2010. augusztus 09. 22:23 - Reckl_Amál

Kis változások

Sajnos a Tévhit blogot nem írja tovább Misbelief. Az utóbbi idők egyik legjobb blogja volt, és valahol az is tiszteletre méltó, ha valaki érzi, mikor kell befejezni. A búcsúvideóra még feltétlenül ugorjatok be.

Helyére egy olyan blogot teszek be, amelyet már ajánlottam egyszer: Csunderlik Peti blogját, az általam eddig olvasott legjobb blogot.

Manapság ez a szerző sem túl aktív, de az archívumban bőven van olvasnivaló. Összetéveszthetetlen stílusérzék, egyedülálló szófordulatok és (majdnem) mindig igaza van.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr782210535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2010.08.10. 09:15:04

Nem ismertem egyiket sem (beismerem : nagyon kevés magyar blogot olvastam eddig...), de Csunderlik 125 jópontot kapott a Pink Floyd bejátszásért (amúgy egyesével osztom a jópontokat...) - P.F. az egyik legnagyobb allócsillag az én egemen. Térdre estem elöttük kb. 28 éve, és azóta is ott vagyok...

padmasambhava 2010.08.10. 09:17:54

Elfelejtettem : engem nagyon foglalkoztat a blog-életrajz - ahogy egy blog megfogan, aztán meg is születik, él, él, egyre lanyhább, aztán egyszer csak meghal. Erröl valamikor majd készülni fog egy diplomamunka...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.10. 17:01:36

Nekem is rendet kéne tennem a blogajánlómban, csak valahogy lusta vagyok, meg nem is olyan egyszerű az, mint amilyennek tűnik.

Csunderlik Peti nekem kicsit barokkos (az életérzése is), de amit az argentin szövetségi kapitányokról írt, az örökbecsű.

Misbelief videóját megnéztem, hát, mit mondjak... profi a gyerek. Nem hiszem, hogy örök búcsút venne a blogoszférától.

ljosecska 2010.08.10. 22:53:56

Tényleg, most jutott eszembe Ruszkibaka, rég nem járt erre. Mi lett vele?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.08.11. 09:35:12

@padmasambhava:

Ez a blog azért indult nagy hévvel - néha napi több bejegyzés is megjelent - mert 27 évnyi "hallgatás" után végre nyilvánosan is megszólalhattam. Érdekes, hogy bár előtte is olvastam a blogokat, de igazán csak akkor értettem, hogy működik ez a nyilvánosság, amikor már csináltam. Először csak a barátaimnak akartam írni, és főleg a testvéremnek, aztán a blog fennállásának 4. napján kikerült a címlapra, és aztán még párszor; számos olyan olvasóm lett, akiket csak innen ismerek, ill. egyáltalán nem ismerek, mert ugyan olvasnak, de nem nagyon szólnak hozzá. Váratlan, de inspiráló fordulat volt. Igenis nagy szó, ha valakinek, aki nem hivatásos újságíró és nem áll mögötte valamilyen sajtóbirodalom, az ország legolvasottabb hírportálján hirdetik az írását. Persze nem feltétlenül az írás vagy a blog színvonala miatt, de azért szerintem fel tudnánk sorolni jópár olyan címlap-bérletest, akik igenis a műfaj igazi nagyjai (pl. Zoli). Azt, hogy a címlapra kerülni szégyen, az irigyek találták ki, mégha ebben a hitében meg is ingatja az embert a Masszázsblog és hasonszőrű társai folytonos jelenléte. Végül is a témaválasztás is írói erény...

A mostani lecsendesedés oka itt nálam elsősorban a kiégés. A világ dolgai folyton ismétlik egymást; hányszor írjam még le az egykori kormánypártról, hogy hülyék gyülekezete pl. ? A választások környékén elég magas volt a látogatottság, és én mégis éreztem, egy időre nem írok politikáról. Megérzés volt csupán, mostanra viszont látom, nincs értelme manapság politizálni. Erről egyébként nemsokára lesz egy külön poszt is. :-)

Másrészt, hogy diplomatikusan fogalmazzak, nem ez életem legkönnyebb nyara. Ellentétes lenne szándékaimmal, ha ezt részleteiben kifejteném, ez nem az a fajta napló.

Abbahagyni egyelőre nem fogom.

@Csöncsön:

Csucsuka valóban túlburjánzik néha, de majd' minden írásában van legalább egy mondat, amiért megéri elolvasni az egészet. Kár, hogy ritkán ír... Érdekes módon nagyon ritkán érzek ingert a kommentelésre nála; komplexen nyúl a témákhoz. Az pedig, amit a legprimitívebb filmekből kritikaként kihoz, tényleg zseniális.

@Rhodes:

Szerintem már elmagyaráztam, miért van kint a Fika még mindig. Nekem nagy mérföldkő volt bloggeri "karrieremben", amikor az akkori blog.hu egyik legmenőbb és legjobb blogjától felkérés érkezett, örömmel vágtam bele. Hirtelen aztán elhalkult a Fika, de ez nemcsak az én hibám. A Mai Fika azért is marad egyelőre, hogy az olvasók, akik még emlékeznek a fénykorra, lássák, ma mi történik ott. Semmi. De ez sem rajtam múlik már...

@ljosecska:

Ruszkibaka ezen a néven február óta nem létezik. De új nevén, új helyén Ati41-ként gyakorlatilag ugyanazt a blogot folytatja. Megsértődött, mert az új blogját nem tettem ki az ajánlóba azonnal, ahogy elindult, csak a régi virított a fali újságon. Kis mosolyszünet után én próbáltam vele felvenni a kapcsolatot, kommenteltem nála, de ezekre nem reagált. De meg is értem, ilyen halálos bűnt nem lehet csak úgy megbocsájtani... (Egyébként sajnálom, kedveltem.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.11. 12:57:27

@Reckl_Amál:

Hát igen, ezen a mondatán a mai napig röhögök, akárhányszor eszembe jut. Egyszerűen tökéletes:

"Végül 2006-ban már azt hittem, hogy Argentína bajnok lehet, hiszen a kartonja szerint a déli félteke egyik legnagyobb taktikusa, José Pekerman ült a kispadon, egy jezsuita egzisztenciába oltott Werner von Braun, kezében Petra cigarettával, röppálya-grafikonokkal és négyjegyű függvénytáblázattal, és tökéletesen is működött az egyhetvenes gépezet, egészen addig, amíg Pekerman túl nem taktikázta és el nem cserélte magát a németek ellen."

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.08.15. 02:18:03

@ljosecska:
Na, Baka újra elköltözött: attila1969.wordpress.com/

De ugyanazt folytatja. :)

attila.1969 2010.08.15. 14:40:11

@Reckl_Amál: Ez nem pont így volt.Egyszerűen kivetted a linkemet,egyoldalú lépésként,magyarázat nélkül,ahogy írtad,két dobásból kimaradtam..Csak addig voltam számodra is fontos,amíg naponta kinn voltam a superfeed-dobozban..
És nem haragszom rád.

attila.1969 2010.08.15. 15:01:28

@Reckl_Amál: Egyébként olvad vissza figyelmesen,te sértettél meg.Az is mulatságos,(nem akarom írni,hogy szánalmas,mert bántani nincs szándékom),hogy királyi kegyként adományozod és vonod vissza a linkeket,amikor visszaveszed,meg is alázod azt,akitől megvontad,pedig a link egy egyszerű baráti gesztus.Segíti egymás közt a közlekedést,sok olvasó amúgy sem mászkál rajta..Baráti Üdvözlettel: attila1969

attila.1969 2010.08.15. 15:05:42

@Reckl_Amál: És egyáltalán nem ugyanazt folytatom.Néhány régi bejegyzést átvittem,verseimet közlöm rajta,pornófilmek nincsenek,személyesebb,nyugodtabb énblog lett.Nem harsány,provokatív,mint az előző,és ritkán politizál..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.08.15. 17:58:33

@attila.1969:
Miért is haragudnál? Semmi sem történt. Csak nem szeretem, ha valaki azt képzeli, hogy utasítgathat, hogy mit csináljak a saját blogomon. A Superfeed doboz engem sosem érdekelt, ez a te mániád volt.

Kit aláztam meg, amikor kitettem vagy betettem? Egyszerűen rosszul esett, hogy én itt aggódtam érted, amikor véazjósló utolsó bejegyzés után eltűntél, és az első bejelentkezésedben meg cinikusan ugráltatsz. Ezért "maradtál ki két dobásból".

A legújabb blogodat is láttam, a hullaszállítós sztori tetszett, '87-ben elég közel laktunk egymáshoz. :)

attila.1969 2010.08.15. 19:29:17

@Reckl_Amál:Nem ugráltattalak cinikusan,egyszerűen felhívtam rá a figyelmed,hogy megváltozott a blog URL-je.. Harag nincs köztünk,az írásaid továbbra is kedvelem.A wordpress nyugodtabb,nincs annyi szemét,rosszindulatú kommentelő.A blogod a tiéd,azt csinálsz vele,amit akarsz.Mindazonáltal,amit a linkekről írtam,most is tartom.Nem királyi kegy.Gúny,vicc tárgya.Akár kihelyezed,akár visszavonod.Nagy fontossága amúgy sincs,mert nem használják annyian.Csak egy kölcsönös,egyszerű baráti gesztus,amit jó szívvel nyújtunk egymásnak,nem kegyként.Nem írunk róla külön posztokat,hogy mit és miért tettünk közzé és vontunk vissza.Az ilyen szánalmasnak tűnik,kicsit nevetséges is..Ilyen csekély forgalmú blogoknál,ami nálunk van..Azért ne haragudj rám,hogy elmondtam.Nem bántás volt a célom,hidd el! Baráti Üdvözlettel: attila1969

attila.1969 2010.08.15. 19:34:59

@Reckl_Amál: Ha elfogadod,békülés gyanánt csinálok hozzád linket.Shalom! Legyen béke közöttünk mindenkor! Miért cseszegetnénk egymást,ha régebben olyan jól kijöttünk egymással! Puszillak Barátnőm! attila1969

attila.1969 2010.08.15. 19:47:03

@Rhodes: Nem hinném,hogy szükségem lenne félni. Az Országgyűlés Alelnöke; Jakab István ugyanis az anyai nagymamám keresztfia. Mindazonáltal eddig sem éltem vissza ezzel,nem kértem és soha el nem fogadtam tőle semmiféle segítséget..

attila.1969 2010.08.15. 20:12:13

@Reckl_Amál: Azt a visszaszámlálót,hogy csináltad? Tetszik nagyon! :-)

ljosecska 2010.08.15. 20:13:25

@attila.1969: Naná, pótolhatatlan űrt hagytál magad után.:)

attila.1969 2010.08.15. 20:15:12

@ljosecska: Visszavontam a kérdésemet.Nem tudtam,hogy az utálóim közé tartozol.Félreértettelek.Bocsánat!

ljosecska 2010.08.15. 20:17:36

@attila.1969: Félreértettél. Máskülönben miért kérdeztem volna, hogy merre jársz?

ljosecska 2010.08.15. 20:25:55

Viszont egyszer pontilyennél olvastam egy nagyon jó írást a smiley-használattal kapcsolatban, valóban nehéz eldönteni, hogy a mosolygó archoz mikor járul pl. cinikus felhang.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.08.15. 20:26:07

@attila.1969:
Én nem is háborúztam veled. De természetesen örömmel fogadom el a békejobbot, vagyis inkább balt. Az stílszerűbb. :)
Örülök, hogy látlak.

Pont amiatt hívom fel a figyelmet az ilyen cserékre, mert szerintem sem sokan nyomogatják azokat a linkeket. Viszont tényleg jónak, olvasásra méltónak ítélem meg azokat, akiket kiteszek oda. Ez egy sima szolgálati közleménynek indult, és mennyien hozzászóltak...

attila.1969 2010.08.15. 20:36:21

@Reckl_Amál: Én azokat is kirakom,ahová szinte senki nem kattint.Például praktikus,kényelmi szempontból.Hogy legalább a saját közlekedésemet megkönnyítsem..Bocsánat..

ljosecska 2010.08.15. 21:15:56

@attila.1969: Elbeszéltünk egymás mellett, nem kellett volna megsértődnöd, nem állt szándékomban bántót írni.

attila.1969 2010.08.15. 21:52:12

@ljosecska: Akkor mégis szeretsz (olvasni néha )

attila.1969 2010.08.15. 21:56:37

@Reckl_Amál: Nagy szerencse.Milyen borzasztó lenne,ha mindannyian egyformák lennénk.Akkor nem is lenne másokra szükségünk.Önmagunkba lennénk szerelmesek,stb..Egyébként köszönöm a viszont linket.Azt a számlálót,ami neked van,sajnos sehol sem találom. :-(

ljosecska 2010.08.16. 12:33:47

@Rhodes: Ha hiszed, ha nem, tegnap nekem is pontosan az a mondat jutott eszembe a Ponyvaregényből, csak aztán a mérsékelt tartózkodásomat ellenségességnek értékelte Attila, így át kellett fogalmaznom.:)

attila.1969 2010.08.16. 14:26:58

@ljosecska: Nem érzékeltem én semmit,semminek.De még mindig nem tudom eldönteni,hogy szeretsz-e vagy utálsz.Gúnyolódtál-e,vagy tényleg hiányoztam,azért kérdeztél rám?

ljosecska 2010.08.16. 14:50:55

@attila.1969: Én nem használnék olyan erős szavakat, hogy hiányoztál, hiszen nem gondoltam rád naponta.
Viszont eszembe jutott a bejegyzés kapcsán, hogy a blogajánlóban szerepelt a blogod, meg hogy ide is kommenteltél korábban, én meg szívesen olvastam a hozzászólásaidat, olykor a bejegyzéseidet is megnéztem. Most is látogatója leszek a blogodnak.
Úgyhogy talán nem érdemes ilyen markáns fogalmakban gondolkodni, hogy "szeretsz-e vagy utálsz", a kettő között még rengeteg állapot lehetséges.
süti beállítások módosítása