2009. november 25. 11:10 - Reckl_Amál

Csak szikár tények

Vessen meg Vissy Károly, én naponta nézem a Köpönyeget!

Tudom, el is mondták nekem százszor, hogy komolytalan egy olyan időjárás-előrejelző oldal, ahol két hétre előre van prognózis. Én meg védem mondván, nem szoktak sokkal nagyobbakar tévedni erre a tág intervallumra sem, mint tudományosan megalapozottabb társaik.

Na de ez?

Miféle veszélyhelyzet? Kell a kányának a hó! Örüljünk, amíg nem esik.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr261551101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2009.11.25. 11:17:07

A Köpönyeg azért tényleg a legalja, de egyébként szerintem ez inkább poén.

Amitára 2009.11.25. 19:37:49

Legyen hó! Imádom a havat! Évek óta alig van télen hó,nyáron meg trópuson érzi magát az ember! Ezt nevezik mérsékelt övnek? Ez a rohadt globális felmelegedés már a szép, havas teleket is elveszi tőlünk! A túlszaporodott emberiség meg 20 fokban vásárolja magát halálra,hogy valami karácsonyi érzést varázsoljon magának!Néha undorító ez a túltechnicizált Világ,ahol gépeken kommunikálunk és elhisszük,hogy vannak valódi emberi kapcsolataink. Hála én nem kattantam rá a gépre,pedig mikor megvettem féltem tőle,heti egy-két óra elég belőle. Ti személyesen is szoktatok találkozni,vagy csak ezt az emberinek alig nevezhető fantom-kommunikációt használjátok? Mert ez így kurva gáz! Persze,mindenki éljen úgy,ahogy neki megfelel! Szép,havas Karácsonyt mindenkinek!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.11.26. 09:35:18

A hó mint jelenség persze szép meg romantikus meg minden, de sajnos olyankor is dolgoznom kell járnom, amikor latyak vagy - drámai esetben - fagyott, csúszós, életveszélyes latyak lesz belőle. Én ettől súlyosan depressziós és szorongó leszek, úgyhogy egyelőre inkább ne essen a hó.

Hogy ebből aztán hogy született meg ez az agymenés a túlnépesedésről meg elsatnyult emberi kapcsolatokról, azt nem egészen értem.

KZsoci 2009.11.26. 09:42:08

@Amitára: Szibéria tárt karokkal vár. Ott a Világ (ez tulajdonnév?) se "túltechnicizált" (jelentsen ez bármit is), nem is nagyon tudnak az emberek olyan mértékben konzumálni, ahogy az neked nem tetszik. És ami fő, sokkal hidegebb van, mint itt, biztos hó is sok esik.

Csak azt nem értem, ha te olyan hős forradalmár gépromboló vagy, akkor hogyan keveredtél ide? Leültél épp a heti 120 perc engedélyezett internetezésre (börtön?), és pont ezt nyitottad meg véletlenül?

Tetszik, ahogy a tolerancia kibuggyan a hozzászólásod végén. Utolsó előtti mondatban még mondod a hippi-dumát, aztán az utolsóban mégiscsak ráerőlteted a te privát vágyaidat a közösségre. :)

KZsoci 2009.11.26. 09:48:27

@Amitára: az a fajta vagy, aki minden erővel küzd az atomerőművek ellen, de ha egyszer nem tudja megszárítani a haját egy áramszünet miatt, már pánikba és depresszióba esik. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.30. 09:37:31

'várhatóan nem lesz fehér a Mikulás'
áhá, tehát az OCÖ már a Mikulást is kisajátította magának :DDD

a hó igenis remek dolog, bent a városban bizony kellemetlen a latyak, de ez is nagyrészt a városatyák és a bunkó közlekedők rovására írható fel. Ha nem sóznák az utakat, latyak se lenne. Stockholmban homokot szórnak az utakra, járdákra, amitől a hó összekásásodik, de száraz marad, nem olvad el. Az emberek ennek megfelelően közlekednek: tudják, hogy tél van, hó van, óvatosan kell közlekedni. A homok pedig nem marja szét a cipőt, mint a só.
De Pesten kötelezőnek tartják a sózást, és a bunkó autósok, buszsofőrök is előszeretettel hajtanak bele hangrobbanás közeli sebességgel a kialakult latyaktócsákba, hogy a széles járda közepén is nyakonlöttyintsék a járókelőket.

A hónak egyébként az a nem mellékes hatása is van, hogy sokkal világosabb lesz tőle. A svédek már nagyon várják a havat, mert akkor nem lesz ennyire sötét.
süti beállítások módosítása