2009. április 16. 16:01 - Reckl_Amál

Nincs idő

Kevés olyan érzés, amely az egész nemzetet összeköti, ilyen a Demszky Gábor ellen érzet dühödt utálat. Nem kell ahhoz budapestinek lennie az embernek, hogy halljon ennek az önimádó, valójában viszont nagyon kártékony embernek az antidemokratikus, sokszor nem teljesen épeszű dolgairól.

A Demszky által az ország hátát százmiliiárdos púpként nyomorító M4 most végleg leállhat. A francia alvállalkozó ugyanis összepakolt és elment. A beruházást egyébként a válság ellenére sem állították le, pedig az építkezésre eddig elherdált pénz pont elegendő lenne arra, amit a Bajnai-csomag céloz meg. De az őrült városúraság szent tehenéhez nem lehet hozzányúlni. Hihetetlen, hogy még mindig nem.

De a legjobb mégis tegnap történt. A fúrópajzsok nehézkes megindulásakor még büszkén feszített ez az ember. Izgatottan fotózta az első három millimétert. A lassú, drága és végsősoron fölösleges, no és persze bénán megvalósított beruházás nem haladt igazán előre. De mindennél fontosabb volt. Inkább megszüntette volna a szervilis mszp-s Hagyó Miklós és a BKV-funkci-bőrbe bújtatott gusztustalan pártkatona, Regőczi Miklós a járatok 10%-át, de a vacak 4-es metróhoz nem lehetett nyúlni. Ahogy az sem baj nekik, hogy a budapesti utakon nem megfelelő műszaki állapotú, elöregedett buszok járnak, az új metró kell. És miért? Mert 1998-ban Demszky ezzel jól odabaszott a Zorbánéknak, és vacak kis pártja azzal tartja magát nagy nehezen életben, hogy ilyen húzásokkal Demszkyék elhitették a néppel, a Fidesz bünteti Budapestet. Lehet. Ami viszont biztos, hogy Demszkyék meg tönkreteszik. Mennyivel jobb, ha valaki dilettantizmusból "bünteti" a pestieket, akik ráadásul még a szavazói is. Mert Budapesten kívül SZDSZ nem létezik, MSZP is alig.

Szóval ez már a végjáték utáni időszak. És ez a színvonaltalan alak most nem nyilatkozik, mert nincs rá ideje! Akkor mire van? Erre szarra megy el a Főváros pénze évek óta, eredmény nincs, csak nevetséges kudarcok. És erre most Demszky nem ér rá, más programja van.

Én nagyon nem hiszek az elszámoltatásban, kell a fenének a békétlenség. Unom már nagyon a múlt felhánytorgatását, a jövő érdekelne. De Demszkyt grabancát nagyon el kellen kapni. Már rég nem a politikai felelősségét kéne firtatni, ennél lejjebb már nincs út. Hanem ennél komolyabban kell a körmére nézni. Azon a helyen, ahol neki lennie kéne, egyébként ideje is lenne. Mindenre.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr741068947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McH 2009.04.16. 19:11:04

Ritkán értek veled egyet, de ez most tökéletesen klappol.

Az 50-es években is leállították a metróépítést, mert nem volt rá pénz, helyette tároltak a hűvös alagútban krumplit, meg egyéb zöldséget.

Demszkyt is hűvösön kéne tartani... egy 3x3-as cellában...

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.04.16. 19:38:02

Mondjuk még nem mentek el a franciák, éppen ma kezdtek tárgyalásban, amit két naposra terveznek.

Viszont Demszky munkássága sajnos még évekig kisért majd még akkor is amikor már nem szeretnénk rá emlékezni sem, hiszen pl. a XVII. kerületben olyan utakat aszfaltoztak le. mely utak nem is léteznek, még papíron sem. már pedig ezekkel az EU felé el kell tudni számolni. Ha nem sikerül, márpedig nem létező utat nem lehet leaszfaltozni, akkor a pénzt kamatostól vissza kell fizetni. És ezt nem Demszky fogja, hanem mi!

És ez csak egy példa...

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.17. 05:14:01

Azért azzal,hogy nincs szükség a 4-es metróra,nem értek egyet.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.17. 08:13:50

Baka!

Ebben a formában elavult, fölösleges. A Főváros még elbírna 3 metrójáratot, de ez a nyomvonal már nem korszerű. Azóta, amikor kitalálták, változott a város is, és a világ is.

KZsoci 2009.04.17. 08:35:39

4-es metró témakörben ezt érdemes elolvasni:

www.veke.hu/index.php?fc=cikk&par=1

Mellesleg most az ügyeletes nácibácsi Láng Zsolt, II. kerületi polgármester, aki a budai fonódó villamostengelyt készül megfúrni, pedig az tényleg az elmúlt évek legjobb és legnagyobb hatású (ugyanakkor ehhez képest kis költségű) beruházása lenne. Erről nem ártana külön egy poszt, majd adok hozzá anyagot. :)

Hozzáteendő, hogy persze korábban még létezett a jó kapcsolat Óbuda és Buda között, csak épp ezt az ilyen Pintér László-félék megszüntették elég hülye okokból, tehát igazából ez _visszaépítés_.

Megjegyzem, nemcsak Demszkyt kéne lelőni, hanem az egész FŐMTERV-re is atombombát kéne dobni, ugyanis ott is pancser hülyék készítik a terveket.

KZsoci 2009.04.17. 11:19:35

elvben jó is a metró, mint közlekedési eszköz, de ésszel és főleg az elmúlt negyven évben történt szakmai változások figyelembevételével kell megtervezni. és ez igazából nem is demszky bűne, hanem inkább azoké (megint Gulyás László és Pintér László neve jön), akik elhitették a főpolgármesterrel, hogy tényleg ez az egyetlen üdvözítő megoldás, és minden más ötlet szakmaiatlan és egyébként is az ellenzék támadása... a szakzsargon őket "barnaköpenyeseknek" (na nem a barnaingesek miatt) hívja.

ez volt reggel a hármason: index.hu/bulvar/hirek/2009/04/17/tuz_a_3-as_metron/

mellesleg a hőség ellen új, klímás szerelvények jelentenék a megoldást, de egyelőre az észak-déli vonal kimarad ebből...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.04.17. 12:32:29

Demszkynek az ereti szakmája faluszociológus, de úgy látszik bele tanult a városvezetésbe is.

Fiatalon nagyon jó fej pasi volt, de mostanába nem ismerek rá, ugylátszik öregszik. De nem akarom bántani.

Valamiért - ez számomra teljesen érthetetlen - a pestiek szeretik, mert mindig megválasztják: Budapest vőlegényét.

A pestiek teljesen magukénak tekintik, szidják, de rászavaznak.

Csak akkor nem nyerne ha nem indul.

Mindegy, a diszsírhely már biztosítva, szerintem még a Demszky hídon is fogok én még autózni, ha sokáig élek, de ti biztosan.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.17. 13:47:32

Zsoltika!
Demszky a főpolgármester, vagyis a főkolompos. Ő a felelős. A 4-es metróval az a gond, hogy nincs rá pénz, ennyi nincs. És az építésének a kizárólagos oka, hogy Demszky ezzel zsarolja a saját csapatát is. A Gyulyásékat kirúgták, nemde. Mit kéne még csinálni?

KZsoci 2009.04.17. 14:20:21

*****ke!

Most már semmit, így jártunk. Max. Demszky bácsit felakasztani, ilyesmi.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.18. 08:18:27

@Reckl_Amál: Azért a hetes busszal a bosnyáktól kelenföldig nem tizenöt perc..
süti beállítások módosítása