2010. április 08. 18:56 - Reckl_Amál

MSZP - Belátás nélkül

Az az MSZP tragédiája, hogy az átlátszó hülyeségeiket már csak ők maguk hiszik el. Nagyon fontos: tényleg elhiszik, hogy az elmúlt négy (nyolc) év sikertörténet.

 

Ezek tényleg azt hiszik, a kormányzás az valami permanens ötletroham, valami marketinges szlogengyártás, félvállról vehető melléktevékenység. Ha valaki azt gondolná, ez csak a rosszindulatú, az ellenfelek által keltett látszat, nézzen rá a párt választási programjára! Én sajnos megtettem.

 

Ezért az igénytelen tákolmányért verték a mellüket, hogy nekik bizony van programjuk, a Fidesznek meg nincs? A mindössze 15 oldalas iromány nagy részét a dicső múlt teszi ki. Hihetetlen, hogy az MSZP-ben úgy gondolják, a legerősebb érv mellettük az elmúlt évek kormányzati munkája. Gazdasági válság ide vagy oda, azért a dupla ciklus egyedülálló lehetőségéből annyit kihozni, hogy mégsem omlott össze teljesen az ország gazdasága, hát csöppet szerény teljesítmény. Bár kétségtelen, hogy a pre – és a poszt-Gyurcsány időszaknak vannak eredményei. Nagyon itt volt már az ideje az általános és jelentős közalkalmazotti béremelésnek, és tény, hogy csak az IMF segítségével lehetett megúszni a krízist. Csak éppen a Medgyessy féle osztogatáshoz nem volt elég gazdag az ország, a Bajnai féle pénzügyi rendrakás következményeit meg még nem látjuk teljesen.

 

És akkor még nem beszéltünk a Gyurcsány-korszakról! A látszatkormányzás elpazarolt idejéről, a pattanásig feszített közhangulatról és persze a hatalom körül sertepertélő gyanús alakok uralmáról. Gyurcsány a maga messianisztikus vízióival nemcsak Magyarországot veszélyeztette, de saját pártját is tönkretette. Éppen ezért érthetetlen, miért kapta meg a negyedik, vagyis biztosan befutó helyet a listán. Azért sejthető, az MSZP koncepciótlan tesze-toszasága miatt. Aki Gyurcsányt még mindig szereti, az a kritikátlan rajongója, és a pártját is gondolkodás nélkül elfogadja. Azt is érzik viszont, hogy azért ez a kisebbség, így a kampány a Bajnai-kormányról szól, mintha a szűkszavú, szürke politikus egy évéhez lenne csak közük, a Gyurcsány-éra meg csak egy lázálom lett volna. Inkább nem is beszélnek róla, ahogy Gyurcsány értelmetlennek látszó és hatástalannak bizonyuló magánszámát sem díjazták túlzottan a párt korifeusai.

 

Nem kis teljesítmény Mesterházy Attilától, hogy már jóval a választások előtt képes volt megbukni. Minden karizmát nélkülöző személyisége, unalmas közhelyei, görcsösen lazulós – stréber viselkedése semmit sem vált ki az emberből, legfeljebb az ilyen talpnyaló eminenseknek kijáró ellenszenvet. Híján van mindennemű kormányfői kompetenciának, nincsenek saját víziói az országról, hiányzik a kreativitás, és még lelkesíteni sem tud. Mesterházy közepes színész, aki túl nagy szerepet kapott. A szövegét fel tudja mondani, bizonyos manírokra is képes, de minden más fals. Pont az hiányzik, ami miatt színházba megyünk: az ész és a szív.

 

A program többi része ideológiai kinyilatkoztatás. Az MSZP továbbra is rettenetesen büszke arra, mennyire demokratikus országot teremtett. Az ő országlásukkal köszöntött be a modernitás, a civilizáció és a bölcs polgárok jóléti állama.

 

Kár, hogy az általuk oly’ mesterien felépített demokráciában bukkantak föl a rendszerváltás óta legerősebb szélsőségesek. Kár, hogy az általuk nagy szakértelemmel gyámolított cigányoknak most sokkal rosszabb, mint annak előtte volt. Kár, hogy a szakértői kormány mítoszát ügyesen fenntartó MSZP-SZDSZ koalíció egyetlen valódi cselekedetét, az egészségügy reformját, elsöpörte a népszavazásban testet öltő népharag.

 

Gyurcsány hazugsága nem csupán azért ítélendő el, mert hazudni erkölcstelen dolog. Hanem, mert a politikus megbízhatósága, hitele az MSZP által hőn imádott demokrácia alap-energiaforrása. Egyrészt lehetetlenné tette a döntés helyességének lehetőségét a valóság ismeretének hiányában, másrészt pedig – és 2006-ban ez történt – lenézte az emberek ítélőképességét. Gyurcsányék kvázi azt mondták: a magyar emberek nem képesek felfogni, mi a jó nekik, ezért valahogy – trükkök százaival, ugye – hatalmon maradunk, és majd saját belátásunk szerint kormányzunk.

 

Ez egyfajta puha, sunyi diktatúra. Akkor is az, ha a magyar választók már hoztak pár érdekes döntést. Ennek véleményezése nem a politikus dolga, ill. hangoztatásakor felmerül az antidemokratikusság gyanúja. Az sem lehet kibúvó, hogy esetleg más is ezt tette (volna). Senkit sem ment föl mások viselt dolga a saját disznóságai alól.

 

A gyurcsányi csőd azonban nem az őszödi beszéd. Hanem az utána következő kormányzás. Illetve annak hiánya. Erre az önteltségre, hogy a miniszterelnök magához ragadja a döntés jogát, egyetlen mentség van: a jó kormányzás. De ezt az országot az utóbbi négy évben senki sem irányította, három hetente rendre újabb irányt jelöltek ki, a szakmai programok (ill. az az egy, az eü-reform) meg előkészítetlen és megalapozatlan volt. A káoszban megszületett az igény az erőskezű kormányzásra. Jócskán van, akinek már a Fidesz sem elég.

 

Most régi önmagukhoz képest nagyon nagyot buknak majd. Attól tartok azonban, hogy nem elég nagyot, Szekeres Imre is ott ül majd a parlamentben, Gyurcsány is pont ma fenyegette meg az országot, hamarosan aktivizálni fogja magát, és mérget veszek rá, hogy a sajtójuk sem üt meg szinte semmilyen kritikus hangot.

 

Mit mondanak ma az őszödi beszédet igazságbeszédnek, a megtisztulás szózatának titulálók? Gyurcsány nemcsak a nagy átverésről beszélt, hanem arról is, hogy a pártból ki kell seprűzni minden tisztességtelen gyakorlatot. És elég csupán egyetlen betűszót megemlíteni, máris látszik a cinkos elvtársak egy szót sem fogtak föl abból, amit jóhiszeműen Gyurcsány ébresztőjének tekinthettünk. A BKV féle vircsaft védhetetlen, és a lebukás maga láttatja a párt igazi arcát. Ez sok kis piti alak azért hullik most mind a levesbe, mert még a bűnözéshez és a korrupcióhoz (ami, ugye, a munka könnyebbik alternatívája) lusták és amatőrök voltak.

 

Valaha a baloldali táborhoz tartoztam, sőt, Gyurcsány Ferencet első megnyilatkozásától fogva a miniszterelnöki posztra érdemesnek tartottam. Politikai kalandorságának következményeképpen azonban keserűen kellett konstatálnom, hogy lassan minden igaz lett az MSZP-re, amit ellenfelei állítottak róla: hazug, képmutató tolvajbanda lett belőlük végleg.

 

Mert az, amiről Gyurcsány csodálatos parlamenti beszéde („Ha a cigányokat bántják, akkor én cigány vagyok…stb.”) szól, továbbra is vonz, továbbra is lelkesítene, csak éppen ezekről a trehány és sunnyogó alakokról nem tudom elképzelni, hogy értik egyáltalán, mit jelent ez. Gyurcsánynak pedig üzenném, hogy március 9. után nem március 10. jön, hanem április 11.
 

38 komment
· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr321905305

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kössön választási szövetséget a Jobbik és a Civil Mozgalom! 2010.04.08. 22:52:55

Döbbenetes dolgokat fogok most leírni!Mialatt a Szavazatszonda c. blogbejegyzésemet bütyköltem, többször elvégeztem a belinkelt oldalon található tesztet. Az eredmény engem is meglepett: nekem, aki Jobbik szimpatizánsnak gondoltam magam, három tesztből...

Trackback: Magyarország számokban - 2002-2010 2010.04.08. 21:44:21

Itt van, elkészült, nem kis büszkeséggel jelentem... :) Tartalmilag nem kommentálnám különösképpen a 11 perces kisfilmet, úgy érzem, magáért beszél, a hivatalos honlap pedig minden esetleges kétséget eloszlat. Igen, itt tart Magyarország 2010-ben, megc...

Trackback: Nincs itt az idő! 2010.04.08. 21:23:13

Választás 2010. De még nincs itt az idő! Nincs itt az ideje annak, hogy megismerhessük a pártok véleményét számos kérdésben. Így nem jött el az ideje annak, hogy a választásokon induló politikai pártok állást foglaljanak a társadalom 5-10 százalékát ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolek 2010.04.08. 21:49:27

Köszönet! Minden szavával egyetértek. Aki ebben a hataloméhes, és magát messianisztikusan istenítő és bolondító, hazug és önhazug gazemberben (GyF) még hisz, hát kompletten abnormális.

De épp az az érdekes ebben a szerencsétlen országban, hogy mégis van, aki hisz neki, vagy benne!

(És ez nem kampányolás a Fidesz mellett.)

MSZP, lejárt az időtök. Vannak, akik az igazi baloldali értékeket sokkal hitelesebben képviselik.

Deneware. 2010.04.08. 22:08:14

Türelem. 1-2 év (?) fideszes kormányzás után azért reálisabban tudjuk majd megítélni az MSZP-t...

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2010.04.08. 22:08:30

Belső információk szerint az MSZP lecseréli a logoját, hogy a szimpatizánsok táborát szibolizálja: egy görcsös kéz fogja szorítani a szemellenzőt.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.08. 22:23:33

@bolek: Csak ezeket a baloldali értékeket sorolja fel nekem egyszer valaki.
És mondja el, ki a baloldal ma nálunk?
Mert én csak nyugdíjasokat látok lent és kő gazdag tőkéseket fent, akiknek a célja csak a pénz és a hatalom.
Még elfogadom, hogy lent van készség az összetartásra, de fent csak az előzőkben felsoroltak az összetartó erők.
Hajlandó vagyok elfogadni az észérveket, de ha kérhetem, a másik oldal fikázásának készségét ne soroljuk ide.

Samuzia 2010.04.08. 22:34:22

@Deneware.: Ja, azok akik után az ország szenvedett...

hell yeah 2010.04.08. 23:06:30

Az MSZP-nek szüksége lenne egy XX. kongresszusra !

MCMLIX 2010.04.08. 23:27:48

Eleddig ez a poszt fogalmazza meg a legpontosabban az érzéseimet. De egyetértek 'ÁkiBáki" kérdésfelvetésével is!!

nemezisazis 2010.04.08. 23:35:16

nem kell jobb. de a többinek sem. az embereknek ennyi elég. mind barom. ez van.

ki tudja mi történne ha senki nem adna le szavazatot??

Nyers Fa 2010.04.08. 23:51:42

@bolek: Ha neked ez jött le belőle, olvasd el még egyszer.

Én azt hiszem értem.
Elolvastam az indexen az mszp kampányzárójáról készült összefoglalót.
Nagyot csalódtam, nincs semmi jövőkép. Semmi beismerés. Semmi ami a megújulás reményét keltené. Ma 23.30-ig voltam mszp szimpatizáns. Rájuk szavaztam volna, de ez a kampány nulla volt.
(nekem messze még a nyugdíj). Eddig mindig az mszp-re szavaztam, most váltok. Ha lesz a papíron lmp akkor rá, ha nem lesz akkor senkire.

disco-boy · http://diszko-rulez.blog.hu 2010.04.09. 00:37:39

Miert nem ir senki!!! az LMP palyazati penz lopas sztorirol???

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.09. 00:56:54

ki áll majd ki vasárnap este a maszop-tól magyarázni, hmm ??
kabaré lesz ...
basszák meg mindahányan

www.youtube.com/watch?v=TZkr7mGhS10

midnight coder 2010.04.09. 07:04:58

- Ha cigányoznak cigány vagyok ,ha zsidóznak zsidó vagyok!
- De miniszterelnök úr! Magát tolvajgazemberezik!

loláb 2010.04.09. 08:41:11

Nem szoktam ömlengeni, de ez egy kurva jó poszt volt.
Minden benne van, ami számít.

Manyizga (törölt) 2010.04.09. 08:41:39

Egyetértek a poszttal.

Az MSZP-nek csak ahhoz van képessége, hogy a mások által megtermelt javakat szétossza azok között akik nem képesek/nem akarják érdemben eltartani magukat. (távhő áfa csökkentés, gázár-támogatás, gázár-emelés "mérséklése" a szabályok módosításával, Robin Hood adók, nyugdíjrendszer foltozgatása, segély és családi pótlék rendszer)

Ezt a "tudást" az előző rendszerből örökölték. Ott működött és nem értik, hogy most miért nem?
Nem merik felvállalni, hogy az embereket rá kell ébreszteni az öngondoskodásra, mint egyedüli megoldásra. A mindenható, mindenkiről gondoskodni képes állam nem létezik, csak diktatúrában.

yafet 2010.04.09. 08:57:45

@midnight coder: :)))
Ez szép volt, jár a láda sör!!!

tcom 2010.04.09. 09:12:46

Érdekes az írásod. Igaz is. De 4 év és ugyanezt, de attól félek még rosszabbat írhatsz a Fideszről.
IMF? Fudod mire készülnek nyíltan (!) Orbánék? Hogy az IMF-től újabb hitelt vegyenek fel, azért, hogy költekezésbe kezdjenek. Igaz, hogy gazadaságélénkítőnek fogják nevezni, de volt itt már Széchenyi terv a a haveroknak.
Veled ellentétben én nem felejtettem el 98'-02' közötti időszakot. 3 hetente országgyűlés, Grippen korrupció, Torgyán cseresznye, Pepó természetvédelmi bohóc, Happy End, stadion beléptető, fülbevalós miniszter, Széchenyi-terv a haveroknak, a hű közigazgatási slepp munkahelyének bebetonozása...

Ennek ellenére mégis csak nevetséges lenne, ha az MSZP nyerné a választásokat. Jöjjön ÚJRA a Fidesz. De rossz hírem van! Orbán még mindig osztogatással, ígéretekkel kampányol. Te is nagyon mérges leszel, amikor az 1 millió + munkahelyet 50000 egyébként felesleges közalkalmazott elbocsájtásával kezdik. A magyar gazdaság még mindig - ban van. Még mindig megszorítani kell, mert a jelenlegi egyensúly sem tartható sokáig. Tehát megszorítás, elbocsájtás várható. Vagy lehet felelőtlenül osztogatni, mint az MSZP, aztán nagyot bukni, amikor nagyon meg kell szorítani. De bukta lesz mindenképpen. Mert az ígéreteiket nem tudják betartani, vagy ha betartják, akkor meg az országnak csőd. Ígéret? Pl. Az orvosoknak nyugati bér. Mennyi ez? + 300 milliárd évente. A Sportra 20- szor többet, mint most. Ami hasznosnak tűnik, de 100 milliárd +. És így szépen a nyugdíjasoknak vissza 13. havi (korábban Orbán 14. havit ígért) + 300 milliárd. Eljutunk 1000-1500 milliárdig és jöhet a csőd.

Miért nem gondolkoztok?

Igaz, hogy Orbán szerint "más dolog a kampány és más dolog a kormányzás". =:-)

És más dolog lesz a hívek elégedetlensége.

Ez a Fidesz utolsó dobása (by Kövér), ahhoz képest eléggé vágják maguk alatt a fát. De mit várni egy hatalommániás Orbántól. Ha nem ragaszkodna úgy a csillogáshoz, a hajbókoláshoz, akkor Kósát engedné, aki Orbán fogsága nélkül nagyon reálisan tud gondolkodni. De a Diktátor az diktátor marad.

tompus 2010.04.09. 09:22:18

@tcom: A fidesz kormányzás sem volt mentes a mutyizástól, de akkor volt gazdasági növekedés, csökkent az államadósság, fejlődött az ország. Ha a sok lopás megszűnne, több pénz maradna az államkasszában, amit értelmes célokre el lehetne költeni.

Balance Of Power 2010.04.09. 09:22:31

@midnight coder: Muhahahahahahahahah

Erdekes, hogy minden elemzes vegsosoron kimutatja azt, illetve magam is ujra es ujra radobbenek a videokat nezve, amit eloszor gondoltam errol az emberrol: narcisztikus ripacs. Valoszinuleg felvetelizett anno a Szinmuveszetire, de vegul csak TF-re jutott be, majd jott a jo idoben jo helyen hazassag. Nem tudom, ki volt anno a Szin.Foiskola felveteli bizottsagaban, de most banhatja, hogy kirostalta ;))))) Viszont a legviccesebb/legszomorubb az egeszben, hogy Gusanyi total komolyan veszi messianisztikus onmagat, pedig tenyleg csak egy ripacs...

@tcom: Es akkor mi a megoldas? MSZP-re szavazni? De komolyan.

Günsergebirge 2010.04.09. 09:22:46

@tcom: Nyugodj meg, a Fidesz szavazók 90%-a tisztában van azzal, hogy ápr. 11-e után nem jön el a Kánaán, és néhány év múlva sem lesz kolbászból a kerítés. Viszont azt reméljük, hogy a megszorításoknak legalább néhány év múlva EREDMÉNYÜK lesz, és ez az eredmény nem a slepp zsebében köt majd ki. (szemben a tolvajhazugsikkasztó MSZP "kormányzással"...)

Balance Of Power 2010.04.09. 09:26:19

@tompus: Gyakran gondolkozom ezen a "lopas"-dolgon. Lehet hogy egyszeru pszichologia: az ember odakerul a husosfazek kozelebe es megkattan. Hetkoznapi szituaciokban is elofordul az ilyesmi, pl. a falusi lany gazdag ferjet talal es utana lenezi a sajat rokonait. Vagy pl. sokszor eszembe jut, hogy ha barmelyikunk beulne egy Porsche-be, szaguldozni kezdenenk, mint a barom. Valami hasonlo mechanizmus lehet a hatalom erzete is... Egy muveszkorokben dolgozo rokonom meselte nemreg, hogy a 80-as evek vegen csinalt promo filmet arrol a cegrol, ahol Kuncze dolgozott egyszeru mernokkent es hogy mennyire jo arc volt. El is tudom kepzelni.

Kassian 2010.04.09. 09:26:22

A kedves posztíró esetleg - kivételesen - említhetne konkrétumokat ebből a "botrányos" MSZP-s kormányzásból, számokkal adatokkal alátámasztva. Nehogy már a gazdasági válságról is az MSZP tehessen, bazze..Én a úgy gondolom, hogy az MSZP-t a Hagyó és Hunvald-féle gengszterek valamint a fidesz hathatós és intenzív aknamunkája tette tönkre.Kár, hogy a szocik közt nem volt egy igazán tökös ember, aki ezt ellensúlyozni tudta volna. Egyébként GyF-re sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem lett volna elhivatott. A "tolvajgazemberezéssel" meg nem tudok mit kezdeni, nem emlékszem arra, hogy bármit is rábizonyított volna a bíróság.
Ennyi.

Ez utóbbin érdemes lenne elgondolkodni. Most egy olyan párt kerül hatalomra, amely az elmúlt 8 évben gyakorlatilag SEMMMIFÉLE érdemi munkát nem végzett azon kívül, hogy MINDEN MSZP-s javaslatra, törvényre stb. nemet mondott. Navracsics Tibort, amikor a Fiala műsorában megkérdezte egy hallgató, hogy szerinte "rosszabb-e a helyzet annál, mint amit gondolnak"? Erre NT azt válaszolta, hogy "nem tudja, nincsenek az ország állapotáról információi, de szerinte rosszabb a helyzet, mint gondolnák". Kérdem én, ha nincsenek - a jelenleg - legnagyobb hazai párt 2-3. emberenék "pontos" információi, akkor MI A FASZT csinálnak a Parlamentben??? Hm?

Az pedig különösen nevetséges, hogy a fidesz egy tiszta pártnak próbálja magát beállítani...nevetségesen demagóg. Tényleg csak egy paraszthajszál választja el őket a jobbikos söpredéktől.

Majd megnézem, hogy az a nagy fideszes szavazói bázis az önkoris választásokra is megmarad-e.

Günsergebirge 2010.04.09. 09:29:57

@Balance Of Power: Igen, ez így működhet, nagy a kisértés, és nem mindenki, azaz kevesen képesek ellenállni. Az emberi természet... És bizonyos mértékig el is nézné ezt az emberfia, de mindennek van határa!

Kassian 2010.04.09. 09:30:48

@Günsergebirge: Te ilyenekben hiszel?? :))) Mit gondolsz, 1998-2000 közt hol kötött ki a lóvé? Vagy azt hiszed, hogy a fideszes slepp nem mártogatott az elmúlt 8 évben a húsosfazékból? Hol élsz te?

Amúgy meg az általad említett gazdasági intézkedéseknek (értsd. megszorítások) semmi köze a fideszhez. Amúgy meg a fidesz szavazók 90%-a simán benyalja, hogy itt 1 éven belül habzsi-dörzsi lesz. Az is lesz, csak nem nekik...

Günsergebirge 2010.04.09. 09:32:55

@Kassian: "nem tudja, nincsenek az ország állapotáról információi, de szerinte rosszabb a helyzet, mint gondolnák".

"hazudtunk reggel, éjjel és este" - Akkor mondd már meg, honnan a fa-ból lennének információi?

Balance Of Power 2010.04.09. 09:33:25

@Kassian: Ez a legviccesebb, hogy a Fidesz ellenzekbol tonkretette az MSZP-t. Ja, vegulis mindig a Mitfahrer a hibas, ezzel autoskent abszolut egyetertek :)))

Onkormanyzati szinten mas az egesz, kar idekeverni a temat: Debrecenben valszeg az aprilisi MSZP-szavazok joresze nyilvan Kosara fog szavazni osszel es ez forditva is igaz lehet sok jol mukodo MSZP-s helyen.

Günsergebirge 2010.04.09. 09:34:01

@Kassian: "Az emberi természet... És bizonyos mértékig el is nézné ezt az emberfia, de mindennek van határa!"

Amíg élünk, remélünk...

tcom 2010.04.09. 10:57:02

@Balance Of Power:

Nem az MSZP a megoldás, főleg nem Mesterházival. A megoldás, hogy Orbán tanuljon az mszp sorsából! Hogy a Bajnai féle gazdaságpolitikát kövesse, hogy vezesse be az eurót 2014-ben és, akkor én is a Fideszre fogok szavazni.
De mit hallani, hogy a hiányt el kéne engedni 5-7%-ra, hogy lehessen támogatni a gazdaságot. De a gazdaság támogatása, hogyan történik nálunk? Kubatov listája alapján? Nem lesz korrupt?
Azt vesszük észre, hogy elszállt az egyensúly, a gazdaságon meg nem érezni a kiszórt 100 milliárdokat.
Sajnos Orbán a 98-02-es időszakában elvesztette a hitelét nálam. Torgyánokat, Deutsch-okat, Várhegyiket, Pepókat, Pintéreket rakott felelős poziciókba. Csökkentette a parlament ellenőrző szerepét a 3-hetente való országgyűláéssel. A Széchenyi-tervben és Torgyánra bízva 100 milliárdokat tapsoltak el.

Balance Of Power 2010.04.09. 11:04:57

@tcom: Hm. Lehet hogy naiv vagyok, de annyira hulye Orban sem lehet, hogy NE tanuljon legalabb valamit az MSZP sorsabol.

tcom 2010.04.09. 11:05:26

@Günsergebirge:

Nem a Fidesz-szavazók 90%-a várja a 13. havi nyugdíjat, az új futbal stadionokat, az orvosoknak a nyugati bért, a totál ingyenes felsőoktatást, a 16000 megszüntetett kórházi ágyat, minden tanyára iskolát, minden háztömbnek bölcsödét...

És azt hiszik, hogy ezeket megkapják majd Orbántól, mert a csúnya szocik csak azért hogy kibasszanak a néppel elteszik a 100 milliárdokat, vagy eldugják csak ne legyen a népé még ha el is vesztik a hatalmat. Ha az MSZP eltette a 100 milliárdokat és Orbán ugye majd szétosztja, jóra fordítja, akkor rendben. De ha azzal kezdi, hogy nincs a kaszában pénz és egy év múlva sem lesz, akkor most eletették a szocik, vagy nem? Mert ha nem lesz egy év múlva szétosztani való, akkor mit tettek el a "komcsik" korábban? Nem a Szűrösre, Poszgayra gondolok (MSZMP KB tagok), akik ma Orbánnal politizálnak!!!

Balance Of Power 2010.04.09. 11:28:07

@tcom: Naivan (!) tovabbgondolva, tkp. a BKV-sok tuti nem koltottek el a zsetont, azt siman vissza lehetne szedni es valamire csak jo lenne par milliard. A parlament letszamanak csokkentese is kivanatos lenne es ugye akiket onnnan kibasznak, nem fognak bejelentkezni munkanelkulinek.

Szoval rengeteg adu van Orban kezeben, es naivan tenyleg azt gondolom, hogy ENNYIRE hulye nem lehet, hogy most (is) elbassza.

Günsergebirge 2010.04.09. 11:41:57

@tcom: Nem, azt a jobbik szavazók hiszik.

Balance Of Power 2010.04.09. 12:07:47

@Günsergebirge: Miert kell ezt hivekre vetiteni? Mindenki azt hiszi partszimpatiatol fuggoen, aki kelloen hulye VAGY kelloen szar helyzetben van.
süti beállítások módosítása