2009. március 18. 16:46 - Reckl_Amál

Na itt legyen okos az ember!

A sztori: http://velvet.hu/sztori/otto090317/

Dióhéjban: a down-kóros fiúnak az anyja szexpartnert akar találni, mert teljes életet akar számára biztosítani, hiszen abban a szellemben nevelte, hogy Otto normális ember.

Szögezzük le! Az alapelv üdvözlendő.

De minden mástól eléggé rosszul érzem magam. Egy film jutott ugyanis az eszembe. A címe A repülés elmélete. Az SM-ben szenvedő, haldokló lány egyszer az életben szeretné kipróbálni a szexet. Csak éppen magatehetetlen: tolószékben ül és beszélni is csak gép segítségével tud. És tetszik, nem tetszik, a szexben igenis szerepet játszik a külső, és hát sajnos a betegség nem segít ezen a kérdésen.
Aztán összebarátkozik egy kissé őrült feltalálóval, aki - és az legyen a film titka, hogyan - végül hozzásegíti szűzessége elvesztéséhez.

Ajánlom a kissé túlvezérelt, bát méltányolható szándékú anyuka figyelmébe a filmet! Látni fogja, ezek a dolgok vagy mennek maguktól, vagy nem mennek, de erőltetni azért nem kellene. És főleg hajmeresztő az a gondolat, hogy prostikra bízná a fiát.

Ugyanígy nem tetszik, hogy bevonja a nyilvánosságot. Otto szexuális élete a fiú magánügye. Az anya egyúttal aktivista is, aki most ezzel az üggyel is próbál tenni a down-kórosokért.
Erről a Hair c. filmnek az a jelenete idéződik föl, amikor a családapa a világot meg akarja váltani, de a családja nem érdekli. Ekkor a "felesége" arról énekel, hogy a világ megváltása ott kezdődik, ahol az ember éppen van. Ha ott már jó, akkor lehet tovább menni.

Továbbra is rossz érzésem van, és valami azt súgja, nem lesz ennek jó vége.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr41010090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azallamenvagyok 2009.03.18. 16:59:31

tudod Amál, először én is így gondoltam, aztán eszembe jutott, hogy még mindig jobb, mintha szépen csendben ő "segítene" a srácon.

persze, hogy ehhez az egészhez mi köze a médiának, azt újfent nem értem...

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.18. 20:01:28

Pont mostanában akartam arról írni,hogy nekem még egy down-fiúnál sem lenne esélyem.Ha mégis;üzenem az anyjának:én vállalom.És fizetni sem kell,mint egy kúrvának.Tán még szerelem is lehetne belőle.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.18. 20:04:54

Bocsánat.csak most néztem meg a fotóját.szóval még nekem is gondolkodnom kell egy kicsit rajta..

macskafaraok 2009.03.18. 20:36:16

A történet alapján éreztem, ez angol bulvár lesz, igen-igen, a Daily Mail…
Ezek után… (Az arrafelé kb. a Blikk/Story). Ott még Elvis is feltámad…

Hogy erre gondolt, hát realista.
Kár lenne azt gondolni, pl. a standard férfiak nem járnak prostikhoz.

phaidros 2009.03.18. 21:44:03

A prostiügy szerintem nem rossz annak tükrében, hogy vagy ez, vagy semmi. A magam részéről vitatnám, hogy az a jobb, hogy soha életében nem jut el egy nőhöz.

Ez csak a szexről szól, nem a szerelemről. Szerelem nála nehezen lesz, és felé is, de az anya nem is erről beszélt.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.19. 08:28:57

@RUSZKIBAKA:
A szemüveges képen egész helyes ez a fiú, ne bántsd! ;)

@macskafaraok:
Ha nem járnának, gondolom, nem lennének bordélyok. Persze, hogy járnak. Csak éppen a "standardokat" általában nem anyuci fizeti be végső megoldás gyanánt. Alapvetően nincs kifogásom egyébként a prostitució (pláne a bordélyházas változat) ellen, de nekem ez necces.

@phaidros:
Én sem a szerelemre gondoltam, és a fiú sem azt akarja. Nem tudom, hogy van ez a down-kórosokkal, de nekem kicsit úgy tűnik, ez a nagy szexuális étvágy szintén a mama nevelése. Nem tudom, eszébe jut-e egyátalán egy ilyen embernek a szex. Nekem úgy tűnik, Ottónak megtanították: a normális embernek barátnője van és azzal lefekszik. Ezt kell akarnia. Azt viszont hallottam, mennyire hálásak a down-kórosok annak, aki jól bánik velük, tényleg bármit megtesznek, szóval a fiú talán ezt is betanulta anyuci jogvédői karrierje érdekében. De lehet, sokat kombinálok, és az alacsony IQ nem zárja ki a vágyakat.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.19. 09:20:45

@Reckl_Amál: Micsoda film volt!
Micsoda szereposztás!

Még a férfiprostit is sikerült olyan jól el találni, hogy szép volt ugyan, de nagyon üres.

Én nem értem az egészet: mert ha igénye lesz erre a fiúnak akkor ő is tesz valamit érte, de szerintem ő még nincs ott lekileg (a Down kórosak eléggé infantilasak, gyakrolatilag meg maradnak örök gyereknek).

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.19. 10:43:15

@Prinzessin Erbsen:

Igen bennem is ez motoszkál. Gondol-e magától egy ilyen gyermeki lelkű ember a szexre, hanem nevelik bele, hogy kell.

Ha ez áll - és nem értem, hogy a más posztokban oly aktív pszichológus-közönség most miért hallgat, pedig föl van ajánlva a kioktatás lehetősége - akkor sajnálom szegény fiút, hogy olyasmi iránt keltettek benne vágyat, amit csak kínkeservvel érhet el, ha elérhet.

Arról nem beszélve, hogy most lesz egy csomó olyan jelentkező, aki csak a tv-ben akar szerepelni.

Megint eszembe jutott valami az esetről. Talán van olyan, aki még emlékszik az Anettka féle Napsugár projektre. Egy béna vetélkedő során egy fiú "elnyerte" az akkor 21 éves lány szűzességét. Anettka sok ízléstelen dolgot csinált, de mind közül ez volt a legmegalázóbb, a legméltatlanabb. Sajnos láttam azt is, amikor a "győztes" élt az első éjszaka jogával. Miért néztem? Mert nem hittem el, hogy ilyet leadnak a tv-ben.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.19. 13:15:13

@Reckl_Amál: jól van na,ha te mondod!hagyom magam rábeszélni.csak felálljon neki,tudjon csókolózni..és szeressen egy kicsit végre már valaki..azt se bánom,ha négy lába van..csak legyen már végre valaki,vagy valami mert elpusztulok a vágyakozástól..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.19. 14:03:23

@RUSZKIBAKA:
A potenciájáról nem szól a fáma, a libidója viszont látszólag nem kicsi.

Ellenben szeretet azt biztosan kapnál tőle. Kérdés a mama normális teóriájába mennyire férne bele a kettősötök.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.19. 14:22:42

hát én sem vagyok százas..kiegyenlítenénk a mérleg nyelvét..

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.19. 16:00:57

@Reckl_Amál: nincs az a szar amit le nem adnának.

Örkénynek volt egy abszurja: a Rózsakilállítás, nem gondoltam volna, hogy ez valóban megtörténhet, és valóban itt tartunk.

Nem igazán kell az ilyesmire nevelni, mert látja a filmeken, meg az életben, hogy párosan szép az élet.

meg aztán ennek is vannak fokozatai: nekem volt évfolyam társam a fősikolán számtech szakon végzett lány, down szindrómás.

Meg kellene kérdezni mit szólnak ehhez a downos szülők, bizonyára, ízléstelennek tartanák.

Én leagalábbis nem tennék semmi olyat a sérült gyermekemnek, amiért az eészséges tiltakozna.

phaidros 2009.03.22. 01:41:39

@Reckl_Amál: hát a fene tudja, erről nem tudom mit ír a szakirodalom. :S Alapjában rossz magányosnak lenni, pláne ha az embernek vágyai is vannak. De ismerek olyat, aki szándékosan csak a vágyait elégíti ki : 3 válás és több gyerek után azt mondja, ez olcsóbb. Tekintve az előéletét, igaza is van. :S :)
süti beállítások módosítása