2010. február 11. 13:58 - Reckl_Amál

A visszafelé elsülő poén

Nagy reménytelenséget érzek. Sajnos számtalan esetben bebizonyosodott, a fiatal politikusok nem sokban különböznek a régiektől. 

Az MSZP folytatja a hagyományokat. Ez a szerencsétlen alakulat, amelyik most úgyis elég rosszul áll, megint olyasmivel égeti magát, amire senkinek sincs szüksége.

Fiatal jelöltjük, Oroszvári Péter, ugyanis a Facebookra föltett egy elég gyenge, jópofáskodó szöveget, melynek poénja arra utal, hogy Orbán Viktornak be kéne végeztessék. Ilyenből a közösségi oldalakon, és sajnos a privát, sőt néha céges levelezőrendszerekben naponta hemzseg egy tucat. Én általában olvasás nélkül szoktam törölni, mert a spam egy fajtájának tartom, de sokan kényszert éreznek ezek terjesztésére...

Azt is tudjuk, hogy a Fidesz könnyűtüzérsége, akiket én csak vidéki okoskodóknak nevezek magamban, lelkiismeretes gyöngytyúkként csap le az ilyenekre. A Fidesz kishülyéinek sosem volt humora. Sőt, ha belegondolok, a viccelődés joga egyedül Orbánt illeti meg, a párt első vonala is csak nagyon ritkán enged meg magának egy-egy poént. Tragikomikus, hogy a Fidesz részéről nem az érintett, vagyis maga az elnök, kérte ki magának ezt a „halálos fenyegetést”, hanem az egyik fidelitasos díszpinty, a nem túl bizalomgerjesztő Ágh Péter. Tőle már megszoktuk, hogy gondolkodás nélkül halad a szíjjártói úton; sosem rest hülyeségekkel fontoskodni. Rá bízza a párt azokat a sztorikat, amelyek még a szóvivői pároshoz is méltatlanok.

Egyetlen felmentést tudok csak adni Ághéknak, kampány van. És ilyenkor ki kell sajnos használni az ilyen ziccereket. Alapvetően az MSZP a hülye, hogy olyan emberekkel akar nekiindulni a választásoknak, akik nem értik, ilyet megengedhet magának bárki, mert tényleg csak egy harmatgyenge élc, de egy országgyűlési jelölt, aki nem mellesleg a párt ifjúsági szervezetének az alelnöke, nem. Mert kiszámíthatóan ez lesz belőle.

Szerintem is lépjen vissza Oroszvári Péter! De nem azért, amiért a Fidesz akarja. Hanem azért, mert Oroszvári alkalmatlan. Ha valaki nem ismeri még ennyire sem az ellenfelet, ha valaki nem ismeri a magyar közbeszéd színvonalát, ha valaki nem tudja, hogy ilyennel nem viccelhet, az semmit sem tud. Tudatlan emberek, akik még politikusnak is hülyék, meg nem nagyon hiányoznak.

De azért van slusszpoén is. Ugyanezt a szöveget nem csak a sekélyes humorérzékű szocialista jelölt találta annyira szellemesnek, hogy azonnal közölnie kellett ismerőseivel. Egy bizonyos Dr. Bagó Zoltán (szeretem a beszélő nevű politikusokat!) is fölhasználta honlapja színesítésére. Persze az inkriminált részbe nem Orbán Viktor dicső nevét helyettesítette be, hanem egyszerre Bajnai Gordonét és Gyurcsány Ferencét.

Persze nem ő, hanem Bács – Kiskun- megyei Közgyűlés Alelnökének egyik titokzatos rajongója, egy bizonyos Laci. Ez teljesen mindegy, mert afféle népköltésről van szó. Ha a Laci fedőnevű személy nem azonos Oroszvári Péterrel, akkor én semmi különbséget nem látok Dr. Bagó és a Societas–alelnök hülyesége között.

Mindketten kaptak egy Sasjózsi-díjas szöveget e-mailben, amely annyira megtetszett, hogy azonnal meg kellett osztania a világgal. Csak nyilván a szocinak szoci barátai vannak, ezért náluk a Orbán haláláról viccelődnek, Dr. Bagó meg polgári körökben forog leginkább, így Bajnai és Gyurcsány végórájáért fohászkodnak.
Apropó! Dr. Bagó 2008 óta KDNP–tag, de ez nem akadályozta meg abban, hogy kamu imával vicceskedjék a honlapján.

Mert fájdalom, de ő kezdte. Bár sok jelentősége nincsen, először az ő honlapján publikálták a szöveget. Vagyis egészen addig, amíg a két nemzetrontót kívánták a föld alá, addig rendben lévőnek ítélték meg ezeket a mondatokat, vesszen a büdös kommunistája (a tárolt változat tanúsága szerint nem fűzött Dr. Bagó olyan megjegyzést közléskor, hogy ez lenne a színvonaltalanság elrettentő példája, és egyébként is csúnya dolog más halálával viccelni)!
Ellenben, ha maga Orbán Viktor Elnök Úr életére akarnak törni, akkor ezek a mondatok nem megengedhetőek! Hogy merészeli az az ifjúkommunista a Haza Megmentőjének borzalmas, elképzelhetetlen halálát vizionálni? Akár vicc formájában is (pláne! Viktorról viccelni sem szabad!)?

Ez különösen azért képmutató, mert kicsit más a Fidesz által üzemeltetett, hivatalos honlapon megjelentetni ezt a szöveget, és más beírni a Facebookra valami hülyeséget.

Nagyon jól kell majd kormányozni, hogy az ilyeneket el tudjuk viselni!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr501749309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. No 2010.02.11. 18:43:17

"Nagyon jól kell majd kormányozni, hogy az ilyeneket el tudjuk viselni!"

Ennyire nem fognak jól kormányozni. Ez volt talán a probléma 2002-ben is. Pl. Kosztolányi "Kígyós" Dénes újra indul az Újlipótban, mint mindig, pedig őt még a hithű fideszesek is úgy kezelték anno, hogy "jaj, a Dini..." Tudjuk, ő volt az az észlény, aki filctollal szoci politikusok nevére keresztelt egerekkel etette a pitonját. És reklámozta! Hát hiába, van ám humoruk a Fidesz "kishülyéinek"!

Amúgy meg: MSZP - FIDESZ - zsák a foltját, avagy Stan és Pan.
süti beállítások módosítása