2010. május 24. 08:31 - Reckl_Amál

A lusta disznók pártja

Immáron hivatalosan is beadta a Fidesz-KDNP a kormányprogramját. Dicséretes gyorsasággal és sok helyen megkérdőjelezhető tartalommal. (Az ember bízik benne, hogy a sok haszontalan, de a hívek populista igényeit kiszolgáló rendelkezés után végre az érdemi munka is elkezdődik.)

Az anyag 85 oldal, és nagy meglepetések nincsenek benne, ahogy túl sok konkrétum sem. Az emiatt fanyalgók jobb, ha tudják, a kormányprogram az ilyen, irányokat jelöl meg és szemléletet vázol. A számok majd jönnek egyenként az egyes programpontok feldolgozásánál.
Holnap kezdődik a vita, és hamarosan itt a szavazás is.

Erre az egyik - nem jegyeztem meg, melyik, pedig nincsenek sokan - szocialista képviselő azon bánkódott, hogy túl kevés az idő az áttanulmányozására, főleg, ha az ember a pünkösdi, ünnepi hétvégén a családjával is szeretne lenni.

Túlfejlett politikai realitásérzékkel nem lehet manapság a baloldalt vádolni, de azért azután a hiszti után, amit a kétharmad miatt csaptak a két forduló között, leeshetett volna, hogy a Fidesz tényleg 68%-os eredményt ért el. Ez azt jelenti, hogy a kormányprogram így is, úgy is meg lesz szavazva. Persze-persze, a Fidesz nem véletlenül hagy viszonylag kevés időt a kormányprogram átnézésére. De a trükkök nem tilosak, és ebben az esetben nem is károsak. Azt már ne vessék a Fidesz szemére, hogy most ügyesen követik a stratégiájukat!
Mellesleg a hatékony és gyors munka titkait akár el is lehetne lesni, mert ezzel mintha lettek volna gondok az ő idejükben.

Sőt, akár hatékonyság és a gyorsaság jó lesz második leckének. Először akár a munka fogalmát sem ártana elsajátítani, mégha egyelőre nem is lesz túl nagy szükség rá. A kéviselő kifogásai kissé olyanok, mint azé a gyereké, aki a házi feladatot soha sem csinálja meg, de a leghangosabban kéri ki magának, ha a tanár túl sokat ad föl. A szocinak milyen fontos lett egyszerre a pünkösd mint ünnep meg a családja is! Persze az MSZP-vonzalom meg a vallásosság és a család szeretete nem zárják ki egymást. A dolognak mégis lustaság szaga van.

Mintha azt mondaná: nehogy má' dolgozni kelljen! Mit képzelnek ezek? Hétvégén? Igazi szoci felfogás ez! Hogy mennyire tetszik a Fidesz eddigi teljesítménye, megoszolhatnak a vélemények, de azt nem lehet mondan, hogy ne gyűrkőztek volna neki a munkának. Olyan elánnal, amely az előző nyolc évre nemigen volt jellemző. Erre persze jöhet a replika: kétharmaddal könnyű, és valóban számos döntés ennek köszönhetően ment át csont nélkül. De "sima" törvényekhez 2008-ig még papíron is megvolt az előző kormány lehetősége, és utána is mindig talált valahogy partnereket, ha szükség volt rájuk. A kétharmadhoz pedig pont azok pártok segítették a jobboldalt, amelyek szívesen összeálltak egy kis törvényhozási kalálkára; ezt lassan be kellene látni. Nem vágyom én nyilvános beismerésre persze, csak egy kis józanságra.
A Fidesz azért tud most hatékonyan dolgozni, mert tudják, mit akarnak csinálni. Látszik, hogy elő van készítve minden, a csapatok fegyelmezetten követik a létező forgatókönyvet. És bizony ez munkával jár. Sajnos bizony néha hétvégén is...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr262026702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása