2010. június 29. 10:24 - Reckl_Amál

Majomparádé 2

Önkénytelen túladagolást kaptam ízléstelen bulvárbaromságokból a hétvégén, sajnos a kertévék nemcsak emberszabású majmokról késztenek műsort...

Tudom, ha nem tetszik, ne nézzem, dehát nem is nézem! Elém tolják kéretlenül is ezeket az érdektelen embereket és igénytelen megnyilvánulásaikat.

Néhány esettanulmány:

Forma 1-et akartam nézni, de a sportműsor előtt vasárnap délben az RTL Klubon Dáridó ment! Na azt hiszem, ha valami, hát ez felborítja a tér-idő kontinuumot! Sem a hely, sem az idő nem stimmelt.
Először is: mit keres Lagzi Lajcsi az RTL-n? Egyszer már volt persze, de akkor rettenetes kötött pulóverekbe burkolózva kényeskedett a Vacsoracsatában, "civilben". (Understood? Lajcsi finnyáskodik!) Másrészt Dáridó most? 2010-ben még mindig ez kell a zembereknek? Legalábbis az RTL programigazgatósága szerint. Mert ez nem ismétlés volt, hanem vadonatúj adás. Mondjuk a műmuskátlis-sramlizós izére a vadonatúj nem túl találó jelző.

Igazán ízléses momentumot sikerült elcsípni. A könnyes búcsúval és sok ingyen promócióval szabadjára bocsájtott Irigy Hónaljmirigy már nem gyászolja oly mélyen a szakítást a TV2-vel. Máris, az első adásban ott virítanak Lajcsi plasztik tornácos portája előtt. Hogy még egy fokkal ízlésesebb legyen a dolog, a mulatozás bizarr állócsillagát, Fásy Ádámot, ill. annak pörköltszaftos boygroupját, a Mesterhármast (Fásy mellett még Bunyós Pityu és Sláger Tibó tündököl) "parodizálják", ami elég nagy árnyékra vetődés, tekintettel arra, hogy a trió önmagában egy torz karikatúra. A televíziós-playbackes nótázás műfaját talán Lajcsi találta ki (Magyarországon, mert a ZDF-en évtizedek óta tátognak drindlbe bújt korosodó asszonyok műkarámok között), de Fásyék tartották életben. A konkurenciát utálni talán illik, de az ilyen nyilvános "beszólások" nem éppen elegánsak, ha már finnyásak vagyunk, ugyebár.

Rögtön utánuk - és innen is sejthető, hogy ez tényleg új adás- az RTL Klub csodagyereke, MC/DC nyöszörög rá egy ismert instrumentális számra (Cantaloup), melynek trobita részeit maga Galambos művész úr játssza. Nem tudom, hogy az RTL Klub szerkesztői milyen kulturális impulzusokat kaptak, de az, hogy a freestyle reppelést valami izgalmas, új műfajnak tartják, nem sok jóval kecsegtet, ha arra gondolunk, hogy pár hét múlva kezdődik Közép-Európa legnagyobb szabású könnyűzenei tehetségkutatója, az X-Faktor.

Persze ennek fényében az is lehet, még ki kell használni Veres Robit amennyire csak lehet, mert az ilyen karrierek - legalábbis a mainstreamben - a következő tehetségkutatóig tartanak. A most túlfoglalkoztatott legény meg ugyanúgy megy a levesbe, mint mondjuk a VV-sztárok.  De addig is elég zavaró, hogy mindenütt ez a srác van. Ennyi nincs a freestyle-ban, nem véletlenül rétegműfaj.

Este a TV2 gyorsan fölvette a fordulatszámot, hogy a saját casting showját promotálja. A Megasztár most azzal az imidzzsel próbál az X-Faktornak nekifeszülni, hogy ő a nagy múltú, a klasszikus. A TV2-re jellemző kavarodásba viszont belefér, hogy a manapság arcpirító színvonalú Naplóba betegyenek egy nagyszabású riportot a Mega5 által kitermelt egyik lúzerről. Mr. Bikicsunáj polgármesternek jelölteti magát. Miért ne mindjárt Budapest főpolgármesterének? Szemben Kunczéval például tényleg civil. Érvelése nem véletlenül tetszik a riporternek: azért vállalja, mert a hírességek többet tudnak elérni. Például az uniós pályázatokon.

Ezt szajkózzák ugyan a falu lakói is, de azért minimális józansággal belátható, azért a pénzeket nem egészen ilyen alapon osztják. (Az már más kérdés, hogy az az alap sem a tisztesség betonából készült, amely tényleg mérvadó.) És még valami! Híresség? Ne vicceljünk már!

Naplóval sem az a baj, hogy utánament ennek a hajmeresztő történetnek. (Amelyet, elég gyanús, saját maga kezdeményezett.) Az sem baj, ha ez az ember polgármester lesz, lehet, hogy alkalmas, nem tudom. De ez a bulvármaszatolás meg a hírnév mint abszoltérték piedesztálra emelése, ellenszenves nagyon.

Végül a kegyelemdöfés tegnap ért, de annak már csak a beharangozóját láttam. Az Aktív exkluzív home videókkal csábította a sztárra éhes magyar nézőt. Bódi Gusztiék Törökországban nyaraltak, és ezt természetesen dokumentálták is, hogy mi, csóró itthonmaradottak első kézből látassuk. Hű, de ronda irigy vagyok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr612117678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása