2009. február 25. 10:12 - Reckl_Amál

A magyarok nyilaitól...

A történet főszereplője a magyar, kormánypárti politikus. A bonyodalom úgy kezdődik, hogy a mindenható államtitkár átlépi a határt, és kiderül, mégsem mindenható. Mivel ettől függetlenül fontos ember, és mert már meg is szokta, nem tekinti magára kötelezőnek a szabályokat, nem is érdekli, mit vartyognak neki englisül. Mivel ráadásul ostoba is, mint a tök, nem érdekli, hogy a tevékenységének tilalma nem l'art pour l'art kekeckedés, hanem értelmes dolog, hiszen tevékenysége veszélyezteti a biztonságot, minden jelen levő biztonságát, bár ez utóbbi nyilván nem szempont. Miért is törődne egy közember a közzel?
Ezért figyelmeztetik a tudatlannak tűnő politikust, hagyja abba! De ez nem elegendő, mert a politikus oktondiságánál csak nemtörödömsége nagyobb, ezért ismételten szólnak neki, fejezze be. De másodszorra is eredménytelen marad a próbálkozásuk.
Látják hát, hogy az illető nem hajlandó kérésnek eleget tenni, így kiabálni kezdenek vele.
Az államtitkár ezt rendkívül zokon veszi, és ez a seb egy életen át nem fog törlődni memóriájából.
A nagy megrázkodtatásában a politikus azért nem felejti el hazájában jól megszokott viselkedési mintáit: hibáját be nem látja, a történetet szépíti, föl van háborodva és kikéri magának.

 

Ez a történet is egyértelművé teszi számomra, hogy a magyar pártok büntetésből küldik Brüsszelbe egyes képviselőiket. Akármekkorát lehet szakítani a művészi szintre fejlesztett, uniós bürokrációval, akármennyire nincs szem előtt az európai politikus, mégiscsak itt a legjobb az ilyeneknek. Ebben a kellemes, mutyizós, szabályokra tojós (és erre büszke) országban. Ahol az éttermekből kitiltják a dohányzást (nagyon helyesen!), a Parlament folyósójáról viszont a kamerákat, nehogy kiderüljön, tilosban cigiznek... Nem a kormányt kell leváltani, hanem ezt a suttyó mentalitást!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr43964714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jim Raynor 2009.02.25. 17:44:41

hát ez a csávó gigalol.

1. kiabálnak vele, ami egész életén végigkíséri.......szegény ártatlan kis virágszál, hogy megviselhette.....az eszem megáll...amerikában a légimarshall kib@szta volna a gépből telefonostól együtt...

2. nemcsak hogy tagadja, és kikéri magának, hanem aljas módon az érzelmi húrokat is megpengeti: lázas volt a gyerekem, és azt akartam megtudni, hogy van........anyádat, ezt a rablómesét, és előadja úgy, hogy az arcizma se rezzen....

3. a legjobb a vége: "ugye, nem is olyan egyszerű kikapcsolni ezt a telefont...." hát bazmeg, meg kell nyomni egyszer az ON/OFF gombot, és kikapcsol...

4. a legszörnyűbb, hogy ezek képviselnek minket Brüsszelben...shame on us.....
süti beállítások módosítása