2009. november 17. 11:32 - Reckl_Amál

Vegyes 09. 11. 17.

Megmosolyogás

A Csupasz pisztoly c. film egyik méltánytalanul nem klasszikus jelenete, amikor Leslie Nielsen sajtótájékoztatót tart az angol királynő érkezése kapcsán. Ott elhangzik a film egyik legnagyobb dumája, valami ilyesmi: "Persze mi itt Amerikában kicsit megmosolyogjuk a királyság intézményét." A - gondolom, nem véletlenül - Thatcherre hajazó polgármesterasszony arca leírhatatlan eme otrombaság hallatán. Fenomenális.

Most a republikánusoknak sikerült ezt a büdösbunkóságot a való életben is kinyilvánítani. Obama távol-keleti körútja során Japánban járt, ahol mély meghajlással tisztelgett Akihito császár előtt. Ostoba, felfuvalkodott kritikusai szerint túlságosan is mélyre hajolt. Egy Andrew Malcolm nevű újságíró egyenesen úgy fogalmazott: "Mennyire alázkodik meg az amerikai elnök a világ uralkodói előtt?"

Tudjuk, sajnos kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy az USA és annak elnöke irányítja a világot (vö. King of the Wolrd). Végre van egy elnök, aki ismeri a protokollt és az etikettet, és megadja a kellő tiszteletet (múltkor meg az volt a baj, hogy térdet hajtott Abdullah szaudi király előtt), és nem úgy viselkedik, mint valami arrogáns paraszt. Szóval a status quót nem tudjuk megváltoztatni, de valamelyest megnyugtat, ha azt látjuk, hogy a hatalom birtokosa méltó kiemelt pozíciójára. Amúgy ezt el is várjuk. A csámcsogós, asztalra cowboycsizmát feltevő, pöffeszkedő Amerikából nem kérünk.

Ez gáz!

Szombat délután még csak lehangoló, unalmas programnak tűnt, ma már tudom, igazi kalandtúrán vettünk részt, amikor elmentünk megnézni az Allee-t. Ha rajtam múlt volna, biztos nem a bevásárlóközpont nyitását követő hétvégén mentem volna. Amúgy nem is voltak olyan sokan a ráncfelvarrt Skálában, mint gondoltam. Ahogy a testvéremmel megfogalmaztuk, csak egy emberrel volt több, mint kellett volna, aki történetesen a nagynénénk volt. Elviselhetetlenül viselkedett.

Akkor azt hittük, legendásan borzasztó természetének hála rontotta el a szombatot, de most már tudjuk, valószínűleg mérges gázok hozták ki belőle a gonosz, vén banyát.

Komolyra fordítva a szót: ekkora cikit már régen láttam. Milyen állatnak jut eszébe élelmiszeráruházat építeni a parkolóház közepébe? Amúgy a mélygarázs egy rémálom, rengeteget kóválygtunk, mire megtaláltuk a kocsit. Természetesen személyzet nincs, ill. a takarítóknak fogalmuk sincs semmiről.

Ki akar egy olyan plázában időzni (márpedig impozáns méretű az építmény és a boltkínálat is), ahol akár el is ájulhat, mert már megint színvonalas módon sikerült kivitelezni valamit?

Pedig az Allee nem rossz, sőt ránézésre (nagynéni műsora ellenére) kimondottan kellemes. Csakhát a légkör... Kár érte, Dél-Buda központi áruháza lehetne, de most még az is kérdéses, hogy nyitva maradhat-e. Ha ténylegesen helyre is állítják, lassan nyeri vissza a vásárlók bizalmát. Én azért igyekszem pozitívan szemlélni a dolgokat: talán, mikor végre normálisan föl lehet majd fedezni (zavaró tényezők nélkül), kevesebben lesznek, és ami a fő, kevesebb gyereket visznek be.

Jött a csősz

Egyik kedvenc viccem, amikor hol a partizánok űzik ki a megszállókat az erdőből, hol a megszállók űzik ki a partizánokat az erdőből, aztán jön a csősz, és mindenki kizavar az erdőből.

Valami ilyesmi történt Sajóbábonyban a hétvégén. Egyértelmű, hogy a Jobbik és Gárda provokációjáról van szó, amelynek a helyi cigányok szépen felültek. Kedves cigányok! Az okos engedne...

12 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr741531457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Ha valakinek mindez nem tetszik, akkor féljen tőlünk" 2009.11.18. 13:07:16

Hogy miért nem szeretném, ha Jobbik kormányzati tényező lenne? Idézek pár mondatot a Jobbik nagygyűlésről szóló beszámolóból: a Jobbik megerősítené a rendőrséget, csendőrséget hozna létre, és legalizálná a Magyar Gárdát, amely a párt rendfenntartójaké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.11.17. 12:14:33

Én meg azt üzenem a cigányoknak,hogy ne engedjenek!Ne hagyják magukat!Fegyverkezzenek és írtsák ki még az írmagját is a Jobbiknak és a Gárdának!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.11.17. 13:33:43

Először azt hittem, félre tetszett engem érteni. De sajnos nem.

A cigányok csak józansággal tudják a barna mocskot "megsemmisíteni". Ha a Gárda passzív agressziójára (pl. megfélemlítés) valós agresszióval válaszolnak, akkor pont azt teszik, amit a Jobbik szeretne, veszélyes csürheként viselkednek.

Ha nem gyülekezéssel és erőfitogtatással válaszolnak az ilyen provokációkra, akkor a Gárdának és a Jobbiknak nem lesz mire hivatkoznia. Az ilyen szélsőséges különítmények abból élnek, hogy csinálják a fesztivált. Ha nincs partner, akkor úgy járnak, mint az a szerencsétlen förmedvény Bácsfi Diána. Körberöhögték, nem is létezik már.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.11.17. 13:57:10

@Dyson: Szellemes írás, és nem áll messze attól, amit én is szorgalmazok évek óta, vagyis, hogy a cigányság bizonyítsa be, nem igazak az előítéletek. Ez az egyetlen hatásos módszer a rasszizmus visszaszorítására. Ha most konkrétan a majdnemháborúra gondolunk, akkor én is ezt mondom: nem fog senki artikulálatlan csürhének látszani, ha nem artikulálatlan csürheként viselkedik. Márpedig aki baltával fenyeget másokat, az állat, és ez pont jól jön a Gárdának.

Kicsit off, de azért illik a témához.
Tegnap az Estében volt egy néprajzkutató, aki mondott valami, ami megütötte a fülemet, és azóta is ezen gondolkodom.

Azt mondta, hogy sokszor olyan dolgokat várunk el a cigányoktól, amiket mi sem tartunk be maradéktalanul.
Például én is ismerek olyan nem-cigány embert, aki hébe-hóba nem ment be az óráira az iskolában...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.11.17. 14:59:05

@Dyson: Olaszliszkát szerintem ne keverjük ide! Amit mondtak róla, az simán fasság volt. Ott sem volt helye. Éljen Nika, aki egyáltalán nem uralta a beszélgetést!

Ellenben, ha eltekintünk a nem is kissé provokatív példától, azért érdekes, amit mondott a néprajzos. Ideális életformát várunk el a cigányoktól, pedig jópár nem-cigány sem él mintaszerűen.

De ettől még nekik sem ártana törekedni rá. Ahogy az említett példa főszereplője is nagy utat tett meg, de ezt én minden adandó alkalommal el is mondom neki. Könnyű dolga volt szerinted? És mégis megcsinálta! (Tisztelem is érte. Nekem mindenképp könnyebb volt. Én csak főiskolás koromban kezdtem lógni.)

Én szeretnék inkább úgy fogalmazni, hogy tessék, érdemes megpróbálni!

Az is mániám, bár ezért mindig kinevetsz, de túlzottan nem érdekel, hogy ezt kellene Horváth Aladáréknak hirdetnie.

Amúgy Horváth nácipártozásán én is kiakadtam, nem azért, mert nem igaz. Hanem mert nem kell tovább szítani a feszültségeket.

Mérges gomba 2009.11.17. 15:52:29

@RUSZKIBAKA:
azzal amit mondasz nem is lenne baj...HA a polgárháborúsdi sport lenne ahol is az arénába szépen összengedik a két csapatot aztán had szóljon...de nem, sajnos tudod van annak egy oylan ronda mellékhatása hogy ÁLTALÁBAN azokon is elverődik a por akiknek semmi köze az egészhez...és minthogy a cigány is ember, ő sem fog egy 100 fős grádsitacsapatra ötödmagával támadni, valószínű azonban hogy megtámadja a gárdista feleségét, gyerekét, anyját, apját stb...mert uyge erre bíztatod írmagostól kiirtásra, és hidd el, az ember mint oylan ezt meg is tezsi, nagyon kevés oylan van aki inkább egyenlő és tisztességes közdelmet akar az ellenfelével...nem divat az manapság egyik oldalon sem. Uff én beszéltem

Dr. No 2009.11.17. 17:30:19

@RUSZKIBAKA: Ezt ugye nem gondoltad komolyan, hogy a nekik nem tetsző politikai nézeteikért csak nyugodtan irtsák ki a Jobbikot, a Gárdát, a mittudoménkit...

Éppen a hétvége eseményei mutatták meg, hogy mi lenne ebből. A Gárdát nyilvánvalóan nem csak a rendőri jelenlét miatt nem támadták meg, mert amikor ötszörös túlerőben voltak a szétvert piros Suzuki esetében, akkor nem nagyon érdekelte őket, hogy a rendőrök látják-e, mit csinálnak. Ez alkalommal - valószínűleg teljes megdöbbenésükre - a cigányok egyszerűen nem tudtak túlerőt képezni a gárdistákkal szemben, bárhogy igyekeztek (a leírások szerint más településekről is érkeztek cigányok, erősítésképpen). Nyilvánvaló, hogy a Gárda provokált, mert azért többszáz fővel ők sem tudhatnak csak úgy ukkmukkfukk megjelenni bárhol. Persze, ha tényleg összecsapott volna ennyi ember - ne feledjük, hogy a megye teljes rendőri állománya részt vett az akcióban! -, az biztosan sok és komoly sérültet eredményezett volna. Szerintem ennek mindkét oldal tudatában volt.

Most akkor gondold végig, hogy az erőszakos megoldásra törekvés sikertelensége - mint ebben az esetben - milyen frusztrációt szül, különösen, ha valaki egész életében az ilyen jellegű megoldások eredményességéhez és kizárólagosságához szokott hozzá... És az ilyen frusztráció következménye törvényszerűen csak az lehet, hogy máshol keres magának célpontot a feszültség levezetéséhez.

Szerintem most a cigány vezetőkre óriási felelősség nehezedik. Ha jól lépnek, sokat nyerhetnek. Rossz reakciókkal viszont ugyanilyen könnyen elveszíthetik a játszmát. Sajnos, az iskolázottságuk átlagos színvonala alapján több esély jut az utóbbinak.

Dr. No 2009.11.17. 17:36:26

Még annyit a félreértések elkerülése végett: a magam részéről pl. Kállai Ernőé minden tiszteletem, őt a képességei akár valamilyen Martin Luther King-féle szerepre is feljogosítanák, csak kérdés, hogy a többi cigány elfogadná-e vezetőnek? Ennek nem sok jelét látni.

És persze a teljes politikai elitünk húsz éve használja ki maximálisan, hogy a cigányok sem felismerni, sem megfogalmazni nem képesek, hogy mi szolgálná valóban az ő érdekeiket.

kulalak 2009.11.18. 03:55:23

Nem kellett volna hajlongania, nem ott szuletett. Rogton osszehasonlitottak Cheney-vel aki csak kezet fogott nehany eve es senki sem mondott semmit.

Normalisnak kell lenni

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.11.18. 08:50:06

Mi a sas ez a TASZ? Valami fizetett provokátorbanda vagy csak kártékony idióták gyülekezete?

Aszongyák, ki kell vizsgálni, hogy mit keresett a megtámadott Suzuki - dobpergés! - a cigányok utcájában.

Mi az, hogy a cigányok utcája? Esetleg magánterület, mert akkor nem szóltam? De gyanítom, nem az. Márpedig közterületre az hajt be az autójával, aki csak akar. Erre semmi esetre sem elfogadható válasz a lincselési kísérlet.

KZsoci 2009.11.18. 08:54:50

@Reckl_Amál: azért küzdenek, hogy "szabad országban szabad emberek azt csinálhassák, amit szabad." :))) hozzátéve, hogy kinek ezt is, kinek meg azt se szabad.

butabarmok. egyébként magyarországon mindenkinek alapvető alkotmányos és emberi joga szétverni vagy felgyújtani a másik autóját (murvai hisztina is ezért küzd a másik oldalon), szóval ezen nem kell csodálkozni. :)

Apuka45 2009.11.18. 11:07:03

Mármint nem ti barmok!

Bocs! :D
süti beállítások módosítása