrükön!!!

atti.atti 2011.12.03. 14:47:24

@Joaquin:

Megint a csúsztatás!

Ön bemásolta egy esztergomi Fidesz által írt sajtóközleményt, de itt ugyanúgy megtalálhatóak Tétényi, az mszp és a jobbik közleményei írásai is!

Tehát ne próbálja propaganda TV-nek beállítani úgy ,hogy bemásol részletet egy Fideszes sajtóközleményből mintha azt a TV tudósításban írta volna!

Bármelyik politikai szereplőnek lehozza az RTVE a sajtóközleményeit, meglehet nézni mindenkinek vannak sajtóközleményei!

Kérem ne csúsztasson rosszindulatúan!

KopaszMercis 2011.12.03. 16:07:57

Esztergomb fideszes varos. Megerdemli amit kap. Remelem beledoglenek a szemet fideszes gecik. :)

Mercel 2011.12.03. 16:31:02

@atti.atti:

Ugye még véletlenül sem vagy fideszes bérkommenter igaz?:)

Az amit írsz durván egyoldalú.
Tétényi Évát a helyi fidesz szisztematikusan próbálja ellehetetleníteni, és olyan látszatot kelteni, mi szerint mindenért ő a hibás.

Ne a fidesz által propagált anyagokból akarjuk már összehozni, hogy Tétényi Éva mennyire alkalmatlan:)

meggyes tamásnak konkrétan börtönben volna a helye néhány párt társával együtt, és ez remélem idővel be is következik.

"Frigyes"

xantis 2011.12.04. 12:38:41

Döbbenetes a szint, ami a parlamentben uralkodik, minden szinten, a nőkkel való bánásmód meg egy külön posztot is megérdemelne. Nem is értem, még a hozzászólásokban is... Sajna tény, hogy ha egy nőbe karriervágy is szorul, igen is többet és jobban kell "nyomulnia", hogy elérjen valamit, ha szép, azért, ha csúnya azért, már az elejétől, pl.: ha nincs gyerek azért nem alkalmazzák, mert szülni fog, ha van, azért, mert biztosan sokszor lesz betegállományban.. A bérezésről nem is beszélve. Csupa előítélet, hogy nem tudják, nem látják át, gyengék, stb., holott tény, hogy a háztartások 90 százalékában a nő képviseli a gyakorlatot, ők tudják, mi kell hűtőbe, gyereknek, szorosabb hónapokban melyik csekk fontosabb, logisztikázzák az ünnepeket, nyaralásokat... Azok a hozzászólók, akik itt is ágálnak, lenézik a munkájukat, azok is jól beleülnek otthon a tutiba. De akárhogy is, az "elitünk" szégyen, szinte részletkérdés, hogy ebben is élen járnak.

KopaszMercis 2011.12.04. 19:40:16

@xantis: Azoknak a hozzaszoloknak az anyja mind lapaj cigany volt :)
süti beállítások módosítása