2009. március 23. 09:34 - Reckl_Amál

Az ész a fontos

Tegnap végigszenvedtem a Szólás szabadsága nagyon unalmas műsorát, amelyben Krizsó Szilvia megengedte Gyurcsánynak, hogy szombati beszéd leizgalmasabb pontjait felidézhesse, utána pedig sorra jöttek a pártarcok a saját mellébeszélésükkel. Gondolom, azért tekinthető ez közszolgálati műsornak, mert az álmatlanságban szenvedők kisebbségének végre enyhítettek a szenvedésein.

Az egyedüli érdekességet Semjén Zsolt, a KDNP elnöke okozta. Tényleg megdöbbentő, hogy kikkel képes Orbán összeállni!

Először arról beszélt ez a macskajancsi, hogy csak olyan kormánynak van értelme, melyet a választók újonnan felhatalmaztak. Ez a Fidesz, saját szemszögéből jogos felvetése. De a KDNP milyen alapon beszél erről? Az a párt, amelyiknek nincs kimutatható támogatottsága? Akik jelenleg azért vannak bent a parlamentben, mert Orbán szorított nekik is egy kis helyet a listán? Természetesen csak azért, hogy széles választékából egyszerre kínálhasson a vallásos embereknek és a szélsőségességet butasággal vegyítőknek valamit.

De ez semmi különös. A KDNP és különösen elnöke, aki valószínűleg a magyar politikatörténet egyik legostobább alakja, sosem volt a színvonalas és következetes politizálás iskolapéldája. Ahogy a fogalmazásé sem. Szörnyű végigbogarászni a sok nyelvi hibától és modorosságtól hemzsegő marhasághalmazt, amit ez az ember tegnap összehadovált. De ilyen leleplező bakit azért még tőle sem feltételeztem, mint amit aztán mondott.
(Link: http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=310386 )

A Gyurcsány - kormány végnapjait agóniának nevezte, amelyet nem kéne túl hosszúra nyújtani. Ha valami már menthetetlen, és a vég közel van, akkor ott már kár tovább szenvedni.

Vagyis politikai eutanáziát a politikai élőhalottnak! Kár, hogy ezt egy magát kereszténynek valló párt első embere hangoztatja. Vagyis Semjéntől nem idegen  ez a gondolat, csak akkor kell ágálni ellene, ha egy gyógyíthatatlan emberről és annak méltóságáról, kínjainak lerövidítéséről van szó. Ha Orbán Viktor hatalomra kerüléséről, akkor jöhet a kegyelemdöfés.

Persze megérett az idő az előrehozott választásokra. Nem is ez a gond. Csak éppen nevetséges ez az alak, hogy amikor nem kifejezetten az a feladat, hogy Istenre hivatkozva ő mondja meg, más embereknek mit kell elviselniük, akkor kibukik, ő sem gondolkodik másképp. Szánalmas.

Hogy valami jót is mondjak róla, a haja egész jó volt tegnap este (míg mindenki más eléggé leharcolt állapotban érkezett a stúdióba). De ahogy a nóta is mondja, az ész a fontos, nem a haj.

2 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr321019675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.24. 11:43:37

Előrehozott választás? Minek?Az országnak új kormányfőre van szüksége. Kb. ennyi az, amivel mindenki egyetért egy rendkívül magába roskadt kisebbség kivételével :-). Szerencsére most már a régi kormányfő is így gondolja (nélküle ugyanis nem menne idő előt…

Trackback: e-Cafe light 2009.03.23. 10:56:50

A lehetséges kormányfőjelöltekről, vol. 3.Újabb napra virradtunk a 1600 nap után önkritikát gyakorló miniszterelnök bejelentését követően, de a kérdések száma csak nő. Az előző posztokban már bemutattam, kik lehetnek a lehetséges befutók, akár pártvonalon…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ehje aser 2009.03.23. 10:14:43

Szerbusz Amálka!
:-)

Milyen jó, hogy kimaradok ebből az Ezékiel-látomásból - Egyik veszedelem jön a másik után!Jön a vég, jön a vég! Rád virradt, jön már! Jön rátok a felfordulás, ország lakói! Jön már az az idő, közel van az a nap, amelyen rémület lesz a hegyeken víg ének helyett.! (Ez.7, 5-7).
Képzeld, a most ültetett futórózsatövön, annak ellenére, hogy befőttes üveggel lefödtem, a rügyecskék-bimbócskák mintha-mintha lefagytak volna. És a földikutyák továbbra is túrják a kertem, a hantok egyre többek. Igaz, e morzsolt föld jó lesz a piros muskátliknak.
:-)

ehje aser 2009.03.23. 10:21:24

Még annyit, hogy Márai Szegények iskolája kiváló támasz e végnapokra. Igaz, én most a Szindbád hazamegy-ét olvasom.
süti beállítások módosítása