2010. szeptember 20. 00:34 - Reckl_Amál

A hét filmjei

38. hét

Hétfőn a Viasat 3-on az esti film a Pánikszoba (22:30-tól). Mindig azon nevettem e film kapcsán, mennyire érdemes volt ezt a méregdrága szobát létesíteni, hiszen tényleg veszélyes bűnözők törnek az anyára és lányára. Nekem ez az idegfeszültség kicsit sok, pedig a túszdrámákat messziről, a tévéből szeretem nézni.

Nem mozdulunk kedden sem a Viasatról, ahol valamiért 10:55-kor adják a Lapzárta című filmet, amely azt a fajta hektikus, rámenős, amerikai típusú újságírást mutatja be, amilyennek az ember a modern oknyomozás fénykorát képzeljük. Aki se nem nyugdíjas, se nem kismama, az valahogy rögzítse, mert sajnos kissé szerencsétlen időre tették.

Szerdán kihagyhatatlan az egyik legjobb magyar film, a Szindbád. Szintén nem túl praktikus a három órás kezdés. Mondjuk, ezt a filmet tényleg mindenki látta. Bár nem film, de kapcsolódik: rögtön utána portréfilmet sugároznak Latinovits Zoltánról.

Csütörtökre jutott az első vígjáték. Ritkaság, hogy a Vejedre ütök ezerszer jobban sikerült, mint az első rész. Nyilvánvalóan nem kis szerepe van ebben annak, hogy Robert De Niróhoz csatlakozott a másik két örömszülő szerepében Barbra Streisand és Dustin Hofmann. Aki nem ismerné a filmet, nyugodjon meg, azért nem sokról marad le, ha inkább Fábryt nézi csütörtök este. De azért ez vérbő - azt hiszem, ezt a szót javasolná a Közhelyszótár ennek a vígjátéknak a minősítésére - komédia is szórakoztató. Egyszer.

Pénteken és szombaton ajánlom a FEM3-at mindenki figyelmébe. Az új, nőknek szánt csatorna, melynek Boszorkánykonyha című, saját gyártású műsorát már régóta pennahegyre kívánom tűzni, hétvégi filmekben elég erős. Ezen a héten is.
Péntek este 10-kor jön az Amistad. Az Újvilág egyik szégyenfoltjáról, a modernkori rabszolgaságról szól. Mindig tetszett az a cinizmus, hogy a rabszolgakereskedők hajóját "barátságnak" nevezik.
A megtörtént esetet feldolgozó film egy rabszolgalázadás történetét dolgozza föl amúgy, kiváló szereposztással. Rendezte: Spielberg.
Szombat éjfélkor meg a Közelebb című kamaradarab látható, egy igen kiváló film. Nem én találtam ki, de aláírom: a szerelem csúnya oldaláról szól. Régóta rajta van a listámon, de idén nyár elején láttam először. Az eredmény: a film alapjául szolgáló Cosi fan tutte című opera hamarosan megérkezik a kedvenc online könyvesházamból.

Vasárnap délután (16:40) az RTL Klub általában valami gagyi vígjátékkal készül, most ez az Óvóbácsik lesz. Ha valaki elmesélné, mi is ez a film - ha még a címe nem ijesztett volna teljesen el - biztos rá se néznék. De valamiért egyszer mégis megnéztük, és ma az egyik nagy-nagy kedvencünk. Mindig bugyutasága ellenére. Egyszerűen jó nézni, ahogy a két bodybuilder két kisfiúra vigyáz. Horribile dictu: néha még idézni is szoktunk a filmből. Különösen szeretjük például azt a mondatot - kisebb rituálé is tartozik hozzá - hogy "A testvérem a legjobb barátom." Az öcsémmel ilyenkor egymásra nézünk, és egyszerűen jó, hogy ez így van!
Akinek ez limonádé, kóstoljon bele éjszaka a Filmmúzeumon a Retúrba! Ez a kis költségvetésű magyar film nem akármilyen magyar színészeket vonultat föl: Sinkovits, Agárdy Gábor, Kibédy Ervin, Bárdy György és Gera Zoltán. Többségük már nem is él, Kibédy Ervinnek ez volt az utolsó szerepe. A filmben is fél lábbal a sírban állnak már, de addig is élniük kell valahogy. Érdekes, jól megcsinált film.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr302309031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2010.09.21. 18:08:54

"Kellemes tanúvallomást!"

"Thomas, maga inas. Inaljon!"

"Felesleges ordítania, mi ugyanis Mr Hilhursthöz jöttünk."

"A lexikonból másoltad ki." "Meg akarsz alázni!"

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.09.21. 21:56:39

@KZsoci:
Hadd találjam ki! A Szindbádból vannak az idézetek. ;p
süti beállítások módosítása