2009. július 06. 14:24 - Reckl_Amál

A rendőrség hibázott

Eszembe jutott, mi lett volna, ha a rendőrség békén hagyja a fűben kuporgó ex-gárdásokat és barátaikat. Hadd üldögéljenek, elvégre nem zavarnak azzal senkit.

Mi lett volna, ha a rendőrség egyszerűen nem csinál semmit kivételesen, csak álldogál körülöttük?

Valószínűleg ez lett volna a megfelelő megoldás. Mert pár fűben ülő idiótának nincs hírértéke, márpedig az ilyen szélsőséges pártok ebből élnek. Nincsenek beágyazódva a társadalomba, erejük nagy része médiaszerepléseikből származik. Az ilyen happeningekre feltétlenül szükségük van, a média pedig nagy örömmel asszisztál.

De ha csak ott üldögélnek a tsz-elnökös egyenruhájukban, akkor maximum azzal a hírrel versenyezhetnek a híradók végén, hogy Michael Jackson másodunokatestvérének a barátjának a szomszédja hallotta a kutyáját felvonyítani, amikor a popkirály szíve végleg megállt. Érdektelen, vacak álhír lesznek, melyet a közönség is a helyén kezel.

Ha csak zsidózni kezdenek, az ma már kevés. Még a hétfő esti Újságíróklub sem szólja meg őket, mert nyaralnak éppen az öregurak. Sajnos eljutottunk oda, hogy egy szimpla zsidózásra ma már szinte senki sem kapja föl a fejét. Nazi business as usual. A dicsőség, hogy ez így alakult, megoszlik a túlérzékenyek és a túlérzéketlenek között. Ma már teljesen mindegy, hogyan, a végeredményt látjuk csak.

Ha a rendőrség erre is csak kiemelt volna pár hangoskodót, de nem kezd bele a szokásos terelő kutya - akcióba, akkor még mindig alacsony lenne a hírérték. A rendőrség vezetne viszont az örökrangadón, hiszen egyelőre pár szúrós tekintettel lehetne őket vádolni.

Az ex-gárdának drasztikusabb eszközökhöz kellett volna nyúlnia, és más fény vetül a rendőrségre, ha csak békés majdnem-fasisztákat toloncol ki a térről, mintha az agresszív és veszélyes csürhét, akik ész nélkül rombolnak.
Gyurcsány lemondatását sem saját pártja vagy a Fidesz ultimátumai tolták ki megdöbbentően hosszú időre, hanem a tv-ostrom huligánjai. Azon a gyászos estén nem pusztán az erőszak szabadult el, de egyúttal Gyurcsány Ferenc is megmenekült az igazi következmények elől. Mert onnantól kezdve csak a vandálokra kellett utalni: vagy ezek vagy mi. Valójában ezek az alakok akadályoztak meg mindenféle előrehozott választást.

Ezzel sarokba lehetett volna az ex-gárdistákat és szimpatizánsaikat szorítani. Választhattak volna a lényegtelen és hatástalan ülődemonstráció és a látványos, de kockázatos megítélésű balhézás között.

De eddig nem jutott el a dolog, mert a rendőrség pontosan azt tette, ami a manapság sajnos politikai tényezővé vált csürhének a legjobb: közbelépett. Morvai Krisztina is abból kovácsolt magának sajátos karriert a széljobbon (jópár fideszes elismerését is kivívva), hogy a rendőri intézkedések jogtalanságait firtatta. Vagyis ha a rendőrség vízágyúzik és könnygázt vet be, Morvai elemében van. Ez az ő terepe, innentől kezdve mindegy, hogy mi történik valójában. Ha van pár kép, ahol a rendőr nem mosolyog a békés, üveget elhajítani kívánó forradalmárra, már jogtiprásról lehet vinnyogni a tévékben. Minél rosszabb, annál jobb. A Hír TV üdvöskéjének, Losonczi Katának is csak a csalódott dögkeselyű szerepe jutott: senki sem sérült meg igazán. Igaz magyar verve jó! És a kuruc hősök dicsőségcsarnokában is újabb arcok jelennek meg.

Mert a magyar rendpárti arról ismerszik meg, hogy a törvény és a jogerős ítélet az mindenki más részére kötelező, a kurucokra nézve opcionális. Aki magyar, tőlünk tart...

A rendőrség ismételten felült a provokációnak, ahelyett, hogy csapdát állított volna. Csak passzívnak kellett volna maradnia: tessék, itt a nagy gyülekezési és szólásszabadságotok, kezdjetek vele, amit tudtok! Hamar kiderült volna, hogy erről a saját jogait kifogástalanul ismerő bandáról hamar leolvadt volna a civilizált máz.

Vagy csendben meglapultak volna a fűben, mint az a szintén barna valami. Az engem meg nem zavart volna. Pláne, hogy most nem tudna miről rikácsolni az a tébolyult asszonyság sem.

Mindenki jól járt volna, ha a rendőrség hagyja az árpád-sávos pikniket, és csak akkor lép közbe, amikor már egyértelmű, nem ők kezdték.

24 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr661229821

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legal Eagles 2009.07.07. 16:54:24

Ride, Lou, rideTörtént itt a múlt héten egy és más a mindig izgalmas jogi kérdéseket feszegető Magyar Gárda ügyeiben, ezért aztán megpróbáljuk egy kicsit tisztázni a dolog jogi hátterét. Azt előrebocsátom, hogy igen kevés, mondhatni semmilyen írásos dokum…

Trackback: Esetleg az is lehet... 2009.07.06. 17:46:56

Ki is a szélsőséges?Nézem a mostani eseményeket, és felmerült bennem több gondolat is. Ez a poszt konkrétan a hétvégi, de már 2-3 éve zajló események és ahhoz kapcsolódó egyéb megnyilvánulások által lett inspirálva. Megpróbálok érthetően és részletesen ír…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.06. 15:10:57

Azért azt hozzátenném, hogy Morvai Krisztina a 2006. okt. 23-i brutalitással szemben teljesen jogosan és helyesen lépett föl.

Lehet, sőt valószínű, hogy akkor is voltak provokátorok, az áldozatok azonban jellemzően (hiszen ez a provokáció lényege) nem közülük kerültek ki; hanem jórészt bámészkodókat, turistákat, járókelőket, békés megemlékezőket vertek véresre akkor.

Hogy a hétvégén mi történt, az engem egyáltalán nem érdekel.

phaidros 2009.07.06. 15:39:19

Alapvetően ámen, de az a baj, hogy részletkérdésekben igazuk van. Miközben más részletkérdésekben meg a másik oldalnak. Nehéz látni a különbséget.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.06. 19:12:35

Sajnálom a sok kidobott pénzt a Rendőrség részéről,hogy a Náci csűrhével kell mindig hadakozni.Ha én lettem volna döntési helyzetben,most is-mint a többi széljobb demonstráció kapcsán-Éles lőszerrel beléjük lövettem volna...Aki földön marad,az úgy járt,aki állva maradt,az elmenekül,és soha többé ki sem teszi a lábát az utcára..

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.06. 19:40:41

Ezt nem értem. Akik szerint a gárdisták a jó fiúk, azok az "A"-jelű blogokon szeretik egymást, akik szerint a sündőrök a jó srácok, azok a "B"-jelű blogokon.
Ez itt a B-blog. :-) Itt a sündőr a menő, én meg mit pofázok bele, igaz? :-)

Az embereknek joguk van tüntetni, a sündőröknek (egyelőre) joguk van beavatkozni (hiszik ezt). Nem kidobott pénz. Arra költik, hogy még jobban alázzák magukat.
Ja! A rezsimről beszélek.

@RUSZKIBAKA: Éles lőszer? :-)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.06. 20:42:50

@RUSZKIBAKA: nem baj, majd a buzi felvonuláson élvezkedhetsz

Colargol 2009.07.06. 21:43:01

Ha lehetne kérni, ne nevezze senki kurucoknak őket, elég baj az, hogy ők használják sokszor magukra. Esze Tamásék forognak sírjukban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.07. 05:39:45

@Prinzessin Erbsen: Nem szoktam a buzi felvonulásra járni..És ne buzizzál..Ronda szó.Amit a melegek használhatnak,magukra iróniából..Ha heteró használja,az homofóbia..De mit is várhatnék tőled?Megismertem már a szélsőjobbos karakteredet..Szerencse,hogy még mindig szabadlábon vagy..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.07. 10:59:00

Baka!
Senki se lövöldözzön éles lőszerrel! Amiről Te írsz, az a legkeményebb diktatúra, és nem elfogadható. Teljesen mindegy, hogy melyik szélsőség. Az ilyen gondolatok ugyanúgy szélsőségesek, mint a jobbosoké. Gondolkodj el egy kicsit, bár tudom, hogy ilyen kérdésekben hiányzik belőled mindennemű józanság.

tritonus 2009.07.07. 12:55:31

Nagyon jól hangzik, Amál, amit írsz. És igazad is van. Csak, ha jól tudom, ez egy be nem jelentett tüntetés volt. Mert a Bazilika előtt akartak volna tiltakozni, de arra nem kaptak engedélyt. Ide meg nem kértek. Így a rendőrségnek ezt hivatalból fel kellett oszlatnia. Mert ez a szabály. De egyébként mindenben igazad van.

Drága Ruszkibaka! Az éles lőszer nekem is nagyon ijesztően hangzik... Mi van azokkal, akik épp arra járnak. Belekeverednek egy ilyen léggé ijesztő tömegbe, és nem tudnak kijutni belőle? Másrészt meg nekem sem szimpik, de azért lelőni őket csak úgy...? Ez eszembe sem jutna! Engem nem zavarnak, amíg a fűben ülnek, mint a nyuszi... :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.07. 13:35:00

Igen, tudom, mindenütt elmondták, hogy a rendőrségnek ilyen esetekben nincs mérlegelési joga, ha egy be nem jelentett tüntetés bontakozik ki valahol, akkor azt fel kell oszlatni. Mégis azt hiszem, hogy egy lépéssel a randallírozók előtt kellene járni, és becsalni őket a kelepcébe. Sokan biztosan a balhé miatt mentek oda. A nyuszi ül a fűben láttán, el is mentek volna, mert egy csendes, kulturált demonstráció nem érdekli az ilyen embereket. Nem is lenne velük gondunk, ha érdekelné.

tritonus 2009.07.07. 14:09:01

@Reckl_Amál: És a nyuszira semmi reakció...???

Egyébként igazad van. Csak a csapdaállításhoz okosnak (okosabbnak) kéne lenni... Ami ugye sündőrök (de jó ez!!!) esetében nehézkes...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.07. 15:06:15

Nem mintha Tóta W. rászorulna a reklámra, de ez az írás tökéletes!

w.blog.hu/2009/07/05/amilyen_az_adjonisten_1

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.07. 16:01:11

@Reckl_Amál: @tritonus: Én már csak ilyen vagyok.Ismerhetsz jól.Aki oda keveredik?Aki céloz,az előtte felméri,hogy hová lő!Látszik,milyen ruházatú emberekre kell lőni.Náci egyenruhás,árpádsávos,
nagymagyarországos,irredenta,stb...Ne kelljen már magyarázni..Minden szélsőjobbost felismerni a ruházatáról,ha tüntetésre megy..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.07. 16:58:33

Hát sajnos ezt az oldalat nem igazán kedvelem, de főleg azért bosszant, mert ez beszűkült hülyeség, mát ne haragudj! Te nem vagy rossz ember, csak ezekben a dolgokban egyszerűen nem vagy hajlandó kicsit sem gondolkodni. Ha csak egyszer végiggondolnád komolyan, hogy miket írsz, akkor szégyelnéd magadat. Az alapján lövöldözzön a rendőrség emberekre, hogy milyen ruha van rajtuk? Térj már észhez!

Leginkább Neked linkeltem be a Tóta W. cikket, de vagy nem olvastad, vagy nem értetted, ezért kiemelek egy mondatot.

"Biztos úgy képzelik, egy olyan világban nem ők lennének torkonbaszva pajzséllel, hanem a másikak."

A diktatúra mindenkire vonatkozik, hiheted, hogy a komcsik téged majd megkímélnek, de inkább örülj, hogy jelenleg senki sem üldöz, legalábbis hivatalból nem.

Természetesen utálhatsz, akit csak akarsz, én ezt sosem fogom rajtad számonkérni. De ne várd el, hogy mások tolerálják ezeket a vérgőzös és valójában - sorry - ostoba szövegeket. Hagyd meg ezt a stílust a kuruc.infónak!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.07. 18:39:08

@Reckl_Amál: Nincs miért szégyellni magam.Úgy is érzem,amint leírtam..Kiírtanám mindet..Az írmagjával együtt..Mao Ce Tung-ot idézve:"Ahhoz,hogy rendet csináljunk a baromfiudvarban,el kell vágni néhány kakas torkát.."(Valahogy így mondta az Öreg..)

KZsoci 2009.07.07. 19:25:27

ruszkibaka, te legalább akkora náci vagy, mint a gárdisták, csak neked az egyenruhádon nem horogkereszt, hanem vörös csillag lenne, de ez csak geometriai különbség (gyk. más alakú). de ugyanaz a söpredék.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.08. 20:49:25

@Dyson: Nem tudom,miért haragszol rám,pedig én kedvellek..Még írtam is,hogy hiányoztál..Egyébként öreg vagyok már,hogy lakhelyet váltsak..Amúgy sincs már sok hátra..(remélem)..(legalább megszabadultok tőlem..)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.08. 21:35:56

@RUSZKIBAKA: a buzik elvették tőlem a meleg szót,

meleg leves
meleg kávé
meleg nap
meleg fogadtatás

nem adom oda önként

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.09. 05:21:30

@Dyson: Azért én a pornót nem tiltanám.Mert jómagam sem tudnék élni nélküle..@Prinzessin Erbsen: Harcolj csak..Amit művelsz,téged minősít..Megyek hányni..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.09. 09:45:42

Senki sem akar Tőled megszabadulni, csak arra próbálunk - szerintem a szokásostól sokkal emberibben és higgadtabban - rávenni, hogy egy kicsit gondolkodj el!

Nem utál senki (persze én csak a blogvezetés bel - és kültagjairól beszélek), de néha - főleg politikai témákban - beleesel a legtipikusabb kommentelő-betegségbe, a kettős mércébe. Neked szabad gyilkosságokat vizionálnod az alapján, hogy valakitől eltér a véleményed. De ha más szól, hogy álljon már meg a menet, akkor az már súlyos "bántás". Semmi bántó szándék nincs, csak nekünk meg ez a vélemény nem tetszik, és éppenséggel még lelövetni sem akarunk miatta. Egyedül Te gyűlölködsz itt. Amúgy - és ez most társbloggeri jótanács - az ilyen elvakult és agresszív szövegekkel kiírod magad a komolyanvehető vitapartnerek sorából. Aki érvelés helyett egyből erőszakért kiált (és láttam, a Zoli féle blogon is felajánlottad a szájba szarást, csak mert valaki kritizálni merészelt), az ne csodálkozzék, ha mások is agresszívek lesznek vele szemben, vagy hülyének nézik és ignorálják. (Ugye, krónikus címlaphiány és kevéske komment, ami miatt folyton sírsz.) Mert ezek a szövegek nem éppen intelligens emberre vallanak. Légy méltó magadhoz!

Amúgy ezt sem rossz szándékkal írtam, csak szeretném, ha értenéd, mi miért történik, és mit tehetsz ellene.

@Prinzessin Erbsen:
Én meg már hallottam a fordítottját is. A meleget találták kellemetlennek, mert olyan finomkodóan túltoleráns, mint a cigányokra a roma. Mintha a cigány önmagában szitokszó lenne!

És a buzit is csak az veszi sértésnek, aki túlérzékeny. Szerintem semmi csúnya nincs benne. De ez is a kontextustól függ.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.09. 11:29:12

@Reckl_Amál: Ha kínos,akkor nem kommentelek..És remélem,hogy idén már tényleg átkelek az Eseményhorizonton,mert nagyon bele vagyok fáradva ebbe a hiábavalóságba..Meg fizikailag is egyre nehezebbé vált a Lét..Egyre több erő (fizikai és lelki) kéne a hétköznapokhoz..Egyre nehezebb megfelelni-magamnak-(másnak meg úgysem fogok)..Még jó,hogy annyi erőm van,hogy írjak..Bízom benne,hogy rapid módon végez velem egy infarktus még az idén..Ha nem,hát elgondolkodom rajta,miképpen gyorsítsam fel,az amúgy is elkerülhetetlent..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.09. 12:03:46

Ha annyira "kínos" lenne, akkor moderálnánk. De ez nem történt meg, és volt már olyan, hogy a barátságunkra való tekintettel. Egyelőre próbálunk Téged komolyan venni és Veled beszélgetni. Majdnem mindenkivel ellentétben, akik az első ilyen megnyilvánulásodnál levonták azt a végső konzekvenciát Veled kapcsolatban.

A drámát meg az érzelmi zsarolást pedig hagyd meg a (szex)partnereidnek. Ne haragudj, de nem tudom, min csodálkozol! Ha egy kis ellenvéleménynél (pláne egy blogon!) már öngyilkossággal fenyegetsz burkoltan, akkor az életben, egy igazi konfliktusnál, vajon mit csinálsz. Nem hiszem, hogy ezt sokan hosszú távon elviselik.

Tényleg néha gondolkodni kéne. Én a barátod vagyok, és csak egyszerűen nem értünk egyet, mert Te lelövetnéd azt, aki nem megfelelő ruhában van... Persze úgy is lehet egy emberi kapcsolatot folytatni, hogy mindennap oda megyek a blogodra, és minden poszthoz beírom, jól van, Baka! Csak éppen ez nem őszinte, és én nem szeretem a képmutatást. Szerintem Te sem, hiszen folyton azt nyomatod, hogy Te a hibáidat is elismered.

Szóval rajtad áll, hogy a barátaidat is ellenségnek nézed, és szenvedsz az elképzelt bántások rettenetes súlya alatt, vagy csak olyan embereket gyűjtesz magad köré, akik mindig, mindenben igent mondanak Neked, és a buksidat is simogatják. Közben meg persze duplán megvan Rólad a véleményük. Vagy ami még rosszabb, le se szarnak, csak hülyítenek.

Már többször mondtam Neked, ne gondolj magadról ennyire keveset! Legyen önbizalmad. Ha más nem, hát azon az alapon, hogy veszteni valód nincs. (Amúgy sok egyéb miatt is lenne, de ez fránya, szinte gyerekes makacsság, amivel egyes rögeszméidhez ragaszkodsz, fárasztó. Már ezeket is leírtam Neked, de úgy látszik hiába.)

Te "táncba" akartál vinni engem, amikor arról a darabról írtam, a darab lényege, a barátság a között a két ember között pont arról szól, hogy bármit mondhatnak egymásnak, mert bíznak egymásban, nem ártanának soha a másiknak. Ezen sem ártana elgondolkodni!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.09. 16:11:43

@Reckl_Amál: Milyen táncba?Nem értek semmit..Pedig részeg sem vagyok..És dehogy fenyegetőzök..Én már 27 éve meg akarok halni..Sokszor lettem öngyilkos..És nem ilyen blogos hülyeségek miatt..Ugyan már..
süti beállítások módosítása