2010. január 14. 12:33 - Reckl_Amál

Sztrájk körítéssel

Természetesen a legnagyobb botrány az, hogy napok óta nem járnak a buszok és a villamosok, és még remény sincs arra, hogy hamarosan visszaálljon a rend. Hülyék párbeszéde ez. Egyik oldalon a sok behergelt buszsofőr követeli magának az extrawurstot a másikon a dilettáns, sunyi cégvezetés köti az ebet a karóhoz.

De ezeken kívül van még pár elég érdekes mellékzönge.

Ha már a tárgyalásokról szóltunk, hát számomra érthetetlen, hogyan engedhetik meg maguknak azt, hogy naponta csak fél órát tárgyalnak. Folyamatosan ott kéne ülni az asztalnál, és gyúrni, nyúzni egymást a megoldásig. Így hiteltelen, hogy tényleg meg akarják oldani a helyzetet, sokkal inkább azt kezdem hinni, hogy a buszsofőrök egész egyszerűen nem is akarnak dolgozni. Másrészt mi a fenét vár a cégvezetés, ha semmit sem kínálnak föl? Minden nap odamennek ugyanazzal az ajánlattal, és várják, hogy egyszer majd csak rábólintanak? Jelenleg nem ők vannak nyeregben, nem ők diktálják a tempót. Ezt már akkor elvesztették, amikor a sztrájk előtti fél évben nem vették komolyan saját munkavállalóik igényeit. Kíváncsi vagyok, ma is lerendezik-e pár percben, hogy pénz nincs, sztrájk viszont lesz.

Azt híresztelik - és biztosan nem zörög a haraszt csak úgy magától - hogy a dolgozni akaró kollégákat sztrájkoló társaik szidalmazzák, leköpik, terrorizálják. Szép. Nyilván értük haragszanak, nem ellenük. Pluszpont jár aggodalmuk elegáns, emberhez méltó kinyilvánításáért.

Gaskó újra bebukott az agresszív magamutogatásával. A szolidaritásból megszervezett sztrájkját a vasúti dolgozók 90%-a elutasította. Többségük kifejezetten kikérte magának, hogy ez a politikailag vezérelt, kártékony pojáca az ő nevükben játssza a szabadságharcost. Csak pár szerencsétlen kalauz sztrájkolt, egyes vonatok 20 - 30 percet késtek. Utóbbi MÁV-viszonylat nem is rossz. Egy sztrájk nélküli napon sem.

Gondolom, ahogy az emberek, utasok, nem érdeklik túlzottan a buszsofőröket, úgy az sem, hogy lassan szmogriadó lesz. A megnövekedett autóforgalom és az ebből a szempontból kedvezőtlen időjárás miatt a szállópor-tartalom elérte a tájékoztatási szintet. A riasztási szint azért még messzebb van, de a rossz mutatók nem fognak javulni, sőt!

Mit számít az emberek és az élővilág egészsége, jó állapota?! Mindent a pulykapénzért!

A magát mindenhatónak képzelő kormánybiztos, Horváth Csaba, egymaga megváltoztathatja a KRESZ-t. Legalábbis így hiszi. Ugyanis ő engedélyezte, hogy a legalább két utast szállító személyautók haladhatnak a buszsávban. Azóta már több illetékesebb szervezet jelezte, ez azért nem ilyen egyszerű. A KRESZ ugyanis egy törvény, és megváltoztatásához parlamenti többség kell. Szörnyűséges, hogy micsoda tudatlan, populista alakok kontárkodnak fontos pozíciókban.

Igazi hungarikum, hogy nálunk a legnagyobb szociális érzékenységgel a (szélső)jobbosok vannak felvértezve. A BKV-sztrájkot minden épeszű ember elutasítja, mert azokon csattan immár harmadik napja az ostor, akik a legkevésbé tehetnek a helyzetről. Így nem lehet! Sok hülye - már bocsánat - szolidaritásról beszél. Miért is kellene nekem szolidárisnak a buszsofőrökkel? Mivel kellene egyetértenem? Akkor is elégedetlen vagyok velük, amikor nincs sztrájk, most meg még az a gyatra szolgáltatás sincs, mint eddig.

De persze látom, hogy sokan - általában jobboldaliak - pár behülyített, helyzetével csúnyán visszaélő alak mellé állnak. Miért? Mert ellenkezni, lázadozni csudajó, és egyébként is kurucos hagyomány. Olvasom, és nem hiszek a szememnek! "Ezek végre megteszik, amit kell! Ha mindenki így sztrájkolna, akkor a gonosz, külföldi, kizsákmányoló, magyar vérre szomjazó multi vonyítva húzna el." Kár, hogy akkor még annyian sem dolgoznának, mint most.

Kár az is, hogy egyelőre annyi eredménye van a sztrájkjuknak, hogy három napja nem lehet a városban közlekedni. Kár, hogy azzal kellene szolidárisnak lennem, hogy más munkavállalók még több pénzt kapjanak a közösből. Abból a közösből, amelyet mi, magáncégeknél dolgozó, sztrájkolásra nem képes állampolgárok rakunk össze.

Szóval ilyen kitekert országban élünk: a sztrájk a gaz kapitalisták ellen van, mégis nálunk csak a közszféra dolgozói sztrájkolnak. És vajon a kommunisták vagy a szocdemek támogatják őket? Nem, a jobboldal.

Abban azért még reménykedem, hogy Viktor - okulva a mostani káoszból - átalakítja a sztrájkolás szabályait, megnyirbálja ezeket az eltúlzott jogokat. Mégsem hagyhatja majd, hogy holmi buszsofőrök itt akárcsak a diszfunkció látszatát keltsék. (Hívei meg egy csapásra visszaváltoznak igazi jobboldalivá, és megvetik az ilyen szocialista vívmányokat.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr571671667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomaszendvics 2010.01.18. 23:15:30

Ez egy egészen elvadult, szűklátókörű (tipikusan csak az én érdekem számít más nem!)megszólalás!
Régi elavult gondolkodás: dögöljön meg a szomszéd lova is.
Ha én kushadok, már is azt tegye!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.01.19. 09:43:12

A sztrájkról annyit, hogy soha, de soha sem fogok olyan sztrájkkal egyetérteni, amivel keresztbe tesznek ártatlanoknak. Igen, nekem is.

Én kifizettem a viteldíjat, és mégsem kapom meg a szolgáltatást. Joggal vagyok felháborodva!

Amikor a buszvezető röhögve kártyázik a garázsban, ahelyett, hogy engem, akinek az adójából van hova bemenni zsugázni, elvinne a munkahelyemre. Ezt sztrájknak nevezik, és a nagy megmozdulás célja mi? A pulykapénz. Ilyenkor ki nincs tekintettel másokra?

Bennem nincs szolidaritás olyan emberekkel szemben, akik szerintem rosszul végzik a munkájukat, alapvetően jól meg vannak fizetve, és még a saját kollégáikat is megverik, ha az nem ért velük egyet. Ez ám az összetartás! Ez ám a demokrácia!

Az eszem megáll az ilyen hülye véleményeken! Én nem akarok sztrájkolni, mert a kinyalt seggű buszvezetőkkel ellentétben tudom, az is nagy öröm, hogy van munkám. Válságban ez is nagy szó.

És ha már nagy szavak: azért tart itt ez az ország, mert az emberek azt hiszik, mindenkinek jár a pulykapénz. És ezek képzelik jobboldalinak meg konzervatívnak magukat. Pedig ez a kádárista gyomorszavazó nótája.

Annak, aki tud olvasni: hetivalasz.hu/jegyzet/nem-verzik-a-szivem-a-bkv-soforokert-26463
süti beállítások módosítása