2010. augusztus 26. 12:45 - Reckl_Amál

A hazafi

Tegnap még a TV2 baklövésén nevethetett (kínjában) a blog.hu-s közönség. ( http://comment.blog.hu/2010/08/24/a_mokka_legdurvabb_kerdese ) Ma reggel viszont egy egészen kiváló beszélgetésre került sor a Mokkában.

Sok kommentár nem kell hozzá, hiszen a katonapszichiáter szavai tényleg magukért beszélnek.

Én tényleg nem szeretem a katonákat, és elítélem a háborút. Nem hiszek továbbra sem abban, hogy ez lenne az egyetlen út, pláne, hogy szövetségeseink módszerei nem tűnnek túl hatékonynak.
De pont itt a blogon tanultam meg elismerni ennek a munkának (és mint ilyen, pénz jár érte, szóval a zsoldosozás nem túl elegáns) értékét.

És az ilyen elhivatottságot, bajtársiasságot és bátorságot, amely ebben az interjúban látható, nagyon tisztelem. Ez az alezredes olyan katona, aki előtt fejet hajtok. Az ő megszólaltatása elsőosztályú propaganda, de mindenek előtt hitelességben verhetetlen.

Ehhez képest eszembe jut, hogy a mellverő magyarok az Echón Demokrata Kör címen mire voltak képesek e téma megtárgyalásakor. Bencsik a magyar katonák külföldi missziójának jogosságát firtatta. Kerényi megállapította, hogy az elhunyt katona milyen jó nő volt. A közismerten haladásellenes Pozsonyi Ádám szintén megragadta a lényeget, mikor kijelentette, egy nő ne legyen katona, annak a helye a férjeura mellett van. Szőnyi Kinga legalább korrekt volt, a NATO-tagsággal összefüggő kötelezettségnek titulálta a magyar katonák afganisztáni munkáját. Közhelyek és butaságok.

Javaslom nekik, hogy nézzék meg ezt a riportot és ezt az embert! Ilyen az igazi hazafiság és erény, amelyet mindenki máson folyamatosan számon kérnek.

Ez a mi bajunk, ezért ódzkodik az ember sokszor a magyar mivolta túlhangsúlyozásától, mert ilyen emberek, mint ezek az újságírók, kisajátították maguknak a magyarság eszméjének őrzőjének címét.

Bárcsak olyan emberek jelentenék a magyarságot, mint Hornyák József alezredes úr! Vagyis ők jelentik valójában, csak néhány érdemtelen alak eléjük furakodott.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr462249326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2010.08.26. 14:04:17

Én a szomorú tragédia kapcsán hallottam tegnap a tévében,amikor egy kinn szolgáló katona nyilatkozott,miszerint a menyasszonya is katona,stb..
Értem én,mit is akart mondani..(hogy katonanő)
De így szerencsétlenül,nagyon félreérthetően,viccesnek hatott a nyilatkozat..Oldotta a drámaiságát a riportnak..

ljosecska 2010.08.26. 14:06:24

Közvetetten elég hangsúlyos a kapcsolatom az egyenruhás testületekkel, ennek ellenére nem tudom megérteni az úgy köré szerveződött felhajtást. Egy katona nagyon tisztában van azzal, hogy mit vállal, ha nem gondolná úgy, hogy a fent is emlegetett elhivatottság, bajtársiasság, hazaszeretet és ezekhez hasonló fogalmak mindennél fontosabbak, akkor valószínűleg más foglalkozás után nézett volna.

Az Echo műsorát én is láttam, az állam leesett, mikor Kerényi annyit tudott hozzátenni, hogy az illető milyen csinos volt. Pozsonyi Ádámmal kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy csak egy karikatúra, nehezemre esik elképzelni, hogy napjainkban Magyarországon bárkiben is megfogalmazódjon az a kérdés, hogy "egy nő minek megy katonának? Otthon a helye."

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.26. 18:04:46

Ez tényleg egy nagyon szimpatikus embernek tűnik. Korrekten, pontosan, tárgyilagosan beszél, ahogy kell.

Az ott Afganisztánban egy másik élethelyzet. Aki azt hiszi, hogy fogalmat alkothat róla innen egy fotelből, az elbizakodott.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.08.26. 20:21:00

@ljosecska:
Ez a híradóknak fontos, és mint az Echo szörnyű asztaltársasága, a maga mondanivalójára akarja használni. A kereskedelmi tévék szenzációhajhászkodnak, az ideológiai tévék politizálnak. És szerencsére néha felbukkan egy-egy autentikus személy, gondolom, a mokkások sem számítottak erre. Nagyon örülök, hogy láttam.

Érdekes, hogy aki fel tudja fogni, mi történt, az alig tud megszólalni. Nem kedvelem Hende Csabát, a hadügyminisztert, de nagyon "szimpatikus" az a megrendültség, amellyel az ügyről nyilatkozik.

-Sarge- 2010.08.26. 20:23:16

Amáltól és Csöncsöntől ezennel ünnepélyesen kihúzok 2 fekete pontot.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.08.26. 20:38:37

@Rhodes:
Nem szégyellem én, egy ilyen Bencsik, pláne az a szerencsétlen Pozsonyi Bucó nem fog eltántorítani a hazafiságomtól. Csak dühít, hogy ezek évek óta takargatják saját emberi, képességbeli hiányosságaikat, hogy ők a Magyarok. Ha őket kritizálod, akkor a Magyarok ellen indítasz támadást. Amikor egy katonánk meghal, akkor meg csak ilyen baromságokat képesek mondani. Egy igazi hazafi szerintem ilyenkor nem azon epéskedik, hogy a globalizáció ölte meg a hadnagynőt. Nem a glonalizáció, hanem az ellenség.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.08.26. 20:44:46

Ja!

Pozsonyi Ádámról - többek között - ezt írja a Wikipedia:

"1991-ben megalapította saját csapatát Gecizők néven, melyet (többek között) világnézeti okokból 1995-ben Tekintetes Úrra keresztelt át."

Borzasztó okosnak és jófejnek képzeli magát, pedig...
És csak azért karolta föl Bencsik, mert tavaly, amikor régi jó szokás szerint könyveket akart égetni ez az "álternátív művész", a baloldali sajtó ellene fordult. Ha ilyen veri a mellét a magyarságával, az eléggé zavar.

ljosecska 2010.08.26. 22:07:34

@Reckl_Amál: Én Pozsonyin mindig jól tudok szórakozni, elképesztő dolgokat tud összehordani, talán éppen ezért, mert jófejnek képzeli magát.
Az ilyen jellegű videók nagyon jól érzékeltetik, kibírhatatlan a stílusa.:)
www.youtube.com/watch?v=hvuaBJWSz_w

A félresikerült viccein nagyon jókat tudok szórakozni.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.08.26. 22:16:25

@ljosecska:
Az én humorérzékem sajnos nem ilyen fejlett.

@-Sarge-:
Köszönöm, te is hozzájárultál ahhoz, hogy elgondolkodjam. Ezt pláne köszönöm!

ljosecska 2010.08.26. 22:20:43

@Reckl_Amál: Nem tudok elképzelni olyan embert, aki megnézi ezt a videót és szívből nevet. Nem nagyon ismerek olyan embert, aki Pozsonyi célközönsége volna. Kinevetni, az már más, kevésbé élvezetes. Vajon ki mondhatta neki, hogy ehhez van tehetsége?
süti beállítások módosítása