2010. június 10. 23:42 - Reckl_Amál

"A világzene világa"

Épp most lett vége a Kick Off-nak, vagyis a foci vb nyitókoncertjének. Azt hiszem, erre mondják, egy élmény volt.

De nem is a fellépők miatt. Az ilyen koncertek elég egyformák: a néző hangulatától függ, tetszik-e vagy sem. Az aktuális világsztárok és néhány helyi érdekű fellépő kis ízelítőt ad a repertoárjából. Mindenki hepi, mindenki lelkes. Ennél a vb-nél ez különösen hangsúlyos lesz a későbbiekben is, hiszen Dél-Afrika nem olyan vidám hely, mint amilyennek be szeretnék állítani.

Cipőt a cipőboltból alapon a szórakoztatásért magát a Szórakoztató műsorok főszerkesztőjét, Várkonyi Attilát ültették be a megnyitót közvetíteni az m1-en. A kevesebb egyértelműen több lett volna. Magyarország egyik legünnepeltebb DJ-je tudhatna annyit a zenéről, hogy sokat elvesz az élvezeti értékéből, ha közben valaki dumál. Márpedig Várkonyi majdnem minden számot megrövidtett egy kicsivel, hogy teljesen érdektelen kommentárjait elmondhassa. Hívott néhány segított is: Bombera Krisztinát, aki egyszer New Yorkban látta a Black Eyed Peas-t, Geszti Margitot, Alicia Keys és Shakira lemezkiaójának magyar igazgatóját és dr. Juhász Árpádot.

Előbbi kettő a zenével kapcsolatos közhelyek puffogtatására jelent meg, az abszolút civil Geszti Margit ügyesen olvasta föl az asszisztense által összeírt tudnivalókat a két énekesnőről. Tudta például a kedves néző, hogy Shakirának 140-es az IQ-ja? Ugye mennyire releváns ez egy élő közvetítésen, ahol az egyébként nagyon csinos nő a fenekét riszálja?

Juhász Árpád pedig sokszínűségét bizonyította, amikor megállapította, Dél-Afrikában kapható a legmodernebb divat. Sőt, vannak gazdagok és szegények is.

Az az érzésem, ilyen feladatot csak büntetésből kap valaki. Várkonyi Attila igazságtalannak érezhette a dolgot, mert mintha szándékosan nyújtott volna büntetendő teljesítményt...

 Itt a VB hivatalos dala - immáron okoskodás nélkül. Előadja: K'naan

 A VB alatt oldalt láthatja a kedves olvasó az eredményeket.

4 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr682073035

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eközben a VB színhelyén... 2010.06.11. 08:49:28

Bár Dél-Afrikában már hosszú évekkel ezelőtt végetért az apartheid, azért még most is előfordul sokszor, hogy a Nagy Fehér Vadász szopatja a benszülötteket. Nézzétek csak:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.06.11. 09:21:52

pedig az Invictusban milyen rendben menni látszanak a dolgok - azért szerencsés az a nemzet, akinek olyan kaliberű vezető jutott mint Nelson Mandela - persze csodák nincsenek, csak csodavárások legfeljebb

Palmer Eldritch 2010.06.11. 10:56:48

Dj. Dominique mint Szórakoztató műsorok főszerkesztője > öh! Na itt a problem, ezért pofázott annyit mert a szaros fergeteg vagy mi a faszom bulijait is így nyomatta.> "kezeket a magasba, KEZEKET AKAROK" :)
Csak az a kérdésem, hogy került ebbe a pozíccijóba ez a ááááá :(

SeaSzilaHawk 2010.06.11. 11:05:42

Egyetértek a posztolóval. Várkonyi kibírhatatlan volt. MIndig beledumált. Azt mondta, hogy épp egy medley-t ad elő a BEP, erre mintha ő nem tudná, hogy az mit is jelent, belepofáz. Nagyon idegesítő volt. Nagy szeretettel várom, hogy a meccs közvetítések alatt hány elegresiesedett kommentár lesz. Valakit le kell hülyézni:D

ddevil 2010.06.11. 12:53:50

Oh, hát ez az. Hogy mintha szinkrontolmácsolni szerették volna a koncertet. Ki nem szarja le az énekesek életrajzát, amikor éppen énekelnek? De még az sem érdekel, hogy melyik szám megy éppen, és hogy rövidített és tessenekcsakfigyelni, a szöveget is átírták.. pff... Utáltam, hogy végigpofázták az egészet, és sajnos nem találtam egyéb csatornát, ahol közvetítenék....
süti beállítások módosítása