2010. július 07. 01:27 - Reckl_Amál

Az argentin menyasszony visszatér

Ez egy teljesen öncélú poszt lesz, és lehet, hogy a testvérem kívül senki sem érti. Azoktól is elnézést kérek, akik Gálvölgyi Jánossal és velem ellentétben nem szeretik a focit. A VB-ből indulunk ki, de ez most csak díszlet.

Ma - vagyis tegnap este - jelenést láttam a holland - paraguayi uruguayi elődöntőn.

Ahogy a hollandok fölénye és diadala egyre nyilvánvalóbb vált, mutatták a holland trónörököst, Willem Alexandert és feleségét, Maximát.

Miért fontosak ők? Nem tudom, hányan emlékeznek rá, de annak idején (9 éve) kisebb diplomáciai probléma volt abból, hogy a menyasszony apját persona non gratává nyilvánították. Ugyanis a junta alatt agrárminiszterként ügyködött Argentínában. Finoman szólva belepiszkított volna a patyolattiszta nászba az örömapa szalonképtelen múltja. Ezért úgy döntöttek, nem hívják meg. De ez a menyasszonynak érthető módon nem tetszett, és kérte leendő családjától, engedjék be apját mégis.

Fogalmam sincs, hogy a bukott politikus végül ott lehetett-e, a pár azóta is szépen és példamutatóan él együtt.

Nem emlékeznék erre, ha annak idején Kern András nem fogja el Maxima Kofi Annannak címzett levelét a Heti Hetesben. És ülteti át olyan bravúrral ezt a kellemetlen históriát az akkori magyar állapotokra, hogy a mai napig idézni szoktuk egy-egy passzusát szállóigeként.

Most, hogy Maradonáék kiestek, Argentína szabad asszociációjaként felmerült az argentin menyasszony kamu levele tele utalásokkal Torgyánékra. Elő is kerestük Kern könyvét, sajnos a levelet a neten nem találtam meg. Elolvastuk, és egy csöppet sem kopott meg. Még mindig zseniális!

A meccsen pedig megjelent a maga valódi alakjában Maxima, az egykori argentin menyasszony, aki most már hivatalosan Hollandiáért izgult. Nem hittem a szememnek! Imádom, amikor a képzelet és a valóság összetalálkozik!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr882134848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2010.07.07. 08:27:22

Videla tábornok mondjon le!

padmasambhava 2010.07.07. 11:42:19

Amál, add meg, légy szíves, a Kern könyv címét. Köszi elöre is.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.07.07. 12:08:07

Kern András: Elfogtunk egy levelet - Heti Hetes meg a többiek

Szuper könyv! Manapság mindig szenvedek a Heti Hetes hülyesége, unalmassága miatt, de nézem, hátha valami olyan elhangzik benne, mint ez a Kedves Kofi!

Egyszer egy barátomat kiküldték a fizikaóráról, mert annyira röhögött. A pad alatt ugyanis ezt a könyvet olvasta. Ez ám a referencia!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.07.08. 11:15:57

@V tábornok:

Ez a levél persze attól is nagyon pikáns, hogy Torgyán egyik - egyébként utolsó - nagy dobása egy dél-amerikai körút volt. Sosem fogom elfelejteni, amikor megjelent az újságírók előtt a chilei cseresznyével - januárban! - és belemondta a kamerába: !˘Buenos noches! Azt hittem, leesem a székről! :D Megmutatjuk mi ezeknek az zogenante banánköztársaságoknak, hogy kell ezt csinálni. (Ha elfelejtették volna.) Torgyán ezután már csak pár napig volt agrárminiszter...

rajaram 2010.07.08. 18:38:57

abszolút részletkérdés, de: holland-uruguay
süti beállítások módosítása