2009. március 09. 22:13 - Reckl_Amál

Who the f*ck is Csáky?

Dávid Ibolyan még a múltkorinál is merészebbet gondolt.
 http://recklamal.blog.hu/2009/02/27/ujra_jon_a_zsakos_ember

Kár, hogy bénán, ellenszenves akarnok stílusban, pártja teljes átlépésével tette meg. Annyira kár!

Bokros Lajos for president! - harsant föl az MDF DHPD (Dávid és Herényi Politikai Duó) bizalmatlansági indítványa. Annyira azonban a Fidesznek sem fáj a tébolyodott Gyurcsány és dilettáns kompániája, hogy akár egy percig is megfontolták volna a vad ötletet. Lassan, apró lépésekkel alakul ki az Orbán által vázolt új világrend, úgy látszik.

Sajnos úgy tűnik, minden hiábavaló. Dávid Ibolya nem túl demokratikus, de annál gyorsabb tempóját már szinte senki sem viseli el a pártjában.

Pl az olyan emblematikus, világot megváltó emberek lépnek ki a frakcióból, megszüntetve azt, mint Csáky András. Mit is tett ő le a nemzet asztalára? Semmit. Ki is ő? Egy szürke senki.
Eddig belefért Dávid Ibolya rivális-kinyíró ténykedése Csáky demokráciafelfogásába? Most, amikor végre valami használható, valami előremutató dologgal áll elő, akkor betelik a pohár ennek a jellegtelen, haszontalan senkinek? Bokros Lajost mint poltikust, mint egykori pénzügyminisztert lehet kritizálni. Ahogy írtam pár napja, a Bokros - csomag megítélése szabad, mindenki azt gondol róla, amit akar. Sőt, ami talán érdekesebb - és erre a jobboldali, láthatóan kissé megrettent, ezért nagyképűsködő elemzők figyelmét is fölhívnám - arról is lehet, sőt kell is vitázni, amire Bokros készül. Mert az már biztos, ha kap rá lehetőséget, nem fogja vissza magát.

Az ötlet lényege - és ezt nem fogja föl sajnálatos módon Boross Péter sem - hogy nem érdekes, ki melyik oldalhoz tartozik. Jelen esetben a fő kérdés az államcsőd elkerülése . Bokros ezer éve volt pénzügyminiszter, kinevezésekor nem is volt az MSZP tagja. A mostani szoci kormányhoz pedig nemcsak hogy nincs semmi köze, de a közgazdász a Gyurcsány-kormány egyik legkeményebb, legkövetkezetesebb kritikusa. Ebből a szempontból igenis hiteles mint egy ellenzéki párt szakpolitikusa.

A magyar poltika viszont a Csákykról (Hock Zoltánokról) szól. Nehogy lehessen már valamit csinálni!

Ezért kár, hogy Dávid Ibolya képtelen meggyőzni az általa vezetett, és 2006-ban annyira ígéretesnek tűnő MDF tagjait. Ma torkon lehetett volna ragadni a kormányt. De az előkészítetlenség, a Csáky féle fontoskodás és persze az ellenzék többi részének hülyesége újabb egérutat adott Gyurcsánynak. Ha Bokros ráun ezekre az amatőrökre, tényleg bajban lesz az ország. Szeretjük vagy sem, jelenleg ő az egyetlen, aki hajlandó és képes is a radikális változásra.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr81992448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.10. 01:27:59

Persze,biztos hogy igazad van.De én nem hiszek Bokros mindenhatóságában.Aki manapság jól keres az örülhet az ő megszorító lépéseinek.Persze azokról megint nem beszél senki,akik néhány tízezer forintból és hitelből élnek..

fogatlan_provokátor 2009.03.10. 07:04:25

Mindegyik politikus igényes, a többihez. Ibolya is, aki előremenekült. Semmi esélye nem volt, hogy elfogadják a javaslatát.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.10. 10:14:10



látom nem érted a lényeget: ez az egész ne más mint egy szánalmas kis párt kétségbe esett próbálkozása a fennmaradásert.

Mégis mit képzelt Ibolya? Nehogy már a nyúl vigye a puskát? Senki nem veszi őt komolyan.

Mint joly-jokert jelölgetik mindenhová Bokros Lajost. ezzel nem akarnak mást, csak bekaszálni a szociból kiábrándultak szavazatát - látom nálad is jó helyen kopogtattak - ha egyáltalán sikerül 1 helyet szerezniük, akkor sem fog Bokros ott seggelni évekig, csak húzó név, helyet csinálni a listán következőnek, egy választási bukta esetére.

Én még emlékszem a Bokros csomagra - meg a 25% inflációra (meg jegyzem abba sikerült először tönkre mennem)Nincs utána nosztálgiám.

Amúgy meg a fidesszel sem volna meg a többség a bizalmatlansági inditványhoz, minek akkorelköltelezni magukat valaki mellet, és hülyét csinálni magukból.

Itt már régóta nem arról van szó, hogy Gyurcsány takarodj, 1 éve ez még elég lett volna, de ma már nem. Itt az egész kormánynak és a sleppnek is menni kellene, ahhoz, hogy a bizalom helyre álljon. Itt többségi kormány kellene, lehetőleg abszolút többség, aki végre elkezdhené az alapoknal.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.10. 11:03:51

@Prinzessin Erbsen:
Engem Dávid Ibolya és a pártja sem érdekel. Ha történetesen jól jön neki egy ilyen Jolly Joker, hát játsszák ki. Nem pont te írtad az Orbán féle évértékelőnél, hogy miért baj az, ha egy politikus győzni akar? Dávid Ibolyának nem szabad erre törekednie? Ez nyilván csak annak a pártnak van engedélyezve, akire te szavazni akarsz...

Szóval nem izgat, ha Bokros szerepeltetése egyszerre jót tesz Dávidéknak is.

Bokros legutóbb kihúzta az országot a szarból. Ja, hogy nem volt könnyű? Sajnos olyan megoldás nincs, hogy mindenkinek egyformán jó legyen. Bokros most is szilárd lábakon áll, a valóságról beszél VÉGRE!

Sajnos a többi párt még ennyire sem képes. A bizalmatlansági indítvány előkészítetlen volt, ezt én is írtam. De nem ezért bukott el. Hanem mert Orbánéknak nem akaródzik a legnagyobb szarban átvenni a kormányt. Azért kötik az ebet az előrehozott választásokhoz, mert tudják, nem lesz olyan.

Az pedig a parlamentet minősíti, hogy kiröhögik azt az embert, aki megoldást kínál. A Csákyra vonatkozó kérdésembe szinte bárki behelyettesíthető. Kinek van még valami használható ötlete? Álljon elő vele! De csak sunnyognak, és mivel megtehetik, lesöprik az asztalról a terveket. Egyébként pont emiatt a mentalitás miatt tartunk itt. A képességekből csak a bomlasztásra, az obstrukcióra futja, a tényleges ötletekre nem.

Ez az egész nem Dávid Ibolyáról szól, nemcsak róla. Szerintem pontosan tudja, hogy kockáztat, és sajnos mivel párttársai is ugyanolyan rövidlátó senkik, mint a többi képviselő, bele is bukik ebbe. Viszont én mindenki mellé oda fogok állni, aki Bokrossal jön. A Reformszövetséget is támogatnám, csak éppen nekik még annyi politikai hatalmuk sincs, mint az MDF-nek.

Csáky meg ülhet büszkén függetlenként a parlamentben, és folytathatja értelmetlen, értéktelen munkáját. Jól kib*szott Dávid Ibolyával! Hű, de megmutatta ez a barom!

Tóta W-nek teljesen igaza van. Akinek nem fájt, amikor a Schmuck Andor (!!!) féle Tisztelet Társasága segédkezett a pártnak, annak Bokros pláne ne fájjon!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.10. 12:25:51

Ez egy egészen kétségbeesett próbálkozás volt Dávid Ibolya részéről, hogy saját pártját (vagyis önmagát) valamiképpen megmentse. Ahhoz hasonló, mint amikor valaki 19-re lapot húz. Nagyon kicsi az esély, hogy nyer, de ha igen, akkor hatalmasat.

Bokrost egyébként én sem tartom megváltónak. Nagyon sok nosztalgia színezi át azokat az éveket, és ezek egy része bizony nagyon fals nosztalgia. Sokan a Bokros-csomag idején szegényedtek el végleg és reménytelenül.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.10. 12:37:03

No, elolvastam, mit írt Tóta W.

Gyakorlatilag lehülyézett mindenkit, aki nem az MDF-re szavazna most.

No comment.

ZmanUK 2009.03.10. 15:14:54

Bokros Lajos egy erdekes figura. Nem ertem David I. miert akarja ot az EP-be, hisz onnan nem sokat tudna/tudott volna kis hazankon segiteni.

A Bokros csomag legfontosabb elemei nem strukturalis reformok voltak, hanem MEGSZORITASOK. Azaz, az emberekbol meg a megmaradt sz@rt is kipreselni hogy ujra "jo palyara alljon az orszag".

Rengeteg csalad azokban az idokben totalisan elszegenyedett, a gazdag reteget meg nem "annyira" erintette.

Az akkori jomodu es gazdag reteg a mai napig Bokrost szorgos nepunk "segitojekent" eltetik, es mindenfele komoly kozgazdasznak allitjak be, az akkori szegeny reteg meg emlekszik mi is volt az a bokros csomag.

Nem tagadom, Bokrosnak igaza van. Szarban van az orszag. Ellenben ketlem hogy szerkezeti atalakitasok nelkul kellene ismet eszhez teriteni az orszagot. Nem hiszem hogy ennel tobbet meg ki lehet sajtolni az emberekbol.

Ha baj van, akkor alakitsanak at mindent. Nyugdijrendszert, egeszsegugyet, felsooktatast, privatizaljak a BKV-t, a MAV-ot, mindent ami csak kell. Ne menjenek el milliardok totalisan veszteseges allami vallalatok dotalasara. Legyen kisebb a parlament, ne legyen koltsegteritese a kepviseloknek, ne legyenek luxusautok, ne legyenek milliok kidobva "tanacsadasra". Legyen kevesebb onkormanyzat, a maradek meg legyen centralizaltabb (ahogy Ausztriaban).

Jaa, hogy ez tul sok melo, es senki nem akarja a vezetesbol es a tuti penzbol kirakatni a segget? Ertem. Viszont akkor meg ne az atlag allampolgarokat kezdjek megint szorongatni a hianyzo milliardokert, es meg a vegen az a hulye nep elkezdi eltetni Senor Bokrost, a mi megmentonket!!!

ZmanUK 2009.03.10. 15:20:39

Csocson jol mondta, David Ibolya 19-re lapot huzott. Valahogy totalisan megertem Csakyt, megha egy "szurke senki" is, hogy velemenye szerint Bokros Lajos ne legyen az MDF alternativaja.

Csaky is ugyanolyan kepviselo mint barki mas az MDF-bol. Neki miert ne lehetne velemenye, es akar miert ne hozhatna az MDF frakciot kinos helyzetbe?

Az MDF kuncsorgot a magamutogatos Lengyelnek csak hogy fennmaradjon a frakcio. Most meg sajnaljam hogy Csaky miatt bukik a frakcio? Ugyan mar.

Ibolya legkozelebb talan gondolkodhatna mit csinal es kivel egyezik meg ...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.10. 15:53:50

Én ismertem ez a csajt még tamási képviselő korából, ott őt mindenki szerettete a körnéyken, de legutóbb egy kereskes székes fiatal fideszes vállalkozó verte meg ott ahol előszőleg sem a fidesz sem, a mszp sem initott ellen fajsúlyos jelöltet.(nem volt értelme)

nagyon el van szállva magatól, akik ismerik már nem állnak mellette. (Ezek az MDF -es öregek nem most kezdték a politkát, és azért mert Amál nem ismeri attól még a körzetében becsülhetik - persze iylen állat nincs, mondja a parszt a zsiráfra).
Gondold csak el, Herényit az alkotmány bizottságba (jó ha érettségie van)! Hát Balsay helyében engem a guta is megütött volna.

Végre el olvastam mit mond erről Tölgyesi, hogy csak én beszélek hülyeséget, vagy más is így látja a dolgokat.

Nem kellett csalódni: neki is ez a véleménye.

Ezt a Bokros féle gumi cumit meg azért rendesen be szopták a népek - ez is volt a cél - még ilyen amúgy normálisan, logikusan gondolkodókat is mint Amál.

phaidros 2009.03.10. 19:53:07

Csákynak a módszertől is kimehetett a biztosíték.

Edömér 2009.03.13. 07:36:28

Attól, hogy Csáky András nevétől nem hangos állandóan az egész ország, attól még (Vagy éppen ezért?) végezheti jól a dolgát.
"Ki is ő? Egy szürke senki."
Undorító dolognak tartom, hogy úgy mondasz véleményt valakiről, hogy nem is ismered, utána sem néztél viselt dolgainak, semmit sem tudsz róla. Egy országgyűlési képviselő nem médiasztár.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.13. 09:52:09

Honnan veszed, hogy semmit sem tudok róla?
Azt tudom, hogy egészségüggyel foglalkozik elsősorban.
Azt is tudom, hogy már szinte minden parlamenti bizottságban ült, ami neki szép anyagi siker, de pártdelegáltként nem olyan nehéz dolog.

De parlamenti politikusként ez a dolga. Ezért már ne kelljen tisztelni valakit, mert dolgozik! Főleg, hogy nagy eredménye nincs a munkájának. Vagy, ha igen, akkor micsoda, világosíts föl, légy szíves! Tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy ő a fölösleges képviselő mintapéldánya. Ott van a parlamentben, de minek? Az ilyenek számát kellene lecsökkenteni.

A mostani akciójával tönkreteszi azt a frakciót, amelynek eddig ogy karrierjét köszönheti. Mert most hirtelen elvei lettek... A finnyáskodásról már lemaradtunk.

A politikus persze nem médiasztár, de a képviselő szó etimológiáját azért figyelmedbe ajánlom. Egy poliitkusnak igenis feladata, hogy szerepeljen, hogy használja a nyilvánosságot saját választókerülete (hacsak nem listás, ezt tényleg nem tudom Csákyról) és/ vagy egy ügy érdekében.

Csáky rám egy olyan ember benyomását kelti, aki addig, amíg a pártban neki tetsző módon mennek a dolgok, addig élvezi a párt adta védelmet, lehetőségeket, és lenyel bármit (vő. Tisztelet Társasága), amikor meg nem tetszik valami, akkor lelép a mandátumával együtt.

De értem én egyébként ezt a nagy védelmet, amit kap. Ez ugyanaz a viselkedés, mint amikor a gyűlölt, D-209-esezett Medgyessy egész szimpatikus lett a jobboldal szemében a lemondása, és az ostoba, durcás interjúra után. Le se szarnátok Csákyt, ha most nem kardoskodna a Bokros Godzilla Lajos ellen.

Edömér 2009.03.13. 10:17:32

@Reckl_Amál: Egy politikusnak nem az a feladata, hogy a nyilvánosságot használja. Ez csak nálunk szokás.Az a feladata, hogy dolgozzon a választói érdekében, a tőle telhető legjobb módon. Ezt lehet csendben is, esetleg lehet, hogy eredményesebb is. Csak akkor te meg a zemberek nem szereznek róla tudomást.Azért meg tényleg nem kell tisztelni valakit, mert dolgozik. Ilyet nem is írtam.

Amúgy Csáky listás képviselő. Nem nyelt le idáig sem bármit, nyilvánosan megfogalmazta a kritikáit eddig is a pártvezetéssel szemben. Úgy látszik most betelt a pohár.

Nem ismerem őt személyesen, de mivel abban a választókörzetben élek, ahol ő is indult, ahol jelenleg is él, és amelyik érdekében dolgozik és lobbizik, így többet tudok róla, mint egy átlagos budapesti. És annak ellenére, hogy nem rá szavaztam, az egyik legtisztelhetőbb politikusnak tartom, és elismerem a munkáját.
süti beállítások módosítása