2009. október 07. 15:47 - Reckl_Amál

Kisstílűség 2

Nagyot téved, aki azt gondolja, ezt egy kis sajtos pogi. Nem, nem, ez maga a rosszra csábító sátán!

Talán páran emlékeznek arra az esetre, amikor azért rúgtak ki valakit, mert államot lopott, értsd: a munkahelyén - engedély nélkül! - töltötte a mobilját. (Link: http://recklamal.blog.hu/2009/08/11/a_kisstiluseg_netovabbja ) Már akkor színt vallottam, én is áramtolvaj vagyok, bizony. Ráadásul notórius.

Most megint lecsapott a mindentlátó német főnöki szem! A veszfáliai építésiügyi szövetség egyik titkárnőjének tették az enyveskezű szűrét. Meg is érdemelte.

Hát mit képzel ez a nő, hogy csak úgy felzabálja, amit a főnökök meghagytak?! Csak úgy ráront az igazgató úr belébe már nem férő fél zsemlére?! Ahelyett, hogy a cég nevében elküldené az éhező afrikaiaknak, ahogy ez mindenhol máshol szokás! Nem, ez a mohó, önbíráskodó nőszemély bizony megette azt a fél zsemlét.

Szerencsére az egyik éles szemű kolléga szemtanúja volt a példátlan és vérlázító visszaélésnek, és ahogy azt kell, jelentette a felettesének, aki azonnali hatállyal elbocsájtotta a cégnél közel harminc éve dolgozó munkatársat.

Most itt rettegek! Mert tegnap egy jól sikerült meeting után nemcsak, hogy ettünk az asztalra tett pogácsákból, de az egyik kollégám még csomagolt is nekem párat a hosszú útra. (Két ajtóval arrébb van az irodánk.) Mi van, ha ez egy csel volt, és így akarnak kirúgatni? Mi van, ha ma azért nincs itt a főnököm egész nap, mert már készítik elő a példás büntetéssel egybekötött kipenderítésemet?

Mert bizony én is visszaéltem a bizalommal, mint ez a német titkárnő. Ezzel az indokkal küldték el. Szegény azzal védekezett, hogy nem gondolta, a megmaradt szendvicsekből (melyeket előzőleg ő készített el) nem ehet. Máskor is, ha maradt valami, azt az ott dolgozók fogyaszthatták el. De, gondolom, ezzel csak magára húzta a sorozat-bezabáló skarlát betűjét.

Annyira kisstílű, lábszagú, pitiáner baromság ez már megint! Két eset lehetséges. Vagy tényleg hiányzik az a fél zsemle a cég eredményes évéhez, akkor viszont - és ezt már a mobilos sztorinál írtam - ennek a cégnek befellegzett. Ha fél zsemlén múlik bármi is, akkor vége, akkor ne csak a titkárnő menjen el, hanem mindenki! Ha viszont ez a legnagyobb problémájuk, akkor örüljenek neki, és hívják meg húsz fogásos díszvacsorára az alkalmazottakat!

A besúgót meg - bármely eset áll is fönn - rúgják ki! Az ilyen gerinctelen emberek veszélyesek, gondolkodás nélkül besúgják azt is, akinek most besúgtak, ha úgy fordulnak a dolgok.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr951434259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.10.08. 11:20:42

Magam is nagyon szeretem a potyát.Mindent,amit ingyér' adnak..Még ha nincs is rá szükségem.Én is felfaltam anno' mindent amit repire szántak..Nincs is ebben semmi hiba..Egyébként az eset (fukarság,stb,) jellemző az északi népekre és a németekre is..

Gerardus A. Lodewijk 2009.10.08. 21:49:47

Arról lehet szó, hogy ha rendes felmondással akarták volna elküldeni, akkor a 30 év munkaviszonyra tekintettel elég súlyos felmondási idő és végkielégítés járt volna neki. El tudom képzelni, hogy már régesrégen figyelték az illetőt, hogy egyszer csak találhassanak valami ürügyet a rendkívüli felmondásra.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.10.10. 16:05:22

@Gerardus A. Lodewijk:
Ez egy teljesen elképzelhető forgatókönyv. Mondjuk ettől még csak nagyobb szemetek.
süti beállítások módosítása