2009. február 26. 08:44 - Reckl_Amál

Posztajánló: Kétoldali pitiáner csütörtök by Zoli

Ajánlom a kedves olvasó figyelmébe ezt a remek írást, amelyet nagy szeretettel küldök Simon Gábor államtitkár úrnak is. Már csak mentalitás témakörben is.

A Zoli vagyok blogon olvasható:

http://zolivagyok.blog.hu/2009/02/25/pitianer_csutortok

A torkos csütörtöknek akkor lenne értelme, ha azok, akik egyébként is megengedhetik maguknak az étterembe járást, ilyenkor visszafognál magukat kissé. Amennyire ugyanis tudom, pontosan azokkal vannak tele az vendéglők, akikkel egyébként is. Csak éppen tömeg, kényelmetlenség és bizony sokszor megdöbbentően alacsony színvonal várja a vendégeket.

Nekem megéri a kellemes, nyugodt étkezés (és ami hozzá tartozik), ill. a színvonalas kiszolgálás azt a plusz pénzt. Szerencsére időnként belefér a büdzsébe.

A torkos csütörtök egyébként népszokás volt a régmúltban, mostanra azonban a szarrágás népszokása sokallta erősebb. Sajnos a gasztronómiai kultúra ma ott tart, hogy a vendéglőbe járás egyenlő az étel gyors belapátolásával, gyors fizetéssel. Sokszor még olyankor is kinézik az embert, amikor a hely szinte teljesen üres.
Gianni Annoni Budapesten élő olasz vendéglős mondta, hogy a vendéglátóhelyek főleg az alkoholos italokból élnek. Ez is sokatmondó.

Amíg írom a posztot a pogromról, addig olvasgassátok Zolit.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr34966837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.26. 16:23:01

Mi a program indulásakor próbáltunk asztalt foglalni az ebben résztvevő éttermekben. Egy-két héttel előtte próbáltunk helyet foglalni, sikertelenül. Azután megnéztük ezen éttermek étlapját. Úgy gondoltuk, hogy ezek könnyen adhatják féláron az ételeket, mert így is drágák. Ezért maradunk a hétköznapoknál és az olcsóbb éttermeknél. Köztük is vannak, ahol jól főznek.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.27. 11:47:07

A kolléganőm tegnap a Sir Brian nevű helyen volt. Elment a kedve a torkos csütörtöktől.

Zsúfoltság volt, és persze nem a szokásos étlapról lehetett választani, hanem 8 étel közül.
Az étel ehetetlen volt, főleg a vacak, mócsingos alapanyag miatt, szegénynek szó szerint torkán akadt a falat. Nem is merek belegondolni, hogy fordulhatott elő ez egy csirkéből készült ételnél.
Az üzletvezető egyik asztaltól a másikig ment, mindenki elégedetlen volt a szolgáltatással.

A piák melegen érkeztek, és egy fiatal párt ahhoz a rögtönzött asztalhoz ültették, ahol egyébként az evőeszközök vannak.

És a legjobb: sokkal jobb, de hasonló mennyiségű fogyasztásért mindössze 1500 Ft-tal fizettek kevesebbet. A végösszeg jóval 3000 Ft fölött volt.

Szégyelljék magukat ezek a lenyúlós bunkók!
süti beállítások módosítása