2009. július 20. 19:24 - Reckl_Amál

Öregedj már ki végre!

Farkasházy Tivadar mesélte egyszer egy bikaviadalról, hogy a közönség messze nem tisztelt minden torrerót, mint ahogy azt ő képzelte. Voltak kedvenceik, akiket hangosan ünnepeltek, akit viszont utáltak, azt bizony kegyetlenül kifütyülték. Farkasházyt meglepte az eset, és utánajárt. A tanulság pedig nagyon fontos: senki sem kényszerítette a népszerűtlen matadort arra, hogy kiálljon. Ha pedig kiállt, akkor viselje el a közönség ellenszenvét is.

Ezt a bölcsességet üzenném annak az öntelt, túlfizetett és kiöregedő angol focistának is, aki a hétvégén majdnem összeverekedett egy elégedetlen és amúgy bunkó nézővel. Beckham barátunk, ez a beképzelt és túlértékelt pöcs, csak a mohóságáért kiérdemelt rajongói véleménnyel szembesült. Azért, mert sok kis hülye - aki még életében nem nézett végig egy meccset sem, még Beckhammel sem - megveszi a sok bóvlit csak, mert ennek az ízlésficamos családnak valamelyik tagjával reklámozzák, továbbá összepisili magát csupán a képük láttán, vagyunk bőven, akik ezt a felszínes, műanyag gagyit, amit a Beckham név takar, egyszerűen utáljuk és elutasítjuk. Most kivételesen ő maga is láthatta, vannak ellendrukkerek is. Szinte sajnálom, hogy nem voltam ott. Minden labdaérintésére füttyögés volt a közönség válasza, a fene egye meg, hogy nem voltam ott!

 

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr471257251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.20. 19:43:28

Én még sosem vettem meg valamit,csak mert Beckham reklámozta.De valaha nekem is tetszett,pedig nem vagyok oda a metroszexuálisokért..Enyhén szólva..Nem is hallok arról,milyen a teljesítménye a pályán..A felhajtásról körülötte annál inkább..Az élete már rég nem a fociról szól..Pár év,és már nem fog tudni eladni semmit,mert az időt senki nem tudja megállítani..A kora őrajta is meg fog látszani..De nem sajnálom..biztosan rakott félre néhány dollárt és nem fog segélyekért sorbaállni..

duneem 2009.07.20. 22:35:48

Sziasztok!

Eloljaroban leszogeznem, nagyon nem vagyok oda erte, viszont iden kint voltam egy baratsagos, "segitsuk-ki-a-milant-penzugyileg" meccsen, ahol o volt az egyetlen, aki kuzdott es hajtott.

A palyan kivuli elete meg nem erdekel meg ennyire sem...

CM2131 2009.07.20. 22:48:58

Ez a 'felszínes, műanyag gagyi' mellesleg egy kurvajó focista. Ja, hogy irigy vagy rá, mert szerencsés, gazdag és még jól is néz ki? Ez már a te nyomorod.

lápi lidérc 2009.07.20. 22:56:01

Szerencsétlen majom (mármint a blogíró).

Egyszer nézd meg Beckhamet játszani. És még csak 34 éves, még akár 2 VB is benne van (2010 és 2014 - Sir Stanley Matthews ugye még 50 évesen is angol válogatott volt...). Lehet, hogy már nem szakad meg a pályán, de úgy beadni futtából, mint ő, még mindig nem tud senki más a világon.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.20. 22:56:07

Beckham önteltsége éppúgy médiahecc, mint azok a pozitív dolgok, melyekkel eladják a nevét. A pályán nyoma sincsen ennek; küzd, hajt, csúszik-mászik, kiteszi a szívét.

De ha "csak" focista lenne, nem tudnák eladni. Ezért lett belőle celeb. Ezért lett világhírű, és ezért lett ellenszenves is. És végülis mindegy, mennyire önmagát tette azzá, és mennyi szerepe volt ebben a folyamatban a reklámügynökének...

neutrinoo 2009.07.20. 23:15:25

Azért haragudtak meg rá Los Angelesben - sztem is jogosan - mert rájött,hogy hülyeséget csinált, mikor kiszerződött , ezért mindent elkövet,hogy Európában focizhasson hogy angol válogatott legyen.

Ennyi a történet.

Hogy jó focista bizonyitja,hogy számit rá az angol szöv kap is,de kikötötte,hogy csak nivós bajnokságban játszva válogatja be. Az amerikai meg nem olyan.

tompus 2009.07.20. 23:17:13

Szerintem meg C. Ronaldo a túlértékelt pöcs.

Wallstreetbull 2009.07.20. 23:28:13

Messi a világ legjobbja, és aki nem így gondolja az bekaphatja:))

rainy_day_coffee 2009.07.20. 23:28:32

@CM2131: Egesz pontosan ezt akartam irni.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.07.20. 23:31:31

Azért Beckham igen jó irányító, jól lő szabadrúgást, és olyan indításai meg beadásai vannak, hogy bszbh. Nekem nem tűnik olyan beképzeltnek, olyan butuska inkább. A beképzelt valóban a C. Ronaldo, meg a nyihahák országából származó Van Nistelrooy.

pucros 2009.07.20. 23:37:31

Ez a blogbejegyzés is a rajongás egyik (a perverz) formája. Utálod és elutasítod, ugyanakkor a fene egye meg, hogy nem lehettél ott... ez beteg.

Gondolom, azért a hétköznapokban többnyire meg tudod oldani, hogy eljuss általad gyűlölt emberek közelébe. Hát, nem irigyellek.

Flood 2009.07.21. 00:06:08

Hát sokat ez a cikk se tett hozzá a világhoz...
Mellesleg pár hete még azt hallottam, hogy igencsak faszán játszott a Milanban (és azért a Serie A csöppet szinvonalasabb az MLS-nél), és még az olaszok is meg akarták tartani. Nem csak a búlvárból kéne tájékozódni, ugye...
Szar lehet, ha útálsz valakit, és az ráadásul még sikeresebb is nálad.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.21. 00:15:30

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer minden szavaddal egyet fogok érteni. Jó posztot alkottál! :-)

Asidotus 2009.07.21. 00:34:36

Ez a poszt egy tömény, buta fikázás. Nem támasztja alá semmiféle megalapozott jogos kritika,egyszerűen csak egy hülye ribanc, aki belerúgott egy korszakos labdarúgó-zsenibe. Ma már nincs azon a szinten, mint annak idején a Manchesterben, de ahelyett, hogy élvezné a hollywoodi celebek aranyéletét, küzd, hajt a pályán, és azon kívül is, hogy bekerüljön az angol válogatottba. Ami a hírnéven kívül nem sokat ér, de hát a sportolókat ezért szeretjük.
Gratulálok, Amálka, most baromi nagy öngólt lőttél, és lehet, hogy örökre elástad magad, mint akármihez hozzáértő személy. Pedig csak fognod kellett volna az NST-t, és ott a srácok elmesélték volna neked, hogy ez a Beckham miért szimpatikus még most is, és esetleg miért nem.
De te pusztán, felületesen, egy pár indexes cikk miatt (ami minősíti is az embert, ha onnan szerzi ismereteit, világlátását) írtál egy olyxan témában, amihez halvány lila fingod sincs.
1-es, ülj le!

Szottyerka 2009.07.21. 00:43:46

Beckham egy zseniális futballista,a többi nem érdekel. Öröm látni meccs közben. A Farkasházy Tivadar kezdetű blog pedig az írót minősíti. Köszönöm.

josef_k 2009.07.21. 00:48:51

Pár éve Ausztriában volt edzőtáborban a Real, akkor még Beckhammel. Az edzés után minden kis és nagy sztár simán bement az öltözőbe, anélkül, hogy bárkire akárcsak egy pillantást vetettek volna.
Egyedül Beckham volt képes vagy egy negyedórán át osztogatni az autogramokat a fiatal rajongóknak. Én azóta úgy gondolom, hogy Beckham nem egy beképzelt pöcs. De ez csak egy vélemény.

Ferguson 2009.07.21. 00:54:55

Általában hosszabb hsz-eket írok, de most (viszonylag) rövid leszek (és előre is elnézést a stílusért...): a blogíró jó k nénikéje a beképzelt és túlértékelt pöcs. Számtalanszor kifejtettem már, h becks miért tiszteletreméltó ember és sportoló, nem teszem meg még egyszer, mert nincs most egy órám gépelni :)

Üzenem a blogírónak, h minden idők talán legsikeresebb sportolói image építését (beckham brand) talán nem kellett volna ilyen keresetlen szavakkal illetni, hanem legalábbis csettinteni kéne egyet az elsöprő siker és a benne rejlő rengeteg munka láttán. Ha a magyar focisták és a magyar "fociipar" csak feleannyit dolgoznának a pályán és azon kívül, mint becks, akkor most nem tartana itt ez a szánalomkupac, amit úgy hívnak: magyar "labdarúgás"...

Amúgy meg tessék utána csinálni, főleg, ha irigykedünk: tessék megpróbálni 10 évet lehúzni az európai klub és válogatott foci legszűkebb elitjében, tessék megpróbálni egyszerű munkásgyerekként meghódítani az aktuális popipar egyik leghíresebb női sztárját, majd elvenni őt, tessék megpróbálni felnevelni 3 gyereket úgy, h az embernek közben a pályán és azon kívül is temérdek dolga van, tessék megpróbálni évente több tízezer km-t utazni munkaügyben és emellett mindig elegánsan, strammul és kedvesen megjelenni az emberek és a média előtt, tessék megpróbálni úgy élni, h közben minden lépésed lesifotósok nézik és annak, amit kitalálnak/megírnak rólad, sokszor a fele sem igaz (és faszság, h ezt a fajta népszerűséget ő akarta, egy bizonyos szintig elviseli természetesen a siker érdekében, de sokszor már neki is sok, h mennyire nem hagyják meg neki a privát szféráját) és még sorolhatnám a "tessék megpróbálni"-okat, de úgysem lehet utánozni/úgysem fog sikerülni...

És h miért?

Azért, mert ehhez az élethez a jó adag szerencse mellett persze legalább ugyanakkora profizmus, alázat, céltudatosság, áldozatvállalás és munka kellett. Ezek azok a fogalmak, amik a magyar focisták, a legtöbb magyar sportoló és a magyar társadalom nagy része számára ismeretlenek. Helyette marad az örök irigység és fikázás. Sajnálom, h csak erre telik...

A blogírónak ajánlom, h talán olvasson el pár autentikus életrajzi és nem életrajzi könyvet a cikk főszereplőjéről, hátha akkor jobban megérti, h mire is gondolok.

ManUtd 4ever

Ferguson 2009.07.21. 01:09:42

Jah és még vmi. Ah a mondás tartja: mindenki a saját életének/sikerének/szerencséjének a kovácsa. Ez alapján vmit kibaxott jól csinál(t) becks, amit aligha a "beképzeltsége és túlértékeltsége" eredményezett...

Nervus 2009.07.21. 01:49:43

Hat igen, a blogirot mar a fikablogon se kedveltem.
Az igazat megvallva o az egyik kedvenc focistam (na nem a blogiro, hanem Backham), de ha ezt nem veszem figyelembe, akkor is igen jol tud jatszani, nem veletlenul van ott, ahol. Farkashazyra hivatkozni pedig tenyleg vegtelen ostobasag. Egyebkent egyaltalan nem bekepzelt pocs, az, hogy penze van, mar mas kerdes...

harcimaci 2009.07.21. 01:59:43

Nem ertem miert kell Bachemet szidalmazni,utalni.Meg igy harmincof felul is vilagszinvonalon jatszik,nem hiaba kellett a Milannak es nem hiaba jatszik meg mindig az Angol valogatottban.Azt hitte egyedul fel tudja razni a focit Amerikaban.Ebben belebukott mar Pele is A Kaiser is stb.Most azt tenne helyesen ,hogy vissza kene mennie Angliaba.Kulonben meg inkabb Beckhamrol vegyen peldat a gyereked mint gyozikerol (szandekosan kisbetuvel)

nem várt fordulat 2009.07.21. 02:32:33

én így konkrétan nem bírom a blikkes cikkeket róla, de be kell látni, geci nagy focista. kedves recklamál, ezzel most kurvára mellé lőttél. 20 métert jobbra, és kb. 30 fölé.

nem várt fordulat 2009.07.21. 02:34:12

@Nervus: "Az igazat megvallva o az egyik kedvenc focistam (na nem a blogiro, hanem Backham)"

Megalol :)))))

mellesleg, tegye fel itt a kezét, aki akkora "gázsiért" nem ment volna ki.

senki? köszönöm, egyhangú volt a szavazás.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.21. 08:02:31

Címplap volt? Mert azért nem ez a réteg szokott itt hozzászólni...
(Nem a tartalommal van gond, hanem a stílussal, mielőtt valamelyik önérzetes ork sértve érzi magát.)

Az lehet a gond, hogy ezek a szélsőséges kommentelők pont a másik oldalról látják a tárgyat, mint Te, Amál. Ők CSAK azt nézik, hogy remek futballista, Te pedig CSAK azt, hogy egy reklámérték, s emiatt sokak számára roppantul irritáló. (Pont, ahogy CR7 is.) Mindkettő egyszerre igaz. Jól focizik és mellette egy beképzelt pöcs. Nekem ne mondja senki, hogy normális dolog EB-ről két meccs között hazarepülni és a saját fodrásszal lövetni be a sérót, forintban számolva milliós nagyságrendű összegért, (ráadásul olyat, hogy ha ilyet alkotna a Sanyibá a sarkon Bólyban, akkor elkergetnék a vidékről).

Beckhamet egyébként már alaposan megbüntette a sors: gondolj csak a b. nejére...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.21. 08:25:14

Analógia: De jó, hogy ott lehettem, amikor ezt az öntelt Amált kifütyülték!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.21. 16:06:27

Ugye nem azért öntelt pöcs, mert gazdag vagy híres. Figo is az, őt is sztárolják, de semmi kifogásom ellene. (Ő is kiöregedő félben van.) Hanem azért, mert nem bírja a kritikát. Aki kiáll, annak el kell viselnie a füttykoncertet, ennyi. Aki ezek után profinak képzeli, az téved.

Én messze nem vagyok profi, csak egy blogger, aki utálja Beckhamet. Ha olyan lennék, mint ő, mindenkit moderálnék és kitiltanék. Nyoma sem maradna az egyet nem értésnek. Ehhez képest itt virulhatnak csodás, szeretetteljes kommentjeitek az idők végezetéig. Amúgy Logének van igaza. Mindenki elfogult, én is. Éppen ezért pár Beckham-mániás véleményét nem fogom általános és univerzális igazságnak tekinteni, akármilyen okosnak is állítja be magát az illető.

Egyátalán nem érdekel, milyen játékos. Biztos jó, nem nézek angol focit, mert nem tetszik az a stílus. A poszt nem is erről szól. De úgy persze könnyű, ha valaki csak a pöcs szót értette meg belőle.

Ferguson 2009.07.21. 18:12:50

@Reckl_Amál: én (mi) csak azt mondtam (mondtuk), h lófaszt nem ismered beckham-et. Azért, mert olvasod a bulvárt meg néha a sportújságokat, attól még nem ismered beckhamet ezt értsd meg! Én se ismerem, de abban biztos vagyok, h több könyvet (!!!) olvastam róla és több dokufilmet láttam róla, mint te. És úgy már sokkal kerekebb a történet, sokkal árnyaltabb a kép annál, mint amit te ide leírtál. Arról nem is beszélve, h amikor még a MU-ban játszott, a kedvenc játékosom volt és azóta is napról napra figyelem a karrierjét - a bulvár és a sportoldalát is az életének.

Persze mindenki elfogult vmennyire, de te nem tudsz elég autentikusan megnyilatkozni róla szvsz...

pucros 2009.07.22. 18:14:08

A sport nem olyan, mint a "zene", ahol nulla teljesítménnyel is lehetsz világsztár, csak mert rádépítettek egy imidzset. Ez egy kíméletlen világ: ha nincs teljesítmény, mehetsz a süllyesztőbe.

Nem volt olyan, hogy Puskás Öcsi a csupasz seggét mutatta a közönségnek? Ettől még ő nemcsak a világ legnagyobbja volt, de egy kedves aranyszívű ember is.
süti beállítások módosítása