2009. július 19. 21:37 - Reckl_Amál

Feketeszem éjszakája

A Hír TV azzal csinált hülyét magából pénteken, hogy a Híradóban főhírként a rigójancsi áfája körüli zűrzavart mondta be. Mert ha a csokis sütemény az egykori cigányprímás nevét viseli, akkor 25% az áfa, ha viszont csak körülírják, akkor 18%.

Mire utal ez az egész? Vajon emögött is az idegenszívű karvalytőke cinizmusa búvik meg vagy egyszerűen az új áfatörvény fércmunka?

Az elmúlt hét évben persze sok gyanús alak megfordult a kormányzat környékén, de nekem erős az a megérzésem, hogy az MSZP-SZDSZ országlás elsődleges szimbóluma nem Don Corleone, hanem Mekk mester.

Nem azért hoznak elsősorban ilyen törvényeket, mert így jól lehet szívni szegény magyarnak. Hanem azért, mert ezektől a tehetségtelen emberektől ennyi tellik. Dilettantizmus ez, nem nemzetrontás.
Van egy évek óta önmagát impotenssé tevő kormányzat, akik többnyire nem igazán értik, mi történik. (Ez az őszödi beszéd egyik legmegdöbbentőbb tanulsága.) A kezükben olyan eszköz van, amelyhez nem értenek, nem tudják használni, ez pedig a kormányzás elmúlt hét évének legdurvább tanulsága.

A sok disznóságnál (amely minden kormányzat körül előfordul, bár ez természetesen nem mentség) nagyobb baj, hogy egyetlen valódi program vagy terv sem született, ill. amibe belefogtak (eü.), az siralmas eredménnyel zárult. A legsúlyosabb átverés egy kormány részéről az, ha kiderül, nem tudnak kormányozni.

A rigójancsi áfája jó példa erre. Egy olyan jelentőségű jogszabály esetén, mint az áfatörvény, körültekintő hatásvizsgálatot kell végezni. Végig kell gondolni, melyik áru vagy szolgáltatás milyen adókulcsba tartozzék. A rigójancsi-eset ezt bizonyítja, nem mást.

Ennek a kormánynak vége, egy hete fő csatlósát is elvesztette, akármikor lesznek a választások (Magyarország érdekében reméljük, minél előbb), a jobboldal győzedelmeskedik. Nekem normál körülmények között úgy kéne egy Fidesz-kormány, mint egy púp a hátamra, de most a közös ellenség, a Jobbik miatt kénytelen vagyok félretenni az ellenszenvemet. Könnyebb, ha a médiájuk végre felhagy a régi manírokkal, és nem feltételez ciánt a csokihabban. Hanem egyszerűen, tárgyilagosan kimondja, ez a sütemény bizony ehetetlen, a cukrász szakma szégyene.

51 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr731255439

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Liberális párt wanted 2009.07.22. 16:42:36

Mondjuk ha geci kókáék meg a többi szarrágó nem baszta volna szét a magyar népet, lenne pénz moziba járni a kurva isten megbassza hozzászólás egy szinkronhaglopásokról szóló cikkhez  Hát körülbelül ilyen ma a közhangulat Magyarországon. Az á...

Trackback: A társadalom- és gazdaságpolitikáról 2009.07.20. 03:11:01

Képzeljük el, hogy az ország egy nagy család. Előfordul, hogy egy család gazdaságilag nehéz helyzetbe kerül: például apuka elveszíti az állását, vagy fizetése jelentős mértékben veszít értékéből, vagy épp csak be nem kalkulált kiadás áll elő. Mi ilye...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rakaz 2009.07.19. 22:30:53

Csók Amál,nagyrészt igazad van. DE ha FIDESZ teljhatalmat kap, nem fogod meg
köszönni.

Lodogi Pascal (törölt) 2009.07.19. 22:35:05

Ez van ennyit tudnak.
Tudod én nem csodálkozok semmin sem.
2007 ben találkoztam egy csajszival aki 100% ban meg volt győződve arról hogy törökország jövőre (2008) csatlakozni fog az únióhoz és nem tudott arról hogy románia eu csatlakozását a magyar parlament is megszavazta.
Ez miért érdekes?
Csak azért mert a csaj valami EU ügykért felelős miniszériumban dolgozott mint titkárságvezető vagy mi.

Ezek után van még kérdés?

ZON 2009.07.19. 22:35:15

Beteg ország.Alig vártam, hogy a ravasz, gonosz Orbán elhúzzon a sleppjével a vérbe, de ezek jöttek helyette. A pancserek, ostobák. Sírva könyörögnék vissza Bokrost, ha nem alázták volna meg a hóhérmunka elvégzése után.Levitték az áfát 25- ről 20-ra a drága benzin miatt, ahelyett, hogy a jövedéki adót csökkentették volna.Kommandókat igértek, hogy a kapzsi kereskedők ne nyeljék be az áfa csökkentését a fogy. árba.Most is lesz kommandó, hogy ráterheli-e a kereskedő az áfa emelést a vevőre?
Kitalálták az EVA-t, ami csak annak volt jó, aki belépett az elején.(Véletlenül akkor lett áfa köteles az ügyvédi tevékenység, mikor bejött az eva.Ügyvédkém röhögve kifizette a felszámított áfából az átalányadót, nem kellett számlát vennie, meg papíron kétnaponta Csengersimára kocsikáznia szakmai konzultációra.)
Büszkén verte a mellét Veres János, hogy mennyivel túlteljesültek a bevételek evából. Csak éppen az áfából a kétszerese hiányzott. Pancserek.
Beugrasztották a lakástörlesztés adókedvezményével (is) az állampolgárt a hitelbe, aztán coki neki. (Csabai Lászlóné kormánybiztos áldásos ténykedése.) Húzhatnak a gyászba. Mondom én, aki Orbánékat utálja...

G...G... 2009.07.19. 22:38:59

Nagyon jó jel, ha a mostani undorító parlamenti pártjainknak közös ellenség a Jobbik.
Szebb jövőt!

I_Isti 2009.07.19. 22:49:33

Sztem a bénázás oka a következő: van egy döntés, amely szerint az áfának 25%-ra kell emelkednie, kivéve bizonyos alap élelmiszerek áfájának, amelynek kedvezményesnek kell lennie. Ez a döntés a kormány döntése. Viszont a részletek kidolgozása az apparátus feladata (volna). De ez az apparátus valami félelmetesen kontraszelektált emberekből áll. (Ugyanis ha nem kontraszelektált Mekk-Elekekből állna, akkor nem lenne bénázás a Rigójancsi áfájával.) Ilyen esetben, ha kell, akkor az összes létező élelmiszeripari terméket föl kell sorolni egy listában, és melléírni, hogy júl. 1-től mennyi az áfája. Ennyi. Márpedig, ha a rigójancsiról bonyolult eldönteni, hogy hány százalékban tartalmaz tejterméket, akkor egyszerűbb hasraütés-szerűen, vagy pénzföldobással megmondani, hogy mennyi az áfája, mint hogy a kereskedőknek, cukrászoknak kelljen vacakolni azzal, hogy mennyi lehet vajon az áfája az új tv. szerint?
(A kontraszelekció úgy is működik, hogy az eredetileg normális, intelligens emberkét annyiszor ugatja le a főnöke, aki egy kicsit butább viszont jó elvtárs, hogy már nincs kedve a főnök hülyeségét kijavítani.)

-d(-_-)b- 2009.07.19. 22:50:53

@Amál: Akkor most miért is csinált hülyét magából a hírtévé?

@rakaz: Nem tudom, feltűnt-e, de már egyszer voltak kormányon, és nem lett vége a világnak, sőt, egész tűrhető volt.

Bár, ha abból indulsz ki, hogy eddig egy kormánynak volt teljhatalma, és ők bizony jól elqrták, ...

@Lodogi Pascal: Én a magyar tévében beszéltem egy főnök asszisztensével, és gőze sem volt, hogy kell kezelni egy kamerát!

Na, ez jólesett. :)

Ríka 2009.07.19. 23:01:37

Kedves Amál!
Jó tudni hogy aki nincs veled egy véleményen az az ellenséged.Én Fideszes vagyok és nem tartom ellenségnek a Jobbikot,de még az MPSZ-t se lévén jelenleg nincs háború.Ilyenkor gondolkodom el rajta ,hogy még a baloldal mer beszélni a kirekesztésről,miközben tele van gyűlölettel mindenki iránt aki mást mer gondolni mint ők.

blr 2009.07.19. 23:09:59

A törvényhozás szakma. Legalábbis annak kéne lennie.
Ha jogászként pontatlanul fogalmaznék meg egy szerződést, és emiatt később a cég bíróságra járhatna, hogy "de én nem úgy gondoltam, csak elírta a jogászom", valószínűleg repülnék az állásomból, és egyhamar nem is biztos, hogy el tudnék helyezkedni. (Még szerencse, hogy nem is akartam soha jogász lenni.)
Egy könyvben olvastam: a forgatókönyv 10. átírásakor jött az ötlet, hogy Bruce Willis halott legyen a Hatodik érzék c. filmben.
Az áfatv. tán ha van két éves, de biztos, hogy többször módosították. De könyörgöm: ezzel nem egy-két ember munkáját nehezítik, hanem milliókét.
Ha lehet úgy jogszabályt alkotni, hogy az az életbelépés után pár nappal vissza legyen vonva (lásd standolás), úgy hogy ennek nincs személyi következménye, akkor mit várunk?

Kb. akkor lenne változás, ha egy ilyen problémát okozó esetben a szövegezők, valamint az igennel szavazó, listáról bejutott képviselők repülnének, és az alkotók soha többet nem kerülhetnének ilyen pozícióba, a képviselők pedig mondjuk legalább 1 (inkább 5) évig nem kerülhetnének újra listára.

Ugyanez az olyan törvények esetére, amik egy-két napot élnek meg (lásd "standtörvény").

Na, ha egy ilyen megvalósulna, akkor megszűnne a törvényhozásban, és nem csak a parlamentben, az önkormányzati szférában is.

(Természetesen hasonlóképpen kéne hozzáállni az önkormányzati testületek "hiszen én nem is értek hozzá" szavazóihoz is.)

jozicsenko 2009.07.19. 23:12:45

@rakaz: meg fogod köszönni, és tudod miért?

1. elérhető közelségbe hozták anno az eurot
2. a munkavállalók járulékterhei csökkentek
3. valahogy a magyar munkaadókat segítették, nem a multikat
4. a gdp nőtt
5. nem hazudtak adócsökkentést
6. loptak, de a GDP arányos adósságunk szumma csökkent
7. s ez a legfontosabb:

az átvett adósságterhet nem triplázták meg, mint most az elvtársak

+1: a vidék volt a fontos, nem a "megélhetési bünözés"

Amál: a fidesz simán elronthatja: a választást talán megnyerik, de nem lesz olyan többségük, ami alapján Verest és tsai-t lecsukják (nem merik majd, ha épp hogy nyernek)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.19. 23:32:43

@Ríka: Köszönöm ezt a mondatot. Így nekem nem kell leírnom.

@jozicsenko: Tökéletes a felsorolásod, és tény, hogy a jelenlegi rezsim minden egyes tagja meg fogja úszni, ha a FIDESZ kerül hatalomra - márpedig 2014-ig (sajnos) ők vezetik majd ezt az országot.
Kíváncsi vagyok, 2014 után mennyi jelenlegi rezsimtag megy el ebből az országból harmadik országba, amellyel nincsen (hazaárulásért) kiadatásink. :-)

Piraeus 2009.07.19. 23:36:15

@rakaz: 1, Azt hogy "megköszönni" egybe kell írni.
2, Vagy a teljhatalom fogalmával nem vagy tisztában, vagy azzal, hogy mennyi esély van ma arra, hogy bárkinek teljhatalma legyen, vagy egyszerűen csak riogatsz.
3, Noha szerinted Amálnak igaza van, úgy tűnik egy büdös szót sem értettél meg abból, amit mondott.

Egyes fiam, leülhetsz!

Netuddki. 2009.07.19. 23:59:48

Embörök, ébresztő!
Ausztriában az élelmiszereken 10% ÁFA van. A többin meg 20%.
Szerintem az emberek fizetésének a 2/3-át sem szedi el a "zállam".

Csak körül kéne nézni a szomszédoknál, mielőtt azon kezd valaki sírni, hogy 25-ről 20%-ra csökkentették az ÁFÁ-t.
Azt meg főképp ne várja senki, hogy a kutyából lesz a szalonna. A fidesz is ugyanúgy lopott amikor kormányzott, mint most a cuclisták. Csakhát annak lassan 8 éve és már sokan elfelejtették. Viktorka is ebben bízik amikor vágja a centit.
Tolvaj banda ez mind kéremszépen és el kéne hajtani őket a 3.14csába végre.

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.07.20. 00:08:49

@jozicsenko: a jelenlegi kormány szerinted mindenkinek rosszat akar?

nyu 2009.07.20. 00:45:48

"Sztem a bénázás oka a következő: van egy döntés, amely szerint az áfának 25%-ra kell emelkednie, kivéve bizonyos alap élelmiszerek áfájának, amelynek kedvezményesnek kell lennie. Ez a döntés a kormány döntése."

Par vendeglatos kikerte az APEH allasfoglalasat, hogy megis hogy hatarozzak meg az etel/ital AFAkulcsat, erre azok valaszoltak, hogy minden etel/ital 18% kulcsu, ha legalabb a fele tej/tejtermek.

Igy pl. ha kersz egy kavet az etteremben, azon 25% AFA lesz, mig ha cappucinot iszol, azon csak 18%.

Rohej.

Plusz par erdekvedelmi szervezet ki birta bulizni maganak a kedvezmenyes kulcsot, holott ok szolgaltatnak, ami sosem volt kedvezmenyes kulcsu.
(Pl. kereskedelmi szallashelyek is 18%, de ha gyogyszallo, akkor 0%! Persze, hogy mindenki wellness cimszoval reklamozza magat...)

Nyikos János (törölt) 2009.07.20. 05:45:15

don corleone: egyezzünk ki döntetlenben
mekk mester: megdumáltál

pistii 2009.07.20. 06:25:27

Akkor most ki csinált hülyét magából? A HírTV vagy ez a szerencsétlen, szedet-vetett kormány? Szégyen ez az ország, hogy ilyen emberek vezetik. Pfúj

Spéter46 2009.07.20. 06:27:21

@Flashzee: Nem természetesen nem igaz, hogy itt mindenki mindenkinek rosszat akar és szándékosan rontják az ország helyzetét! Az azonban tény, hogy soha, ennyi tehetségtelen buta barom nem ült a tűz körül, és nem diktált egy országnak. Figyeld meg, a törvényhozási munkát! Alig van jogszabály amit a kihirdetést követően pár hónapon belül ne kellene módosítani.
Kik ezek, milyen iskolával rendelkeznek, és miért nem fizikai munkát végeznek ha már ilyen erősnek képzelik magukat?

states 2009.07.20. 07:05:26

@kovi1970: Ez a hét év gondoskodott arról, hogy Orbánék négyét felértékelje. Elég csak arra utalni, hogy milyen állapotban adták át az országot Medgyessynek, olyanban, hogy egyből elkezdhettek osztogatni. Most egy szemétdomb tetején egy latrinát kapnak vissza, amiből még a szart is kilopták, a wécésnéni pedig miniszterelnöknek hiszi magát...

okostojgli (törölt) 2009.07.20. 07:35:10

Mekk mesternek a végén mégiscsak bejöttek a tehénre varrt foltok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.20. 07:44:34

"Van egy évek óta önmagát impotenssé tevő kormányzat, akik többnyire nem igazán értik, mi történik. (Ez az őszödi beszéd egyik legmegdöbbentőbb tanulsága.)"
Megdöbbentő a frászt, aki egy kicsit is figyelt, az már régóta tudta.
Csak az a baj, hogy a Fidesz se értené.

Ezek a bársonyszékekből ki nem mozduló faszok péyan messze vannak az országtól amennyire csak lehet; talán ki kéne menniük néha az utcára és körülnézni.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2009.07.20. 07:57:09

Lehet vitatkozni azon, hogy Orbánék loptak-e vagy sem (loptak), de akárhogy is nézzük, a DOLGOZÓ középosztály jobban élt akkor. Volt lehetőség kedvező lakáshitelt felvenni, gyarapodott az ország, stb. Igen, mellette loptak is, de azért hagytak valamit a közösben, a közösből. S ebben különböznek a mostaniaktól.

Normál esetben én sem vágynék egy Fidesz-irányította országra, de hát ez nem normál eset, hanem Magyarország.

BKV - Önnek megyünk 2009.07.20. 08:01:55

én dolgoztam az egyik minisztériumban fidesz es maszop alatt is. Azt lattam hogy ezek közül egyik oldalon sem gonosz emberek ültek csak egyszerüen buták, és ostobak. Persze mindket oldalon annyi esz azert volt hogy sajat maguk boldogulasat elintezzek de ez termeszetes eletfentrato ösztön. De kormanyzasra alkalmatlanok voltak mert tenyleg olyan ostobak voltak hozza hogy csak rombolni tudtak. De ez nem fog valtozni a jovoben sem, sajnos. Szerintem ebbol Mo on nincs kitoresi lehetoseg meg vagy 200 evig...

Kalmár 2009.07.20. 08:02:17

Szerintem ezen nincs mit csodálkozni.
Bár vitatkoznék azon, hogy nem szándékos nemzetvesztők, hanem bénák, ugyanis amikor az üzleti érdekeiknek alapoznak meg törvényekkel az mindig olajozottan megy. Persze hülyékkel vetetik körül magukat, hogy a saját disznóságaik átmanjenek csont nélkül.
Csak figyeld meg milyen bravúros jogi húzásokkal adják el maguknak az országot fillérekért. Az emberek életéről szóló törvényekre, nincs idő energia. Egyébként is le vannak sz..va.
Mi az hogy, nagyon is!

Aardvark · http://fulszoveg.blog.hu 2009.07.20. 08:25:01

Ez egy tipikus fizetett (talán csak véletlenül) jobbikellenes szar poszt. A lényeg, hogy még ha szétkúrja is a kormány az egész országot, nekünk más dolgunk nincs, minthogy vigyázzunk, nehogy a Fidesznek kevesebb szavazata legyen, pedig az elmúlt 7 évben ők is eltűrték, hogy rájuk taposson az 5 százalékos SzDSz például. (Révész Máriusz helyett Fodor kap monoklit, kitör a forradalom.)
A Jobbik meg szépen kinőtte magát, megerősödött, s most mind a két nagy párt sleppje be van tojva. De miért is? Mitől is félnek? Csak nem a felelősségre vonástól?

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2009.07.20. 08:33:24

Sok minden igaz a cikkben és a kommentekben is, de azért lássuk be: egy sütemény áfa kulcsának meghatározatlansága egy olyan joghézag, ami mindenhol előfordul, tele van a világ Mo-n kívül is ilyenekkel. Sokkal komplikáltabb a világ annál, hogy minden részletében szabályozni lehessen. Ez esetben az a lényeg, hogy teljesen mindegy, hogy hány százalékos a rigójancsi áfája. Sőt, ha több száz termék van, ahol felmerül ilyen probléma, az sem igazán releváns. Ennél tényleg sokkal jobb példákat is lehetett volna találni a kormányzati inkompetenciára, mert meggyőződésem, hogy ha több kulcsos áfát akarunk - márpedig nem muszáj, sok országban nincs, ez a szociális érzékenység manifesztációja - akkor ilyenek elkerülhetetlenek, de egyúttal kis áldozatok egy viszonylag fontos célért, hogy lehessen olcsóbban élelmiszért kapni.

Tengertánc (törölt) 2009.07.20. 08:34:17

Nem baj, majd jövőre jön Orbán "egypárt rendszer" Viktor és az lesz a tuti...lesz megint uram-bátyám, kérlek alássan, meg Széchenyi-terv a haversrácoknak és minden szép és jó lesz. Oroszország kicsiban.

Tengertánc (törölt) 2009.07.20. 08:37:07

@Aardvark: én úgy gondolom, legyen az ember jobb vagy baloldali szimpatizáns, kutya kötelessége jobbik-ellenesnek lennie! A jobbik ugyanis az MSZMP óta a legkártékonyabb politikai erő Magyarországon.

Tengertánc (törölt) 2009.07.20. 08:38:34

@Loge: én rosszabbul éltem az Orbán rezsim alatt. Lakáshitelt meg a tavalyi válságig boldog-boldogtalan kaphatott.

Héttörpe (törölt) 2009.07.20. 08:44:59

"Levitték az áfát 25- ről 20-ra"
Azt azért ilene tudni, hogy anno, mikor ezt megtették, létezett egy ásik 15 %-os ÁFA kulcs is egyéb termékekre, na ebből ugyanúgy 20 %-ost csináltak. Tipikus húzd meg,ereszd el mentalitás. Én nagyon várom, hogy Orbán jöjjön. Nincsenek illuzióim, nem lesz kánaán, egyedül abban reménykedem,hogy a még mindig sok baloldali szavazónak, és az összes bűnöző baloldali politikusnak lefagy a képéről a nagyképű vigyor. Már ezért megérné, esküszöm.

Aardvark · http://fulszoveg.blog.hu 2009.07.20. 08:46:28

@Blazzo: A Jobbik mint kártékony erő? Pontosan mit is tettek tönkre? Szeretem az ilyen sommás és jól megindokolt kijelentéseket, nem te vagy a posztoló másodnickje?

Héttörpe (törölt) 2009.07.20. 08:52:55

@Aardvark: Én is pont erre gondoltam. Megélhetési rettegő szerintem a tag.

jozicsenko 2009.07.20. 08:54:38

@Flashzee: nem

(ha gonosz vagyok, azt mondom, a saját zsebüknek nem ellenségük)

alapvető különbség a kettő között, hogy az mszp "szolidaritásból" a szegényebbeket támogatja (osztja pénzt mintha ővé lenne a bőségszaru), de ez valójában szimpla szavazatvásárlás, nyugdíjasokra és segélyezettekre támaszkodva

a másik oldal látja, mi van más europai országokban, tudja hogy élhető ország akkor lesz itt, ha normális, eu-i szintű adórendszerünk lesz, mert akkor lehet adót követelni, EZÉRT támaszkodik a középosztályra, aki dolgozik és ADÓzik

eredmény szempontjából elég, ha Szlovákiára gondolsz, ahol anno megvontak MINDEN segélyt, mindet, és ráálltak egy olyan rendszerre, ami mára Eurot hozott nekik - ne gyere a 300 Ft-tal, mert náluk a vizitdíj mellett olyan adó is van, hgoy egy vizitdíj összege röhögve megvan, nálunk viszont sokadik adó lett volna, amire nem volt garancia, hogy nem emelik a bécsi/berlini 5-7 euros szintre (igen, akkor annyi volt náluk, talán HVG-ben olvastam, s ahogy GyF a 2006os választási kampány végén nemigazországnak hivta Mo-t Orbánnal vitatkozva, na szóval ezek után adóról a baloldal csak egyet tud: emelni kell, ha kevés a pénz, védve a védett szavazókat

a jobboldalnak van legalább annyi esze, hogy egy téglalap (az adóbevétel) növelhető akkor is, ha nem az oldalát emeled, hanem az alapját szélesíted

@nyu: a világ legnagyobb áfa kulcsa van nálunk, norvégia a másik ahol ennyi... hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81fa#.C3.81fa-kulcsok

@kovi1970: számolj utána, ha a fönököd 100e Ftot adna neked, helyből ugrik 29+3%, mert annyit fizet utánad: máris a szerződésed 75e Ftról szól
ebből lejön 14,5+1,5% járulék (75eFt*16%= 12eFt), s az Szja is: ami lehet 18% -13,5e Ft - vagy 36% -27eFt- , ha a béred havi 160e Ft felett van, akkor a magasabbal kell számolnod
no: legálisan adnának 100.000 Ft-ot
1. 18%os kulcs, adójóváírással: utalnak kb 59e Ftot, áfa nélkül ez 47e Ft
2. 18%os adóval, adójóváírás nélkül: utalnak 49.500 Ftot, de az áfa miatt kb 40e-t ér
3. 36%os adóval: 36e-ot utalnak, ami ér kb 28,8e Ftot

csodálkozol, ha a szomszédok körberöhögnek? ausztria, szlovákia, románia, mindenhol jobb...

Héttörpe (törölt) 2009.07.20. 08:58:35

@kovi1970: "Tolvaj banda ez mind kéremszépen"

Hát igen, erre alapozzák majd a választási kampányt a kommancsok. Hogy hát a Fidesz is lop, hát akkor mégis inkább minket válasszatok meg újra.

szltk70 2009.07.20. 09:05:31

@Blazzo: "kicsiban"
Hát nem tudom, neked hol sikerült rosszabbul élned Orbánék alatt, netán börtönben ültél? Imádom az ilyen semmi indoklással a másikat riogató embereket, de sajnos már lassan kiismerhető a balos retorikátok, úgyhogy kár erőlködni.

belekotty 2009.07.20. 09:05:43

@Blazzo: Igaz, igaz, jönnek a 8 éve kiéheztetettek és lopni fognak. De tegyük kezünket a szívünkre és öszintén, hol van Kocsis Istvánhoz képest az Ezüsthajó, HappEnd? Sehol, kispályások!
Az ELMŰ, MVM, Paks és a BKV-s pártkassza töltögető azért Guiness rekordok könyvébe illő. Orbán kullancsai is loptak, de amikor valaki lopott egy szép vastagot, akkor elvégezte munkáját és szépen félreállt egy szép "nyugdíjjal" az offshore számlákon.
Ahogy az MSZP az arcunkba röhögött Kocsissal, az azért a Simicska érát is messze túllicitálja.
Én sem kívánom Orbánt, de ő 1998-2002 között kormányzott. Sok mindennel nem értek egyet amit csinált, sok kárt is tett, de határozottan KORMÁNYZOTT.
2002-től csak áskálódik, meg riogat és keresztbe tesz, viszont a élet nem egy esetben őt igazolta.
Van más aki odaállhatna és hihető hogy határozottan lépni fog? Kétlem.
A Bajnai jól csinálja, elvégzi a piszkos munkát, amit ha Orbánnak kellene, abból a Jobbik óriásit profitálna és abból lázadás lenne.
Én drukkolok Bajnainak, nem fogok Orbánra szavazni, be sem teszem a lábam a szavazó fülkébe, pedig én voltam az egyik legelszántabb baloldali szavazó.

belekotty 2009.07.20. 09:11:00

Mellesleg Orbánra ki voltunk akadva hogy összerúgta a port a szlovákokkal, románokkal.
Na most ugye jóban vagyunk velük?
Orbán ezért a nyelvtörvényért amit a szlovákok hoztak, már lezáratta volna a szlovák-magyar határt, amin csak magyar igazolvánnyal lehet átlépni!
Ha valaki nekem azt mondja hét éve hogy jókat fogok Orbánról mondani, komolyan kiröhögöm.

Zetek 2009.07.20. 09:16:42

@belekotty: Azért jó hülyének lenni. Még szegény Árpika (Tóta W.) is leírta, ellenzékből, azon kívül, hogy beszél - nálad áskálódik - nagyon mást nem tehet. 2002 óta, ha a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányoknak lett volna néhány jó lépése, akkor ma nem itt állnánk. (Apropó mondanál egy egy területet, ahol az Orbán-kormány alatt az ellenzék úgy mond konstruktív volt? Még szegény státustörvény is megfúrták.) A gyerekeknél az oviban is az a fő érv, hogy a Pisti is ugyanezt csinálta. Nos ott volt Keller üvegszem csapata. Miért nem csípték fülön a Zorbánt?
Anno az ország működött mára szétesett. Ha ennyire szereted Bajnait, akkor jegyezz békekölcsönt, de a sajátodból.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.20. 09:24:16

@belekotty: "Orbán ezért a nyelvtörvényért amit a szlovákok hoztak, már lezáratta volna a szlovák-magyar határt, amin csak magyar igazolvánnyal lehet átlépni!"

Ez a tuti mondat, és ha ma ezt az MSZP "meglépné", minden bizonnyal erősödne is. Csak hülyék egy ilyen lépéshez.

Marco Aurelio 2009.07.20. 09:25:08

@belekotty:
Ezzel a szlovák nyelvtörvénnyel csak egy nagy probléma van: hogy a kinti magyarok nem méltóztatnak ellene még egy komolyabb tüntetést sem szervezni. Így meg elég nehéz innen bármit csinálni.

Képzeld el, hogy a spanyol kormány egy ilyet meghúzna Baszkföldön. Lángolna az egész. A ún. Szlovákia vezetői meg röhögnek a markukba.

Tengertánc (törölt) 2009.07.20. 09:42:12

@Aardvark és @Aardvark: kitől és miért kellene rettegnem? a Jobbiktól? Na, ne röhögtess...Miért van az, hogy te jobbikosok, minden egyes fórumon ugyan azokat a demagóg ostobaságokat hajtogatjátok? Van valami központotok, ahol kiképeznek benneteket? És miért van az, hogy állandóan a rettegéssel, meg a félelemmel hozzátok kapcsolatba magatokat illetve azokat akik nem bírják a pártocskátokat? Milyen alapon akartok ti elszámoltatni bárkit is??? Bűnözők a bűnözőket? Na, ne viccelj...:)))))

Miért káros a Jobbik? Azért, drága barátom, mert a jelszavaik mögött nincs SEMMI! Ez a klasszikus demagógia! Semmire nem kínálnak valós megoldást, viszont, nektek meg a hozzátok hasonló megvezetett embereknek cigány és zsidógyűlölettel mindent el lehet adni. Ehhez egyébként külön gratulálok nektek így a 21. század elején. Én azért egyszer meghallgatnék egy jobbikos "agytrösztöt", hogy számok, gazdasági elképzelések, konkrét tervek tekintetében hogyan is állnak. Gyanítom sehogy! Az, hogy árpádsáv, mocskos multik, bohócgárda meg cigányok takarodjatok nem teszi olcsóbbá az üzemanyagot és a kenyeret...de nem baj, a magyar embernek ennyi is elég. A másik, hogy okádok attól, hogy a söpredék (Budaházi és csapata) azt hiszi, hogy ők törvényen felül állnak, nekik mindent és mindíg szabad...mert ők "forradalmárok". Nevetséges.

Az egy elég szomorú dolog lesz, ha egy jobbik-féle "szagos" banda bejut a parlamentbe, de nem adok egy évet a korrupciós ügyeiktől lesz hangos a média. Mi lesz rá a válasz: Mocskocs zsidók, meg komcsik.

De nem baj, majd ez az ország megint a saját kárán tanul.

Írhatjátok a frappáns válaszokat...

Tengertánc (törölt) 2009.07.20. 09:43:33

@szltk70: nem vagyok sem mszp-s, sem szadeszes és nem nem tudom ilyen a "balos" retorika. Gondolom olyan, mint a jobbos, csak fordítva.

Tengertánc (törölt) 2009.07.20. 09:50:19

@belekotty: és ugyan mit kormányzott Orbán? Az ezüshajót? De ha neked az semmi, akkor ott a vegyépszer és környéke és említhetném Joszip Totot si. De említhetem a Széchenyi-tervet is, amiből csak az kaphatott, aki fideszes párt-prefernciával rendelkezett. Tudom, mert megjártam a magam kanosszáját én is. Kevés sikerrel. De megkérdezném mit műveltek a fideszes fiúk a magyar televízióval? Ti nem néztétek? Ott dolgozó ismerőseim fél évig nem kaptak fizetést...de attól tartok, hogy ez a jéghegy csúcsa.

play_off 2009.07.20. 10:47:26

"Dilettantizmus ez, nem nemzetrontás."

Mindkettő.
A két dolog között nem vagy kacsolat van, hanem és. Egyik nem zárja ki a másikat.

play_off 2009.07.20. 10:59:01

Blazzo!
Igazad van. Loptak a fideszesek is.
Csak az általad felsorolt "stiklik" nagysárendekkel maradnak el a mostani gátlástalan fosztogatástól.
A világ legdrágább metro építésétől, a háromszoros áron épülő autópályától, a meg sem épült, százmilliókat eltüntető kormányzati negyedtől és még sorolhatnám reggelig.
A fidesz kormány legalább hagyott a "népnek" is valamit. Fejlődött az ország, az Eu-hoz csatlakozni kívánók között az élen voltunk Szlovéniával. Most mindenben tök utolsók vagyunk. Szlovénia annyival van előttünk, fölöttünk, hogy még a seggüket sem látjuk. Ezt kéne már észrevenni!
Mert ezek a mostaniak, olyanok, mint a rákos sejtek. Nem hagynak semmit. Addig pusztítják a gazda szervezetet, amíg bele nem döglik, velük együtt...

Aardvark · http://fulszoveg.blog.hu 2009.07.20. 11:26:33

@Blazzo: Nem tudok neked frappáns választ adni, mert képtelen vagyok ennyi sztereotíp baromságot összeszedni, mint te.
A hozzászólásod iskolapéldája az önhitt, alaptalan, agymosott, másoktól hallott és feltétel nélkül elfogadott nézetek szajkózásának. Szívesen válaszolnék a kérdésedre, de nem találtam egyet sem, a költői vagy iránymutató, megvezető álkérdéseken kívül.
Aki nem funkcionális analfabéta, az képes értelmezni azt a szövegösszefüggést, hogy "félni a felelősségrevonástól", és ugyanis erről beszéltem, nem arról, hogy a Jobbiktól kellene félni. Nem is írok érveket, mert semmi értelme, ugyanazt mondanád megint. Te már eldöntötted, te már tudod, hogy a jelszavaik mögött nincs semmi, neked akkor is félelemkeltő a gárda, ha éppen téged védenek, azt se hiszed, hogy ott voltak a gáton, neked már hiába mondana egy agytröszt is bármit, kiforgatnád, de ez csak önigazolás, hogy megmutasd, te nyitott vagy a megoldásokra, csak a Jobbiknak persze nincs ilyen.
A retorikád sajnos üres és átlátszó, minden értelmes ember képes mögé látni. Az elszólás azért ott volt, számodra egy a fontos: olcsó benzin, olcsó kenyér, minden egyéb mehet a kukába. Az anyám idős hölgyekhez járt régebben fodrászként, azok a nyugdíjasok mind az MSZP-re szavaztak, mert azt várták, hogy újra 2.60 lesz a kenyér. Netán a te hajadat is bedauerolta?

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.20. 12:33:26

Érdekes, hogy most (és mindig) azok fikázzák a kormányt akik rá szavazatak.

Én nagyjából meg vagyok velük elégedve, körülbelül erre számítottam (igaz nem rájuk szavaztam), elvégre lövethettek is volna.

(és mielőtt Amal és a többiek lefasiztánának a szájukba rágom hogy a poen nem a sajátom, ez egy nagyon nagyon régi vicc)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.20. 19:52:11

Elnézést, hogy mindeddig távol voltam, csak sajnos a benti hálózat - reméljük, csak ma - nem tudta kezelni a blog.hu-t.

Menjük szépen sorjában! A Jobbik a legnagyobb baj, ami Magyarországgal történhetett. De be kell látni, logikus következménye mindannak, ami itt az elmúlt években zajlott. Természetesen elsősorban az a semmittevő, de önmagát gőgösen védő kormány felelős ezért. De - és itt a blogon is többször kiderült már - vacakolásban és szájkaratéban a Fidesz sem nagyon maradt el mögöttük. Az igazi jobbikosnak a Fidesz sem elég jó. Sajnálom az országot, hogy magára ránt egy ilyen szélsőjobboldali, populista bagázst, akik csak még nagyobb disznóólat csinálnak itt. Mellesleg pedig terjesztik a nézeteiket az amúgy is türelmetlen emberek között. Mert nekik a békétlenség posványa az igazi, egy normális országban labdába se rúghatnának az ilyen bajkeverők.

A Hír TV azzal csinál hülyét magából, hogy ilyen piszlicsáré marhaságokat hoz főhírként. Ezt hagyja meg az olyan idióta szennylapoknak, mint a Dobos Attila féle Nemzetőr. Egy komoly újságíró ilyennel nem foglalkozik! Le kellene szokni azokról a rossz szokásokról, amiket még szélrehúzó idejükből (amikor még Kerényi meg Bayer is ott dolgozott) vettek föl.

Pont nekem van csak igazán jogom kritizálni a mostani kormányt! Én annak idején Gyurcsányékra pont a beígért program miatt szavaztam. Ez maradt el. Erre a vacakolásra természetesen nem szavaztam. Elhittem, igazán engem vágtak át. A fideszesek inkább Orbánnál reklamáljanak, amiért két választást elvesztett az idióta sleppjével.

G...G... 2009.07.20. 23:06:52

Na nehogy már a Jobbik legyen Magyarország legnagyobb gondja!

Mellesleg csak szar duma, hogy "nincs semmi a szavak mögött", ugyanis van. Persze lehet pofázni baromságot, csak aki tudja az igazságot, nem hiszi el.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.21. 08:50:43

ha nem tetszik amit a tükörben látdsz, talán nem a tükröt kellene a felhoz csapni

lordart 2009.07.21. 23:44:23

"Nem azért hoznak elsősorban ilyen törvényeket, mert így jól lehet szívni szegény magyarnak. Hanem azért, mert ezektől a tehetségtelen emberektől ennyi tellik. Dilettantizmus ez, nem nemzetrontás."- írja a bejegyzés szerzője. Én látom, hogy tehetségtelen az egész csapatuk. Azt is látom, hogy surolják a dilettantizmus határát. Csak azt nem értem, hogy a tehetségtelenségük és dilettantizmusuk miért nem tör felszínre, amikor a saját érdekükben kötik az üzleteket, amikor kifosztják az államkasszát stb?

Egyébként a napokban jelent meg valamelyik újságban, hogy milyen magasan képzett képviselők ülnek a T. Házban. Most már ne csodálkozzunk, ha egy-egy állásinterjún a két egyetemet végzett emberrel közlik, hogy túlképzett. Nem csoda, amikor a Parlamentben egy gimnáziumi érettségivel már lehet dönteni az ország sorsáról, gazdaságáról... Így a képzettség még bűn is lehet.
süti beállítások módosítása