2009. május 25. 16:19 - Reckl_Amál

Posztajánló: Top 7 nőm

Párszor már az Index is felkarolta a magát cigány származású politológia-hallgatónak kiadó bloggert. Legutóbb például azzal került a ketrecbe, hogy a Jobbik meglepően normális kinézetű plakátján pornós (!) jegyeket vélt felfedezni...

Kifejezetten nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, meg a nagy sorok között olvasást, de Balogh Artúr, a Cigány (ő nevezi így magát), ill. a blogja provokációnak, megjátszásnak tűnik első ránézésre.

Mert bizony ez egy igen gagyi blog.

Nem szerencsés dolog a témaválasztást kritizálni, mert mindenki arról ír, amiről csak akar. Artúr horizontja viszont kimondhatatlanul szűk. A sanyarú cigány sors és a gonosz világ örök harcáról szól, minden gondolatnak az a vége, hogy rossz a világ, mert Artúrt és népét üldözik. Szegény blogger a nagy (anti)rasszizmustól (ami néha nettó nem-cigányok elleni gyűlölködés) nem is látja a világot. Hogy sokkal többről van itt szó, mint a jókról meg a rosszakról, sőt a legtöbb ember nem tartozik sem ide, sem oda, vagy legalábbis nem csinál ekkora ügyet belőle.

Az írások eléggé rapszodikusak, nincs szerkezetük, és alapvető nyelvhelyességi hibáktól hemzsegnek. Persze megint jogos lenne a megjegyzés, mindenki leír néha marhaságot, de Artúr nem képes magát érthetően kifejezni sajnos.

Ellenben a hangvétel agresszív és támadó. De mégsem igazi harc ez, mert Artúr nem veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon is a kommentekre. Számos kommentre persze nem érdemes, mert jópár alpári idióta használja Balogh Artúr blogját primitív rasszista rigmusai üzenőfalaként, de az olyan hozzászólók, mint én, aki próbálja a blogger sajátos igénytelenséggel összetákolt gondolatait megérteni, sem kap választ semmire. Ennek ellenére nem kevesen látogatják a blogot, legalábbis szorgalmasan kommentelgetnek. Ami nehezen érthető, hiszen a két fő ok egy blog elhagyására pont a párbeszéd hiánya és a színvonal alacsonysága, s mindkettő jelen van.

Ha ezt egy unatkozó alak viccből (?) csinálja, akkor rossz hírem van, a blog paródiának is gyenge. Mondhatnánk úgy is, nem vicces. Arra gondolni sem merek, hogy valaki így próbálja a cigány értelmiségiek amúgy sem túl magas ázsióját tovább rombolni. Ennyire egy megszállott sem lehet agyafúrt és termékeny, hiszen néha naponta többször is frissül a blog. A szövegek bénasága meglehetősen ösztönösnek tűnik.

Régóta be akartam mutatni a kedves olvasóknak Artúrt és az ő kis világát. Mert ha abból indulunk ki, hogy Artúr az, akinek mondja magát, elég hervasztó. Egyrészt a magyar felsőoktatásra nézvést: hogy kerülhetett be bármilyen főiskolára vagy egyetemre valaki, aki ennyire nem ura a magyar nyelvnek (holott ez az anyanyelve), pláne humán szakra? Ennél csak az szomorúbb, hogy Artúr mennyire gyűlöletteljes személyiség, mennyire nem akarja megérteni azt, hogy a világ kicsit bonyolultabb, mint ahogy ő gondolja.

Most egy olyan írást ajánlok az érdeklődők figyelmébe, amely arról szól, hogy Balogh Artúr számára ki a hét legvonzóbb női politikus Magyarországon.

http://baloghartur.blog.hu/2009/05/20/morvai_krisztina_mohacsi_viktoria_vagy_david_ibolya_a_top_7_nom

A szöveget nyilván humorosnak szánta a szerző, de ez nem jött össze. Saját tapasztalat, hogy nagyon nehéz tényleg szórakoztatóan vicces bejegyzést írni, és Artúr ezen kissé el is vérzett, mert ez a poszt legfeljebb nevetséges, de szellemesnek semmiképp sem nevezném.

Ez egyébként az ember globális érzése a Balogh Artúr féle bloggal kapcsolatban.

Kinek ajánljuk? Alacsony vérnyomású rasszistáknak.

Kinek nem ajánljuk? Magas vérnyomású toleránsoknak.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr821142985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.25. 16:43:19

Én magas vérnyomású toleráns vagyok.De szerintem is borzalmas a blogja-bár az enyém sem jobb-,pedig én bele vagyok bolondulva a cigány fiúkba,annyira vonzónak találom őket,bár ritkán látok belőlük élőt,valós alakban is..Három Dimenzióban..Azért a fantáziám körülöttük (is) jár.(vajon ki körül nem?)Arthur blogját is azért látogattam néha,hátha ír az erotikáról is..De csalódtam..Ennek ellenére szívesen megmogyoróznám,ha nincs rajta súlyfelesleg..(tudom,hogy nem ide tartozik,de neki nem akartam megírni..)

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.25. 17:37:17


HTML
Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
(A legjobban ez idegesít nála..Az igénytelen design vagy szerkesztési képtelenség,mert jól tálalva még a szarnak is jó íze van..)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.26. 10:41:48

Hát inkább neki írtad volna meg... Úgysem olvassa a kommenteket, sosem válaszol semmire, így fölösleges engedélyezni a hozzászólásokat.
De ez az írás is pont arról szól, hogy hetero.

Az, hogy nem ért (annyira) a számítógéphez, nem akkora baj. A fenét sem érdekelné az oldaldobozos izé, ha közben magas színvonalon írna. Vagy legalább csak közepesen.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.05.26. 16:32:01

@Reckl_Amál: Csináltam egy új posztot a kedvedért.Közzétettem két festényemet',remélem ezek már jobban tetszenek.Majd küldök fotókat és megírhatnád,mikor vagy onjány',mert jó lenne dumálni.Meghallgattad a tegnapit?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.27. 09:45:31

Láttam, és köszönöm, bár nem hiszem, hogy ér annyit a kommentem, de Te tudod. Nem kell mindenen megsértődni, egy szóval sem mondtam, hogy nem tetszik.

Majd jelentkezem.

molaris 2009.06.02. 05:40:27

Néhányan próbáljuk jobb belátásra bírni, sikertelenül.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.02. 08:52:23

Artúr csak kinyilatkoztat, de azt is bénán.
süti beállítások módosítása