2010. szeptember 28. 12:42 - Reckl_Amál

Adáshiba

A tegnapi ATV-híradó egészen érdekesre sikeredett, és most nem is a politikai hírekre térnék ki, mert ebből a szempontból már túl jól ismerjük a csatornát.

Két olyan híren kaptam föl a fejem, amelyet így magát komolyan vevő hírműsor nem tálalhat.

Valószínűleg kicsit sokat nézték az X-aktákat, mert lehoztak egy olyan hírt, amelyen talán még maga Mulder ügynök is csak tamáskodva hümmögött volna. Magas rangú amerikai és brit tisztek - természetesen a nevüket nem vállaló fajtából - arról számoltak be, hogy az ufók képesek hatástalanítani a földi atomrakétákat. És ez így elhangozhatott az esti híradóban.

Történt ugyanis, hogy ismeretlen repülő tárgyakat észleltek valamilyen bázis fölött, és rögtön utána nyolc atomrakétáról kiderült, hogy nem működik. Úgy látszik, Xenu a Hitgyüliben is átvette a hatalmat...

A csatorna vélelmezett törzsközönségének, a nyugdíjas nénik seregének pengeéles agyú kedvence, Sas József magánbosszúját adták elő hírként. Tegnap avattak emléktáblát Marton Frigyesnek Lágymányoson. Erre az előre sehol sem hirdetett eseményre pár nénike és a humoristák közül csak Sas és Trunkó Barnabás mentek el. A híradóban ezt úgy mondták be, hogy szégyellje magát minden más humorban tevékenykedő ember a hálátlansága miatt, hogy nem volt ott.

Aki nem emlékezne már Marton Frigyesre, annak elmondom, a Rádiókabaré és a Mikroszkóp Színpad is az ő találmánya volt. Aki húzza az orrát - hozzám hasonlóan a két intézmény puszta gondolatától is, emlékezzen, Marton nem tehet arról, hogy ma kik uralják ezeket. Számos azóta befutott humorista is az ő köpönyegéből bújt elő, és nem csupán tehetségeket kutatta, hanem folyamatosan mentorként is segítette, akit tehetségesnek ítélt meg. Kiváló szerkesztő és rendező volt. Nagyon bírtam a stílusát én is, ahogy fapofával beszélt; tőle származik például a blogon is már többször felidézett, és mindenféle karrierlibára örökérvényű "Önben kinek a faszát tisztelhetjük?" - kiszólás, hogy nagyjából elhelyezzem őt fiatalabb olvasóim képzeletében.

Nyolc évvel halála után lakóhelyén megemlékeztek róla. Ez nagyon helyes. De hogy e kapcsán az ATV hagyományos szombat esti szörnyei (Zeneexpressz, szül. Fásy Mulató) mellé felzárkózó Sas kibrusztolja magának a lehetőséget, hogy beszóljon a konkurenciának, méltatlan és elképesztő. Az ATV híradója pedig amatőr, ha asszisztál ilyen talajmenti bunkóságokhoz.

Nem kellenek ide ufók, ha gonosz kis lényeket akarunk látni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr242329357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása