2009. június 30. 15:19 - Reckl_Amál

A szépség és a szörnyeteg

Több helyen is belefutottam abba a megfogalmazásba, hogy szegény Nóra, a kiskunlacházi áldozat, milyen szép lány volt. Milyen kár érte!

Kétségkívül kár érte, de nem értem, mi köze ennek a szépségéhez. Mert ugyan valóban helyes, csak ez éppenséggel sajnos nem fontos.

Ha kapafogú, elálló fülű, pattanásos csúnyácska kamaszlány lett volna, akkor kevésbé sajnálnánk? Ugye nem?

Akkor meg miért kell ezt állandóan elmondani, leírni?

A las vegasi Helyszínelőkben találtak egyszer egy szép kislányt (5 éves forma), és az egyik laboros megjegyzi, milyen szép. Mire a Catherine nevű főszereplő megkérdezi, ha nem lenne ilyen szép, nem sajnálnád ennyire. És a laboros őszintén válaszol: ő bizony jobban sajnálja a szép gyerekeket. Catherine csak annyit mond neki, hogy ez őt minősíti. Megragadt bennem ez a jelenet, nem tudom, miért írták bele az epizódba. Gondolom, a cselekményt akarták vele színesíteni, de emlékszem, egy darabig foglalkoztatott, és most, amikor ezt mint fontos tényezőt Nórával kapcsolatban is felhozzák, előjött.

Pláne, hogy ügyes, bár nem túl eredeti fordulattal most szembe lehet állítani a tettest és az áldozatot. A gusztustalan, rendetlen, mocsokban élő vadállat és a szemrevaló, ártatlan kislány.

Néha a fokozás kicsinyít. Mert az eset jelzők és legenda nélkül is felfoghatatlan. Az, hogy az egyik ember megkínozza és megöli a másikat.
A végső megítélésnek ugyanannak kellene lennie, ha történetesen az áldozat lett volna valami szakadt csúfság és az elkövető jóképű úrifiú.

Egy bűncselekmény sztorivá alakítása hozzászoktatja az embert az ilyen esetekhez. Ki kell akadni! Az igazságosság azt kívánná, hogy minden egyes alkalommal. De ehelyett maszatolás megy, és bulvárosítás. Nem az újságokra vagy a tévére gondolok, hanem arra a hajlamra, hogy az átlagemberek is szeretnek meség költeni belőle. Nekem meg ez nem tetszik, mert eltereli a lényegről a figyelmet.

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr851218035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StreetView · http://streetview.blog.hu 2009.06.30. 16:17:27

Nem sajnálnánk kevésbé, ha csúnya lett volna, de akkor is gyönyörű volt! És ez fontos a mai világban!

Asidotus 2009.06.30. 16:18:59

Ambrus Attila is jóvágású ember, és bizony sokan valami betyárromantikával néznek rá emiatt. Ha valami rettenetes, csúnya, dagadt, ragyás lenne, akkor egy mocskos gazember, aki megérdemli a rácsokat.
Mindazonáltal, ha egy lány "kapafogú, elálló fülű, pattanásos csúnyácska", akkor bizony sokkal kisebb eséllyel esik szexuális indíttatású bűncselekmény áldozatává, főleg, ha legalább 170 cm, és 70 kg.
Az emberek a szépeket szeretik, a csúnyákat nem. Aki ezen felháborodik, meg költözzön ki a Góbi sivatagba, mert ott nem kell emberek között élni. Ilyenek vagyunk, Csókolom!

futureboy (törölt) 2009.06.30. 16:19:16

teljesen igazad van.

de az ember már csak ilyen: ösztönösen előnyben részesíti azokat, akiknek a külseje szimpatikusabb. ez nem tudatos. általában az arc szimmetriája az, ami szépség benyomását kelti.

valószínűnek tartom, hogy Te is másképp viszonyultál a pattanásos, kapafogú, kockafejű férfiakhoz, meg a sármos, jóképű, jóvágású férfiakhoz. ez van.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.06.30. 16:26:13

tetszett a bejegyzés.
egyébként ezt az emberi tulajdonságot használja még ki sok szervezet, amelyik kihalófélben levő állatokat próbál megmenteni. nem véletlen, hogy aranyos, símogatható állatokkal megy a promó. parányi élőlények,csúnya, nem túl szerethető állatok halnak ki úgy, hogy semmi hír róluk. a pandamaci meg olyan ééééédi, neeeeeem?

phaszfej 2009.06.30. 16:29:54

Egy magára valamit is adó gyilkos nem öl meg csúnya lányokat. Azzal lejáratná magát. Pontosan ugyanaz, hogy ronda nővel nem kúrunk. Ha már gyilkos, hadd válogassa meg, kit gyilkol le.

Egyébként ha tudom, hogy valakit leöltek, de mivel nem ismerem, csak a képét látom, ezért azt mondom, ami eszembe jut róla. Ha történetesen szép, akkor azt. Etttől még nem sajnálom kevésbé, egyszerűen elmondtam a fényképe láttán azt, ami először az eszembe jutott. Semmi köze a sajnálathoz.

Gyanúm szerint a szöveg írójának okoz gondot a szépség, illetve csúnyaság, mégpedig a saját életében.

Horizont 2009.06.30. 16:30:36

Sajnos így működünk mi emberek, helytelenül. Miközben azt hajtogatjuk, hogy nem a külső számít, általában igenis a külső számít. Ha munkára jelentkezik egy csinos vékony nő és egy ápolt (!) kövér nő szerinted melyiket alkalmazzák?
Ennél a szegény kislánynál szerintem nincs túlzásba véve ez a jaj de szép volt. A francia lányt is ugyanúgy sajnálta mindenki. A körítés más.Sajnos ez a cigány volt, nem volt cigány kérdés miatt felfújták a körülményeket. Sokan már csak ezzel foglalkoztak.

@Nűnű: Nem adok igazat abban, hogy egy csúnyácska lány kevésbé lenne kitéve a veszélynek. Akkor nem erőszakolnának meg 80 éves nénikéket sem.
Aki aberrált és mindenáron egy nőt akar annak nem számít, hogy milyen korú, kinézetű. Csak a szex érdekli, mindegy is hogy kivel.Normális ésszel ez felfoghatatlan nekünk....

Horizont 2009.06.30. 16:32:38

@phaszfej: "valakit leöltek,"

Az állatokat szokták leölni!

mbazs 2009.06.30. 16:38:01

"Ha munkára jelentkezik egy csinos vékony nő és egy ápolt (!) kövér nő szerinted melyiket alkalmazzák?"

Nálunk a munkahelyen pont fordítva volt, a szép csajokat elküldték a picsába, és felvettek egy átlagosat, aki talpraesett és jófej, nem csak egy kretén dísztyúk.

Szóval van, ahol pont hátrány a szépség :)

Microhidra 2009.06.30. 16:38:48

Mindenki férfi olyan lányt szeretne magának, akit szépnek lát.
tehát
Egyes lányokat többen látnak szépnek.
tehát
Ezek a lányok rengeteg fickónak kellenének
tehát
Kereslet-kínálat: ami/aki nagyon kell, annak felmegy az értéke
tehát
A szép lányok értékesebbek (nem emberi minőségben, mert jogilag+méltóságban mindenki egyenlő, hanem mint nő)
tehát
A szép lányokat jobban sajnáljuk

Ez pofonegyszerű

(a csúnyákat is sajnáljuk ha ilyen történik és tiszteljük emléküket, de ők nem kellenek mint nő, a kettőt ne keverjük)

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.06.30. 16:40:04

Embertársunkról van szó. Mindegy, hogy szép vagy csúnya.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.30. 16:40:11

Azért nem igazak a phaszfej által felvetettek, mert a nemi erőszak csak látszólag szól a szexről. Valójában hatalmi indíttatásból teszik. A támadó azt élvezi, hogy az áldozat ki van neki szolgáltatva.

diktatorikus kleptokrácia 2009.06.30. 16:45:01

egy gyerekről van/volt szó. és itt a lényeg. mindegy, hogy szép volt-e (ugye a szépség nem túl objektív), vagy sem, gyerek volt. szerencsére nem az enyém, nem a tied volt. nyugodjék békében. nyugodjatok.

Girhes Joe 2009.06.30. 16:53:11

RecklAmál, honnan tudod? Követtél már el nemi erőszakot? Szerintem a kép sokkal árnyaltabb, bonyolultabb ennél. Ha az egész csak a hatalomról szólna, tömegesen esnének erőszak áldozatául nyugdíjas nénik, pedig valljuk be, azért nem ez a jellemző eset. Fiatal, vonzó, és (anélkül hogy a tetteseket védeném) hadd tegyem hozzá: kihívó, provokatív lányoknak van a legnagyobb esélye erre, ami persze nem jelenti azt, hogy aki nem ilyen, azt tuti nem erőszakolják meg. Elméletileg akár egy férfit is megerőszakolhat egy homoszexuális szatír. (Sőt egy nő is, de ez már másféle elkövetési magatartás, tekintve hogy puszta fizikai erővel egy férfit nem lehet szexre kényszeríteni.)

Egyébként meg mindkét oldalnak igaza van:
1) az emberi élet egyformán értékes, akár egy szép fiatal lányról, akár egy ronda elhanyagolt férfiról van szó, de
2) érzelmileg sokkal jobban tudunk azonosulni egy vonzó személlyel, és ettől még egyáltalán nem gondoljuk azt, hogy egy kevésbé vonzó személy jobban megérdemelné a halált.

Emberi természet, vagy mifene...

Girhes Joe 2009.06.30. 16:56:02

Zanzo: és objektíve egy gyerek értékesebb volna? Szándékosan provokálok, de: magzat-gyerek-felnőtt-öreg mind ugyanolyan EMBERI lény, csak az önellátó képességükben és a várhatóan előttük álló élet hosszában különböznek.

Ettől függetlenül nem tagadom, engem is jobban megráz egy gyerek erőszakos halála, lásd az előző posztot. Ilyen a természetünk.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.06.30. 16:56:40

Amál,

Lelkem veled reckl.

Vagyis a poszttal totál egyetértek, jó az ilyenekre rámutatni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.06.30. 17:01:24

A legtöbb tornádó nincs benne a hírekben, mert nagyrészt lakatlan prérit megy végig, néhány peches prérikutyát elintézve. Ha egy csomó amerikai kispolgárt, na, az már hír.

ugyanez a bűnözés. Hetente megölnek egy féltucat embert, kirabolnak néniket, megerőszakolnak nőket, ellopnak fél cégeket és egész autókat, az nem hír. Hatszáz szerencsétlen néger aki tegnap halt meg vérhasban valami félsivatagos nyomortanyán, az nem hír. Tizenöt náthás német az hír. Azért mert a négerek messze vannak és már megszoktuk, hogy hetente pár százan meghalnak valamiben, amiben nálunk utoljára száz éve halt meg bárki is.

Ellenben ha a németek náthásak mi is azok lehetünk. Ez a lány a gyilkosság bestialitása mellett több okból lett hír: egyrészt ugye azt hitték cigány volt a tettes, ez mára kiderült: nem igaz. A másik, hogy ilyen helyes, mosolygós süldőkamasz ismerőse/rokona mindnekinek van, netán ő volt az még pár éve. Az ilyen korú ismerősből látjuk hogy lesz dögös egyetemista, amjd csinos asszonyka. El tudjuk képzelni, azonosulni tudunk vele. Szép...itt azt jelenti: olyan mint mi.

Egyébként meg a halál körüli terészetes misztikus vonzódás-taszítás különösen erős ha a halál nem természetes. Meg kell nézni a primtív népek kit áldoznak fel: szép szűzlányokat, kisfiúkat, erős fiatalokat. A halál sokkal meggyőzőbb, lehegerlőbb hatással van az emberre, ha természetellenes. A kivégzés is ebből a lelki motívumból nyeri az érdekességét. Az, hogy a lány fiatal volt és szép, nem változtat a dolog tragikumán. A halál mindig tragédia. Azon viszont igen, hogy egy kigyúrt tetovált verőgyerek halála természetes: jött egy erősebb és agyonütötte. A szép (gyerek, fiú, lány , asszony) teteme körül nagyobb (az esetünkben virtuális) tömeg.

Szóval nem a sajnálat nagyobb a szépség miatt. Hanem a kíváncsiság. Nem kell csodálkozni Jeanne d'Arc elégetését többen nézték mint a következő csütörtökön elkapott eretnek bácsiét...

neurotikk! (törölt) 2009.06.30. 17:16:00

Nem ertek egyet.
Az hogy egy szep lanyrol van szo az csak meg jobban felhivja a figyelmet egy szornyu esetre, amibol sok van es egyre tobbrol tudunk, amire rajatszanak a figyelemre ehes kurvalkodo mediak is.
Lehet kepmutatni, hogy ugyanugy sajnalunk egy disznot amit videken leszurnak mig visitva elverzik es aztan jot disznotorozunk belole, mint egy kikotott beagle kiskutyat amire egybenyaku biztonsagi orok jatszanak celbalovest, de valahogy nem tunne oszintenek a velemeny. Jobban tunne annak, hogy valaki jo fenyben, emberi gyengesegek nelkulinek probalja feltuntetni magat.
Az emberi gyengeseghez hozza tartozik, hogy jobban sajnalunk valami szepet vagy kulonlegeset vagy hasznosat mint csunyat esetleg visszataszitot.

A sorozatban legalabb oszinte volt a srac, igy minositi ot a megjegyzese.

Mindettol fuggetlenul a kegyetlen gyilkosokat a celpontjuktol fuggetlenul kemenyen kell elitelni.

táppénzcsaló 2009.06.30. 17:16:30

Ugyanúgy sajnálom ezt a lányt, mint azt, akit a Bakáts téren kapott el 4 fickó tavaly télen.. megerőszakolták és a felismerhetetlenségig összeverték.

ismeretlen_katona 2009.06.30. 17:17:00

Miért lenne szégyen, ha valakit jobban megrendít egy szép gyerek halála? Erősen véges mennyiségű szépség van a világban, és most ennyivel is kevesebb.
Tessék, indokoltam.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.06.30. 17:23:32

Kérem az eredeti postot törölni és helyébe Professor Pizka és Beela fenti hozzászólásait tenni.

Pelso.. 2009.06.30. 17:40:01

Így nem lenne szabad megközelíteni a témát.

Nyugodjon már békében szegény kislány.

Azt a rohadékot meg, remélem, zárkatársai kinyírják.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.06.30. 17:42:09

Mifelénk (Szécsény közelében lakom) még az itteni esetet sem heverték ki az emberek. (Az eset hasonló volt, de itt pöcegödörben végezte az áldozat).

azt hittem az az eset olyan tanulságul szolgál hogy nem fog egy ideig megismétlődni, de ugylátszik az emberek hamar felejtenek.

indapasssucks 2009.06.30. 17:42:48

"atherine csak annyit mond neki, hogy ez őt minősíti. "

Ja, mivan vele? Erre az a szó, hogy képmutató.

A film lényege, hogy érzelmeket keltsen. Ehhez közhelyes igazságokat és sarkított jellemeket használ.

Mint a színház.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.30. 17:43:05

Az ártatlan' 14 éves lány miért mászkál éjjel egyedül az utcán? Haza a diszkóból?És az erdőbe is önként ment be a fickóval..Várjuk csak ki a végét..

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.06.30. 17:45:17

Talán ha csúnya lett volna, az elkövető nem is tette volna meg amit tett.

Szerencsére a szájról szájra elbeszélés korábban is létezett, ezért ismerjük a történelmünket... az persze már baj ha a bíró két azonos esetben súlyosabb ítéletet szabna ki egy csúnya bűnöző esetében, mint egy jóképűnél. Igaz, ez is szubjektív...

Vkat118 2009.06.30. 17:45:47

Lehet, igazságtalannak érezni de hát ez van. Külső alapján történik az első benyomás. Ugyanúgy ahogy az állásinterjú is eldől az első 15 másodpercben. A belső értékek a külső nélkül semmit sem érnek. (Hálistennek általában nem ismerjük azokat akiket lemészárolnak a cigányok ezért külső alapján ítéljük meg őket.)

Kot Marlboro 2009.06.30. 17:46:40

Az ezzel összefüggő jelenség a szociálpszichológiában már rég ismert, ez pedig a holdudvarhatás - vagyis hajlamosabbak vagyunk további pozitív vonásokat tulajdonítani egy külsőre jó benyomást keltő személynek (nagy hirtelen ezeket találtam: human.kando.hu/pedlex/lexicon/H.xml/holdudvarhatas.html meg en.wikipedia.org/wiki/Halo_effect ).
Egyébként pedig ha jól rémlik Ted Bundy sorozatgyilkost többek között azért nem kapták el olyan sokáig, mert olyan megnyerő külsejű, jóképű volt, hogy egyszerűen nem feltételezték róla az emberek, hogy képes lenne ilyesmit elkövetni (amit ő aztán ki is használt - arról nem is beszélve, hogy könnyű dolga volt a kiszemelt áldozatai elcsábításában).
A médiában meg szerintem azért emelik ki szándékosan, hogy az áldozat szép volt, mert ezzel is több figyelmet tudnak megragadni.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.30. 17:48:32

Ez az ártatlanság duma..Tököm kivan tőle..A mai fiatalok 12 éves korban nemi életet élnek,abortuszra járnak,és a nemibeteg gondozóba,szülnek,dohányoznak,isznak,
drogoznak,stb..
"Csak azok a gonosz pedofil felnőttek..fúj.."

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.06.30. 17:51:25

Nem tudom, ezért miért kellett külöm posztot írnod. Ez egy ismert pszichológiai jelenség, így működünk és kész. A szépet jobbnak gondoljuk.

Te gondolom szép csajt/fiút keresel magadnak a párkeresés során, nem? Mindenki azt szajkózza, hogy a külső nem számít. Hát dehogynem.

egymilliomod · http://gyermekvedo.blog.hu 2009.06.30. 18:32:09

@RUSZKIBAKA: TÁRKI tavalyi kutatása szerint a mai lányok 17.2, a fiúk 16.8 évesen szerzik első szexuális tapasztalatukat (szeretkezés). Ez 3-4 hónappal alacsonyabb a négy évvel ezelőtti felméréshez képest.

Az igaz, hogy egyre többen szülnek 13-14-15 éves korban, de általánosítani nem kell ebből. Bár kimutathatóak összefüggések a családi háttér, az iskolázottság, a lakhely és stb vonatkozásában.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.30. 18:47:59

Érték: ami valakinek valamit ér. Objektív érték nincs, értéket csak mások véleménye teremt.

Aki szép, az sokaknak tetszik. Számukra emiatt értékesebb az átlagembernél. Ha meghal, jobban sajnálják, mint az átlagembert.

És még sok más előny is éri életében, de úgy látszik, halálában is.

Ez van. Más nem szép, viszont exhibicionista, blogol, és tud előnyt elérni. Megint más meg okos, szorgalmas, vagy csak törtető, ezért jobban érvényesül. Ez sem igazságos.

Akinek nem tetszik, keressen olyan világot, ahol mindenki egyenlő. Azt nem mondom, hogy teremtsen ilyet: nem lehet.

Az állam egyik szerepe, többek között, hogy a csúnya, buta polgárait ugyanúgy megvédje, mint a szép okosokat.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.30. 18:51:43

"és tud előnyt elérni" = "és ÍGY tud előnyt elérni"

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.30. 20:31:18

@egymilliomod: És te hiszel a Tárkinak tett önbevallásokban?Az én korosztályom (40) is 13 évesen vesztette el..Ne legyél már ilyen naív,vagy álszent..

egymilliomod · http://gyermekvedo.blog.hu 2009.06.30. 21:30:17

@RUSZKIBAKA: Kiindulási pontnak nem rossz a TÁRKI :) Természetesen a közvetlen környezet, és a saját tapasztalás más mondhat.
Nem vagyok naív vagy álszent, bár sokszor jó lenne. A szenzivitásra törekszem.

egymilliomod · http://gyermekvedo.blog.hu 2009.06.30. 21:42:29

@RUSZKIBAKA: Jó nagy faszságot mondtam, elnézést. Nem a TÁRKI végezte. www.szmi.hu/images/dok/ifjkutatas/ifjusag2008.pdf
Érdemes elolvasni.
Sziasztok.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.30. 23:36:20

Szinte egy éve történt Dézi gyilkossága, emlékeztek rá? Hasonlót írtam én is róla és a körülötte zajló bulvárcécóról.

fika.blog.hu/2008/08/25/bulvargyilkossag

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.01. 06:06:31

@egymilliomod: Mit is várhatnánk egy erkölcs-csősz gyermekvédőtől,mint a szerecsenmosdatást..16 éves korukban a 30'-s években veszítették el..Mindenki tudja,hogy manapság 13 évesen kezdik a nemi életet...Akármennyire is szeretnék ezt (ki tudja,mi okból)egyesek szépíteni..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.01. 08:58:41

Baka!
Egy kiegészítést engedj meg! Azért az, hogy valaki korán veszíti el a szüzességét, még nem jelenti, hogy megérdemli a nemi erőszakot és a kegyetlen halált.

Nekem is megvan a véleményem a "mai fiatalokról", de ezek a dolgok nincsenek arányban egymással. Ilyet nem érdemel senki.

Azt hol hallottad, hogy a kislány önként ment volna be az erdőbe? De ha így is lett volna, akkor sem lehet a gyilkosságtól eltekinteni. Fogalmam sincs, miért véded ezt az állatot.

Hogyne hallottam volna a halo hatásról. Csak éppen azt nem sejtettem, hogy ennyien lesznek azok, akik egyet is értenek azzal, hogy végső soron egy szép lányért nagyobb kár, mint egy kevésbé szépért. Amíg a szépség mint vonzó tényező élő emberek között érvényesül, addig én is értem. De hogy ma már a halottak között is különbséget teszünk, az nekem furcsa. Másrészt primitív. Szerintem pont azért vagyunk emberek, hogy az ilyen - ahogy sokan írják - ösztönös dolgokat félretegyük időnként. Egyszerűen kegyeleti okokból.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.01. 11:19:25

@Reckl_Amál: Egyáltalán nem védem azt az állatot.Csak elegem van abból,hogy minden fekete és fehér..A kamaszok mind szüzek és ártatlanok amíg be nem töltik a 18-at..A felnőttek meg mind gonosz pedofilok,akik elmennek egy 17 éves és 364 napossal.. Persze másnap már lehet..Ezzel van bajom..The of Consent..Elmebeteg és elavult törvények..Álszentség és képmutatás..De már leírtam párszor..Nem is értem,hogy miért nem érted,pedig már ismerhetsz..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.01. 11:28:34

Azzal van bajom,hogy tegnap még öt év börtön jár érte,másnap meg már orrba-szájba..Engem nem érint,ismersz,milyen szerencsétlenül alakul a nemi életem..De én is lefeküdtem kamaszkoromban nagykorúakkal,(szovjet katonákkal és másokkal is)..Még jó,hogy nem akasztották fel őket miattam..És nem is szereztem semmiféle maradandó lelki sérülést..Sőt..Ebből a képmutatásból van elegem..A nagy óvás-féltés közben egymás között 13 éves koruktól csinálják orrba-szájba..És az alkohol,cigi,drog,fiatalkorú bűnözés..A kis 'ártatlan angyalkák'...

Vaszilisza · http://maganorultekhaza.freeblog.hu 2009.07.01. 11:34:40

Baka, mintha most te is általánosítanál, csak épp az ellenkező irányba...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.01. 12:14:39

Hát annak alapján, amit írtál, nagyon úgy tűnt, hogy a lány hibáját firtatod.

Melyik az álszent és elavult törvény? Amelyik a nemi erőszakot, vagy amelyik a fojtogatást tiltja?

Ne mosd már össze a mindkét fél által elfogadott szexet és a kéjgyilkosságot!

Ne haragudj, de ha azt gondolod, hogy aki abba a generációba tartozik, amelyik szerinted velejéig romlott, az ki is érdemli az ilyen véget, akkor lehet, hogy mégsem úsztad meg épen a korai szovjetes pásztorórákat. (Ha akarod, privát leírom, hogy mit gondolok erről.)

egymilliomod · http://gyermekvedo.blog.hu 2009.07.01. 12:54:09

@RUSZKIBAKA: Örülök, hogy személyeskedsz, meg hogy 4 sor elolvasása után így megismertél.
Nem gyengén prekoncepciókkal élsz bizonyos rétegek irányában.
Senkit nem akarok meggyőzni semmiről sem, csak megosztottam egy információt.

"Mindenki tudja,hogy manapság 13 évesen kezdik a nemi életet..."
Erre nem lehet mit mondani, hiszen mindenki tudja.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.01. 13:02:07

@Vaszilisza: @egymilliomod: @Reckl_Amál: Megírtam a véleményem egy posztban,mert kihoztátok belőlem..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.01. 17:14:34

@egymilliomod: Egyáltalán nem személyeskedek.A blogod nevéből adódóan azonban nem lehetsz objektív..Elfogult vagy az irányukban..Pozitívan diszkriminálod őket!!!!

-Sarge- 2009.07.01. 21:02:16

@RUSZKIBAKA: Nem hiszem, hogy akár régebben, akár mostanában egészséges lenne 13 évesen hozzáfogni. Az "én időmben" inkább a már említett 16-17 volt a jellemző. Szerencsére.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.01. 22:09:47

@-Sarge-: Kommentezhetnél nálam is..Jólesne,mert elhanyagolsz nagyon!

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.02. 16:12:21

Érdemes az ilyen dolgokkal is foglalkozni.

Amitára 2009.07.02. 16:59:49

Ne tagadjuk,hogy baromi álszent Világban élünk. Olyan "szép",amikor szerelmesek indokolják,hogy miért is szeretik a párjukat, és hozzáteszik:"Nem számít,hogy néz ki, én a személyiségébe szerettem bele..." Mi a francnak ez a rizsa? Igenis kurva fontos,hogy az ember fia/lánya hogy néz ki. Rengeteg tanulmány kimutatta,hogy a szebb emberek az egyetemi vizsgákon csúnya/kövér...,hasonló tudású társaikhoz képest jobb jegyeket kapnak...stb. Millió ilyen felmérésről olvastam, nem csak azért mert ezzel foglalkozom, hanem ,mert sajnos én is kövér vagyok. Nos, ez az állapot rengeteg hátrányt hozott eddig is az életembe. Ja, le kéne fogynom, tudom. Ha az érzelmi gubancaimat cigivel és alkohollal (nem a bebaszásig részegségről beszélek) kezelném még népszerü is lehetnék, hisz az menő. Tudom, magam is próbálkoztam vele, de nekem nem megy. Antialkoholista és anticigista ételfüggő vagyok, és a kövérséget a mai társadalom jobban bünteti, mint az alkohol- és cigiaddikciót.
Most akkor Pál apostolnak nem volt igaza, amikor a Szeretetről beszélt? Nem is létezik szeretet csak úgy minden indok nélkül? Valaki tudja a választ?

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.07.03. 05:16:50

@Amitára: Az Igazság Odaát Van,hogy egy klasszikust' idézzek..Egyébként igazad van.És az alkohol is hízlal..Legyen egy férfi bármennyire okos,ha nem vonzó,akkor nem tudnék beleszeretni..Sajnos én is azt mondom,hogy inkább legyen egy buta,de szép szeretőm,mint egy ronda filozófus..(Pedig az utóbbi tartósabb lehetne,mint az előző..)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.03. 08:32:26

De tegyük hozzá, Baka, hogy mivel Te is osztod ezt a felszínes szemléletet, a saját esélyeidet is rontod.

Amitária!
Teljesen igaz, amit írsz. De látod, mit gondolnak itt sokan. Az a hülye, akinek ez nem tetszik. Márpedig szerintem ez a gondolkodásmód embertelen. Ha az embereket csak a külsejük alapján ítélik meg, akkor teljesen fölösleges minden egyébbel foglalkozni. Előre a konditermekbe és a plasztika sebészhez! Ez az emberi civilizáció kiröhögése.

"és a kövérséget a mai társadalom jobban bünteti, mint az alkohol- és cigiaddikciót"

Pedig mennyivel többet árt az alkohol és a cigi a többi embernek!

ZmanUK 2009.07.03. 12:52:20

@Reckl_Amál: Amal,

Mennyivel is art tobbet az alkohol es a cigi az embernek? Nem hiszem hogy ossze lehetne hasonlitani.

A koverseg: megnoveli az infarktus kockazatat, magas vernyomast okoz, erelmeszesedest, tonkreteszi a szivet, az ereket, az izuleteket, csontokat, stb.

Itt mindenhol az aranyokrol van szo. Egy extrem kover ember jobban veszelyezteti az eletet esetleg mint egy kocadohanyos, vagy egy olyan ember aki csak ritkan iszik.

Mindenhol a MERTEK a kulcs.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.07.03. 13:32:52

"a többi embernek"

Ez a kulcs! Nem az illető maga, úgy nincs értelme versenyeztetni a káros és kóros szenvedélyeket. Mérték nélkül bármi lehet halálos is akár.

Engem relatíve kevéssé érdekel, ha valaki csak magának árt. Tőlem bárki halálra kajálhatja magát a szobája magányában.
De az alkoholizmus sokkal nagyobb veszély a többi emberre nézve, mint az elhízás.
Egy alkoholista befolyásoltság alatt halálos balesetet okozhat, vagy éppen agyonverheti a családját. Ilyen következményekkel egy kiadós zabálás általában nem jár.

Ezért igazságtalan, hogy az alkoholistákat többnyire jobban tolerálják.
süti beállítások módosítása