2010. április 26. 17:52 - Reckl_Amál

Miért érdemelte meg a Fidesz a győzelmet?

A Fidesz megérdemelten győzött a választásokon. Nem csupán azért, mert az előző (ill. még jelenlegi) kormány működése csak ellenszenvet váltott ki a szavazókból. A Fidesz nem csak rekordtámogatottságával írt történelmet, hanem azzal is, hogy képes volt legnagyobb riválisát elkalapálni, sőt ennél többre is, logikusan cselekedni.

Az első figyelemre méltó gondolat annak felismerése volt, hogy az igazi ellenfél nem a döglődő MSZP, hanem az erőtől duzzadónak látszó Jobbik. Amikor a fasisztoid párt mindenkit meghökkentve 14%-os eredménnyel végzett az EP-választásokon, két részre szakadt a közvélemény: egyesek szerint a Jobbik a klasszikus értelemben baloldali szavazótáborból csípett le magának egy jókora darabot, mások a Fidesz fölényes győzelmének megakadályozóját látták bennük.

2010-ben Kelet-Magyarországon és általában az ország elmaradott területein a Jobbik el is érte azt, amit célul tűzött ki: 25 - 30% körüli, itt-ott azt meg is haladó szavazatarányt. De a fejlettebb, gazdagabb területeken és főleg Budapesten nem szerepeltek fényesen. Még a forrongó hangulatú, nagyon elégedetlen közállapotok között sem sikerült sokkal jobban teljesíteniük, mint ahogyan egy mindenkori szélsőjobb párt szerepelhetne, ha ügyes.

Ez kétségtelenül a Fidesz érdeme. A Jobbik terve - felszipkázni a csalódott és ingerült embereket - csak felemásan sikerült, csak az MSZP egykori szavazóival, főleg a kiszolgáltatottságban élő vidékiekkel lehetett elhitetni, hogy a csúnya múlt megidézésével érhető el a szebb jövő. A Fidesz megértette a feladatot: az igazi ellenfelet, a Jobbikot kell legyőzni. És, hogy a dolog tényleg ne legyen egyszerű, a legyőzés itt nem azt jelentette, hogy jobb eredményt érnek el, mint a Jobbik; ez mindenképp várható volt. Hanem bizony a győzelem csak akkor az igazi, ha a Jobbik nem lesz erősebb, mint az EP-választások után. Szűk egy éve még tabu volt fideszes körökben arról beszélni, hogy a Jobbik mekkora rivális, pedig legkésőbb az EP-választások után egyértelművé vált.

Szerencsére a Fideszben rájöttek, sőt egyre hangosabban ki is merték mondani, a Jobbik igazi szálka a köröm alatt: semmire sem jó, például nem tudja megnyerni a választást, tehát nem lesz belőle kormányzati erő, arra viszont képes lehet, hogy fontos százalékokat orozzon el a Fidesztől. Ez jobb esetben csak a kétharmadot veszélyeztette volna, rosszabb esetben pedig egy kicsit más politikai hangulatban akár az MSZP-nek is kedvezhetett volna. Ha a szocialisták nem ennyire szerencsétlenek, ki tudnak állni egy épkézláb miniszterelnök-jelölttel, nincs a BKV-botrány, és talán valami kampány is folyt volna, akkor ez az elképesztő Fidesz-előny továbbra is csak Orbán Viktor vágyálma maradt volna. Ha a baloldali média megfelelően keveri a kártyákat, és sikerül a balosokat kellően megrémiszteni, a szélsőjobbot meg kellően felbőszíteni, a Fidesz nagy kelepcében találhatta volna magát.

De a Fidesz nem hagyatkozhatott csak a szerencsére és arra, hogy az MSZP tényleg a sárga földig amortizálja magát. Ez volt a nagy fölismerés. Az Orbán Viktor által hirdetett, eleddig ellenszenves egy a tábor, egy a zászló (egy a vezér!) gondolat most hasznosnak bizonyult. Orbán rájött, meg kell húznia a Fidesz határait jobb felé is. A Jobbik legyen boldog a saját fanatikusaival (ideológia szempontból a Jobbik továbbra is maximum éppen a küszöb felett van; a neonáciságban nincs több), vigye a hozzájuk csapódó volt-szocikat is (akik amúgy sem szavaznának a Fideszre), de a Fidesz Orbáné. A feladat nem volt kicsi: vissza kellett szerezni jópár volt-fideszest és meg kellett győzni a többi párt szavazóinak nagy részével is, a Fideszre érdemes szavazni.

Mindezt remekül kommunikálták is. A Fidesz kampánynyitóján, március 15-én ellentmondást nem tűrő iránymutatást adtak szimpatizánsaiknak, a listás és az egyéni szavazatot is a Fideszre kell adni. Fölvállalták, hogy nekimenjenek a Jobbiknak, sajtójuk nagyágyúját, a nem túl cizelláltan fogalmazó Bayer Zsoltot is bevetették. Bayer ugyanazzal a szenvedéllyel osztotta a nem sokkal korábban még szimpatikus ifjú titánokat. Nagyon hatásos és retorikailag jól felépített nyílt levelében jobban leplezte le a Jobbikot, mint bárki más, beleértve a baloldal fasisztaradarjait is.

Ez pedig öngerjesztő folyamat: a szélsőjobbot egyértelműen elutasító, a legvacakabb populizmussal felhagyó Fidesz valós alternatíva a csalódott, de értelmesebb baloldaliaknak is. Erre a pártra ugyanis nyugodt szívvel szavazhatott az is, aki a változást óhajtotta, de a radikalizmust még egy ilyen siralmas és azonnali beavatkozást igénylő helyzetben sem tudja elképzelni.

Orbán tanult Gyucsánytól is. A 2006-os és későbbi zavargásokból azt a helytálló következtetést vonta le, hogy a magyar emberek tömegesen és hosszú távon nem a rendbontókat támogatták. Gyurcsányt pont ezek a kukaborogató, gyújtogató, maszkos bűnözők tartották hatalomban, a volt miniszterelnök egyetlen, cérnavékony legitimációja maradt: de azok legalább nem mi vagyunk.

Azok a hülyék, akik azt hiszik, a randalírozás hazafias cselekedet, már úgyis a Jobbiknál vannak, de a többség utálja az ilyen bajkeverőket. Van értelme jelezni, a Fidesz nem égő barikádokról akarja megteremteni a rendet. Van annak színvonalasabb, békésebb módja is. (Egy gesztust azért tett feléjük, de ezzel nem nagyon lehet vitatkozni. A Lázár János által bemutatott 10 + 1 ügyben ott van a 2006. október 23-i események tisztázása.)

Az igazi nóvum azonban az volt a Fidesz kampányában, hogy az emberek józan eszére apellált. Az ultima ratio ugyanis az volt: csak a Fidesz képes a változtatásra. Valaha a Fidesz elsőszámú jellemzője a pragmatikusság volt egy olyan világban, húsz évvel ezelőtt, amikor a politikáról még azt hitték, a világ megváltására való. Mostanra kiderült: a szép eszmékről való pofázás már senkit sem érdekel. A Fidesz második nagy ötlete az volt, hogy a 1998-ban sikeres ideológiai fegyverkezés mellé odavette a korai pragmatizmusát. A programja is ilyen: egyrészt víziókat vázol, másrészt nagyon is egyértelmű, hiába próbálta az MSZP azzal kikezdeni, hogy nem elég konkrét. A már kiszivárgott 2/3-os törvénymódosítások is ebben a szellemben lettek kitalálva: a kézzel fogható hasznosságot szolgálja a választójogi törvény és az önkormányzati törvény várva várt reformja, de az ideológiai kormányzás szerelmeseit is kedvez a határon túli magyarság jogállásának átalakításával is; átmenetet jelent a ráció és az emóció között a médiatörvény rendbetétele. Újabb ügyes visszacsalogatási manőver a Jobbikhoz átpártoló embereknek, de egyúttal érződik a megfontoltság és a kulturált megoldás is. Vesszen Trianon, naná, csak ezt ma már nem így mondjuk, mert manapság ezzel csak egy falusi kocsmában érhet el sikereket az ember. Ma ezt már úgy mondjuk, hogy mindent megteszünk a határon túliak érdekében, amit jogilag lehet. A határon innenik gyanakvását a kintiekkel szemben meg azzal csillapítjuk, hogy az ország külügyminiszterének kinevezzük a rendkívül kulturált, kellemes modorú, és nem utolsó sorban kolozsvári születésű Martonyi Jánost. Egy középen álló pártnak ez a stílusa.

Az sem véletlen, hogy ő volt az első (és jelenleg még az egyetlen) Orbánon kívül, akit az új kormányból már hivatalosan ismerhetünk. A Fidesz nem is titkolta, szerette volna jelezni a külvilág felé, ki lesz Magyarország első számú diplomatája az elkövetkezendő időkben. Ez külpolitikai szemléletváltásra utal. Az első Orbán-kormány elég esetlen külpolitikát folytatott - igaz, akkor is Martonyival, akinek személye önmagában sokat segített már akkor is a párt időnként szinte ijesztő nemzetközi megnyilvánulásainak tompításában - külföldről nézve kissé ellenséges, magánakvaló országnak tűnhetett akkor Magyarország. Ahhoz képest a nagyon szerencsétlen orbáni mondathoz képest, hogy a Unión kívül is van élet, ma ott tartunk, hogy tudatosan készülnek az uniós elnökségre. 

A korábbi Fidesz-kormányzás eredményeiből nagyon sokat elvett az akkori koalíciós partner, vagyis a rossz emlékű kisgazdák. Most is van egy szatellitecske leginkább, gondolom, megszokásból a Fidesz mellett, az önmagában mérhetetlen KDNP. A néhai FKGP sokkal nagyobb támogatással rendelkezett, mint ők, és elvileg nem is volt a Fidesz szövetségese, a helyzet tehát meglehetősen különbözött a mostanitól. Azt mindenesetre megtanulták, túl nagy hatalmat nem szabad a kereszténydemokrata álnév alatt ügyködő ostobáknak adni. Semjén Zsolt szerencsére nem kap tárcát várhatóan, de ő lehet a miniszterelnök-helyettes. Üsse kő! Egy ilyen miniszterelnök mellett úgysem látszanak a helyettesek, így a szövetséges nemcsak pénzügyileg nem képes a károkozásra, de talán politikailag sem.

A Fidesz felelőssége az, hogy képes lesz-e ezen az úton folytatni a tevékenységét. Jó jel, hogy már hetek óta kvázi árnyékkormány-ülések zajlanak, mint az pont ma kiszivárgott. Nagyon ránk férne, ha hosszú évek után valódi és minőségi politikai munka folyna a minisztériumokban, a parlamentről nem beszélve. A kétharmad nem antidemokratikus, mert hajszálpontosan fejezi ki az emberek véleményét: azt akarjuk, hogy végre dolgozzanak, márpedig ehhez stabil többség kell. A demokráciára leselkedő legnagyobb veszélyt, vagyis a szélsőjobb előretörését, a Fidesz tudatos munkája akadályozta meg. Az pedig, hogy ez önös érdeke is volt, mától lényegtelen.

Sokat fogjuk az új kormányt is kritizálni, szidni biztosan. De ma még erősebb a bizalom, hogy a lehetőséggel élni fognak, és csak egész kicsit visszaélni. Ez is önös érdekük egyébként, és már bizonyították, hogy azért képesek másképp csinálni. Gratulálok, és jó munkát kívánok!

80 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr461953318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igen, megcsináltuk! 2010.04.26. 21:46:15

avagy köszönetnyilvánítás mindenkinek, akié ez a 2/3-os siker Kihez is szólhatna az első köszönő szó, mint gyurcsány ferenchez. Ő az, aki nélkül semmiképpen nem ment volna. Ha ez

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.26. 20:39:23

Egy kis adalék a leendő miniszterelnökről - Orbán Viktorról,
aki nagyon ügyesen csinálja, még a híres felcsúti nyaralója sincs a nevén (furfangos módon a felesége nevére íratták)...
Az a 4-5 felcsúti üres telek, ami a nevén van (a budai "társasház" felén kívül) ingyenes használatra van átadva a felcsúti focialapítványnak.
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_vagyonpub.vagyon_kiir?P_FNEV=/vagyon/2008/o320_j0081231k.pdf&p_cont=application/pdf

Ehhez képest O.V. felesége (Lévai Anikó) vagyonnyilatkozata nagyon érdekes,izgalmas olvasmány.
Izgalmas, mivel kissé meglepő, hogy vajon HONNAN van Lévai Anikónak 36 db (harminchat!!!) különféle ingatlana, lakások, házak, szőlők, gyümölcsösök, legelők, erdők, szántók, kaszálók, nádasok, utca (!), csatorna (!), beépítetlen telkek, stb., stb., stb.,..??
Hiszen az 5 gyerekkel vagy 10 évig volt gyesen!.. (Takarékos asszonyka)
Íme, itt a 36 ingatlan listája:
kepfeltoltes.hu/view/100421/levaianiko_vagyonnyilatkozat_melleklet_36ingatlan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Na, de van ám itt más csemege is Orbán úr szennyesében........
Nagyobb cserelakást igényelt és kapott meg 1991-ben az önkormányzattól Orbán Viktor, mint amekkora járt volna családjának az akkori előírások szerint. A lakást Orbánék később éveken át kiadták...
A rendszerváltás idején Orbán Viktor és felesége szolnoki lakásukat a budapesti, IX. kerületi Mester utcai 50 nm önkormányzati bérlakásra cserélték, azt három év múlva egy nagyobb 135 nm, négyszobás bérlakásra, immár a belvárosi Haris közben. Innentől kezd bonyolulttá válni a történet:Az akkori lakásrendelet hat személy részére engedélyezett ekkora bérlakást; az akkor még csak három fős Orbán család legfeljebb másfél-két és fél szobásat kaphatott volna, méltányosságból esetleg még egy helyiséget. Révész Máriusz akkori Fidesz-szóvivő szerint az úton lévő második gyermeket is figyelembe vették, a szabályoknak megfelelően. Viszont ez még mindig csak négy fő, mely esetben 2-3 szoba járt volna. Vélelmezhető, hogy az ötödik fő, papíron legalábbis, Orbán anyósa lehetett. Révész szerint ráadásul nem négy, hanem csak három és fél szobás volt a lakás. Az 1994-es adásvételi szerződés viszont ennek ellenkezőjét bizonyítja, míg a 2002-es dokumentumban már valóban 3,5 szerepel. A különbség egy fő: kisebb lakást kisebb család kaphatott.
2002 májusában az immár 3 és fél szobássá zsugorodott lakást Orbán 63 millió forintért eladta az osztrák Arno Wimpffennek, Kékessy Dezső - Orbánék barátja, üzlettársa, az Orbán-kormány párizsi nagykövete - későbbi vejének. Orbánéknak éppen 63 millió hiányzott a következő, nagyobb, Kútvölgyi úti ingatlan megvásárlásához. Az időközben további gyermekekkel gyarapodott család 75 millióért vette meg az 1200 négyzetméteres telket, illetve a 183 négyzetméteres házat. Maga Orbán a gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság előtt a hivatalos értékbecslésre hivatkozott (62,7 millió forint).
Az említett ügyletekből az Orbán családnak legkevesebb 40 millió forint bevétele származhatott, amelynek nincs és nem is volt nyoma sehol.
Ennek kapcsán felvetődik: milyen kárt okozott az az önkormányzat a közvagyonban, amelyik elad egy olyan ingatlant 563 ezer forintért, amely ezek szerint ért 63 milliót??????
(Ehhez képest Hunvald György kismiska.) Kevesebb, mint egy százalékért megvenni egy ingatlant? És ebben az önkormányzat és Orbán Viktor kölcsönösen partnert volt. Ez nem károkozás?
A Magyar Nemzet, és a Hír TV majd utána jár...............

is 2010.04.26. 20:51:34

ezt konkrétan racionalizálásnak hívják, utólag szokták mindig előadni, hogy ami történt, az valójában tudatos terv volt, és minden szándékosan alakult úgy, és mindent jól is csináltunk. sajnos amilyen hosszú a poszt, még ugyanannyit oda lehet tenni, ami pont az ellenkezőjét mondaná, csak ezek -nyilván tudat alatt- kimaradtak, elfelejtődtek, elhallgatódtak.

most csak egyet: "Van értelme jelezni, a Fidesz nem égő barikádokról akarja megteremteni a rendet." és közben szóba sem kerül, hogy a TV-ostromkor nem csak a HírTV nyomta a 'forradalmárok' jelzőket, hanem konkrétan Orbán Viktor üzente Duetsch Tomin keresztül, hogy 'az emberek ne húzódjanak vissza otthonaikba'. vagyis igenis égő barrikádokról akart ott Orbán indulni. azóta sem állt ki senki, hogy elnézést.

nyilván a történelmet a gyóztesek írják, de azért ilyen nyilvánvalóan mást írni, mint ami történt, azért ahhoz vastag bőr kell.

dr kíváncsivagyok 2010.04.26. 20:52:00

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Erre nem lehet mit mondani . Tévedés biztosan, meg elírás , meg komcsi propaganda. I. Viktor soha sem hazudik.

dr kíváncsivagyok 2010.04.26. 20:56:51

Még valami eszembe jutott I.Viktor személyi kultuszával kapcsolatban : 20 év alatt 4 választáson kapott ki ! Miért nem vonta le a konzekvenciát, mint minden "rendes" párt vezetője amikor a bukta után lemondtak ?! Mert megtehette, mert vakon bíznak benne elvtársai ! Most már csak hegyezni kell a füleket , élezni kell a szemeket, hogy mikor folytatódnak a 4 év kormányzás alatt elkezdődött panamák !

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.26. 20:57:45

"Van értelme jelezni, a Fidesz nem égő barikádokról akarja megteremteni a rendet."

Igen. A Fidesz 10-ból 6 olyan értelmiségi szavazóval, akinek még érettségije sincs. Fogadja a párt őszinte elismerésem.

Netuddki marqui 2010.04.26. 21:01:27

Látom , elvtársak, nehéz műfaj a demokrácia.

Viktor14 2010.04.26. 21:03:37

Érdekes gondolatokat fogalmaz meg az írás.

A jobbik és egyáltalán az utcai politizálás, a hatalom elvesztését elfogadni nem tudó magatartás szülőatyja nem más, mint Orbán Viktor.

Fogalkoztat a kérdés, hogy a Pintér feddhetetlen Sándor által vezetett rendőrség hogyan fog reagálni az Orbán ellenes utcai megmozdulásokra.

Hamarosan Orbán szembesül a felelőtlen hatalommániás ellenzéki politizálás következményeivel.

Remélem, hogy a kikerülhetetlen bukása után végre Európai Uniós országhoz méltó ellenzéke és kormánya lesz az országnak.

virtual landscape (törölt) 2010.04.26. 21:13:06

mi ez a pálfordulás? eddig ekéztétek a fideszt, mint a rossnyavaját. megy ám a helyezkedés ezerrel ...

stratez 2010.04.26. 21:15:02

@kíváncsivagyok: Sok marhaságot írtál egyszuszra, de azért két dolgot a figyelmedbe ajánlok, Orbán az egyetlen politikus, akit kétszer választottak meg miniszterelnöknek, és az egyetlen politikus, aki a rendszerváltók közül talpon van. A többi, mind a süllyesztőben.

lorantka_a_gall 2010.04.26. 21:21:36

@fűzfavirág: valamint 9,1 millióan a Jobbikra, és 9,6 millióan az LMP-re :D

SŐT! Tízmillióan az FKGP-re, meg Sokan-ra sem szavazott senki.

flippant 2010.04.26. 21:26:30

@virtual landscape: én máshogy hívnám de nem akarok csúnyákat írni.

Amúgy meg ne fikázzátok a fasisztarasszistaneonáciszélsőségesvadállatgyűlölködőantiliberálisgeciköcsög Jobbikot mert kb. 5 másodperc alatt lett a semmiből egy országos méretű párt. Elég szép teljesítmény ez a többihez képest. Sok narancsos hezitált, hogy fidesz vagy jobbik csak nem voltak elég tökösek a radikalizmushoz. Ha Vitya nem teremti meg a beígért Kánaánt és nem számolja fel a vidéki CB-t akkor borítékolható lesz 4 év múlva a jobbik sikere.

Bambano 2010.04.26. 21:26:47

Miért, megérdemelte a fidesz a győzelmet? Megalkotta a jobbikot, elszabadította a magyar gárdát, nem járt be a parlamentbe, tv székházat ostromolt, hetekig nyaraltak a Kossuth téren, megtorpedóztak mindent, amit lehetett...

a poszt egy rotfl.

Bambano 2010.04.26. 21:30:44

@Bambano: tegyük hozzá, hogy attól, hogy a kormánypártok minősíthetetlenek voltak, a fidesz nem lett jobb.

II. Krauser 2010.04.26. 21:32:43

Dicsak, mennyien ideszabadultak a kapcsolat.hu-ról. Mindenesetre az is féle sopánkák hiába jártatják a pofájukat. Kövértől idézek, férgek: Mint pocoknak az égő tarlón...

Haloperidol 2010.04.26. 21:36:15

Már a poszt címe is rendkívül elmés, és összhangban van Viki bejelentésével: MENNYIRE MEGÉRDEMELTE a fidesz ezt a győzelmet. Különösen akkor gondol az ember erre, ha ezt a kampányt nézi: se program, se kampány, nehogy megszólaljunk, ha most nem B@szunk el valamit, mint 2002-ben és 2006-ban, akkor végre egyszer nyerünk... B+, mekkora lúzerek. A Fidesz a tipikus középszer, a mocsár-emberek pártja: még nyerni is csak akkor és csak úgy tudnak, amikor az igazi eddigi ellenfél, a szocik, megdöglenek. Nagy és megérdemelt győzelem, mondhatom.

Nézzük egy kicsit részletesebben a poszt állításait:

"Hanem bizony a győzelem csak akkor az igazi, ha a Jobbik nem lesz erősebb, mint az EP-választások után."
A Jobbik az EP választások óta megduplázta szavazóinak számát.

"például nem tudja megnyerni a választást, tehát nem lesz belőle kormányzati erő, arra viszont képes lehet, hogy fontos százalékokat orozzon el a Fidesztől.
Hány éves vagy Amál? Csak az EGY kormánypárt a fontos, mint a cucilizmusban? Jól a Kádár-korban nevelkedtél, mi? Én nagyon reménykedem, hogy a Fidesz nem fog visszaélni a 2/3 adta teljhatalommal. Ezek után akár olyan törvényt is hozhatna, hogy csak 10 évente van választás, vagy nincsen listás szavazás, csak egyéni kerületek (amit pl. OV is kiemelt a beszédjében, hogy ha ilyen lenne a magyar választási rendszer, akkor most csak 2 MSZP-s és egy független képviselő ülne a parlamentben ellenzékként.

"Azok a hülyék, akik azt hiszik, a randalírozás hazafias cselekedet, már úgyis a Jobbiknál vannak, de a többség utálja az ilyen bajkeverőket."
Igen, amikor a fideszes szimpatizánsokat elkezdik lőni és verni a rohamrendőrök, akkor páncélautóban elhajtani, az bezzeg hazafias cselekedet. És az eszméletlenre vert Révész Máriuszt is magára hagyni, az is nagyon bajtársias. (Más kérdés, hogy R.M. akkora csúszómászó, hogy a cserbenhagyása után továbbiakban is párttag marad...)

"Az ultima ratio ugyanis az volt: csak a Fidesz képes a változtatásra."
Erre utal az is, hogy két elvesztett választás után a Fidesz vezérkar TÖKÉLETESEN VÁLTOZATLAN MARADT.

"rendkívül kulturált, kellemes modorú, és nem utolsó sorban kolozsvári születésű Martonyi Jánost."
Aki éppen most nyilatkozta, hogy semmi probléma nincsen Szlovákiával az égvilágon...

"A demokráciára leselkedő legnagyobb veszélyt, vagyis a szélsőjobb előretörését, a Fidesz tudatos munkája akadályozta meg."
Lehetséges, hogyha nem olyan lúzer párt a Fidesz, hogy 2x elveszti egymás után a választást, akkor az általad rettegett szélsőjobboldali előretörést már 8 évvel ezelőtt megakadályozhatta volna.

"Gratulálok, és jó munkát kívánok!"
Ez után a poszt után beírtak neked egy pirospontot a Kubatov-listán:-) Nem tervezel valami állami pozicióra vagy támogatásra pályázatot? Tuti a siker:-) !!

muzikfabrik 2010.04.26. 21:37:23

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!

Te egy frusztrált fasz vagy. :) remélem felkötöd magad! :)

Unommáazegészet 2010.04.26. 21:42:57

Mikor lőhetem már ki a tüntetőmaszopos nyugdíjasok szemét gumilövedékkel?

:-)))))))))))))
Lendvai mostantól nyugdíjas néni, kérem legyen az első sorban!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.26. 21:50:07

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!:

Figyu, hülye nick!
A magyar választásokon még egyetlen párt sem kapott eddig majdnem 2,7 millió szavazatot. (A legöttb eddig 2,36 millió volt, 2002.)

Aki a választáson nem vett részt, annak reklamálnivalója nincs. Távozott a pénztártól.

A többikre meg vonatkozik a választási mandátumelosztás és a demokrácia összes szabálya. Minden hatalom demokratikus - mértéktől függetlenül - ha demokratikusan választották meg.

Jobbulást!

dr kíváncsivagyok 2010.04.26. 21:53:44

@Viktor14: I.Viktor későn jött rá, hogy nem a ledegradált szociktól kell félnie, hanem az utcára vonulás nagymesterétől a Jobbiktól ,akiket csak saját magának köszönhet !

dr kíváncsivagyok 2010.04.26. 21:57:04

@stratez: Valóban kétszer választották meg ,de négyszer bukott (csak azért ismétlem, mert nem figyeltél !) ha így folytatja még többször is meg fogják. Az , hogy még mindíg talpon van, csak a hatalmas egójának köszönhető ! Más országokban ezt személyi kultusznak hívják !

dr kíváncsivagyok 2010.04.26. 21:59:25

@Bambano: Nagyon haragszom a szocikra . mégpedig azért, mert ilyen mértékben elb...ni dolgokat (az ország helyzetét , a renomét = választást ) még párt nem produkált a földön !!!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2010.04.26. 23:02:49

Hadd szóljon! Ha már ide keveredtem.

Nagyon tetszetősek ezek a jelzők. Utálok politizálni, de röhögve olvasom, hogy ez a JOBBIK, ez bizony náci párt. Fasisztoid, vagy mifene - és ekkor kapaszkodok a széken, mintha bili lenne, hogy le ne zuhanjak róla. Beszarás!
Éljenezzük a győzteseket, hiszen megérdemlik - holott éveken keresztül a "kurvaannyukatnekik" volt, amiért csukott szemmel tűrték, hogy a sok birkát a rezsim "nevelgesse" a politikailag irányított rendőrséggel. És most ezek a birkák, rádöbbenve, hogy az MSZP halott, az SZDSZ meg a többi backstab pártocska egy távoli, széttépett lapokból álló regény (novella)(szösszenet), és csak a JOBBIK lenne, akiről folyamatosan azt harsogják, hogy náci meg fasiszta, meg üldözi és öli a cigányokat (és egyébként is: kik azok a zsidók és hol vannak?), nos: szegény birkáink arra szavaznak, aki a "legközelebb" áll hozzájuk: ezekre itt. A FIDESZ nevezetű... khm... valamire.

Lehet itt fikázni, baszod alásan, de a tény az tény marad: csak azért lett a FIDESZ ilyen erős, mert a média támogatta, és mert a JOBBIK-ot ördögnek állítják be (és fogják is). Ne haragudj már, kedves öcsém, de a FIDESZ három darab plakátot rakott ki kampányolásra, és ezzel nyert, nem többel - mert tudta jól, hogy ennyi is elegendő a buta magyar birkának.
Nincs ezzel semmi baj, csak kérlek: ne magyarázzuk be magunknak, hogy Viktor okos, művelt, és előrelátó, mert ezekből maximum csak az egyik igaz (félig)(és most nem viccelek: "Előre!")(mert nem látó).

Érthető?
Hát persze.

tom64 2010.04.26. 23:14:30

A poszt egy 70-es évekbeli KISZ-titkári beszámolóra emlékeztet,amely ejnye-bejnyézi ugyan a kialakult helyzetet,de alapvetően a "vezetőség" seggét nyalja.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.04.26. 23:16:14

Hát nem, nem nyert megérdemelten. Mindössze a többiek vesztettek megértemelten. A fidesz ugyanolyan szemét és használhatatlan banda, mint a többi. De persze hiába is bizonygatnám, hogy miért, itt nagyon sokan fanatikusok. Hát majd a jövő igazol. Vagy engem, vagy a fideszt. Meglátjuk, az biztos.

Krapulax_ 2010.04.26. 23:48:57

Jó kis benyalós poszt. OV talán még a buksidat is megsimogatja majd érte.
De nem szóltak még fentről, hogy ezt a fasisztázást, meg nácizást be lehet fejezni, mert vége van a kampánynak? Már kurva unalmas.

Haloperidol 2010.04.26. 23:49:54

@vicsigabi:

nem a fideszre szavaztam, de ettől függetlenül nagyon remélem, hogy a jövő nem téged igazol, hanem a Fideszt. Mert ha téged (és sajnos engem is) igazol, akkor mindenki - te is, én is, a khomcsik és a náczik is - megszopjuk. Csak a fidesz nem szopja meg. Ők az előző 8 évben is a pénzüknél voltak...

AzHofi 2010.04.26. 23:53:32

Honnan szabadult ide ez a sok megkeseredett fikázó? kapcsolat.hu?

Pszt! 2010.04.26. 23:57:49

"rendkívül kulturált, kellemes modorú, és nem utolsó sorban kolozsvári születésű Martonyi Jánost"

és mellesleg egy őskövület komcsit

lorantka_a_gall 2010.04.27. 00:05:49

@flippant:
1, a Jobbik 7 év alatt lett "országos méretű párt" (bármit is jelentsen ez, szerintem pontosabb lenne a "17%-os támogatottságú parlamenti párt" meghatározás) Ha az elődszervezetét is idevesszük, akkor 11 év alatt.
Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Jobbik_Magyarorsz%C3%A1g%C3%A9rt_Mozgalom

2, Az első parlamenti választásán, egy 5%-os párttal szövetségben indulva elért 2,2%-ot. (váó)

3, A legutóbbi országos választás óta megduplázta a szavazói számát.

3/b Az LMP ugyanezen idő alatt megötszörözte.

4, a Jobbik egy radikális jobboldali párt (furcsa felhangokkal, mint pl. alig palástolt antiszemitizmus, ami valószínűleg az Európában hasonló pártoknál szokásos bevándorlás-ellenességet helyettesíti), aminek a potenciálisan megszólítható szavazótábora 20-25% között van, többen egyszerűen soha nem lesznek vevők rá. (jobb, ha tudomásul veszitek, már most sem volt jó koppanni, négy év múlva még rosszabb lesz)

5, ebből következően választást nyerni nem fog, legfeljebb koalícióban kormányozhat, viszont a jelenlegi retorikával annyira elbarikádozza (hehe, szóvicc) magát, hogy senki nem lesz hajlandó koalíciót vállalni vele.

6, ha nem képes változtatni a destruktivitásán, és normális parlamenti munkát végezni, akkor pedig még 10% alá is süllyedhet, pedig 10-15%-kal hosszabb távon is bennmaradhatna, és még hasznosan is hozzájárulhatna a magyar érdekek kemény képviseletével.

7, ez persze részben múlik a Fideszen is, ha hozzák a tőlük elvárható szintet, akkor fényévekkel jobban kormányoznak majd a maszopnál, és ez bőven elég lesz nekik a hatalomban maradásra 2014 után is, és kifoghatják a szelet a Jobbik vitorlájából az elkeseredettség és kilátástalanság csökkentésével. (fő szavazótábor arrafelé)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.27. 00:12:12

"Egy gesztust azért tett feléjük, de ezzel nem nagyon lehet vitatkozni. A Lázár János által bemutatott 10 + 1 ügyben ott van a 2006. október 23-i események tisztázása."

Ezt én el is várom! Ehhez nem kell a Jobbik hívének lenni, ehhez elég, ha valaki tartja magát az elméletileg a törvények által összefoglalt tisztességhez. Akkor állami kitüntetésben részesítettek egy főrendőrt, aki arra a kérdésre, hogy miért nem volt a maszkos útonállókon rendszám, ahogy a törvény előírja, azt válaszolta, hogy leesett róluk. Csak hogy egy példát említsek az illető nemes tetteiből. Nehéz megtalálni ennyi idő után a nyomokat, de Orbánék tartoznak az akkor az ő ünnepségükön részt vevő, békés, minden konfliktust kerülni akaró embereknek azzal, hogy legalább jelképesen megfenyítik azért a mocsokságért a rendőrségben elbújókat. Akik akkor a soha el nem feledhető felvételek tanúsága szerint indulatból, élvezetből ütötték-rúgták, akit értek. A Magyar Köztársaság rendőrségének hivatásos tagjai.

A sok élvezetből rettegő faszhoz nem tudok szólni, mert az értelmes szavak szemmel láthatóan meghaladják az ő jelenlegi befogadóképességüket. Talán majd egyszer, ha addig fel nem akasztják magukat.

Ám a hülye nevő kommentelőnek egy vádpontján azért megakadt a szemem. "Az a 4-5 felcsúti üres telek, ami a nevén van (a budai »társasház« felén kívül) ingyenes használatra van átadva a felcsúti focialapítványnak." Ha jól veszem ki, a vád az, hogy Orbán a jogilag a tulajdonában levő telkeket ingyen engedi használni a focialapítványnak. Öö... Ez miért is baj? Ha pénzért engedné használni, azon esetleg lehetne vitatkozni. De ingyen? Az a baj, hogy ha valakinek ad valamit (használatra), akkor nem ad mindenkinek az országban? Szereti a faluja fociklubját, hát engedi, hogy azok, gondolom, edzésre, használják a telkeket. Mondhatnám, hogy rendes ember, de ezt úgysem értenétek.

Egyébként a vádak, amelyek itt sorakoznak, lehetnek igazak. Orbán is ügyesen használja ki az adódó lehetőségeit, mint mindenki, aki hozzájut, sejtésem szerint a most még létező régi parlament és kormány ÖSSZES tagjához hasonlóan. Rendben. Lopott? Hát, lehet. De lehet, hogy csak ott volt, ahol és amikor kellett néhány jó üzletnél. Ahogy azt Gyurcsány úr is tette, majd a könyvében el is mesélte, hogy ő csak jó helyeken volt jó időben, és ebből lett milliárdos.

Orbán is, az új kormány is, mindenki fog ügyeskedni ezután is. Tudom. Ezzel együtt szavaztam rájuk. Ha van valaki, aki az ő helyzetükben megtagadna magától minden adódó lehetőséget némi gazdagodásra, annak hadd lássam szépen a kezét a magasban. Valószínűleg én éppígy örülnék némi csurrant-cseppent javadalomnak, főleg ha konkrétan nem törvénysértő a hozzájuk jutás. Ahogy például az Hagyó úr is elmondta számos alkalommal, a rühes pofájával belevigyorogva a kamerába. Oké, mindenki lopni fog egy keveset. Ez van, tudomásul vettem, osztottam-szoroztam, és a Fideszt választottam.

De kedves hülye nevű, azt is mondd el, kérlek, hogy a felsorolt ügyeskedésekből mi az, ami az egész országot károsította? Ami nekem is, neked is fájt? Például úgy, mint százmilliárd forintok kidobása értelmetlen középítésekre. Vagy gazdaságtalannak minősített vasútvonalak visszavonhatatlan megsemmisítése. Vagy stratégiai államvagyon-kontingensek eladása-elajándékozása külföldi tőkéseknek. Ha a szocik csak egyszerűen loptak volna maguknak ezt-azt, akkor állítom, hogy megmaradtak volna hatalmon. Főleg ha közben az egész országnak is próbáltak volna jót tenni, nem a felvett hitelek szétosztogatásával, hanem termelésfejlesztéssel, mondjuk. Ha Orbánék megteszik értünk, amit meg tudnak tenni, akkor engem nem izgat, ha ezért megjutalmazzák magukat. Jobb lenne, ha nem tennék, de ha megteszik, hát nem fogok hóhérért kiabálni. Szóval nekem hiába magyarázzátok a régi ügyeket, azzal meg nem történtté tenni az újabb ügyeket úgysem lehet, egy–egy, és akkor jön az utóbbi évek összes komoly bűne, kiegészítve a listát. Ez a pár év bizony még sokba fog kerülni nektek is, de sajnos nekünk is, ez a baj.

Gyurcsány koma, elkúrtátok! Itt az új gazda!

lorantka_a_gall 2010.04.27. 00:15:51

@kíváncsivagyok: a Jobbikot (pontosabban a viszonylag erős Jobbikot) egyáltalán nem OV-nak, hanem a jó alaposan elkúrt 8 évnek köszönhetjük. Ha nem lennénk ekkora szarban, és nem lennének ennyire elkeseredett, kilátástalan helyzetben a keleti végeken, a Jobbik teperhetett volna, hogy megelőzze az LMP-t és egyáltalán nem biztos, hogy sikerült volna neki.

gitáros 2010.04.27. 00:17:51

@Pszt!:
Jó szakember az.
Más kérdés, hogy különös érzékkel 89-ben lépett be az MSZMP-be... Amikor privatizációs kormánybiztos volt a Németh-kormányban.
:)

@malacz69【ツ】rettegés elemző:
Nem az a lényeg, malacz úr. Csak aki az 53 százalékos eredmény birtokában nem kéne az "egész ország" akaratáról beszélni, mert ezzel a másik 47 százalékot rögtön ki is rekesztitek...

gitáros 2010.04.27. 00:21:16

@Androsz:
De jó, hogy olyan régen volt az előző Fidesz-kormány. Azóta volt idő elfelejteni, hogy a meztelenseggű jogászgyerek miniszterelnöksége alatt hogyan és mekkora vagyonkát gyűjtött .

Drang 2010.04.27. 00:22:01

A tótavé szellemesebben szokott ilyeneket irkálni.

lorantka_a_gall 2010.04.27. 00:26:14

@LION_heart:
1, "Csak az EGY kormánypárt a fontos, mint a cucilizmusban?" Láthattad, mennyire jók voltak az eddigi koalíciós kormányok (csak felsorolásképp pár koalapartner: 1990:kisgazdák,kdnp; 1994:szdsz; 1998:kisgazdák,mdf; 2002:szdsz; 2006:szdsz) Ezek mind nagyon fájintos pártok voltak, akik nélkülözhetetlenek voltak a kormányzás kitűnő teljesítményéhez, egyedül rosszabb lett volna, igaz?

2, "amit pl. OV is kiemelt a beszédjében, hogy ha ilyen lenne a magyar választási rendszer, akkor most csak 2 MSZP-s és egy független képviselő ülne a parlamentben ellenzékként" Vagy szövegértésből, vagy memóriából kapnál egyest, ugyanis OV a brit választási rendszert hozta fel példaként, ami viszont egyfordulós, szóval az egyszemélyes ellenzék a TóthJózsi személyében lézengene a Parlamentben. (nincs küszöb, a győztes megy képviselőnek)

Kristl 2010.04.27. 00:28:37

jaj, most 8 év komcsiseggnyalás után fidesznyalás fog folyni mindenhonnan? nemá

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.27. 00:33:10

@gitáros: Mondj egy konkrét összeget. Szembesíts a rideg valósággal. De nem ám hasraütésre, hiszen én elfelejtettem, te viszont emlékszel. Szóval?

mucsai 2010.04.27. 00:46:12

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Te egy hivatásos beíró lehetsz, vagy egy nagyon buta ember, vagy mindkettő. Ezek az ingatlanok és ügyek mind törvényesek, akinek van egy kis logikája, átláthatja, hogy csúsztatsz és ferdítesz. Csak egy példa kiindulásként. Egy önkormányzati lakást a benne élők olcsón megvehetnek, aztán 11 év múlva, felújítva, öröklakásként persze, hogy drágán tudják eladni, ezt mindenki így csinálta, de nagy haszon nincs rajta, mert ha venni akar másikat, akkor neki is sok pénzt kell kifizetni... És 11 évig fizetett bérleti díjat egy nagy lakásért, aminek nagysága, szobaszáma szabályos, öt személynek 3,5 szoba, csak te kavarod a szart.
Rosszindulatú ostoba ember vagy.

dr. Aullah 2010.04.27. 00:54:56

"A Fidesz megérdemelten győzött a választásokon."

Bocsi, de csak eddig olvastam el. Szerintem ez is egy nagy baromság.

Szerintem az érdemelte volna meg, akinek a legjobb programja van. És hát a fidesz programjáról semmit nem tudunk, mert végig kussolták.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.27. 01:23:15

@Aullah: A szavazatok példátlanul nagy arányából ítélve a választóknak pontosan ez volt az igénye. Van rá más magyarázatod is?

lorantka_a_gall 2010.04.27. 01:27:56

@Aullah: a legjobb program az, ami a legtöbbeknek tetszik. (hogyan másként határoznád meg a "jó program"-ot?) A legtöbbeknek a Fidesz (programja) tetszett, és itt nem a leírt füzetkéjükre gondolok, hanem az eddigi tetteikre, az indított személyekre, a szakmai háttérbázisra és a megnyilvánulásaik összességére (ennek egy kis része maga a leírt program).

Ha a te szisztémád szerint választunk, akkor ha mondjuk a Kapolyi pár száz millióért felfogad kitűnő szakembereket, megírják az MSZDP programját, az lesz a legjobb (még mindig nem tudom, milyen szempontból, de TFH). Szerinted megválasztják? Ne röhögtesd ki magad.

Egyébként meg nem kussolták. Meghatározták az irányvonalakat, amik mentén szándékoznak végezni a kormányzati politikát. Az pedig, hogy leírják, hogy "6,5%-os szja-csökkenés lesz", aztán csak 5%-ra van keret és cseszegessék őket, hogy "hazudtak", hát nekem sem hiányozna a sok demagóg barom. Mellesleg a jelenlegi helyzetben (elkúróék 8 éve után) ki tudja, mennyi csontváz van bezsúfolva a szekrényekbe.

Meló lesz. Sok. Erre a legalkalmasabb a Fidesz. És a választók ezzel tisztában vannak/voltak.

dr. Aullah 2010.04.27. 01:28:30

@Androsz: Ahogy mindenhol, általában az érdemli meg a legjobban a győzelmet, aki a legjobban hajt, a legjobbat tudja nyújtani.

EZ, és az hogy kire szavaznak a legtöbben nem mindig függ össze.

lorantka_a_gall 2010.04.27. 01:30:09

@Aullah: és olvasd el a posztot mielőtt kommentelsz. Képek sajnos nincsenek, ez nem az a blog. Nehéz ügy. :D

dr. Aullah 2010.04.27. 01:36:38

@lorantka_a_gall: Ááá most nem tudom. Nagyon hosszú, nagyon késő van, ráadásul TAR-t nézek. De ha már az elejével nem értek egyet, akkor hiába olvasom el, nem lehet meggyőzni.

Persze a maszopnál minden jobb. És nagyon félek a fidesztől (na nem úgy, hogy rettegek... :D), azt hiszem nem sok minden fog történni. Nem hiszem, hogy nagy elszámoltatás lesz itt. Meg ugye ők is aláírták az adatok titkosítását decemberben... tényleg, ezt magyarázza már el nekem valaki.
Ha tudják, hogy valszeg ők lesznek majd felül idén, akkor miért titkosították az iratokat? Szóval ez egy hatalmas ellentmondás számomra.

lorantka_a_gall 2010.04.27. 01:42:58

@Aullah: azért, mert elferdítik ezt a titkosítás-dolgot nagyon csúnyán. Ugyanis egy a NATO-val kötött egyezmény alapján kellett (nem kötelező, de NATO-tagnak sem kötelező lenni) egyes idevonatkozó dokumentumok titkosítását a nemzetközileg elfogadott titkosítási szabályok alá vonni, ami eltér a mi saját szabályainktól. Ezt nem megszavazni értelmetlen volt.

Mint ahogy az EU is más pályázati rendszert követel meg az EU-s támogatásokhoz, mint amilyenek a mi Hagyó-féle közbeszerzéseink... ;)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.27. 01:45:17

@Aullah: Értem én. Azt mondod, hogy aki a legjobban hajt. Úgy értesültem, megbízható politikusoktól, hogy Orbán Viktor ismét habzó szájjal akarta a hatalmat. Szerintem ennél jobban hajtani nem lehet.

De tulajdonképpen csak azt mondod, hogy aki a legtöbbet pofázik és szerepel, az érdemli meg a győzelmet. Nekem vezetőtől nem színes prezentációk és jól szervezett nagygyűlések kellene, hanem jó döntések.

Az győzzön, "aki a legjobbat tudja nyújtani." Nos, mi láttuk, hogy ti mit tudtatok nyújtani. Köszönjük. Most annak ellenére, hogy Orbán nem mondott semmit, de még azt is csak halkan, noha habzó szájjal akarta a hatalmat, a jelek szerint sokkal bíztatóbb volt az eddig emlékezetesen teljesítő, most pedig Orbánnál sokkal több szóban sokkal több jót ígérő MSZP-nél. Ugyanis, ez ne kerülje el a bölcselkedés közben a figyelmedet, azoknak, akik felemelték a seggüket, és elmentek szavazni, mert volt véleményük, azoknak a 68%-a számára a Fidesz jelentette a legjobb ajánlatot. Azt nem mondhatjuk, hogy ígéretáradattal nyerte meg a Fidesz a választást, mert tudjuk, hogy nem mondott semmit.

Emberek, egy kicsit kussoljatok már, és nyugodjatok meg. Buktatok, a többségnek tele lett a töke veletek, most ha megpukkadtok az irigységtől, azzal sem fogtok senkit érdekelni. Hát akkor most ne erőlködjetek. Vagy erőlködjetek, ha akartok, de én végre jóízűen kiröhöghetlek benneteket.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.27. 01:50:34

@Aullah: "Ha tudják, hogy valszeg ők lesznek majd felül idén, akkor miért titkosították az iratokat?"

Nem tudom. Talán majd kiderül. Ha én lettem volna a helyükben, én is hozzájárultam volna a titkosításhoz. Jobb az az ellenség, aki biztonságban hiszi magát, amíg meg nem jön mellém az erősítés. A titkosítást fel lehet oldani, és a hozzá esetleg szükséges törvényeket meg lehet hozni. A választók egy napja adták meg nekik ehhez a felhatalmazást. Győzött a demokrácia.

dr. Aullah 2010.04.27. 02:00:31

"Nos, mi láttuk, hogy ti mit tudtatok nyújtani. "

Ez fájt. Azt hitted maszopos vagyok? Inkább felvágnám az ereimet.

Na mindegy, majd meglátjuk. Remélem történik valami végre.

dr. Aullah 2010.04.27. 02:06:02

@Aullah: Vagy inkább előbb a maszoposokét :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.27. 02:13:57

@Aullah: Nos, ha te mondod, akkor úgy is van. A mondataid ismerősek voltak. De mostanában úgyis egy csomó emberről fog kiderülni, hogy az ereiket is felvágnák, mint hogy a maszopot szeressék, ők a szívükben mindig is Fidesz-hívek voltak, csak nem merték kimutatni, nehogy azok a piszkosok megsejtsék, hogy ők tulajdonképpen csak megfigyelik közelről az ellenséget.

lorantka_a_gall 2010.04.27. 02:19:36

@Androsz: ne szívasd már, fölösleges. Egyébként meg:

Amikor Isten megteremtette a nemzeteket, minden népnek két-két tulajdonságot adott. Sok lett a nép, elhúzódott a munka, a magyarokra csak késő este került sor. Amikor a Mindenható megteremtett bennünket, így szólt: - A magyaroknak az okosságot meg a becsületet adom, és azt, hogy az MSZP-re kell szavazniuk. - Elnézést, Uram! - szólt ekkor Gábriel arkangyal. - Ha jól számolom, a magyaroknak három tulajdonságot adtál. - Ejnye - mondta az Úr -, ezt aztán jól elnéztem, de most már vissza nem vonhatom. Hát most mit csináljunk? Rövid tanakodás után úgy döntött az Úr, hogy a magyaroknak adott három tulajdonság közül egy emberre csak kettő lehet igaz. :)

zsotti 2010.04.27. 02:44:01

@Aullah:
Hehe, ez mekkora faszság.
Akkor ferinek járt volna a győzelem kb 10-szer, mert neki aztán volt annyira sok kibaszott jó programja nem?

fluentlime 2010.04.27. 02:54:04

ezt a sok flusztrált faszt....basszátokmeg nem hogy örülnétek hogy 8 év után valami megmozdult ...adjatok már egy kis időt a fidesznek utánna majd lehet oltogatni őket ha elbasszák, bár senkinek sem kívánom mert onnantól csúnyán cumizunk kozosen pártállásra ,pol.nézetre való tekintet nélkül. Ezért tartunk itt mert már két magyar is háromfelé húz közben meg a szemünk elött hordták szét az országunkat.

lorantka_a_gall 2010.04.27. 03:25:04

@fluentlime: a Fidesz most kapott négy évet. Ami még folyik, az messze nem kritika, csak a kampány utózöngéje, le fog csillapodni hamar. Nyugi. :)

lorantka_a_gall 2010.04.27. 03:25:41

@fluentlime: btw fRusztrált. nem flusztrált.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.04.27. 03:26:35

Civilben pedagógus és tigrisidomár lennél? :-)

fluentlime 2010.04.27. 03:27:58

@lorantka_a_gall: Így legyen .
tudom elütöttem :-)))

elfelejtette 2010.04.27. 04:40:29

Ez az egesz erveles rossz, a jobboldal soha nem nyerhet megerdemelten. Ez a baloldal kivaltsaga, osi kadari jog, mely oket illeti meg, nem a mucsai jobbot. Na jo, egy feltetellel nyerhet a jobboldal, ha pont olyan, amilyennek a bal elkepzeli, pl. MDF-nek hivjak, es Bokros vezeti.

gpetersz 2010.04.27. 05:50:02

Élvezetes, jó írás. Az egyetlen gond: nem teljesen igaz. Itt-ott picit csúsztat, meg elhallgat. Pl. a polgári körök kimaradtak. Az az, ahol Viktor és Gábor együtt volt.

Ráadásul az alapvetés az ami ismét téves. A FIDESZ nem nyert megérdemelten. Semmit nem tett érte. Az MSZP megérdemelten VESZTETT, és ezért igen sokat tett. Mi változott a FIDESZ hozzáállásában 2002 és 2010 között? Polgárokból Zemberek lettek. Ennyi.

Ezért most aggódom kicsit. Ó, a 2/3 -nak örülök! (a hülye libsi értelmiség be van szarva tőle) Azért aggódom, mert úgy érzem, hogy a FIDESZ az utolsó reménység, de pont a fentebb általam leírtak miatt: kicsi a hitem bennük. Ha ők most nem rántják ki a szarból a kocsit, akkor végérvényesen lehúzhatjuk magunkat. Lecsúszunk Románia, Bulgária MELLETT, egészen Macedónia, Koszovó, Albánia szintjére...

Ezért most nincs más, mint (egyet nem értve a poszttal) SZURKOLNI nekik. (nem MDF, nem MSZP, nem LMP támogató voltam, na akkor mi marad?)

gpetersz 2010.04.27. 05:51:31

@lorantka_a_gall: Hehe, nagy fideszes p*cs vagy, de ez remek volt! :D

kapiksz 2010.04.27. 06:21:31

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Copy & Paste a meglévő archív baromságból, mindenhova .... Nagy vagy ?! Éljenek a Komicsi Maffiózók ugye ?

Fehérvár Kapitány 2010.04.27. 06:27:07

@kapiksz: Na ja. Lévai nyilván egy szál bugyiban, egy forint nélkül ment hozzá Orbánhoz. A Fejér megyei legelők és nádasok árfekvéséről meg nem is beszélve. :-) Ez a srác teljesen kész van.

Fehérvár Kapitány 2010.04.27. 06:33:17

Hogy micsoda árak vannak itten kérem... 1117 m2 kültéri legelő Fehérvártól nem messze, 60 ezer forintos becsértéken. Minimális ajánlat: 40 ezer forint. Mennyit sikkasszak hogy megvegyem? :-))))

Magg (törölt) 2010.04.27. 07:20:11

Na ja!
És jól megérdemelt győzelmük után legelőször is magukévá tették a Retek Klub tévét.
LOL!
Apa kezdőőőőődik.....

netsrot 2010.04.27. 07:46:24

Beindult a FIDESZ ÁVÓ mindenütt..(Retek KLUB, NEmzeti bank, Ügyészség,Átadás-átvétel az Ő szájízük szerint,..Minden munkahelyen Ott a Fidesz ÁVÓ így akarnak munkahelyet teremteni ( maguknak), hogy a Fityísz seggét nem nyalókat kirúgják! Hoppá

netsrot 2010.04.27. 07:47:35

4 éven belül majd fegyverrel lehet és kell elévenni a hatalmat a gonosz törpétől. Jó kis Polgárháború lesz. Lőporszagot érzek.

netsrot 2010.04.27. 07:50:28

Nem a győzelmet érdemli a Fityisz banda, hanem kést a hátába!!!!

tlac 2010.04.27. 07:57:06

@kíváncsivagyok: mindig lemondott, nézz utána!

piezo 2010.04.27. 08:36:03

@Netuddki marqui: Viszont annál könnyebb papgájkommandózni, ugye?

azember 2010.04.27. 08:40:22

@netsrot: Úgy látszik,hogy a szavazók nagyobbik része az mind barom.Csak te vagy az a nagy okos .Erigyé má tanítani az akadémiára és fend a késedet.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2010.04.27. 08:46:52

Tisztel Hölgyeim és Uraim,

ha valaki látta vasárnap este az orbánt ünneplő-, a nagyságában felülmúlhatatlan idióták tömegét. Itt konkrétan gondolok az általános reakciókra Lendvai lemondásakor…valóban ilyen egy tipikus Nemzeti Összefogás? De minimum első lépésként? Ùgy érzem hogy nem fogok nemzeti összefogni.

Hajrá köztörvényes orbán
Éljen a párt!

-JzK- 2010.04.27. 08:52:58

Valaki mondja már el, hogy miért van szükség olyan emberekre a Fidesznek, mint Áder vagy Deutsch. Vagy ez úgy működik, hogy aki annak idején együtt rúgott be a Viktorral, annak jár a pozíció?
Egyébként ha valaki a választások előtti hetekben megmutatkozó nagyon aljas, és övön aluli Jobbik-ellenes hecckampányt (cigizik és sört ivott vmelyik jelölt, és ezt bemondják a hírekbe?) teljesítménynek nevezi, nos, arra nem tudok megfelelő jelzőt találni.

Közöd?? (törölt) 2010.04.27. 08:59:29

világsiker elvtársak, világsiker!!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2010.04.27. 09:02:37

Tisztelt Hölgyeim és Uraim,

a történelmet a győztesek írják. Itt-ott kihagynak/elfelejtenek dolgokat megemlíteni. Ez a poszt egy halandónak az isteni tulajdonságokkal felruházott cselekedeteit vázolja.
Ide tartozóan nem győzöm viszont ismételni, hogy a köztörvényes bűnöző viktor polgárháborút akart kirobbantani 2006 őszén magyarországon. Ehhez természetesen mindent megkapott a pártját támogató óriásvállalkozóktól. Ha már nem beszél senki erről a viktori cselekedetről, ugyan honnan van bátrosága bárkinek is isteni színben feltüntetni?

Hajrá köztörvényes viktor
Èljen a párt

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.04.27. 12:59:42

Annak azért van valami bája, hogy most meg az mszp-s ingerkedők találtak meg. Pedig már jó ideje mondom én ezeket: erős, hatékony kormány kell és a szélsőjobbot meg kell állítani, ha a Fidesz képes erre, akkor hajrá Orbán!

A Fidesz jogosan kapott erre lehetőséget.

Nem vagyok jobboldali, és listán nem is rájuk szavaztam (az LMP-re, hogy meglengessem az aggodó balosok előtt a vörös posztót), egyéniben is csak azért a fideszes jelöltre, mert a választókerületemben sajnos nem indult lmp-s. Ellenben demokrata vagyok, és ma még, amikor nem történt még semmi sem, szerintem nem benyalás gratulálni a győzelemhez. Jó munkát pedig azért kívánok, mert nekem is, mindnyájunknak az az érdeke, hogy jól dolgozzanak.

A Fidesz valóban rettenetes ellenzék volt. De nem ők kormányoztak, és mellettük a kormányzati munka sem zajlott normálisan. Jó példa az ingatlanadó, nem azért bukott meg, mert az Alkotmánybíróság politikai döntést hozott, hanem mert még arra sem voltak képesek, hogy a törvény alapfogalmait értelmesen, a jogegyenlőség elvének megfelelően megalkossák. Ez szakmai hiányosság.

Ami programokat illeti, valószínűleg az MDF-é és az LMP-é a legjobb. De az MDF hülyét csinált magából, és eltűnt a süllyesztőben, az LMP meg elitista párt, eredményük így is figyelemre méltó, örültem is neki nagyon.

De a második helyen mindenképpen a Fidesz áll programok terén. Olvasta valaki? Főbb területenként (amely visszatükröződni látszik a leendő kormánystruktúrában is) vázolja föl a főbb irányvonalakat, néhol számokkal is alátámasztva, bár az tény, hogy nem ez a program erőssége. Mi mást várunk egy programtól?

Nevetséges, hogy a program hiányát pont az MSZP és hívei fájlalják, pedig az ő programjuk még viccnek is gyenge. Összecsapott fércmű, abban aztán tényleg semmilyen konkrétum sincs, sőt nagyrészt nem is a jövővel foglalkozik. Mire föl reklamálnak most?

A szélsőségesekkel való kokettálás a Fidesz egyik legnagyobb bűne és hibája volt az elmúlt kb. 10 évben. Sajnos a Fidesz elfogadta a MIÉP segítségét, de végül, 2002-re a Csurkáék megsemmisültek, az állítólag egy éves Jobbik sem tudott rajtuk segíteni 2006-ban, szép nagyot buktak. (Rendkívül ízléses, ahogy most Csurka, ez a kivénhedt pojáca Vonáékat ekézi.) Aztán a csodálatosan demokratikus szocialista - liberális kormányzás alatt a szélsőjobb úgy megerősödött, hogy ma 47+1-en bent is vannak a parlamentben, és abban igazuk van, hogy ezzel nem csak most a 3. legnagyobb frakció, hanem 2002 óta.

De Orbánt nem tartom szélsőségesnek, a barátkozás a barnákkal csak addig volt fontos, amíg ők is kellettek. A kétharmad birtokában nincs rájuk szükség már, nem is fognak velük semmilyen formában együttműködni. Ezzel egy nagyon komoly ellenük szóló évet semlegesítenek, és mivel most is bejött, máskor is alkalmazni fogják.

Az MSZP belátásra képtelensége megdöbbent, és az is igaz, hogy nagyon kiérdemelték a bukást. Hihetetlen, hogy Gyurcsány máris készülődik a hatalomba, a többieknek meg továbbra sincs semmi ötletük még a pártot illetően sem. Ennek a csak lesz valahogy féle kormányzásnak intettünk búcsút, és ez igenis jó.

zimmerer 2010.04.27. 14:33:38

gpetersz írta: "Ha ők most nem rántják ki a szarból a kocsit, akkor végérvényesen lehúzhatjuk magunkat. Lecsúszunk Románia, Bulgária MELLETT, egészen Macedónia, Koszovó, Albánia szintjére..."

Ezt akarjátok? Lehetnétek kicsit több bizalommal.
Voltak kellemes időszakok is a magyarság történelme során. Lehet, hogy most lesz a következő?! Persze mindig van lejjebb, de aki ebben hisz, az úgy is jár...

zimmerer 2010.04.27. 14:50:50

Jobboldal, baloldal? Konzervatív, liberális? Szélsőjobb? Radikális? Nem mindegy? Sokan azt sem tudják mit jelentenek ezek a "nevek, szavak". Egyik időszakban ez a jobb megoldás, a másikban amaz. Az a fontos, hogy mit, méginkább kit képviselnek. Ha csak magukat, az már régen rossz. az irány is fontos. Ám hiába haladunk jó irányba, ha fordítva ülünk a lovon... Elszaladhat velünk a ló.
Gondoljatok bele, ha nem sikerül a fidesznek. Akkor mi várható? Megerősödik a maszop? nem hiszem. Vagy az lmp? lehet. És ha ők is elqrják? Jöhet a jobbik. az jobb megoldás lenne? Tényleg, mi is történne?
süti beállítások módosítása