2009. március 23. 15:51 - Reckl_Amál

Kun Béla és neje

Semjén akkora formában van, hogy ma már másodszor kell róla írnom.

Most azt találta mondani ez a jófej ember, hogy Gyurcsány méltó utódja Kun Bélának...

Hogy ez pontosan, mit is jelent, és mi köze az Alkotmányhoz vagy a gazadasági világválsághoz, esetleg a következő miniszterelnökhöz, az sajnos számomra nem derült ki. De ez remek apropó, hogy megosszam a kedves olvasókkal azt, amin péntek este az autóban ülve nevetgéltünk. A főszereplő Kun Béla volt.

Nagynéném nyugdíjas, de mellette dolgozik is. Most például telemarketinges, nyaralási jogokat próbálnak értékesíteni. Már mindenkit molesztáltak ezzel, akinek van vezetékes telefonja.

Ez egy bunkó üzlet. Nem jó nekik akárki, 25 és 65 év közötti, lehetőleg stabil párkapcsolatban élő embereket keresnek bepalizásra. A budapesti kettőt ér. Mert, ugye, aki öreg, az már nemsokára meghal, és akkor hamar elveszik a pénzforrás (igaz, halottak viszonylag ritkán veszik igénybe az üdülési lehetőséget). Aki meg egyedül vannak, annak elvileg csak "fél" fizetése van ahhoz képest, akik ketten vannak. A budapesti ember meg kényelmes, mert nem kell leutazni miatta a bivalycsángófurmányi művházba, elég elhívni egy belvárosi általános tornatermébe. A pesiek meg eleve többet keresnek.

Emiatt a telefonálónak - nagynénémnek - föl kell tennie először ezeket a tapintatos kérdéseket: hány éves a kedves beszélgetőtárs és van-e valakije. Egyesek (én is) azonnal lecsapják, mert tudják, hogy ez csalás. Van, aki szóba elegyedik, és töredéknyit (kb. 0,5%-ot) rá is lehet venni az érdeklődésre.

De vannak speciális esetek. És nagynéném - miután ilyen vacak munkát biztosan szerez egy héten belül - az unalma elűzésére kihasználja ezeket.

Az első csoportba tartoznak az őrjöngő bunkók. Nekik simán dögvészt és sok-sok kínlódást szokott búcsúzóul kívánni a nagynéném.

Aztán vannak a viccesek, akiket ő is kedvel, és általában veszi is a lapot. Például aki úgy szól bele a telefonba: Elmegyógyintézet, tessék! Erre nagynéném: Itt meg a Császár Uszoda. Az idős úr kicsit bosszúsan válaszol: a magáé jobb!

És persze az értetlenek. Nem tudom, mire számít a cég, hogy munkaidőben is végigtelefonáltat komplett városokat, de a vonal túlsó végén ilyenkor többnyire öreg nénik ülnek. Ők vagy nem hallják a dolgot, és kiabálnak. (Pedig a nagynéném elég hangosan beszél, ő az egyetlen, akinek a hangját a szomszéd szobából is lehet hallani, amikor anyukám fölhívja (!) ) Vagy kérdezősködni kezdenek, ki és miért hívta őket. A nagynéném - bár talán még nálam is türelmetlenebb, kellemetlenebb természet - eleinte visszakérdezett, a nevére kíváncsi-e a nem-lehetséges ügyfél, ill. hogy az miért fontos. (Egyébként általában álnevet ad meg, mert az igazi neve kissé bonyolult. Akkor döntött így, amikor valaki lebetűztette vele...)
De ma már az ellenszenves hangú, akadékoskodó boszorkányokat elég jól tudja piszkálni.

Néhány példa:

Ügyfél: Ki maga?
Nnéni: Kun Béla.
ÜF: Kicsoda?
NN: Én vagyok a Kun Béla.
ÜF: És az kicsoda?
NB: Nem ismeri a történelmet?

VAGY

ÜF: Ki az?
NN: Kun Béla felesége vagyok, és szeretném megkérdezni, hogy fölmehetnénk-e a férjemmel magához teázni?

ESETLEG

ÜF: Ki maga és mit akar?
NN: Kun Béla felesége vagyok. A férjem éppen sírt ás, nem akar beleugrani?

ILLETVE: egy Kun Bélától független:

ÜF: Ki az és mit akar?
NN: Kedves asszonyom, én vagyok a betörő, és most szeretném fölmérni az ön gazadsági helyzetét. Ékszerek?

Tudom, tudom, nem szép, hogy a nagynéném nem csak, hogy hülyességgel zaklatja az embereket, még bunkóskodik is velük. Dehát családilag rossz a májunk, mellesleg el tudom képzelni azokat a gonosz öregasszonyokat, akik ahelyett, hogy simán letennék, még szemétkednek is. Egyébként a reakció általában mély hallgatás, érdekes módon nem teszik le azonnal a telefont. Azt hiszem, kissé megdöbbenek, talán azt hiszik, nem hallották jól. De titokban azt sejtem, kicsit feldobja agg napjaikat ez a kis incselkedés.

Szóval Semjén Gyurcsányt Kun Bélához hasonlította. Nagynéném volt férjére meg azt mondták a kollégái, hogy úgy néz ki, mint a Gyurcsány. (Úgy nézett ki 40 éve, mint a Gyurcsány most.) A nagynéném szereti magát Kun Béla feleségének kiadni... Semjén kivételesen mondott valamit, aminek ha elég nyakatekerten is, de van értelme.

13 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr471020400

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Home 2017.10.13. 16:15:51

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.23. 16:24:27

Igen, valóban lehet benne valami: a különbség csak az, hogy nekünk alligha lesz akkora szerencsénk, mint Kun bélával volt,
sajnos, ez a pasi nem fog elmenekülni a szovjetunióba, de még oroszországba sem, azt meg aztán végképp nem is remélhetjük, hogy ott az elvtársai felakasszák, mint neves elődjét.

(köztünk legyen modnva, ezt azért szerettem a kommunistákban, ahogy egymást végezték ki)

KZsoci 2009.03.23. 17:20:11

a vérszomjas, unatkozó, kitartott háziasszony németországból osztja az észt. unalmas vagy.

"és általában mosolygok mindenkire, mert nem kerül semmibe, és jobb ha már jönnek a ráncok akkor a nevető ráncok legyenek az erőteljesebbek. "

épp a nagy bazsalygás közben jut eszedbe, hogy kit kéne felakasztani, ugye? képmutató egy szar vagy te.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.23. 21:44:43

A múltkor minket is felhívott a nagynéni (vagy valaki másnak a nagynénje) üdülési jogból kifolyólag. Én megkértem szépen, vegyen le a listájáról. Erre most értesülök róla, hogy ő valójában Kun Béla (esetleg Béláné). Akkor most kinek a listáján vagyok rajta? A Magyar Kommunista Pártén? Mikor jön a fekete autó?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.23. 22:00:19

@Dr. Morcz:
A rossz hír az, hogy erről a listáról még akkor sem kerül le az ember, amikor már az élőkéről igen. Ha egyszer fönt van, akkor az idők végezetéig fönt is marad.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.23. 22:21:00

@Reckl_Amál: Ilyenről már hallottam. Nem a mormonok keze van a dologban?
;)

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.23. 23:04:28

Na tessék. Nem elég, hogy elveszik munkahelyeinket, tönkreteszik az iparunkat, felvásárolják a magyar földet, megbecstelenítik asszonyainkat... mi jöhet még?

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.23. 23:30:58

Mióta levettem a telefonról a csengőhangot, nem nagyon.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.24. 05:23:44

Én az ismeretlen hívást gyakran úgy veszem fel,hogy:"Központi Hullaház!"Sokan le is rakják.Viszont amikor a KB-ban dolgoztam mellékállásban,annyi rosszindulatú telefonáló volt,hogy úgy jelentkeztünk be a hívónak:"Tessék;Bútorker!"Aminek volt is valóságalapja,ugyanis a legfelső szintet ők bérelték,anno a Köztelek utca 8.-ban.A módszerváltás után ugyanis egy ideig ott volt az MSZMP KB Székháza a volt IX.-ker. Pártbizottság épületében.Ma állítólag zeneiskola működik a patinás épületben.Ezzel a bejelentkezéssel meg az volt a baj,hogy aki tényleg minket keresett,néha nem talált meg',mert lerakta,mielőtt elárultuk volna a kilétünket.Hálisten' ezt nem kellett sokáig csinálni.Lassan megcsappant azok száma,akik Lenin vagy hitler hangját játszották be magnóról a telefonba..
süti beállítások módosítása