2009. október 15. 10:39 - Reckl_Amál

A PETA megint szakszerűtlen

A blog ókorában már elküldtem a fenébe a PETÁ-t egyszer, mert kezdenek a Greenpeace színvonalára lesüllyedni.

(Link: http://recklamal.blog.hu/2008/02/15/a_peta_embervadaszatra_megy )

Lényegében fenntartom, amit akkor írtam. De most újabb eset van, amely megint nevetséges.

Most Paris Hiltont próbálják ekézni, tényleg az amerikai sztársadalom legalját pécézték ki.

Paris kisasszony, aki imidzse szerint mindennek lelkes rajongója, ami édi, most egy csüngőhasú malacot szeretne, és hamarosan kap is egyet.

Tessék elképzelni! A PETA ennek nem örül. Hát először is, kit érdekel? Vagyis engem nagyon felbőszítene, ha egy ilyen okostojások gyülekezete beleszólna a dolgaimba. Igaz az is persze, hogy az említett hölgynek az a foglalkozása, hogy be lehet neki szólni.

Másrészt nézzük az indoklást! A PETA szerint Paris nem megfelelően bánik a háziállataival, divatos kiegészítőnek tekinti őket. 

Tényleg ez volna ma a legnagyobb állatvédelmi probléma? Hogy egy túlgazdag liba szereti kis édi rucikba bújtatni a csivaváit? Nekem is van kutyám, és bár nem nagyon öltöztettük semmibe, tapasztalatom szerint a kutya mindenféle törődést és játékot szívesen vesz. A kutya, mint faj, sajátossága, hogy minden más állathoz képest jobban alkalmazkodik. Ha szánt kell húzni, ha nyulat kell kergetni, akkor is lelkes. De ha babusgatják, öltöztetgetik, az is jó neki. Az aluljárók kéregetői mellett is szívesen üldögélnek, de elviselik a legfinomabb, legpuhább kutyaágyakat is.

Ha a PETA tényleg értene az állatokhoz, és tényleg az ő nevükben lépne föl, akkor nem ilyeneken akadna fönn.

Mert - bár a malacokat nem ismerem - nem hiszem, hogy annyira sanyarú sorsa lenne a kis vietnáminak. Egy darabig tündérkének lenne beöltöztetve, meg Eviant szürcsölgetne. Ha meg megunja a csaj, akkor is lesz legalább egy szolga, aki vele foglalkozik. Valami azt súgja, hogy vannak ennél azért megrázóbb állatsorsok is.

(A képen látható kismalac aranyos, de azért kutya is van rajta, mert mégiscsak az a háziállat No. 1.)

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr511451476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.10.15. 11:12:14

A Peta egy ostobák gyülekezete, sem szót, sem posztot nem érdemel.
A kismalac faín a képen!

EMP 2009.10.15. 11:26:26

Tudjatok miert lepnek fel az allatvedok az ilyesmi meg a szormebunda meg hasonlok ellen de soha sem a borkabatok ellen?

Valahogy mindig egyszerubb oregasszonyokat meg ilyen Paris Hilton fele sztarocskakat inzultalni mint a pokol angyalait...

Big-B 2009.10.15. 11:36:31

A bőrkabátok általában marhabőrből készülnek, amiket a húsuk miatt tenyésztenek, és csak mellékterméke a bőr. Legnagyobb bőrexportőr Argentina, ahol nem igen látni PETA-sokat, amint kergetnék a gaucho-kat :)

ügyfélszolgálatos 2009.10.15. 11:56:25

Volt egy South Park rész a PETA -ról...

Hegyi 2009.10.15. 12:10:52

Ha lett volna Peta a Hoth bolygón Lukeot ott hal meg a hóban. Hant leszedték volna a Taun-taunról mikor azt mondja, nem érdekli ha megfagy az állat.
Aztán a Birodalom uralta volna a galaxist amíg Leia rá nem jön, hogy benne is van az erőből.

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.10.15. 12:13:17

Volt South Park Paris Hiltonról is...Butters volt a házikedvence és a Bitch ruhamárkát reklámozta :D :D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.10.15. 12:14:57

"Paris Hilton nem megfelelően bánik az állataival, divatos kiegészítőnek tekinti őket. Na és?"

Ezekkel a szavakkal hirdeti ezt a hányaveti posztot az Index. Kár, hogy nem erről szól, ill. ilyet én nem mondtam.

Vannak komolyabb kérdések, mint ez, ezekkel kellene a PETÁ-nak foglalkoznia. Csupán ennyit akartam.

bolomba (törölt) 2009.10.15. 12:21:24

@Reckl_Amál: mikor nezted utoljara a peta.org-ot? ha csak a bulvra resze jon at, akkor csak az jon at.

2009.10.15. 12:23:58

Szerintem is nagyon vicces, amikor emberek kitalálják, hogy az állatnak mi okoz lelki szenvedést, miközben az állatot meg az ilyen lelki és ízlésbeli problémák baromira nem szokták érdekelni. Szegény állat nem képes észrevenni, hogy mennyire égő az a ruha amit ráadott a gazdi.

bolomba (törölt) 2009.10.15. 12:26:43

@Reckl_Amál: ez komolyabb tema? epp most ez van a fooldalukon:
www.mediapeta.com/videoplayer/video.swf?v=dairy_factory_farm_pa_peta_high

Parisrol epp csak egy egysoros cim van, ami a blogjukra mutat.

Serio (törölt) 2009.10.15. 12:33:31

A PETA egy demagóg, ostoba szervezet, hasonlóan más "állat-", és "temészetvédő" csoportokhoz amelyek tagságának nagy része "természetet" csak a tévében lát, "állatot" meg csak a diszkóban.

Bőszen prédikálják a vegetarianizmust meg hogy "az állatok is emberek", közben fogadjunk hogy a tagok nagy része simán megveszi a hamburgert a boltban.
Nem ez az állatvédelem. Nem a hagyományos állattartás, a tej-, tojás-, és húsfogyasztás ellen kell kikelni. Ezek részei a társadalmunknak. Ledarálják a naposcsibéket, kit érdekel. Inkább dögöljön meg naponta tízezer naposcsibe, mint hogy holnaptól csak a gazdagok fizethessék meg a tojást, mert a csirkék gyémántokkal kirakott párnán kell aludjanak, élő Mozart koncert mellett.

Foglalkozhatnának inkább a természetben élő állatok élőhelyeinek megvédésével, az orvvadászat visszaszorításával, meg mindenféle olyan dologgal, ami tényleg számít.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.10.15. 12:34:34

A PETA nem kezd lesüllyedni a Greenpece szintjére, hanem már rég az alatt van :)

Serio (törölt) 2009.10.15. 12:35:04

Most komolyan. Nekem egyetlen szegény, mondjuk roma kislány reggeli lágytojása tízmilliárdszor fontosabb, mint egy futószalagnyi ledarált naposcsibe. Szarok a csibékre. Emberek vagyunk, foglalkozzunk az emberekkel.

bolomba (törölt) 2009.10.15. 12:38:03

@Serio: csak egy kerdes: biztos vagy te a hipotetikus mondadodban?

bolomba (törölt) 2009.10.15. 12:39:58

@Serio: csak egy kerdes: biztos vagy te a hipotetikus mondandodban?

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.10.15. 12:42:20

"a csirkék gyémántokkal kirakott párnán kell aludjanak, élő Mozart koncert mellett"

a csirkék meg megválasztanak a vezetőjüknek :), ez biztos egy rejtett kortes beszéd

2009.10.15. 13:16:19

@Serio: Azt azért meg kell hagyni, hogy nem civilizált dolog az állatokat a saját mocskukban tartani, meg felesleges szenvedést okozni nekik. Az ilyen ellen én jogosnak tartom a fellépésüket. Az viszont igaz, hogy én is úgy veszem észre, hogy az átlag széplelkű állatvédőnek elég homályos fogalmai az állattartásról vagy hogy miért kell az állatot úgy megölni, hogy minél jobban kifollyon a vére, stb.

Szerintem azt nem képesek sokan megérteni, hogy így alakult ki az élővilág, hogy az egyik élőlény megeszi a másikat és ezügyben egyelőre nem nagyon van mit tenni, meg az ellen sem, hogy a halál mindenképpen valamilyen mértékű szenvedéssel jár. A nyúl szabályszerűen "sír", amikor levágják és az is drámai jelenet, amikor az elvágott nyakú tyúk az utolsókat rúgja a lavór felett. Aki olyan környezetben él, vagy nőtt fel, hogy volt náluk disznóvágás, annak ismerős lehet az kép is, amikor a gazdasszony megkönnyezi a disznót. Sajnos az iparosodott hústermelés esetén nincs lehetőség az ilyen kapcsolatra, cserébe viszont több embernek jut jobb minőségű táplálék. Ez mindenképpen egy morális dilemma, de pont az ilyenekben felelős választást kell tenni és nem feltétlenül az a jó, ha az érzelmeire hallgat az ember.

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.10.16. 08:50:36

Én is szeretnék egy csüngő hasú kismalacot! :) Ari lenne, ahogy hazaérek, ő meg szalad elém az ajtóba, és körülugrálna, ha a hasa, na meg a gravitáció nem kényszerítené a földre!

bolomba (törölt) 2009.10.20. 19:18:48

OFF

@Big-B: Argentina elgge B-kategorias exportor Kinahoz, Olaszorszaghoz, Indiahoz, Braziliahoz, Koreahoz kepest. Ok a bivaly/tehen feldolgozas fellegvarai. a PETA alapvetoen egy 'ameriakai' szervezet.
süti beállítások módosítása