2009. április 02. 14:17 - Reckl_Amál

Az utolsó rendelés

Nem nézem többet a Dr. House-t. Sajnos a karakter elfáradt, már mindent kihoztak belőle, amit lehetett.

Már az előző évadot is végigszenvedtem. Jogos volt, hogy kissé hátrébb tolták a régi teamet, hiszen bennük sem volt már több. De akiket a helyükre hoztak, nélkülöznek mindent, amitől az első három segéd jó volt. Simán kellemetlenek voltak, és semmi igazán izgalmasat nem tettek hozzá a sorozathoz.
Különösen kínos volt a 4. évad eleje, amikor még futószalagon lehetett genya House a jelentkezőkkel. Akiket meg szintén nem értek. Ki a fene akar egy House-zal együtt dolgozni? Vagy annyit fizetnek? Oké, hogy nagy szakember hírében áll, és persze néhány megszállottat ez vonzhat (l. eredeti csapat), de tömegesen aligha.
Ez az ötlettelen forgatókönyvíró olcsó megoldása volt a szemétségekre kiéhezett nézőseregnek. Kicsit olyan volt ez, mint valami pornófilm. Semmi előjáték, semmi érzelem, csak maga a töcskölés. Na, pont ezeket az igényeket szolgáltak ki az előző évad rendszeresen. Csak itt a közönségnek nem szexre fájt a foga, hanem bunkó, megalázó és kifejezetten bántó megjegyzésekre. Csak úgy. Nem beleépítve valamilyen jól kitalált szituációba, hanem mesterséges, értelmetlen és fölösleges helyzetekben.

Ki is hagytam pár részt, de aztán mégis bekapcsolódtam, de alig volt jó rész. Bármennyire is örültem, hogy a találóan House által törtető cafkának nevezett csajtól megszabadultak, annyira bántott, hogy nem ült mindenki azon a buszon...

De sajnos belevágtak az 5. évadba. Az eseteknek nincs értelmük, és mellékszállá degradálódott a kórház. Most kizárólag House fontos. És persze az ő szörnyű modora. Utóbbi egyébként mostanra már átvette a főszerepet, és minden más csak kulissza. Persze ez mindig is központi elem volt, de régebben nem voltak lusták az írók tisztességesen megírni a sztorikat. Most már akkora rajongótábora van a House-nak, hogy ha a Dörmögő Dömötörből adnának elő spontánul kiválasztott jeleneteket, annak is sikere lenne. Bár elnézve a múlt heti, szaruhártya-transzplantációs epizódot, talán még javítaná is a színvonalat...

Szóval - bár ezt nyilván túléli a sorozat - elvesztett egy nézőt biztosan. Pláne, hogy az AXN-en a House-zal párhuzamosan vetítik a Gyilkos elmék, a helyszínelő-típusú, új generációs krimik legjobbját, legújabb részeit. Mellettük az epés doktor és a sótlan bandája nem rúgnak labdába.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr71041852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissertés 2009.04.02. 16:36:47

Nekem tetszik továbbra is, kevés azon sorozat egyike, ami véleményem szerint nem nagyon vesztett a nívójából az évadok során.

Ziebi 2009.04.02. 23:15:07

Én is nézem továbbra is, hozzáteszem ezen kívül más sorozatot nem követek.

Nekem tetszenek a karakterek, bár tény, hogy már nem várom annyira a folytatást mint az elején, de még mindig rendben van, és hát velem sikeresen belőtték a célcsoportot akinek szólhat a dolog...
:)Bejön a karakter, de azt is simán elhiszem ha valakinek nem. Szerencsére ahogy írtad van miből válogatni :)

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.04.03. 04:33:30

Még jó,hogy én egy részét sem láttam.De ahogy olvasom,nem maradtam le semmiről..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.06. 12:44:55

A magánnyomozó rettenetesen irritál. Mintha abból a szörnyű Gyilkos számokból jött volna át az okostojás. Brrr!

málészájú tévésztár 2009.04.06. 13:27:05

Szia Amál.

Mi lett a német nyelvű blogoddal? Miért hagytad abba? Nem gondolkoztál az újraindításán?

(bocs az offolásért)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.06. 14:37:32

@málészájú tévésztár:
Helló!

Elsorvadt. Sajnos.

Azt hittem, majd ha megint látom a német tévéket, akkor írhatok a német történésekről, de sajnos mégsem látom őket. Ha egyszer mégis lesz német csatornám, lehet, hogy életet lehelek belé.

Annyira azért nem volt jó, hogy olvasták is volna. (És annyira rossz sem.

ZmanUK 2009.04.14. 12:27:55

a House MD. egyik kedvenc sorozatom. Az orvosi esetek az utobbi idoben mar nem olyan erdekesek mint az elso evadban voltak, de megszerettem a mostani team-et is, es a mai napig House egy nagyon jo karakter benne.

En varok minden uj reszt a torrenten :)
süti beállítások módosítása