2010. április 05. 12:45 - Reckl_Amál

A Hajdú-epigonok

Esti Story - Stroy tv, vasárnap 21:00

Sajnos az élet már csak ilyen: még ki se örömködtük magunkat a Mónika show megszünte fölött, máris kiderül, mindig van lejjebb a magyar médiában. Tegnap este azt láthattuk ugyanis, hogy Havas Henrik és Ómolnár Miklós izzadtan, lihegve kullog Hajdú Péter nyomában. Ez több mint ciki.

Persze Hajdú a bűnös. A jogos közutálatnak "örvendő" tévés pénzéhségből otthagyta Ómolnár csatornáját, hogy több pénzért és elvileg nagyobb közönségnek készíthesse el bulvár-talk show-ját, a Frizbit. A műsor eredeti változata (az ATV-n és a Story-n) vállalta, hogy addig turkál a szemétben, amíg nem bukkan valamire, ami szaftosnak látszik. Ezt aztán - szintén nem titkolt cinizmussal - nagy szabású hírverés közepette tálalták. A Frizbi ideális kukabúvár adás volt. Aki szereti, ill. bírja az ilyet, nem csalódott benne.

De aztán Hajdú befurakodott a TV2-be, hogy ott aztán bértapsolók előtt a régi műsor kiherélt, finomkodó változatát elkészíthesse. Leszámítva azt a remek adást, amelyben az ufókkal cimboráló Pataki Attila látványosan bizonyította, szomorú dolog az, ha egy rocker megöregszik, továbbá Bokros Lajos eljárta államférfiúi haláltáncát, dögunalom és kínos tipródás a műsor.

A Story TV szerződészegéssel vádolja azóta is Hajdút, és most bosszúból elindította a saját Frizbijét Esti Story címen. Ebben a tegnap indult műsorban mindent lemásoltak a nagy elődtől. A stúdió, a műnevetések és a gagyi szereplők playbackelési is ugyanolyanok. Csak a épp a műsorvezetők gyengék. Igen, valaki Hajdú Péterhez képest gyenge.

Tegnap a témák is teljesen érdektelenek voltak, ez persze a Frizbire is igaz, de ott legalább úgy csináltak, mintha lenne jelentősége annak, amiről beszélnek. Másrészt, azt gondolom, egy új műsornak akkor van esélye, ha berobban. De ki a fenét érdekel Zámbó Imréné primitív dadogása, Kokó hímzőszakköri próbálkozásai vagy Papadimitriu Athina harminc éve elhunyt testvére?

Persze lehetne akár ez is érdekes, ha Ómolnár nem bánna ezekkel a szórakosztatóipari szakmunkásokkal kesztyűs kézzel. Miért nem lehet a Zámbó család tetszőleges tagjától, de különösen a magyar Courtney Love-tól megkérdezni, kicsit sem érzik cikinek, hogy tíz éve testvérük/ férjük/ nagybátyjuk stb. halálából élnek? Más létjogosultsága nincs Edit asszony és a többi parazita szerepeltetésének. Az nem riporteri munka, hogy megkérdezik, ugye, Jimmy nagy jó ember volt. Ez csak proliszív-vidító, népszerűséghajhászó álkérdés.

Aztán szegény Kokó. Már azt hittem, békénhagyják Kovács István sportolóból lett médiatényezőt. De nem! Azért hívták be... Miért is? Valamelyik szennylap megírta, hogy testvére a hatóságok látókörébe került. Maga Havas fejtette ki, miért értelmetlen Kokóval erről beszélni. Ha védi a bátyját, akkor azt hiszik, mentegetni akarja; ha nem, akkor meg azt írnak, amit akarnak. Természetesen az a büdös bulvársajtó, nem a Story-birodalom. Hiszen azt már Havas is elmondta a műsor kezdetekor, rangot akarnak a bulvárnak adni. Vagyis mindenki mást leszólnak, hátha attól majd ők maguk jobbnak tűnnek.

Végül jött a manapság meglepően sokat szerepeltetett, őszülő görög istennő, Papadimitriu Athina. Sajnos Havas itt is kimondta a lényeget rögtön a legelején: az utoljára az István, a király ősbemutatója körüli, magyarkodó szósszal leöntött hurráoptimizmus idején divatos színésznő stílusának elavultságára kérdezett rá. Aztán persze Ómolnár bokán rúgta, a minőségi bulvárban a sztárt nem szabad kényelmetlen helyzetbe hozni.
Ezután jött a szomorú történet Athina autóbalesetben elvesztett öccséről. Sajnos valami reinkarnációs maszlaggal körítve.

Az Esti Story teljesen felesleges műsor. Az eredeti, szintén sztársegg-nyaló változat minden vasárnap látható a TV2-n. Hajdú Péter viszont legalább nem álltatja sem magát, sem közönségét azzal, hogy ő valami emberi és szakmai magaslatról nyúl bele a magyar híresember-anyag újrahasznosítójába.

Értékelés: 3/10

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr1001895968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.04.05. 13:16:53

@horvister:
Szereti a saját hangját hallgatni.

Egyébként neki való volna ez a műsor, mert nem ájul el senkitől, merne olyat kérdezni, amit végre már föl kéne tenni ezeknek. Csak a Story jófejség-policy-je nem engedi.

lüke 2010.04.05. 14:14:53

na ez túlzás tán:)
HH még a Hétben jól is működött, s valami pici maradt az akkori agysejtjeiből

Hajdúéban nagyítóval se lehet keresni..........

lüke 2010.04.05. 14:17:22

jav. nem a hét az ablak volt:)

Merlot 2010.04.05. 14:43:13

Amálkával elszállt a ló kissé. :p
Ez a Hajdú Peti tipikusan egy, a TV-s uborkafára felkapaszkodott senki.
Nemáááár, hogy egy H.H.-el mérjük!

fourgee 2010.04.05. 15:12:36

@Merlot: "Szakmailag" ugyanott vannak, és mindkettőnek nagyobb az arca, mint amekkora beleférne a TV-be.

Egyébként te kit mérnél Havas Henrikhez? Csak kíváncsi vagyok :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.04.05. 15:17:45

@Merlot: nem én hasonlítom hozzá, ő hasonlítja saját magát (azzal, hogy egy hajszálra ugyanolyan műsort csinált).

pedróka 2010.04.05. 15:35:56

Tetszett a cikk, de áltatva egy l!

Öreg Sam 2010.04.05. 15:52:15

@pedróka:
Amíg lószar van,veréb is lesz..
Lassacskán kihalnak a lovak.

azekezetnelkulitelseolvasom 2010.04.05. 18:29:24

De kérdem én, mi a fenének kell kábelcsatornákra előfizetni? Nem elég butítóak az országosan fogható kereskedelmi csatornák? (és azok ingyen vannak) Kedves Amál? Ugyan milyen nívós műsort vársz azoktól, akik kikoptak az első vonalból???

-2- 2010.04.05. 18:54:01

Az "államférfiúi haláltánc" :)).
Havas utoljára a 168 óra rádiós változatában (vagy 20 éve) volt tisztelhető (számomra). Azóta nagyképű barom módján viselkedik.
Ettől persze még lehet szeretetre méltó magánember.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2010.04.05. 20:06:02

Itt található a Hajdú Péter nem kell nekünk! csoport a Facebookon: www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=114953425187149

ÉS bár nem teljesen a témába vág de kb egy hasonlóan idegesítő dolog:

Palik László mondjon le!
Szintén a Facebookon:

www.facebook.com/group.php?gid=110871865604622

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.05. 20:43:47

Ez a Hajdúsarka szánalmas, siralmas, borzalmas és hányinger.

Kiszel, Győzike, Pákó és Hajdúsarka a sorrend!

Évikati 2010.04.07. 08:33:05

Havas (bevallása szerint) súlyos depresszióban szenved. Hajdu pedig alapból "undor" fickó. Mit is várhatunk 2 beteg embertől. Pszichésen összezavarják az amúgy is beteg lelkű magyarokat. (Már aki kíváncsi rájuk.)
A legnagyobb baj az, hogy a kultúránkban helyet engednek ilyen embereknek.
Minden a pénzről szól:-(
süti beállítások módosítása