2009. augusztus 29. 19:24 - Reckl_Amál

Megérte?

Megvannak az ún. romagyilkosságok gynúsítottjai immár egy hete. A véleményemet ezekről az emberekről lehet sejteni.

De egy hete egy gondolat munkál bennem: megérte?

Ha sikerül akár csak egy gyilkosságot is rájuk bizonyítani, akkor is életük végéig börtönben ülhetnek. Az egyiküknek egy hónapja született gyereke, a többiek is elvileg szépen, normálisan élhettek volna. Ehelyett mit csinálnak? Embervadászatra indulnak szép suttyomban.

Ahogy hallani, az egyik a KFOR-nál szolgált Koszovóban. Nem akarok igazságtalan lenni minden katonával, ezért azt mondom, ő zsoldos, vagyis az a munkája, hogy embereket öljön. Tudom, tudom, elvileg békefenntartóként voltak ott a NATO-csapatok, de azért ez természetesen nem azt jelentette, hogy a derék katonák fő feladata a nénik hazakísérgetése volt a piacról. Egy volt osztálytársam szintén szolgált a délszláv területeken, és főleg arról számolt be, hogy kell lopakodva rajtaütni valakin. Ijesztő volt hallgatni, mennyire lelkes volt, amikor a fegyverekről beszélt.

Azt hiszem, aki egyszer egy háborús környezetben gyilkolt, az már sosem lesz normális. Nem gondolom persze, hogy automatikusan minden katonából pszichopata gyilkos lesz, de az biztos, hogy ép ésszel nehéz megúszni, számos vietnami veteránról szóló film feldolgozza például ezt a témát.
Anélkül, hogy védeni vagy magyarázni akarnám ezeknek az alakoknak a tetteit, elég valószínű, hogy az egykori katona - aki a fegyvereket és a know how-t is szolgáltatta - irányította a dolgokat. Ő vesztette el a képességét arra, hogy humánus módon különbséget tegyen a "sima" rasszizmus és a sorozatgyilkosság között, a többiek - gondolom, oktondi, manipulálható, legénykedő alakok - meg a hatása alá kerültek. Már csak ellenséget kellett találni, és a cigányok körül mostanság eléggé forr a levegő. Jó hecc lesz, gondolhatták, és valami csoportos pszichózis hatása alatt egyszerűen nem fogták föl, mit tesznek.

Most aztán minden rossz. Az áldozatok meghaltak, és az elkövetők pedig egy életen át viselik majd a börtönben a rasszista sorozatgyilkosoknak kijáró skarlát betűt (amennyiben elítélik őket). A közhiedelem szerint az bizony egy olyan hely, ahol a kisebbség - többség arányai megfordulnak.

Még egyszer kérdezem: megérte?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr981346455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2009.08.29. 19:48:31

Nekem erről az az Eduardo Rózsa Flores meg azok a szerencsétlenek, akik hozzá csatlakoztak, jutnak eszembe.

Ld. a Villáminterjút Tóásó Előddel. :D

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.30. 08:28:39

Hol láttad videón?Tudsz ezekről képeket a neten?

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.08.30. 15:30:30

Azért ez a meccs még nincs lejátszva, a bíró még nem fújta le a meccset.

Az igazi bűnüsök az utakon "járőröznek",felfegyverkezve, autókat kutatnak át, embereket tartartnak rettegésben.

Egy egyesületet be lehetet tiltani, de egy felfegyverzett csürhét nem lehet le állítani,erre a rendőrségnek még csak szándéka sincsen.

Kussoljál, maradj otthon, fizesd az adódat. Ha már nem lehet munkásőrség, ifju gárda, nehogy már csak úgy szabadon járjál a saját hazádban!

Most valakik előzetesben vannak, de vajon mindig azok szikkadnak előzetesben akiknek ott a helyük?

Mór? Te komolyan elhiszed, hogy a tettes megöngyilkolta magát?
Balla Irma? Hosszú a sor.
Te meg bizol a rendőrségünkben? Mindig korrektül járnak el? Sosem tévedtek még eddig mostanában.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.30. 18:09:02

PE +1
szerintem kizárt, hogy a valódi elkövetőket kapták el (illetve ha mégis, akkor kizárt, hogy az ötletgazdák is ők voltak).
sajnos a rendőrség annyira lejáratta magát a korábban említett ügyek és az utóbbi pár év beavatkozásai során, hogy teljesen elveszítették a hitelüket.
Bizonyítékokat pedig még mindig nem tudunk, csak ígérgetik őket hetek óta.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.31. 00:10:46

@Rékuc:

Kizárt?

Ha egy csupa cigányból álló banda lenne a gyanúsított, akkor is ezt mondanád?

ZmanUK 2009.09.01. 14:46:37

Teljesen erdekes, hogyha valami hir van, ami osszefuggesbe hozhato a ciganysaggal, azonnal jon valaki, aki a Magyar Gardat emliti. ;))

Nem lehet esetleg talan EGYSZER nem megemliteni a szelsojobbot? (Mert nekem a Magyar Garda annak szamit)

ZmanUK 2009.09.01. 14:48:17

A masik, hogy nekem is volt ismerosom aki szolgalt Koszovoban. Es a gyakorlatozason kivul nem csinaltak semmit. CSak "jelen voltak".

Mas velemenyem lenne, ha mondjuk a feltetelezett elkoveto a francia legioban szolgalt volna. Akkor azt mondom, igen, olhetett embert, elferdithette a szemelyiseget, stb.

De egy Koszovoi magyar misszional? Ugyan mar.... Meg az Afganisztani missziosaink sem oltek ott embert ...
süti beállítások módosítása