2009. február 19. 18:06 - Reckl_Amál

Neki könnyű

Steiner Kristóf apját nem zavarja gyermeke homoszexualitása.

http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2009/02/19/steiner_kristof_apjat_sose_zavarta_hogy_fia_meleg/

Teljesen igaza van annak, aki azt mondja, hogy ez érdektelen. Egy normális világban annak is kellene lennie.

Nem akarom újra kifejteni a véleményemet a homofóbiáról, már pár hete alaposan megtettem.

Sokkal inkább elmerengek azon, micsoda világban élünk. Lehet, hogy ebben is kilógok a sorból, de azt hiszem, az igazi erkölcs szerint nem az számít, hogy az embernek milyen a gyereke, hanem önmagában a tény, hogy az az ember a gyereke. Kutya kötelessége szeretni, törődni vele, akkor is, ha más, mint ahogyan elképzelték.

Ha egyszercsak kiderülne a gyerekemről, hogy meleg, egyetlen aggályom lenne. Hogy szegénynek mennyire nehéz élete lenne eközött a sok ostoba, a fene sem tudja, mire irigy, gonosz ember között. Hogy szegény állandóan az elé a döntés elé lenne állítva, hogy fölvállalhatja önmagát, vagy vajon alakoskodnia kell, mert az ún. normális többség folyton bántaná olyanért, amiről nem tehet. Sajnálnám, hogy bár ártatlan, de teljesen normális, átlagos életet nem élhet, mert hiába csinál mindent helyesen, de legalábbis annyira helyesen, amennyire hetero társai, más emberek, idegen emberek nem engedik.

Én is utálom a meleg büszkeség napján tartott puccparádét. Mindennek megvan a maga helye. Ebben az országban az emberek jelentős része száz évvel ezelőtti erkölcsi mércével mér másokat (magát ritkábban), az ilyen felvonulások csak hergelik ezeket a sajnos nagy létszámú bunkókat. Ezért visszafelé sülnek el.
De azt értem, hogy miről szól ez Amerikában vagy Nyugat-Európában. Nem arra büszkék ezek az emberek, hogy melegek, aki közülük így érez, szintén ostoba. Hanem arra, hogy eldöntötték, ők bizony mostantól vállalják önmagukat. Felhagynak a megalázó hazudozással. És így már érthető, mire irigy a sok tökkelütött. Az emberi lét egyik csúcspontja az önazonosság, amikor az lehetek, aki tényleg vagyok. Ezt kevesen engedik meg maguknak. Mert a másság legnagyobb üldözői pontosan tudják, mennyire fáj a másiknak a szemétkedés. Ezért nem mer bátran kiállni maga mellett, ezért vonyít inkább a gyávák kényelmes kórusában.

Persze az idegen ember, pláne, ha celeb, nem fáj annyira senkinek. De ha valaki a saját gyerekét sem fogadja el - és ennél tragikusabb dolgot nem nagyon tudok elképzelni, és mégis megtörténik nap mint nap - az számomra felfoghatatlan, és végtelen taszító, emberhez nem méltó viselkedés.

Szóval Steiner Kristóf édesapja előtt le a kalappal, akkor is, ha ennek kellene a természetesnek lennie. Kristófnak könnyű.

Bár a hozzászólásokat a Velveten végigolvasva - remélem, Kristóf nem kattint oda -  nem vagyok benne biztos. Neki könnyű?

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr81953230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZmanUK 2009.02.20. 10:32:47

Amal. Riszpekt. El sem hiszem hogy mas is gondolkodik igy mint en ezzel kapcsolatban :-))))

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.20. 10:58:41

Nagyon kevesen vagyunk sajnos. Nem vagyok optimista...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.20. 17:26:17

engem sem zavarna a fiam homoszexulaitasa

Legtöbb buzit nem azert utalja az emberek mert masok a szexualis szokasai, hanem mert komplett idiotat csinalnak magukbol. (mint a fent emlitett pelda is mutatja)

aztan ha az ember nem vevö a hülyesegre akkor rögtön ra mondjak hogy homofob

magyarul: attol, hogy buzi meg lehetne nomalis

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.20. 21:12:52

"Szóval Steiner Kristóf édesapja előtt le a kalappal, akkor is, ha ennek kellene a természetesnek lennie. Kristófnak könnyű."

Na ezen külöm kiadkadtam: könyörgöm egy szülö mi a fßt tehetne mas! Aki nem fogadja el a gyereket olyannak amilyen az nem szülö, az egy allat.

Na ez az amit utalok a bulvarsajtoban, hogy evidenciakat ugy közöl mint valami kuriozumot.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.21. 11:13:55

@Prinzessin Erbsen:

Számtalan olyan szülő van (számtalan ilyen történetről tudunk), aki kitagadja gyermekét, mihelyt megtudja, hogy homoszexuális.

Vagyis (sajnos) sok "állat" él közöttünk.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.21. 14:09:33

@Prinzessin Erbsen:
Olvasd végig, miket írtak Steinerékre a zemberek a Velveten! Attól, hogy mi csak azt tartjuk az egyetlen elfogadható útnak, hogy az ember a gyerekét szereti és elfogadja, és nem a szomszédoknak tetsző, hamis életet akar élni, még más emberek is vannak. Nem vagyok benne biztos, hogy mi vagyunk kevesebben; bízom benne, hogy azért a józaneszű emberek halk többsége mellett hallatszanak ezek a hulladékok hangosnak, és csak ezért tűnnek tömegesnek.

Steiner Kristóf egy kedves, normális ember, és ezt elsősorban a szüleinek köszönheti. Hogy legalább velük nem kell megküzdenie saját magáért. Igenis ki kell mondani, tisztelet jár minden szülőnek és általában embernek, aki az embert látja a másikban, és nem pedig egy csoport tagját. Emberként ez elvárható, szülőként kötelező. De persze utóbbit nem tudhatom, mert nincs gyerekem... Kíváncsi vagyok, a nagy melldöngető überszülők vajon hogy állnak a kérdéshez.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.21. 22:59:50

Volt egy aranyos szomszed nenim, volt egy fia, aki ha idönkent ki jött a börtönböl vele lakott, nem volt az együtt eles zökkenö mentes, volt idönkent töres zuzas, kiabalas egybek.

Mondtam a neninek, hogy sajnalom, ha ferje lenne azt mondanam valjon el töle, de a fia, hat szeresse.

Akinek gyereke van, az jobb ha befogja a szajat, mert nem tudhatja hogy az ö gyereke mikor kerül olyan helyzetbe hogy okkal vagy ok nelkül megvetesben lesz resze.

Nagyon sok szülö latogatja a börtönben a gyereket, a korhazban ha hiv pozitiv, es a legtöbb szülö mellette all a gyerekenek ha baja van.

Mas szülök meg kitagadjak, meg akkor is ha olyan hazastarsat valaszt aki neki nem tetszik. Tehat nem kell ahhoz valakinek melegnek lenni, hogy idiota szülei legyenek. Meggyözödesem, hogy leg több szülö elfogadja, csak azt nem irja meg az ujsag. Regebben azert mert nem akartak az ablakba tenni, most meg azert mert ma mar szinte divat melegnek lenni (különösen a nök szeretnek leszbi szerepben tetszelegni).

Persze ha egy celeb apuka ilyen "nagyvonalu" az rögtön hir.

Az sem lehet könnyü ha huszoneves lanyod haza allit a 60 eves baratjaval, aki neked az apad lehetne. Mit csinalsz? Ki dobod?

Ezt el kell fogadni - jo, en azt mondom, hogy az Isten ezzel probal meg, el fogadom, de azt az isten sem varja el, hogy örüjek neki, meg jo kepet sem kell hozza vagnom.

Mindendesetre a gyerekem nem könnyü helyzetet nem nehezitenem meg azzal, hogy meg en is baszogatom miatta.

Ez olyan mint mikor kicsik voltak egy hoztak az egyest, velük szomorkodtam, nem pedig meg szidtam öket, hisz elg baj mar amugy is az az egyes, kudarc, meg aztan ki is kell javitani, ha meg en is neki allok cseszegetni erte mivel lesz jobb.

Az intöket, az igazgatoi ilyen olyanokat, mar a szünetben megtelefonaltak, mire az igazgato hivott, a gyerek verziojat mar ismertem, nem ert varatlanul,tölem egy tanar sem hallotta hogy szidom a gyereket, mert nemkem nem az a dolgom, hanem az hogy meg vedjem ha serelem eri.

Celeb apuka is tegye szepen a dolgat, mert ez nem dicsöseg, nem hir ez a kötelessege.

Ez a pasi meg nem erdekelt a velveten se,nem tudom hogy mitöl hires, mert azon kivül hogy meleg, hozzam meg mas hir nem jutott el rola.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.21. 23:00:54

@Zlot: na azért olyan kevesen nem vagyunk. Bár tény, hogy még mindig siralmas kisebbségben.
Az a thread a post alatt egy gyász volt, komolyan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.22. 11:59:10

@Prinzessin Erbsen: "Ez olyan mint mikor kicsik voltak egy hoztak az egyest, velük szomorkodtam, nem pedig meg szidtam öket, hisz elg baj mar amugy is az az egyes, kudarc, meg aztan ki is kell javitani"

Értem, mit akarsz mondani, de ez nagyon téves (és ezért félrevezető) analógia.

Az egyest hozó gyermek hibázott valamiben, valamit rosszul csinált, ezért nehéz neki. Ahogy írod is: tényleg KUDARC érte. És ez tényleg alkalmat is ad szomorúságra, ugyanakkor a "hiba" kijavításának megkísérlésére is.

Egy homoszexuális ember pontosan olyan, mint bárki más. Nem érte KUDARC. Nem követett el hibát. A szexuális orientáció nem "hiba", hanem természetes késztetés. Semmi értelme szomorkodni miatta.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.23. 21:00:35

@Csöncsön: nem akarok ezen vitatkozni, szerintem meg hiba, bar tolerelhato

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.24. 10:50:04

A homoszexualitás hiba volna? Miért? Ki tesz rosszat? Kinek ártanak vele? Rosszabb lesz tőle a világ, ha valaki meleg? Dehogy is! Sőt, minél több ember vállalja föl önmagát, annál szabadabbak leszünk. Természetesen a szabadságnak csak akkor van értelme, ha a kellő intelligencia is társul hozzá. Egyébként szabadosságnak hívják, azt én is utálom. (L. meleg emberek azzal élnek, akivel akarnak vs. meleg büszkeség napja)
süti beállítások módosítása