2009. március 05. 13:07 - Reckl_Amál

Megvan a Szegénységblog utódja!

Most már több mint egy éve blogolok, de a Nagy Kérdésre, vagyis arra, milyen alapon válogatnak az indexesek saját címlapjukra a blogokból, nem sikerült kielégítő választ találnom. Mert persze a cigány/ buzi/ celeb/ Orbángyurcsány vonal érthető. Mellesleg jó kép Magyarországról így a XXI. sz. elején, hogy miről szól a közbeszéd. De mindig vannak az Indexnek nagy kedvencei, melyeknél az ember csak találgat, miért kap ennyi figyelmet, miközben kimondottan jó blogok alig vagy sosem. (Nyugi, nem magunkra gondoltam. Nekünk megvan havi két - három címlapunk, ami néha még sok is.)

Az ősz nagy sztárja az abszurd kategória győztese, a Szegénységblog volt. Sok egyéb gyermekbetegségén túl a Szegénységblog labilis természetű gazdáját összenyomta a folyamatos címlap. Nem csoda, valamilyen érthetetlen okból naponta akár kétszer is kitették. Napi két címlap még Madonnának is sok lenne, nemhogy Szegénynének! Nem is bírta az iramot, és "fölvett" maga mellé egy moderátort. A megjegyezhetetlen - kimondhatatlan nevű hölgy nem írt saját szövegeket, de nagy hévvel osztotta az észt az ország egyik legmagasabb lováról. Aztán, mikor lebukott, nagy hisztéria közepette fölszívódott. Azóta Szegényné hetente három sort odafirkant a blogjába, de ez szó szerint csak halottnak a csók. A Szegénységblog két és fél hónapnyi csillogás után ténylegesen is megszűnt, most a szerző érdektelen, elhanyagolt naplója van a helyén.

Az általa üresen hagyott űrt a női magazinokból előugrott három grácia vette át. A Mert megérdemled c. blog (http://mertmegerdemled.blog.hu/) nőkről és férfiakról, de főleg nőkről szól. Érzelmes, romantikus sablonsztorik nagy tárháza. Az állítólagos olvasói levelek jelentik a posztokat. A szerző elvileg semmi egyebet nem tesz hozzá, csupán egy kérdést. Ez a kérdés szinte mindig ugyanaz lehetne: miért ilyen mocsokszemetek a férfiak?

Nyilván arrogáns dolog egyetlen mondattal értelmetlenné tenni egy blogot, mégis hadd tegyem meg. (Nota bene: ha nekik jól esik írni ezeket a nyálas szövegeket, tegyék!) Azért ilyen rohadtdögök a férfiak, mert megengeditek nekik. Nem férfinak születtem, de az az érzésem, abban egyformán gondolkodunk, hogy nehéz igazán nagyrabecsülni valakit, aki egyátalán nem becsüli magát semmire. Ha valaki bőgve csúszik-mászik egy férfi (vagy bárki) kedvéért, az ne csodálkozzék, ha kutyába se veszik. Megcsalják, becsapják, magára hagyják, megalázzák és még röhögnek is rajta. Nem kellene ennek így lennie, mert nem kötelező bunkónak lenni, ha valaki lábtörlőnek érzi magát, még nem muszáj beletörölni a lábunkat. De az ilyen hozzáállás és viselkedés tiszteletet nem vívhat ki. Vannak áldozattípusú nők, akik félreértik a gyengébbik nem kifejezést. Az ugyanis nem gyengeelméjűt vagy gyenge képességűt jelent. Inkább arra a hagyományos felállásra utal, hogy a nő a férfira támaszkodik. De az okos ember, megnézi, elég stabil-e a kapaszkodó, mielőtt az életét bízza rá.
Persze nemcsak butaságról van szó. A gyenge nő attitűd egyben csel és zsarolási potenciál is. Amikor a kapcsolat már nem működik, amikor a nagy rózsaszín álomfelhő felszáll, akkor jön a hozott áldozatok felemlegetése. Ekkor már nemcsak a tisztelet száll el végleg, hanem az esetleges szeretet vagy szerelem. (Egyébként ilyen alapú zsarolásra idősödő édesanyák is hajlamosak felnőtt gyerekeikkel szemben.)

Ez a blog ilyen önkiszolgáltató, utólag pedig kígyót, békát kiáltó nők történeteinek tárháza. Egyik percben még halálosan szerelmesek, a másikban meg halálosan meg vannak alázva. Oké, hogy a szerelem vak, de hogy hülye is lenne...

Érdemes a blog nevén kissé elidőzni. Mert megérdemled - a L'oreál cég nagy szlogenje. A szinglihordákat vizionáló, öreg, impotens, vicsorgó férfiak (ill. fiatalabb, de bizonytalan társaik) számára csak egy újabb bizonyíték arra, hogy a mai nők mennyire önzőek. Csak önmagukkal vannak elfoglalva, ahelyett, hogy folyton csak ezekkel a férfiakkal lennének, akiknek ez persze önmagukra nézve arckrémek nélkül is természetes.
Ettől függetlenül elég szellemtelen egy kozmetikum reklámjából kölcsönözni a saját, úgymond kreatív munkájukhoz címet.

A blog leírása még szánalmasabb. Nem is tudom, hol látni manapság ennyi giccset, mint ott. A Modorosblog egy hétig megélne csak ebből a mottóból.

Miért írtam róluk? Mert a nagyszívű, mélylelkű hölgyek moderálnak, mint állat. Én aztán betartom a netikettet. Sem spammelni, sem suttyó módra viselkedni nem szoktam. Pusztán leírtam nekik, amit most itt hosszabban kifejtek, hogy az Index üresfejű - nő - blogja rovatánban a kiadandó helyre bizony ők lettek 2009 tavaszán a befutók. Nem ezekkel a szavakkal, sokkal kellemesebben. Plusz céloztam a Szegénységblogban sajnos megismert moderátor személyének esetleges felbukkanására. Úgy látszik, rátapintottam valamire.

A kedves olvasó, ha rájuk szán pár percet, tegye! Végülis egy Romana regényfüzet akár 400 forint is lehet, így meg ingyen olvashat nevetségesen szirupos marhaságokat. És megismétlem, ha valaki erről akar írni, hát írjon. Nemrég jártam egy blogon, ahol valaki a saját ürülékéről álmodozik, akkor a Csók és Könny online is belefér.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr34982884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2009.03.05. 15:46:27

erről szerencsére még nem is hallottam (nem is fogom megnézni), de a címével kapcsolatban nekem más értelmezés jut eszembe (vö. "úgy kell neked"). :)

ZmanUK 2009.03.05. 16:05:52

Kellene nekem egy kis update. Ki irta a szegenyseg blogot? Mikor derult ki a szemelyazonossaga? :-)

Teljesen levettek mar, nem lehet elerni?

udv

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.05. 16:32:47

@KZsoci:
Ez az interpretáció viszont humoros. Lenne, ha nem vennék túl komolyan.
Ne nézd meg, brother, csak felhúzod magad rajta.

@Zlot:
A Szegénységblogot Szegényember Felesége írta/ írja.

www.szegenygazdagok.blog.hu

Ő egyébként egy naív, vidéki bölcsészlány. A moderátor személye gyanúsan ismerős volt egyes, a blog.hu-n jártasabb emberek beazonosították valaki mással. De részleteket én sem tudok, csak azt, hogy amikor ez megtörtént, hisztériázott egy nagyot, aztán törölte magát a blog.hu-ról, ahogy a blogját is elnyelte a föld...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.05. 17:05:10

én egyszer megnéztem a szegénység blogot, de miután kiderült, hogy nem is szegények, inkáb dicsekvének tartottam mint panaszkodásnak- ez ma magyarországon nem szegéynség, az nem itt kezdődik.

a megérdemled egy 60-70-es évkbeli Nőklapja stilusra emlékezetet.
A legutólsó történek ha egyáltalán megtörtént, legalább 30 évvel ezelőtt - a mobi telo korában nem lehet csak ugy váratlanul haza toppanni, ha nem megy elém a férjem a kórházba a babát haza hozni, én nem lennék már semmin meglepve.

Ziebi 2009.03.05. 18:11:45

:D

Nagyon jól szórakoztam ezen a leíráson, még akkor is ha igazából komoly témát feszegetsz. Tőlem is távol áll ez a fajta lábtörlős viselkedés, de sajnos én úgy gondolom hogy ezt nagyon sokan még mindig egyszerűen eltanulják, ez a természetes, és ha mondod nekik hogy lehetne másképp is, egyszerűen nem értik miről beszélsz. És nem azért mert hülyék, hanem mert ez a minta ivódott beléjük, ezt tartják működőképesnek...

Ziebi 2009.03.05. 18:14:25

Amúgy a szegénységblognál nekem sem volt az az érzésem hogy jajj ezek aztán szegények. Elküldeném őket mondjuk a szüleim falujába csak egy hónapra... :)

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.05. 21:17:12

Na most jó kis reklámot csináltál ennek a mertmegérdemled blognak. Az a sok ember, aki a te blogodat olvassa, most biztos oda is elkattint. Én a főoldalról egyszer véletlenül odatévedtem. S férfiként 5 másodpercnél nem is bírtam tovább. De ezt a hibát nem is követem el mégegyszer. Inkább maradok ezen blog olvasásánál.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.06. 08:58:41

hú Amál most majdnem szerelmet vallottam :) annyira találó ez az írás erről az ultragagyi blogról. Nekem is a nőklapja-fíling ugrott be, de inkább a 90es évek - régebben azért magasabb színvonalat képviselt a NL, mint manapság.
Mostanra már kiderült, hogy valami könyvet reklámoznak a bloggal (ostobapasik megvan még?) szóval nem csak gagyi, de kamu is. És a kommentekből ítélve az emberek zabálják... sajnos az üresfejű nő sztereotípiára van vevőközönség.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.06. 09:22:43

@Prinzessin Erbsen:
A Szegénységblog írójának legfőbb hibája, hogy buta. Ahogy az apám mondta, nem vérszegény, hanem hülye szegény.
A buta ember nehezen tudja megítélni a dolgokat. Így a saját helyzetét sem látja át. Én is voltam munkanélküli, de a családomnak hála nyomorognom sosem kellett. A nyomorgás nem ott kezdődik, hogy az ember nem jut el moziba...

@Ziebi:
Igen, természetesen ez a minta nagyon erős. Azért a butaságfaktortól se tekintsünk el! Ha elolvasod az írásokat, kiderül, hogy utólag már másképp látják. Vagyis be tudják látni, csak kényelmesebb teljesen egy másik emberre hagyatkozni, mint önállóan kiállni magunkért.

@nanena:
Valószínűleg több olvasójuk van, mint nekünk. Úgy képzelem, hogy aki Amált szereit olvasni, az ott sokáig nem bírja. A vitriolért cserébe kapnak kattintásokat.

@Rékuc:
Nem véletlenül találtunk mi egymásra. Persze, hogy eszembe jutott az Ostobapasik. Tényleg ez kell a népeknek? Nem értem az embereket...

Ziebi 2009.03.06. 15:55:38

Jah, lehet itt a hiba, hogy nem olvastam bele :D

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.07. 08:13:57

@Reckl_Amál: legalább te havonta kint vagy.én másfél év alatt egyszer.tudom,hogy szarul írok..de legalább a film-linkes posztjaimat kirakhatnák.hiszen ilyet senki nem csinál magyarországon rajtam kívűl a nagy blogszolgáltatóknál..ingyen meleg pornó filmek linkjeit közzétenni..

phaidros 2009.03.09. 08:02:34

@RUSZKIBAKA: ingyenes nem meleg pornó linkeket láttál kinn? :o

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.09. 10:19:19

@phaidros: ugyan nem a blogketrecben, csak a Velveten (az is Index címlap ugye), de azt aztán hetente többször is...

phaidros 2009.03.09. 20:07:28

Bár egyébként nem példa nélküli a dolog a blog.hu-n sem, elég régen volt, de rémlik egy olyan blog, amiben egy gót csaj sírköveken kefélt a barátjával. Az mintha index főoldal lett volna, legalábbis tutti, hogy nem kerestem a témát. :D
süti beállítások módosítása