2011. szeptember 18. 20:57 - Reckl_Amál

Magyar szívnek Magyar nóta

Egy ideje már nem tartja rajta az események ütőerén olyan akkurátusan ez a blog, mint a kezdetekben Éppen ezért örül, ha a vérkeringésbe mégis bekerül, hogy a vér és az erek képénél maradjak. Úgyis a szívről lesz szó végsősoron. A Magyar szívről.

Az aktualitást ráadásul most meg is duplázzuk.

A most bemutatandó műsor tökéletes epigonja az összes többi tévés esztrádnak Dáridótól Fásy Mulatón át azokig, akiket a Muzsika TV saját élőhalottjainak tekint.

Szóval előzetes szándékommal ellentétben nem kritika következik. Hiába az egyik kedvenc műfajom, meghajolok a hétvége történései előtt, és ezekre fűzöm föl mondanivalómat.

Az Echo TV Slágerfesztivál című műsora ugyanis foglalkoztat egy ideje. Nagyon jó alapanyagnak tűnt. Mint minden gagyi.

Azért az még mindig szöget üt a fejembe, hogyan fér meg egy képernyőn pár óra eltéréssel a Magyar kultúráért való siránkozás és Szandi playback virnyogása. De ezen a nyilvánvalóan csak az igazi Magyar lelket nem értő akadékoskodók értetlenkednek, és gondolják képmutatásnak. Egyszer már kiszúrtam hasonlót, amikor arról írtam, hogy tévés csodadoktorok szállták meg az Echót.

A Slágerfesztivál ugyanis Magyar könnyűzenei missziót folytat. Felvonultatja a múlt nagyjait (Aradszky Lászlóról egyre inkább az a benyomásom, hogy a hatvanas évek atomkísérleteinek mellékterméke, és elpusztíthatatlan mutáns, a Magyar X-Férfi. Ehhez a vonalhoz csatlakozik az UFO nevű együttes is, akik ugyan már minden módon le- és megbuktak, mégis eltátoghatták a Szerelemdoktort a tapsoló néniknek és bácsiknak.) Egy-egy kurrens sztárt alaposabban is bemutatnak, és ígéretes újaknak is adnak egy kis időt a színpadon.

Mondom, ilyen szörnyfelvonulást másfél évtizede látunk itt-ott. Az pedig, hogy ma már két külön csatornát szentelnek az ilyen produkcióknak, legnagyobb sajnálatomra jelzi, az igény továbbra is töretlen az ilyen vackok iránt. Ha valakinek tényleg vérezne a Magyar kultúráért (jelentsen ez bármit is azon kívül, ami Balázs Péternek tetszik), akkor ezeket szorítaná vissza azzal, hogy másokat is szerepeltet a köztévében például. Hátha az is tetszik a nagyközönségnek, csak épp nem ismeri...

Az echós Slágerfesztivál azért érdekes és avitos Magyarosch-sága ellenére aktuális, mert műsorvezetője egyben ennek a műfajnak a testet öltött lényege.
Magyar Rózsa a tökéletes menyecske: szép tiszta, sminkmentes arc, főkötő, piros csizmácska. Hozzá valami népdalos-nótás dalocska egy kis kora kilencvenes évekbeli műdobbal a háttérben. A szöveg pedig a régi, jóféle Magyar mulatozás örökzöld témáiból válogat. "Kalácsot, bort, szerelmet/Adjon az Isten most nektek!" - Na, ugye?
Az pedig nyilván a műfajt a tévére importáló Lagzi Lajcsi hatása, hogy a trombita a magyar nóta tradicionális hangszerévé lépett elő.

Amúgy helyes ez a lány, aki nyilván jó pénzért magára ölti Magyar Rózsa jelmezét. Akár pornózhatna is Kovinál...

Ehelyett ő inkább az erkölcsös utat választott rendkívül dicséretes módon. Inkább ő, bemutatkozó dala és videóklipje arcot ad ennek a műmagyar bunkóságnak, amikor félművelt emberek a saját népükkel és kultúrájukkal kapcsolatos előítéleteket és kliséket képzelnek a valódi hagyományok helyébe.

Hol itt az aktualitás?

Tegnapi hír, hogy a Fidesz szóvivője Selmeczi Gabriella lett. Sok sikert kívánunk a munkájához. Már csak azért is, mert a jelenlegi Fidesznek pont annyira hiteles arca, mint ez a csinos, sokak által elképzelt, de valójában sosem létezett menyecske a nemzeti színű, gagyi mulatozásnak.
Igazi cégére a mai nagyszájú, belül ürességtől kongó, a külsőségekre csak a saját, ficamos ízlés szerint ügyelő kormányzásnak az egykori nyugdíjügyi főbiztos asszony, akinek múltjából hasznos cselekedetek nem, de a kínos kiflicsücsök-ügy, és a még kínosabb önjelölt szenátorság jutnak eszünkbe csupán. És, ha már arc, akkor bár unokáink nem fogják látni, hiszen ellopták, de a mi generációnk még sokáig emlékezni fog arra, hogy egyetlen mozdulattal évek megtakarítását einstandolták. Ezt pedig  - látszólag - ez a hölgy vezényelte le.

Ami pedig a Magyar ál-kultúrát jelenti, annak a csimborasszóját is e héten ülték meg. A Nemzeti Vágta valaha Geszti Péter ötlete volt, meg is utáltam érte. Mostanra ezt is - nincs rá jobb kifejezés; ilyen időket élünk - einstandolták. Méghozzá a fogatos közért-milliomosok, a Lázár testvérek. Hozzáteszem, ez a gazdacsere nem fáj annyira, mint a másik. Teljesen mindegy nekem, ki rendezi ezt az ízléstelen vásári komédiát. Tőlem akár a ló nyergét a gój motoréra cserélő Lázár fivérek is lehetnek.

Azt viszont talán nem árt megemlíteni, hogy nemcsak kamu huszárosdit támogatnak e derék honfik, hanem Magyar Rózsát és műsora kiválóságait is az Echo TV-n. Így nő össze, ami összetartozik.

Akinek az érdeklődését felkorbácsoltam, az kapcsoljon ma (és ezentúl minden vasárnap) este 22:30-kor az Echóra!
 

9 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr33236793

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi Nemzeti Vágta 2011.09.19. 11:36:26

A hétvégén Gesztiék bemutatják, hogy szerintük milyen a Nemzeti Vágta. Pedig az csak utánzat, az echte magyar huszártempó igazából ilyen: A képek a kosztümös-vicces pornó műfaj zászlóshajójából, a Josefine Mutzenbacher című sorozat második részéb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.09.18. 21:25:46

Hát ez borzasztó.

Igen, már múlt héten is néztük ezt a hölgyikét. Képzavarnak tűnhet, mégis: mintha egy kígyó lépegetne egyet jobbra, egyet balra pántlikás ruhájában, annyira hideg a tekintete. Számító, mohó, érzelemmentes. És emellett olcsó, giccses, értéktelen bizsu. A tökéletes ellentéte, amiről prédikálnak pl. az Echo tévén.

Ez önmagában nem lenne baj (persze jóízlésű embernek ez is az éppen eléggé), hiszen az "ország másik fele" is ezt csinálja (yaknowwhatimean), csak ezt kéne látni az ún. jobboldali érzelmű embereknek: nem létezik az erkölcsi, kulturális magaslat, amelyen ők magukat látni kívánják a liberálisokkal szemben. A CBA-sok ugyanolyan tőkemaximalizáló kapitalisták, mint a Tesco, Csányi ugyanolyan szívtelen karvaly, mint más bankárok, a Fideszék ugyanolyan hatalommániás bűnözők, mint Gyurcsány és bandája. És így tovább. Ez a legbántóbb a jobboldaliakban: különbnek érzik magukat. Hát nem. Sem a prominensek, sem a civil szavazók. Ugyanolyanok, mint bárki más. És ezt nem bírják ők elviselni (leginkább azt, hogy gyarlók, és tévedhetnek ők is).

Selmeczi Gabriella is előbb lesz köztársasági elnök, minthogy beismernék, hogy hibáztak azzal, hogy legelső funkcióját neki adták X éve.

A műsorba természetesen belenézünk este. ;)

Cogito.t 2011.09.19. 12:05:34

Én is beleszaladtam múltkor csatorna váltogatás/műsor keresés közben! Először nem hittem a fülemnek, valami ilyesmit énekelt ez a liba: "Én vagyok a Magyar Rózsa, magyar szívnek, magyar nóta, ..."
És közben a kamera nem tudott hogy/hova helyezkedni, hogy a jelen lévő 8 nyugdíjast "tömegnek" mutassa!
Szörnyű volt!! Az meg külön meglepett, hogy ezt nem a BpTV, hanem a fajmagyar adón nyomják!!

Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna 2011.09.19. 20:07:13

Mért! Ne bántsátok!

1. Nekem is ilyen póthajam van!
2. Szép a ruhája. Kár, hogy csak az alsószoknyát vette fel...

halbikvera 2011.09.19. 21:35:17

Örülök, h a póthaj nem csak nekem tűnt fel.:)
Van neki egy másik ruhája is, a jutúbos klipeken megkereshetitek. Kiskosztüm magyaros motívumokkal.:)

Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna 2011.09.20. 21:48:59

@halbikvera: Na... azt is megnézem...
Egyébként mondom, hogy ilyenem van. Még a színe is... És mondanom sem kell, hogy operetthez használom... :)

halbikvera 2011.09.20. 22:18:11

@Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna: Ha én rózsa volnék c. előadásában láthatod a szép menyecske másik fellépőruháját.:)

Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna 2011.09.21. 06:12:43

@halbikvera: Csodás! :) A felirat mögötte: Pertu Party!!!

halbikvera 2011.09.21. 08:34:27

@Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna: Nono!
Ne kompromittáld szegény mélymagyar leányt!
Az nem party, hanem parti.:P Partykra ő nem jár, ártana az imidzsnek.:)
süti beállítások módosítása