2009. február 15. 19:29 - Reckl_Amál

Szavazás: Közteher - kutatás

Szép számú szavazat érkezett. Örülök, hogy végülis a szerintem helyes szemlélet nyert.

Az adózás nem kívánságműsor. Aki állampolgár, annak kötelessége. Nem mérlegelés kérdése, hogy valaki akar-e vagy sem.

Magyarországon magasak az adók, ez kétségtelen. Ennek sok oka van, nem értek annyira hozzá, hogy erről túl bőbeszédűen értekezzem. De ehhez hozzájárul, hogy nagyon kevesen fizetnek a közösbe. Még kevesebben annyit, amennyit kellene. Sajnálatos és szerintem szégyenletes, hogy ennek még kultusza is van, és az adócsalás, ez a pitiáner bűncselekmény bizonyos, sajnos túl nagy körökben menő dolognak, sőt természetesnek számít.

Ha már itt tartunk, most ért véget a Seres Mária által kezdeményezett aláírásgyűjtés, melynek végcélja a képviselői költségtérítés átláthatóvá tétele. A kampányt ez a blog is támogatta, ezért külön örülök, hogy végül összejött a 200 ezer aláírás. Önmagában felháborítónak tartom, hogy már kérdés föltevését egyes politikusok elutasítják. Tessék már példát mutatni!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr83945050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.16. 21:50:14

meglepett a szavazas eredmenye - föleg a 18 igen - mintha a ferjemet hallottam volna.
süti beállítások módosítása