2010. január 18. 15:11 - Reckl_Amál

Very Bad

Fincsi kis történet: http://index.hu/kultur/showbiz/2010/01/18/hullagyalazas_a_syma_csarnokban_jacko_show/

Eddig is bővelkedtünk furcsán félresikerült szuperprodukciókban: az 1992-es Aida, Liza Minelli helyett Bonnie Tyler, a Guns 'n Roses majdnem eljövetele, és legutóbb Madonna, aki a repülőtéren tudta meg, aznap hol fog föllépni.

De a hétvégén megtartott Michael Jackson Tribute Show valószínűleg túltett mindenen.

Számomra az elgondolás is elég durva: szegény Michael Jacksonról újabb bőrt húznak le, sok-sok rajongójának gyászából akarnak meggazdagodni... Persze minden nagy halott művészre emlékeznek társai. De egyrészt nem ilyen hamar, másrészt nem egy százhúsz állomásos világkörüli turné keretein belül.

Ez így legjobb esetben is ízléstelen. Ettől még össze lehet állítani színvonalas műsort. Erre ráadásul a feltételek adottak voltak. Michael Jackson teljesen váratlanul halt meg, és a nagy visszatérés a küszöbön állt. Azt a show-t - értelemszerűen - lefújták, de fellépői közül párnak biztos tetszett volna a lehetőség, hogy a nosztalgiázásban is szerepeljen. Nem hiszem el, hogy ezek a valószínűleg jó, de ismeretlen táncosok nem vállalták volna ezt a munkát. De a szervező is érezte ebben a potenciált, mert a sajátos koncepció hitelét azzal igyekezett megalapozni, hogy Michael Jackson színpadi kollégáival hirdette a műsort. De ő az olcsóbb megoldást választotta, a papír mindent kibír alapon, a tűz közeléből szerződtetett táncosok csak a plakáton léteztek. Mint kiderült, szinte senki sem szerepelt együtt Jackóval a fellépők közül.

A produkció mégsem rajtuk múlott. Ahogy a fent idézett élménybeszámoló szerzője is megjegyzi, nem ezen a tényen háborodtak föl a nézők. Hanem sokkal inkább a színvonal rendkívül alacsony voltán.

Egy Jacko - koncerten ugyanis a minőség sarkalatos kérdés. A pop királya ugyan szép számmal adott el lemezeket fénykorában, érdekes, műfajalapozó klipeket forgatott és általában érdekes figura volt, de nagyszerűségének tagadhatatlan bizonyítéka mindig a turné volt. Jackson a legjobbakkal dolgozott együtt, a koncert összes apró nüansza hajszálpontosan meg volt tervezve és lebonyolítva.

Önmagában az, hogy ennek a koncertnek a kitalálását már az ötletelés fázisában abbahagyták, és valami elnagyolt izét adtak elő, nem méltó Jackóhoz, de főleg nagyon nem jellemző rá.

Ez különösen azért baj, mert pont a fentiek miatt, létrehozhattak volna valamilyen illúziót. Michael sose "csak" koncerteket adott, hanem komplex show-t, amelyhez foghatót nem nagyon látott a közönség. Pont azért lehetett volna - egy kis kreativitással és tehetséggel, no meg ráfordítással - utánozni, mert markáns. És valamennyire próbálkoztak ezzel a szervezők, de a végeredmény nagyjából annyira sikerült, mint a kínai Adios cégnek hozni az Adidas minőséget. Távolról nézve mind a kettő táska...

Az est főszereplője, Tej'ai Sullivan a közönség szerint sem énekelni, sem táncolni nem tud. Alapfokon sem, pláne nem pop királyi szinten. Szerencsétlen egy darabig próbálkozott mindenféle jackós manírral, de az értő közönséget nem tudta átverni.

Ez a másik buktató, amire a szervezők nem gondoltak. Egy ilyen eseményre többnyire a fanatikusok mennek el. Ők azok a rajongók, akik minden mozdulatot, minden nyögést, minden szemöldök-felhúzást kívülről fújnak. Nekik valami nyomokban Michael Jacksont is tartalmazó, tortabevonó szerű izét nem lehet kiosztani Michael Milka néven. Pláne nem ennyi pénzért.

A jegyeket 13 - 20 ezer forintért árusították. Ennyiért az ember Budapesten egy igazi világsztárt is megnézhet, meghallgathat, béna utánzójáért ennyit kérni pofátlanság. Akkor is az lenne, ha a fiú sokkal jobb lett volna. Bár annyit tegyünk hozzá, azért picikét gyanakodhattak volna a nézők a szuperprodukciót illetően, amikor kiderült, hogy a Tribute Show a bivalybaznádi kultúrban is föllépett... ötször.

A budapesti szervezők is szépen bemutatkoztak. Először bújócskáztak a feldühödött nézőkkel. Ha reklamáció van, akkor a szolgáltatónak az a minimális kötelessége, hogy meghallgatja és tudomásul veszi. De ezzel a "van fontosabb dolgunk" is mentalitással csak még jobban felhúzták a már egyébként is zaklatott tömeget. Egyébként pedig: nincs fontosabb dolguk, mint az ügyfél. Ne legyen!

Utólag aztán beismerték, utolsó pillanatban értesültek róla, a beígért sztártáncosok mégsem jöttek el. De inkább sunnyogtak, hátha nem veszik észre az emberek. Holott kutyakötelességük lett volna előre szólni, a program változott. De a fő üzenet: ujjal mutogatás a külföldi szervezőkre. Ők összeraktak egy produkciót, amellyel kapcsolatban akár a magyaroknak is lehettek volna aggályaik. De mégis megvették, így hát óriási ellenérzéseik nem lehettek. Így viszont a felelősséget is vállalni kell. Sajnos nekem erősen úgy tűnik, hogy a külföldi és a magyar szervező kizárólag nyerészkedni akar Jacko emlékén, az sem érdekelte, hogy az ilyen produkciók rontják a boltot. Mert hiába érti mindenki, hogy ennek a vásári komédiás bandának semmi köze a nagy énekeshez, azért mégis Michael Jacksont emlegetik sírban forgás kíséretében. Ez kevés nimbusznak tesz jót.

Igazi susogós vállalkozók ezek, akik az orrukig se nagyon látnak, csak a pillanatnyi haszon lebegett a szemük előtt. Amatőr szerencsevadászok ezek, kár, hogy a Syma Csarnok ilyenekkel dolgozik.

Szomorú röhej, hogy a nézőtéri csalódottságot megunó, magát aktivizáló Jackson-imitátort (aki klasszisokkal a színpadon szenvedő alak fölött volt) egyszerűen kidobták. A jogos kérdés már az idézett szövegben is elhangzik: miért is nem táncolhat egy néző egy Michael Jackson zenéjét játszó koncerten? Ja, mert jobb, mint akiknek fizetnek ezért? Hát akkor érthető, hogy egy ilyen leleplezőt kipenderítenek.

Vujity Tvrtko meg a leggázabb híres emberek egyike, az önjelölt népi hős groteszk megtestesülése. De kétségtelen, hogy ebbe a sírrablásba (a tehetségtelenség nem hullagyalázás) gyönyörűen illett az általa vezényelt és az utókor (no meg a bíróság) számára rögzített demokrácia - installáció.

Gratulálok, mert így talán sehol a világon nem emlékeztek meg Michael Jacksonról, mint a hétvégén Budapesten. Azt azért őszintén remélem, hogy a büntetés, amit ezek a pénzéhes, bunkó amatőrök kapnak szintén példanélküli lesz.

55 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr691682096

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Thriller 2010.01.18. 16:48:09

„Ő mondta ki azt a szót, ami végül a felmentő ítélethez vezetett. A betegség neve: rejtettheréjűség.” (a Story tényfeltárása Michael Jacksonról) Az előző rész tartalmából.Michael Jackson arra üvöltött föl, mikor sokadszorra mell...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.01.18. 15:56:29

Nekem ez az örökös Zámbó Jimy emlék koncertekre hajaz.
Hiába no a hülyeség nem nemzetspecifikus, határokon is átível.

Viktus 2010.01.18. 16:27:10

megérdemli a sok barom, aki ezért kifizetett 13-20 ezer forintot ... amíg szar van veréb is akad rá

Escobar888 2010.01.18. 16:48:27

Nekem eszembe se jutott elmenni erre a produktumra.
Sajnálom azokat akik felültek neki.

freddyD 2010.01.18. 16:49:47

Már a plakátról látható volt, hogy ez valami kamu szar lesz.

Aki meg táncosokért megy ki koncertre, azt eleve nem értem

Bluesrider 2010.01.18. 16:56:53

Tényleg csoda, hogy voltak akik beszopták ezt a showt és fizettek...

kispista 2010.01.18. 17:11:05

"miért is nem táncolhat egy néző egy Michael Jackson zenéjét játszó koncerten? "

A vevő a helyén marad és kussol. Esetleg tapsolhat. Mást ne várjon 20 rugóért.

jancika 2010.01.18. 17:17:08

S akkor mi a véleményünk arról, aki egy internetes cikk alapján ír élménybeszámolót egy koncertről?

robbie83@freemail.hu 2010.01.18. 17:18:35

Ezek voltak, akik finoman szólva, átvágták a 2008 novemberi Jarre koncert kiemelt állóhellyel rendelkező nézőit !

Se szó, se beszéd, eléjük került egy szép nagy ülőszektor! :-) És akkor már felszámolás alatt voltak? Akkor miért szervezhetnek még koncertet?

jancika 2010.01.18. 17:22:25

Állóhelyek egy Jean Michel Jarre koncerten?
Vad pogózás az Oxygene albumra?

Sárgakiskacsa 2010.01.18. 17:25:59

Nem nagyon értem, mire alapozzátok azt, hogy már előre látható volt és miért dőltek be neki stb. stb.
Mindenhol úgy volt meghirdetve, eredeti háttértáncosokkal, koreográfussal, vokalistákkal, zenészekkel, akik mind az ő emberei voltak. És pont. Innentől kezdve ki gondolhatta volna, hogy ez egy ekkora átverés lehet?
Így, hogy egy ekkora átverés részesei lettünk, már nem is meglepő és csodálkozni való, hogy olyan mint megemlékezés, tisztelet és hasonlók, még csak véletlenül sem voltak jelen.
Ez egy profi hakni volt, semmi más, kihasználva még azt az időt, amíg tart a gyász és megemlékezés, gyorsan szedjük meg magunkat címszóval. Undorító és felháborító. Az ujjal mutogatás egymásra pedig pláne.
Amit külön érdekesnek találtam, hogy volt egy erős "mag" a show-n, akik végig tomboltak. Közülük pár ember előttünk állt a sorban, miközben engedték be a tömeget. Volt ott minden, Jacko kendő, Jacko táska, Jacko kalap, Jacko stílusban öltözött lányok. Már akkor elkezdtek sikongatni, amikor elsötétült minden, és kezdődött a show. Érdekes, hogy ezt a sikongatást és őrjöngést később sem hagyták abba, amikor színpadra léptek a "sztárok", és már igazából az első dalnál lehetett látni, miről is van itt szó, kérem. Pedig ahogy elnéztem, nagy rajongók lehettek, de ennek ellenére nem jött le nekik az egész.
Őszintén megmondom, én nem vagyok annyira nagy és elvakult rajongója Jackonak. Mindig is szerettem a zenéjét, de ennyi. A jegyért sem kellett fizetnem, mert nyereményjegy volt. De örömmel mentem el. És óriásit csalódtam. Főleg amikor az igazán nagy kedvenc számaim úgy szólaltak meg, hogy alig lehetett felismerni, mert hát az imitátor hangja és tehetsége hagyott némi kívánnivalót maga után... Mit érezhetnek akkor az igazán nagy rajongók? Abszolút megértem őket, hogy visszakövetelik a pénzüket... De ennél még inkább elszomorítóbb, hogy ennyire kihasználják valakinek a halálát, ez tényleg halottgyalázás volt...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.18. 17:30:04

@Sárgakiskacsa: Igazad van. Ez a szervezők szégyene, remélem, jól bebuknak vele.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.01.18. 17:38:30

@robbie83@freemail.hu:
Be kellett szólnia. :)

Csak egészen kicsit tartom hibásnak, aki belefutott ebbe. Sokan talán azt gondolták, a produkció most még egyben van, akik Jacko mellett dolgoztak, még emlékeznek rá, ez az utolsó alkalom, amikor még valami ilyesmit láthatnak. Ezzel éltek vissza ezek a csalók. Hihetetlen, de még mindig hazudoznak.

Amálka666 2010.01.18. 17:42:55

Remélem jacko a másvilágon majd mindegyiket jól megveri!

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2010.01.18. 17:47:32

Ezt (is) csak azért rakták össze, hogy pénzt csináljanak. És hiába a botrány, egyelőre szerintem bőven pluszban vannak, így a produkció sikeres. Megismételni meg valószínűleg eredetileg sem akarták túl sokszor.

brekkk 2010.01.18. 18:07:15

nem az utolsó pillanatban tudták meg, hogy nem az a produkció jön...meg kellene nézni a szerződést, azon rajta van minden. Ennyi! legalább annyi gerinc lehetne bennük, hogy elismerik...ez volt a hivatalos sajtóközlemény : Michael Jackson munkássága előtt tisztelgő előadás nem csupán egy emlékkoncert. A színpadon valójában a legendás Bad Tour, illetve Dangerous Tour elevenedik meg, természetesen a mindenki által ismert bombaslágereken keresztül. Jacksont a világhírű Danny Ware kelti életre, aki már a sztár életében végigturnézta a világ legnagyobb koncerthelyszíneit. A meghökkentő hasonlóság a mozgásban és hangban a legtökéletesebb illúzióval kelti életre az olyan slágereket, mint a Beat It, a Billy Jean, a Thriller, a Wanna Be Starting Something, a Man In The Mirror, a She’s Out Of My Live, a Bad vagy a Jam. A produkció minden egyes percében valami egyedülálló dolog történik, az estét a látvány, a pirotechnika, a hangzás, táncosok a jelmezek teszik teljessé.
A hitelességre mi sem nagyobb garancia, mint hogy a showban Michael Jackson turnéinak eredeti tagjait láthatjuk a színpadon. A szupersztár két háttérvokalistája és négy hangszeres zenésze mellett, a jellegzetes táncmozdulatokat az egykori koreográfusnak, míg a kivitelezést Jackson négy eredeti táncosának köszönhetjük majd, akik közül Sebastian Garcia és Chris Granitz részesei voltak Michael Good-bye-tour-jának, és egykor magával a sztárral dolgozták ki a mozdulataikat a tükrökkel borított próbateremben.
A vadonatúj showműsor főpróbáit szeptemberben tartották Orlandóban a legendás Universal Stúdió falai közt, de a produkció csak télen indul útjára. Ezért is számít igazi szenzációnak, hogy a németországi világpremiert követően a turné második állomása Magyarország lesz! Az érdeklődők január 15. és 19. között Szegeden, Győrben, Veszprémben, valamint Budapesten, a SYMA csarnokban láthatják a varázslatot.

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.01.18. 18:12:23

Ez az egész tribute koncepció alapjáraton nevetséges volt, ahogy alapjáraton maga a Jackson iránti elképesztő rajongás is. Utoljáta 1991-ben rakott le bármi értékelhetőt az asztalra a Dangerous albummal, ami már önmagában visszalépés volt a Bad-hez képest, ami meg a Thriller-hez képest volt visszalépés.. :D
De oké, a Dangerous még hatalmas siker volt, azután viszont nem volt semmi, csak a kb megjelenése pillanatában feledésbe merülő Invincible és az is 2001-ben. Vagyis a halála előtti majd' húsz évben semmit nem csinált, leszámítva, hogy botrányokba keveredett, adósságokat halmozott fel és egyre inkább úgy nézett ki mint valami élő múmia. nem érdemelt ez semmi tiszteletet vagy rajongást, önmaga árnyéka volt és már rég feledésbe kelltt volna, hogy merüljön.

KenSentMe 2010.01.18. 18:16:00

Hát, meg kell nézni pl. a Smooth criminal élő felvételeit a jútúbon.. az ember nem hiszi el, hogy ez nem előre felvett anyag.. meg hogy nem playback.. amíg meg nem hallgatja a felvétel végét 20x, és rá nem jön, hogy tényleg ott van az a "kicsi fáradás" MJ hangjában.. de tényleg ijesztő a hibátlan kivitelezés a színpadi trükökkel.. nem ilyen Kovács Ákos-féle kötélenhúzásos gagyi.. maximálisan megértem azokat, akik elmentek, és mert engem is érdekelne, hogy egy ilyen produkcióból mennyi volt a stáb és mennyi MJ zsenialitása.. a lehúzós szervezők meg közönséges csalók, a sitten a helyük.

vénkujon 2010.01.18. 18:27:58

nemigaz, hogy nem üti má le valaki trtkó fejirő a sapkát!! bmeg.

kade 2010.01.18. 18:42:05

és legutóbb Madonna, aki a repülőtéren tudta meg, aznap hol fog föllépni.
ezt nem értem...mi is volt a baj a madonna koncerttel, kedves cikkíró?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.01.18. 18:53:39

Nekem már a könyökömön jött ki a Jacko-show promója a Juventuson, napi 100x, nyereményjegyek, meg szinpadon múnvólk-tanulás.
Azt mi is furcsáltuk, hogy kis városokba is elmegy a cirkusz. Hát nem csalt az előérzetünk...

rennie 2010.01.18. 19:09:22

@Case: Elvisnek is vannak rajongói, mai napig, pedig öregkorára azért megfáradt a király rendesen.
Jackson (nem Jacko) egyébként még 95-ben megjelentetett egy HIStory című albumot, utána csinált egy világturnét, 97-ben egy félig új dalokkal, félig meg kiváló remixekkel teli album jött ki Blood on the dancefloor címen, és csak ezek után jött 2001-ben az Invincible. szóval amit írsz az úgy nem igaz ahogy van.
a tegnapi koncerten nem voltam ott, mert úgy voltam vele hogy nem vagyok kíváncsi utánérzésekre, és úgy látszik jól tettem. mondjuk szerintem tvrtko nevetséges, nem is értem igazán mit kell ennyit foglalkozni ezzel? ma első hír volt a tényekben. lol?

AvgDvl 2010.01.18. 19:14:44

Nem értem a kiakadást.
Ezt pontosan akkor lehetett már tudni, amikor az első plakátok megjelentek. Ki hitte egy pillanatig is el, hogy Jackson bármelyik világszínvonalú session-zenésze beáll haknizni egy ilyen zs-kategóriás műmajom mögé? Nincs már az a lecsúszott művelődési ház, ahol ez a produkció nem ciki.
Ez a klasszikus "minek ment oda..." esete.

Azbennvót! 2010.01.18. 19:21:37

Mégis, mire számított aki jegyet vett? Ők egy Jacko nélküli Jacko showra fizettek be és meg is kapták. Nyilván csak szar lehetett, persze ennyire szarra senki nem számított. Megjegyzem Jacko tervezett visszatérése is csalódás lett volna. Egy testileg, lelkileg, anyagilag lenullázott ember utolsó pénzszerző haknija helyett kaptátok ezt a tribute showt. Megérdemli aki ezért pénzt adott.

Azbennvót! 2010.01.18. 19:30:44

Egyébként meg a legtöbb szupersztár aki világkörüli turnén van, bizony a reptéren tudja meg hogy melyik városban lép fel. Egy évben mondjuk 120 koncerttel, kétnaponta fellépéssel ez nem is meglepő. Egy bejáratott show legnehezebb része a "good evening (városnév)" memorizálása:)

kamasuka 2010.01.18. 19:35:19

Volt a Comedy Centralon egy figura, aki Vrutko McDonaldsos kalandjairól beszélt.

Vrutko light kólát kért, és nem azt kapott, meg a kaja sem volt rendben. Odament az eladóhoz és balhézni kezdett. Mire az eladó:
Újabb pokoli történet ... :D

brekkk 2010.01.18. 19:44:01

Pokorni történetek...

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.01.18. 19:44:58

Ennyi pénzért élő hírességeket lehet megtekinteni koncerteken, mint amennyibe ez került. De legalább a cirkusz megvolt.

Békuci 2010.01.18. 21:30:00

Németországban, Oroszországban, Szegeden mindenkinek tetszett a koncert ez is csak Magyarországon történhet meg és ebben a tetves fővárosban!!!!.
Én szombaton személy szerint is részt vettem a show-ban, és nagyon jól éreztem/tük magunkat a Michael Jackson rajongókkal együtt, a színpadnál tomboltunk!!! 8-)
Sajnos egy primitív országban élünk....
Szánalmas, szomorú, hogy ebben az országban élek/élünk. Ezt a Michael Jackson tiszteletére rendezett show-t nem kellett volna így tálalni, mindent felfújnak. A tribute arról szól, hogy valaki tiszteletére csinálják, vannak akik ezzel nincsenek tisztában? "Nem hinném, hogy a műfajból ( régi Jackson-koncerteket utánoznak egy imitátor főszereplésével) sokat ki lehet hozni" Azt gondolom és még sokan rajtam kívül aki ott volt a koncerten, hogy aki akarta jól érzete magát, mivel tudta az ember, hogy nem Michael Jackson jön el személyesen, mert akkor nem tribute lenne. Elég primitív országban élünk azt gondolom, ez meglátszik. Az olaszoknak, németeknek, oroszoknak tetszett, mi " különlegesebbek vagyunk" és ezért nem. Az menjen el ilyen tribute koncertre itthon aki tudja tisztelni azt az előadót akiért szól, aki igazi rajongója Jacksonnak az másképpen látja a dolgokat, aki nem csak azért vette meg a jegyet, mert megteheti és elmondhatja, hogy itt is voltam, tipikus magyar szokások ezek...pfff
Nagyon felmérgelt ez a cikk amit írtak. Önök csinálnak hullagyalázást nem az az ember aki tisztelegni próbál Michael előtt, a rajongók is ezt teszik.... Beszéljenek inkább igazi rajongókkal a klubból akiket emlegettek a cikkben. Akkor talán egyes emberek is másképpen fogják látni, hogy miről is szólt ez az egész!
Más műsorát elrontani Lil C gyerek is.... pfff Rakonczai Viktor is játsza a hülye fejét, a zenekara egy nagy nulla volt shyguys fúj hímringyós névvel! :-D
Lehet volt a koncerten néhány ember aki jobban énekelt és táncolt, mint Sullivan, sőt biztos, de ez az Ő műsora volt. Hallottunk már a tiszteletről a másik ember iránt??? Itthon úgy látom nem. Én kiosztottam egy embert a koncerten, hogy lehet haza menni, ha nem tud tiszteletet adni másoknak. Nem tudom mit vártak azok az emberek akik problémáztak magyarul le volt írva, hogy imitátor jön! Gondolkozz ember!!!!!
Amúgy meg Magyarországon a szervezők voltak a hibásak, mert nem írták ki a változást, hogy nem a beígért zenekar jön el, külföldön minden rendben volt a Danubius Music Kft szervezte ami felszámolás alatt van és több átveréses rendezvényt szervezett már!!!!!!!!!!!!! Magyarország.
A barmoktól eltekintve amit írtak és ahogy felfúják!!! Nagyon jó volt a koncert!!! :-) Szép napot!
Nekem még aláírásom is van Sullivan-től. :-)

Van olyan hely Magyarországon ahol igazi rajongók is elmentek a koncertre.
szegedma.hu/hir/szeged/2010/01/nagy-siker-volt-a-michael-jackson-show/

Békuci 2010.01.18. 21:36:54

Amit írtam akinek nem inge nem veszi magára, ezt csak azokra értettem akik most verik a nyálukat, mert a jegy így meg úgy.....
Szép estét , jó éjt! :)

Békuci 2010.01.18. 21:39:52

@jancika:"S akkor mi a véleményünk arról, aki egy internetes cikk alapján ír élménybeszámolót egy koncertről? "

Egyet értek veled !!!

Sárgakiskacsa 2010.01.18. 23:52:40

@Békuci: Ne haragudj, nem nagyon értelek. Te magad írtad: "Amúgy meg Magyarországon a szervezők voltak a hibásak, mert nem írták ki a változást, hogy nem a beígért zenekar jön el". Tehát hibáztak, tehát tényleg nem az jött el, akit ígértek, akkor miért baj, ha ezen fel vannak háborodva az emberek?
A másik pedig, hogy szerintem nem kell nagyon magyarázni, mi is az a tribute. Amit leírsz, gyakorlatilag rengeteg embert hülyének nézel, mivel ezt írod: "Azt gondolom és még sokan rajtam kívül aki ott volt a koncerten, hogy aki akarta jól érzete magát, mivel tudta az ember, hogy nem Michael Jackson jön el személyesen". Nem mondod, hogy bárki is ezt hihette?? Viszont attól mert tribute, még lehetett volna jó is. És pont hogy Jacko tiszteletére valami sokkal impozánsabb és nívósabb valamit kellett volna produkálniuk, mivel az ő koncertjei is ilyenek voltak.
A vip részen a show végén feleannyi ember ült, mint az elején. Szerintem vip jegyet csak az vesz, aki igazán elhivatott rajongó, másképp el sem tudom képzelni. Akkor akik a vip részről elmentek, ők mégsem "igazi" rajongók voltak, ahogy említed? Akiket meg kellene kérdezni erről?

Sárgakiskacsa 2010.01.18. 23:57:25

@Békuci: Még csak annyi, mielőtt tetves fővárosról és primitív országról beszélnél, el kellene gondolkodni azon, hogy ha több száz ember visszakéri a jegy árát, több száz pedig szerintem csak egyszerűen nem akarja ezt a procedúrát és azért nem kéri vissza, tehát ha ennyien elégedetlenek, de te momentán meg vagy elégedve és azt kaptad amit vártál (nagyon örülök neki, idáig 1 emberről legalább tudok...), akkor nem kellene ilyen súlyosan fogalmazni ahogy tetted...

brekkk 2010.01.19. 07:18:04

asszem békuci az egészet nem érti...mást reklámoztak, mint amit teljesítettek, ergo átverték a vásárlókat, amúgy igazad van, tényleg primitív az az ország, ahol erre a ratyiságra kíváncsiak és még tetszik is nekik...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.01.19. 09:45:07

A tribute nem elveszett ötlet feltétlenül, csak éppen nagyon vékony jég. Bizony még egy kicsit az is felemás volt, amikor Freddie Mercuryra emlékeztek. Pedig ott az akkori pop - rock piac legjobbjai voltak jelen. De jópáran közülük is elvéreztek. Másrészt az egyszeri, monstre koncert volt, és a bevétel nem ilyen susogós "kényszervállalkozók" zsebébe vándorolt, hanem egy az egyben Elizabeth Taylor AIDS-ellenes alapítványába.

Madonna koncertjével, ha jól tudom, semmi baj nem volt. De előtte finoman szólva is ciki volt, hogy egy héttel még nem tudták biztosan megmondani, melyik helyszín lesz az igazi. Az MLSZ a botlábú magyar focisták esélytelen cammogása miatt meg letiltotta a Puskás Stadiont.

Akkora vicc ez a Tvrtko. A nagy agilis sztárriportert úgy pöckölték le magukról az illetékesek, mint egy szúnyogot.

Persze lehet a nézőket szidni, hogy mégis mit vártak. Ez nem változtat azon, hogy nem azt kapták, ami a plakáton volt.

A kötekedőktől kérdezném: miért is kellett volna nekem személyesen ott lennem ahhoz, hogy nehezményezzek egy ilyen átverést? Azért idéztek Hudák Hajnalka beszámolóját - melytől eltérő véleménnyel nem találkoztam - mert ez nem egy koncertkritika. Megint valami borsos árú gagyit próbáltak lenyomni az emberek torkán, akik végre kikérték ezt maguknak. De sajnos hiába, mert úgy tűnik, a közönség keresztet vethet valószínűleg a pénzére, ezek a bűnözők jogilag már nem is léteznek. Hiába járna nekik vissza, nem lesz miből kifizetni.

Békuci 2010.01.19. 12:42:46

Kedves Sárgakiskacsa!

A sajtó miért nem ír a többségről akiknek tetszett a show, csak arról a 100-150 emberről akinek nem? A másik 3000 ember akinek tetszett azokkal mi a helyzet?
Kicsit fel van fújva! A magyar szervezés volt szar, más országban The Ultimate Thriller -The Michael Jackson Tribute néven futott... Bár azért nem volt ennyire gyenge ahogy azt leírja az újságíró. Sullivan pedig egy nagyon kedves ember, aki odament hozzá és beszélt vele az tudja. Ha van kedvetek akkor nézzétek meg ezt a kis filmet...
nol.hu/specialis/rss_valogatas/jackson-emlekkoncert__illuzio_varazslat_nelkul
Kellemes napot!

Békuci 2010.01.19. 12:46:23

Kedves brekkk !

Te ott voltál a show-n??? -ha nem akkor ne mondj véleményt, mert nem voltál ott és nem élted át!
:)
Kellemes napot! :)

Békuci 2010.01.19. 12:51:54

Reckl_Amál

Igen az a 100-150 ember akiről Te beszélsz és a sajtó eltúlzása, hogy pár száz ember... Tudod sok ember képes azon is pénzt keresni, hogy a tv-ben megszólaljon és azt mondja szar volt....stb... Még, ha pár száz ember is lenne akkor sem pár ezer és 3500 voltak pl. szombaton még Szlovákiából is, ja és németeket is lehetett hallani. Bár ők otthon is elégedettek voltak a koncerttel, meg az oroszok is, először ott is az volt, hogy a beharangozott csapat jön el, de aztán nem tudtak velük megegyezni a szerződésben és kerestek helyettük másokat, csak míg a többi országban korrektek a szervezők ezért ott a The Ultimate Thriller -The Michael Jackson Tribute néven hírdették. Aki akart itthon is utána tudott járni, hogy kik is jönnek és még a jegyüket is visszaadhatták volna. :)
Pá!

Békuci 2010.01.19. 12:59:46

Kedves Sárgakiskacsa!

Azt a színvonalat amit a Drága Michael-ünk csinált a koncerteken sajnos soha nem fogjuk már megkapni!! :(((
Ha ezt nézzük akkor soha nem lesz jó egy megemlékezés sem, mert szerintem nincs olyan ember aki a nyomába érne Michaelnek!
A Queen sem olyan már még a saját együttese sem, mert nincs ott a Freddie Mercury. :((

Békuci 2010.01.19. 13:00:59

A Queen sem olyan már,mert nincs ott a Freddie Mercury. Hiába jön el az eredeti együttes , mint ahogy már voltak is itt, nem lesz soha olyan, mint rég...

Békuci 2010.01.19. 13:06:59

Bocsi nem az oroszoknál az olaszoknál voltak a show-val. Elírtam. :)

Békuci 2010.01.19. 13:22:54

Jaj képzeljétek el sokan ott mellettem nem is ismerték Michael azon dalait amit nem hallottak itthon a rádióban vagy tv-ben. Durva nem??? Akkor milyen rajongó volt az ilyen??? Hagyjuk már... vicces...
Én mondtam ott mellettem, hogy ez melyik korszaka Michaelnek. Pl ezt sem ismerték sokan: I'll Be There

KenSentMe 2010.01.19. 16:25:11

@Békuci: Hány pirospontot kapsz a koncertszervezőktől a blogkommentes propagandádért?

Mopsz 2010.01.19. 17:53:02

Sziasztok!
Békuci mindenben egyetértek veled, de az oroszokat kihagytad Moszkva-ban kezdték a showt decemberben. :)

Mopsz 2010.01.19. 17:55:22

Külföld
www.jackotheconcert.com/

Sajnálom néha, hogy ebben az országban élek! :( Égő nagyon ahogyan viselkedik pár ember, bennünket a világban nem sok helyen tisztelnek, nem is csoda.Hazudunk reggel, délben este...hehehe

Békuci 2010.01.19. 18:09:24

Ja találtam valamit érdemes megnézni miről is beszélünk a nagy plakáton fent van kisbetűvel kik is jönnek??? Hol van itt az átverés tessék megtanulni olvasni!
www.broadwayjegyiroda.hu/img/extra/Jacko_a0_allo.jpg

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.01.20. 10:35:26

@Békuci: ha szerinted ennyire korrektül megvolt a tájékoztatás, akkor a szervezök miért ismerték el, hogy nem tájékoztatták az embereket és miért fizetik vissza a jegyeket? szakadjál már ki a kis álomvilágodból.

Békuci 2010.01.20. 12:00:04

CASE!

Nézd meg a linkeket amiket ideraktam, okoska!!!! Szerinted??? Tájékozatlan emberek, mindig ezekkel van a gond!!!
Szép napot!

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.01.20. 15:25:38

@Békuci: Ez hol is ad választ a kérdésemre? :D
süti beállítások módosítása