2009. április 28. 20:47 - Reckl_Amál

Pan-hisztéria

Nyilván az ENSZ-nél is olvassák a blogot, és erősen megrémültek, amikor értelmetlennek neveztem a működésüket. Úgyhogy most a jolly jokert küldték csatasorba, a WHO-t, mutassa meg a világnak, bizony nagy szükség van rájuk. A nagy, mexikói sertésinfluenza ellen is ki lépne föl, ha nem ez a szuperfontos szervezet. A sajtó pedig szívesen asszisztál a jó kis pánikkeltéshez.

Megkérdezem hát az olvasókat, fenyegetve érzik magukat?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr251092395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.04.28. 22:05:48

Most voltunk hétvégén San Diego-ban, nem éreztük magunkat fenyegetve. Nehéz megítélni mennyire lihegik túl a dolgot, de én úgy érzem hogy azért egy kicsit túlzás a hiszti körülötte.
A reptéren egyelőre csak annyi volt kiírva hogy ne köhögjünk a másikra, azóta gondolom már kicsit fokozottabb a helyzet...bevallom, nem követem...mi jól vagyunk... biztos ami biztos megrendeltünk pár immunerősítő cuccot, sokkal többet úgysem tehetünk ha ideér esetleg az amiről úgy gondolják hogy terjed...szóval egyelőre nem félek. Majd egy hét múlva lehet más lesz a véleményem...meglátjuk.

McH 2009.04.29. 01:39:59

Nem ok nélkül félnek. Nem véletlenül hozták létre a WHO-t (az ENSZ más kérdés).

Amál nézz utána mi volt az I. Vh után. Kicsit más, mert nem legyengült szervezetű katonák fogják hazacipelni a vírust, az éhezés miatt legyengült szervezetű családnak. De még így is gyorsabb terjedésre lehet számítani, azért mert az azóta eltelt időben a tömegközlekedés nagyon sokat fejlődött (egy hosszú távú repülőút alatt 2-300 embert fertőzhet meg potenciálisan egy beteg).

Úgyhogy WHO-t kéretik nem fikázni, mert a végén ők mentik meg a kekec popódat.

A sajtó meg szeret pánikot kelteni... Minél nagyobb a szalagcím, annál többen veszik az újságot/nézik meg a híradót és utána/előtte a reklámot, pénzük meg abból van. És ők se értenek a dologhoz, pont úgy mint te vagy én.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.29. 05:54:04

Én be vagyok oltva veszettség ellen is,úgyhogy egyenlőre nem.Csütörtökön fasírtot sütök,és nagyon utálom a hisztériakeltést!röf-röf-röf..

2itailor 2009.04.29. 07:50:15

Figyelem az eseményeket, de egyenlőre nem aggódom.

Létrehoztak annak idején, fontos célból egy szervezetet. Mikor a cél teljesült és az ok megszünt, ahelyett, hogy lefelezték volna az ott tevékenykedők számát, hatalmasra duzzasztották és mindenféle érdekektől vezérelve fenntartják. Több a bürokrácia, mint a tett.

azallamenvagyok 2009.04.29. 10:00:27

- This is a pan flute epidemic.
- A pan-demic?

:)))

ZmanUK 2009.04.29. 11:10:52

A sajto nagyon raugrott a dologra, ahogy ez lenni szokott. Ennek ellenere a tenyek azok tenyek. A vilagjarvany kitorese mar "varva vart", ahogy ez lenni szokott 25 evente kb. Most kozel 40 eve varunk a kovetkezore. Ez van.

Amugy meg a lappangasi ido miatt, meggatolni nem tudjak, ezert is "veszelyes" a dolog.

Angliaban is sokat beszelnek rola, de panik, az nincs.
süti beállítások módosítása