2010. augusztus 26. 09:56 - Reckl_Amál

Askenázi Adolf

Na, még ez is!

http://index.hu/tudomany/2010/08/24/hitler_nem_volt_arja/

Nagy rajongója vagyok a Hitlerrel kapcsolatos tudományos megállapításoknak. Azt persze elismerem, hogy a XX. század egyik legfontosabb történelmi alakja. Szerepét, korát kutatni fontos és nagyon érdekes is. De újra és újra megjelennek olyan eredmények, amelyekkel nehéz bármit is kezdeni.

A hírben szereplő tudós ugyanis föltérképezte a Hitler-család génjeit, és arra a következtetésre jutott, hogy Hitler ősei afrikaiak lehettek, berberek, szomáliaiak, sőt egyenesen askenáziak. Utóbbi azért igazán bajos és bájos, mert a modern, magát rendkívül tájékozottnak és kifinomultnak tartó antiszemita ma már ezt a jelzőt használja, ha a bankrendszerről szóló eszmefuttatásaiban burkoltan (?) zsidózni kíván.

Gondolom, ennek a sztorinak ez a hírértéke. Főleg, hogy a náci diktátor esetleges zsidó felmenőire való kaján utalás makacs városi legenda. Melynek értelmét én soha sem értettem.

Egyébként ismét azt kérdezem, mint az ilyen esetekben mindig: merre visz ez a megállapítás előre? Az árja fajelmélet mint tudományos tézis a nácikkal együtt megbukott. Az árja "faj" létezése mítosz, a kor ideológusai találták ki, melyhez a Harmadik Birodalomhoz hű tudósok örömmel asszisztáltak. Munkájuk eredménye csak annyi lett, hogy az antropológia és a genetika a vasfüggöny innenső oldalán gyanús tudományok voltak; hosszú éveken át még annak a tisztességét is kétségbe vonták, aki csak a téma iránt érdeklődött. Magyarországon is csak a hetvenes években került a gének kutatása a tűrt tudományágak közé; az más kérdés, hogy Czeizel doktornak hála hamar támogatott, sőt kifejezetten népszerű lett.

Hitler azonban aligha tudhatott bármit származásának "sötét" titkairól. Az ő fajelmélete nem volt tudományosan megalapozva, ez csupán a látszat volt. Ürügyül szolgált csupán a tömegek számára a bűnbakképzés hivatalos megalapozásához. A német felsőbbrendűséget kettős ideológiai céllal találták ki. Egyrészt volt ez a vesztes háborúban megnyomorodott német lelkeknek egyfajta hamis és káros "pozitív megerősítés": hiába nem győztünk, mégis mi vagyunk világot uraló nép. Másrészt ez megkönnyítette a nem megfelelő társadalmi csoportok kiiktatását. Ha a tudósok is azt mondják, hogy egyes népcsoportok kevesebbek, mint mások, akkor az biztos úgy is van! A futurizmus korában, amikor a tudományos felfedezések látványosan formálták át a világot, megkérdőjelezhetetlen volt a tudósok szava. Bár ebben nem sokat változott a világ...

Hitler árjái deklaráltan ugyan genetikai alapokon lettek kiválasztva. De ezt akkor még nem lehetett olyan pontossággal meghatározni, mint ahogyan Hitler származását sikerült most felgöngyölíteni. Így nyilvánvaló, hogy a legfelsőbbrendűség csupán egy populista-ideológiai elképzelés a tudomány köntösében. Valójában az identitását nemrég elnyerő nép ifjú szívéhez való törleszkedés, álnok vigasz a háborútól és a válságtól megvert tömegeknek. Végre valaki, aki szereti a németeket! Végre egy módszer, mellyel jogszerűen lehet végleg eltüntetni, aki nem tetszik!

Szomorúan látom, hogy Adolf Hitler szerepét még mindig kevés helyen tálalják világosan, és mitizálása - különösen angolszász területeken -  pro és kontra megállíthatatlan. Pedig személye nem azért fontos, mert voltak esetleg berber ősei (egy nyilvánvalóan "alábbvaló" nép, mint a németek), vagy azért, mert vegetáriánus volt. Ezek csak színezik a képet, de nem árnyalják. Elterelik a figyelmet a lényegről csupán. Mi történt azokban az években Németországgal, a németekkel? Kik és főleg hogyan tették lehetségessé egy Hitler-kaiberű ember hatalomra jutását? Kiknek és főleg miért érte meg ezt a rémuralmat fenntartani

Emellett eltörpül az a kérdés, hogy Hitler ük-ük-ük-ükapja esetleg Szomáliában élte az életét. Ennek firtatása talán érdekes, sőt pikáns lábjegyzeteket eredményez majd vaskos történelemkönyvekben. De vagy irreleváns, hiszen az árja-elmélet már régóta nem érvényes, megdönteni nem kell. Vagy pedig nem elegáns, hiszen pont ezek az idők tanították meg a világnak, hogy az ősök eredetéből messzemenő következtetéseket az egyes emberre levonni erkölcsi alapon nem érdemes.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr142248834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2010.08.26. 10:08:14

Hitler még hagyján, de Jézus Krisztus is zsidó származású volt... :D Na jó, ez olcsó vicc.

Egyébként az askenázi kifejezés azt jelenti, hogy "német", a kelet-európai izraelitákat nevezik így, ezért a szomáliai/észak-afrikai/stb-hez jobban passzolna, ha széfárd ősei lennének (ami azt jelenti, hogy "spanyol").

De egyébként ennek tényleg semmi jelentősége nincs.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2010.08.26. 10:43:56

"Az árja fajelmélet mint tudományos tézis a nácikkal együtt megbukott. Az árja "faj" létezése mítosz,"
Mindannyian egy ősanyától és apától származunk,utódaik,(elődeink) a mai Afrika területéről népesítették be a Földet. Nevezhetik őket akár Ádámnak és Évának,bárminek,attól még ez a valóság,hogy minden ma élő embernek a bolygón,közösek az ősei..Ha tetszik,mindannyian egymás testvérei,rokonai vagyunk..Tudományosan bizonyított Tény.
Még,ha fáj is ez sok szélsőjobbosnak..

ljosecska 2010.08.26. 12:46:57

A fajelmélet megalapozatlanságáról szól egy nagyon frappáns jelenet az Európa, Európa című filmben, mikor a Hitlerjugend kötelékeibe "beépült" ortodox zsidó családból származó fiú arcberendezése szolgál segítségül fajelmélet órán az igazi árja faj illusztrálására.

Az ilyen "brit tudósok bebizonyították" hírek pedig arra jók, hogy lehessen róluk fecsegni. Mintha Hitler tetteit súlyosbítaná vagy enyhítené egy olyan megállapítás, hogy zsidó volt, vagy nagyon szerette a kutyákat.

TrollH 2010.11.18. 20:10:26

A többi faj az ősi európai vallás szerint hitvány, szóval engem nem nagyon érdekel mit csinálnak, miben hisznek. Az ősi (európai) mítoszok szerint az istenek teremtették az emberiséget, és egyes mítoszok szerint annyira csalódtak teremtményeikben, hogy magukra hagyták őket – csak egyetlen faj volt, aki elnyerte tetszésüket, mégpedig Jarl népe, vagy Earl népe, hogy az angol megfelelőt használjuk. Ez a rejtélyes Jarl, akit az ősidőkben (Proto-nordikus/germán) EirilaR/Eirilaz-ként emlegettek, Heimdallr legkisebb fia volt, és az egyetlen fiú, akit Odinn méltónak talált arra, hogy beléphessen a Valhallába (Valhöll – a kiválasztottak csarnoka) az Égben (Asgard).

Heimdallr azért teremtette Jarl népét, mert Odinn, az istenek királya, szeretett volna egy olyan hadsereget amely segítségére lehet a káosz erőivel folytatott állandó háborúiban. Jarl népének tagjai csak akkor segíthetnek Odinnak, ha meghaltak, mert csak a halál ösvénye vezet át a szivárványhídon az Egekbe. Heimdallr azonban megtanította Jarl népének az istenek rúnáit (titkok), hogy életük során is bármikor eljuthassanak az Égbe és elhagyhassák azt. Ehhez csak annyi szükségeltetett, hogy beavassák őket a pogány misztériumokba, és ennek részeként halottnak kellett tettetniük, vagy álcázni magukat – mint azt a görögök tették a trójai faló építésekor, hogy bejuthassanak Trója városába, vagy mint Hamupipőke (a beavatott) tette, amikor hercegnőnek öltözve bejutott a király palotájába (Asgard), hogy hozzámehessen a herceghez (Baldr). Más szóval, az istenek megtanították Jarl népét, hogyan tarthatnak kapcsolatot az istenekkel.

A többi faj nem tud kommunikálni az istenekkel, és a legkevésbé rasszista elmélet az, hogy az európaiakat egyszerűen kijelölték az istenek arra, hogy közvetítsék gondolataikat az emberiség felé. De sokkal valószínűbb, hogy az istenek azért akartak kommunikálni Jarl népével, mert a többiek nem voltak elég jók számukra. A többiek selejtek, a teremtés forgácsa. Ezzel magyarázható az is, miért csak a legfiatalabb fiú vagy leány lehet herceg vagy hercegnő a mesékben, míg a két idősebb testvér mindig kegyetlen, buta, lusta és csúnya. Jarl két bátyja Karl („szabad ember”) és Trell („rabszolga”), és utóbbi valóban csúnya, buta, fekete bőrű ember a mitológiában.

Ebből következik, hogy a faji tisztaság alfa-ómega, ha azt akarjuk, hogy közünk legyen az isteni birodalomhoz, mert ha nincsenek többé szőke, világos bőrű, kék vagy szürke szemű emberek, akkor többé soha nem kommunikálhatunk az istenekkel.

Természetesen ez mind képtelenségnek tűnik azoknak, akik semmilyen istenben nem hisznek, de szerintem minden, kicsit is értelmes ember tudja, hogy van valami spirituális létező amit nem értünk és amivel nem tudunk kommunikálni, és ezt értem én azalatt, hogy „istenek”. Akikkel azért nem tudunk kommunikálni, mert már nem gyakoroljuk a pogány vallást. Már nincsenek új beavatottak, akik ismerhetnék az ősi titkot, mert a kereszténység átvette nálunk az uralmat. Halloween már nem egy beavatási szertartás, hanem hülye buli gyerekeknek és másoknak akiknek fogalma sincs, miről szól ez az ünnep, és miért is kell halottnak öltözniük ezen a napon. Fogalmuk sincs, hogy azért öltöznek szellemnek vagy halottnak, hogy bejuthassanak az Égbe, (és a Pokolba, ami az általánosan elterjedt nézettel szemben egyáltalán nem rossz hely), hogy az őrökkel elhitessék, hogy ők valóban halottak, és bejuthassanak élőként a holtak birodalmába.

Ha senki nem vesz részt a beavatási szertartáson, senki nem kerülhet kapcsolatba az istenekkel. Így aztán már senki nem tudja, miért vagyunk a Földön. Csak ténfergünk itt mindannyian célok nélkül, mert a zsidó-keresztények az utolsó beavatottat is halálra égették a 18. században.

Az istenek már nem tudnak velünk kapcsolatba lépni, már nem hallják az imáinkat, mert a kapocs köztünk és köztük elszakadt amikor a kereszténység átvette az uralmat Európában. Ezért pusztítjuk el a bolygónkat. Ezért keverednek a fajok és tűnik el lassan az európai faj. Ezért van egzisztenciális válságban a modern világ, és senki nem tudja, mit gondoljon, mit mondjon, miben higgyen, mit tegyen. Mindent beborít a káosz, és az európaiak kétségbeesetten keresik a választ mindenhol. A buddhizmusban, a New Age mozgalomban, a materializmusban, a hinduizmusban, a drogokban, az okkultizmusban, és még a nevetséges iszlám “vallásban” is.

Régen csak egy megmunkálatlan íjunk és nyilunk volt, de legalább tudtunk mire célozni. Ma gyönyörű, aranyozott, high-tech, divatos íjunk van, de mi haszna, ha csak vakon lövöldözünk vele az égbe, hátha eltalálunk valamit?

A válasz pedig megtalálható – legalábbis én hiszem, hogy megtaláltam – a régi vallásunkban, az európai pogányságban. Ha az élet értelmét keressük, elég, ha a múltunkba nézünk, és megpróbáljuk követni ősapáinkat, akik még ismerték az élet értelmét.
Sportversenyeket rendeztek, mint az olimpiai játékok, hogy ráakadjanak a legjobb vérű emberre, és aztán ő házasodhatott össze a papnőkkel. Így vigyáztak a jó génekre. A genetikailag hibás gyermekeket kitették az erdőbe, hogy falják fel őket a farkasok vagy haljanak szomjan, mert tudták, hogy a jó gének fennmaradása az élet értelme. Tudták, hogy az élet értelme, hogy fejlesszük a népünket és jobbak legyünk: fizikailag, mentálisan, spirituálisan, érzelmileg és minden elképzelhető és elképzelhetetlen módon jobbak.

És külön felhívom a figyelmet, hogy „a népünk” fejlesztéséről van szó, nem „az emberi faj”-éról, mert a többi faj selejt, azon nincs mit fejleszteni.
Olyanok, mint a régi 286 vagy 386-os számítógépek, amiket sehogy sem lehet frissíteni, szóval inkább mehet mind a kukába – így tettek az istenek is a többi néppel – és a legújabb, legjobb számítógépekkel foglalkozunk inkább. A régi számítógépeket is használjuk persze, leginkább gépírásra, de hát az istenek mégsem gépírásra teremtették az embert.

Tehát az élet értelme, hogy tisztítsuk és segítsük az európai fajt, hogy felélesszük azt a kultúrát, amely által tisztulhatunk, fejlődhetünk és végül istenivé válhatunk. Az élet értelme, hogy megszülethessen a homo deus (az isteni ember) közöttünk, és aztán népünk minden tagja felemelkedhessen az ő szintjére, hogy mi mindannyian teremthessünk, vagy eljuthassunk a regnum innocentiae szintjére (az ártatlanság birodalma), Asgard-ba, és ott is maradhassunk változatosság kedvéért (ahelyett, hogy folyton le kelljen születnünk a Földre).
süti beállítások módosítása